Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Moniskaa']Tak jak mówiłam ;) to bezproblemowy pies. Uwielbia dzieci bo go dokarmialy z tego co wiem, sama nawet chodzilam do niego z siostrzenicą.

Powiedz koniecznie co więcej u niego... Tyle czasu go nie widzialam.[/QUOTE]

Zaraz kolo mieszkania mam przedszkole i szkole podstawawa. Jak zyje 100 lat nie widzialam jeszcze takiej milosci do dzieci u psa, co u Pekaesa. Gdyby mogl to przecisnalby sie przez kraty do przedszkolakow, a pupa i ogon lataly na boki z radosci. Zaczelam myslec, czy nie szukac mu miejsca w domu dziecka jako psa terapeuty na stale.

Posted

Pokazywalam Pekaesa znajomym-obiecali dac znac jak ktos bedzie szukal psa. Spotkalam panie od Misi Kai
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/197008-3-letnia-Misia-Kaja-z-kieleckiej-mordowni-Dyminy-szuka-domu!?p=15799893#post15799893[/URL]
kolo politechniki, byly oczywiscie zachwycone Wilczkiem ( a on sie do nich wdzieczyl ) i obiecaly szukac mu domu.
Kiedy tylko znajde domy dla przynajmniej dwoch moich podopiecznych ( bo mam teraz naprawde duzo psow w chalupie ), to nieodwolalnie biore PEKAESA do siebie, bez wzgledu na protesty, jakie wczesniej do mnie doszly, gdy chcialam go zabrac do Sztokholmu ok roku temu.
No i caly czas dobre duszki oglaszaja Woltera i jest szansa, ze wreszcie normalny czlowiek go wypatrzy i ze zabierze do domu pelnego dzieci i mlodziezy.
Znalazlam forum domow dziecka i jutro zaproponuje Wilczka domom rodzinnym w okolicach Warszawy/Warki.
[URL]http://forum.domydziecka.org/viewtopic.php?f=4&t=32&start=10[/URL]

Posted

[quote name='li1']Znalazlam forum domow dziecka i jutro zaproponuje Wilczka domom rodzinnym w okolicach Warszawy/Warki.
[URL]http://forum.domydziecka.org/viewtopic.php?f=4&t=32&start=10[/URL][/QUOTE]

Moim zdaniem to nie jest dobry pomysł...

Posted

[quote name='hop!']Moim zdaniem to nie jest dobry pomysł...[/QUOTE]
dlaczego tak uwazasz?? Mysle że jezeli przeszedłby jakies kursy, tresure itp to nadawałby się.

Posted

raczej nie o to chodzi, że nie nadawałby się. Czy dom dziecka dodatkowo stać na utrzymanie psa to jedno, a drugie to dzieci w domu dziecka są różne, jest też młodzież z różnymi pomysłami niekiedy takimi, które nie powinny mieć miejsca, a kolejne to to, że pies będzie jeden, a prawie każde dziecko marzy o psie, więc pojawi się element konkurowania o psa, przejawiający się np niekontrolowanym dokarmianiem, czy wyrywaniem sobie psa. Myślę, że dyrekcja domu dziecka nie zgodzi się na to, to też dodatkowy problem dla nich, bo jak wiadomo psy to nietylko przyjemność, ale i obowiązki.

Posted

[quote name='Moniskaa']dlaczego tak uwazasz?? Mysle że jezeli przeszedłby jakies kursy, tresure itp to nadawałby się.[/QUOTE]

Nie chodzi o Pekaesa...

[quote name='tripti']raczej nie o to chodzi, że nie nadawałby się. Czy dom dziecka dodatkowo stać na utrzymanie psa to jedno, a drugie to dzieci w domu dziecka są różne, jest też młodzież z różnymi pomysłami niekiedy takimi, które nie powinny mieć miejsca, a kolejne to to, że pies będzie jeden, a prawie każde dziecko marzy o psie, więc pojawi się element konkurowania o psa, przejawiający się np niekontrolowanym dokarmianiem, czy wyrywaniem sobie psa. Myślę, że dyrekcja domu dziecka nie zgodzi się na to, to też dodatkowy problem dla nich, bo jak wiadomo psy to nietylko przyjemność, ale i obowiązki.[/QUOTE]

To nie jest pewne i bezpieczne rozwiązanie dla psa. Podobnie jak ulokowanie zwierzaka w jakiejś firmie, która może być np.: zlikwidowana. Ludzie są różni - jedni lubią zwierzęta, inni nie. W domu dziecka jest rotacja pracowników i wychowanków. W takich miejscach pies jest wszystkich - czyli tak naprawdę niczyj. Nie wierzę w to, że będzie zadbany i bezpieczny.

Posted

[quote name='tripti']raczej nie o to chodzi, że nie nadawałby się. Czy dom dziecka dodatkowo stać na utrzymanie psa to jedno, a drugie to dzieci w domu dziecka są różne, jest też młodzież z różnymi pomysłami niekiedy takimi, które nie powinny mieć miejsca, a kolejne to to, że pies będzie jeden, a prawie każde dziecko marzy o psie, więc pojawi się element konkurowania o psa, przejawiający się np niekontrolowanym dokarmianiem, czy wyrywaniem sobie psa. Myślę, że dyrekcja domu dziecka nie zgodzi się na to, to też dodatkowy problem dla nich, bo jak wiadomo psy to nietylko przyjemność, ale i obowiązki.[/QUOTE]
chyba jednak masz racje...

Posted

zobaczcie taki link [url]http://fundacja-emir.pl/aktualnosci/WOLONTARIAT/WOLONTARIATBRANSK/bransk.htm[/url]
Trochę się dziwię bo Wolter z Brańska, co prawda, pochodzi ale z miejscowym oddziałem Emira chyba nie ma nic wspólnego, przynajmniej ja jako "skarbnik" Woltera nic o tym nie wiem . Pies jest utrzymywany w hotelu u jamora ze składek dosłownie kilku osób, kilka tez dobrych dusz z tego wątku powtarza mu ogłoszenia , jamor sie nim zajmuje w hotelu i to chyba wyczerpuje listę osób zajmujacych sie Wolterem.

Posted

[quote name='jkp']zobaczcie taki link [url]http://fundacja-emir.pl/aktualnosci/WOLONTARIAT/WOLONTARIATBRANSK/bransk.htm[/url]
Trochę się dziwię bo Wolter z Brańska, co prawda, pochodzi ale z miejscowym oddziałem Emira chyba nie ma nic wspólnego, przynajmniej ja jako "skarbnik" Woltera nic o tym nie wiem . Pies jest utrzymywany w hotelu u jamora ze składek dosłownie kilku osób, kilka tez dobrych dusz z tego wątku powtarza mu ogłoszenia , jamor sie nim zajmuje w hotelu i to chyba wyczerpuje listę osób zajmujacych sie Wolterem.[/QUOTE]

To nie jest w porządku... Musicie to wyjaśnić.