li1 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Dla nas wszystkich jest niezrozumiane, ze ten pies, ktory nie ma zadnych wad, nie znalazl swojego czlowieka. Oddajac go do jamora bylam pewna, ze po 2-gora 3 miesiacach znajdzie dom. Pekaes jest mlody, piekny, zdrowy, grzeczny. Dobre duszki robia mu ogloszenia caly czas. I nic.... Napisze teraz oswiadczenie, ze nie wezme Wilczka do Sztokholmu, jezeli ktos sie temu sprzeciwi. Musze to wyraznie zaznaczyc, poniewaz jest osoba ( wiem o jednej, ale moze jest Was wiecej ), ktora w obawie o moje zdrowie nie chcialaby by Wolter przyjechal do mnie. Napisalam, ze jezeli on nie znajdzie domu do polowy grudnia, to wezme go. Moze zabrzmialo to jak decyzja, ale jest to tylko propozycja. Tak wiec nie zamierzam porwac psa, czekajmy az ktos sie nim zainteresuje w Polsce. Quote
Szarotka Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 No coz Henio, ktoremu prowadze watek tez jest super i jak narazie siedzi w hotelu. Jak bym byla blizej to by byl u mnie.......... Quote
li1 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Ja mysle, ze w Polsce przybywa psow. Te ktore sa w hotelikach sa "sprawdzone" i powinny szybko znajdowac domy. Ale to tylko teorie. Dla nas najwieksza radoscia byloby znalezienie domu dla wszystkich bezdomniakow. A gdyby ktos sie pytal, co z moim zdrowiem, to odpowiadam, ze nie wiem czy mam jakiegos smiertelnego guza, czy i kiedy dostane wylewu, jakie szanse mam na zawal, czy samochod mnie przejedzie, kiedy znowu zlamie czlonki, czy zwariuje, itp. Mam psy i jezeli kipne czy cos w tym rodzaju, to pokladam nadzieje w panstwie szwedzkim, ze zajma sie moimi zwierzakami i znajda im nowe domy. Kiedys, dawno temu, niektorzy starzy dogomaniacy pamietaja ten dowcip, jak Polacy w PRLu chcieli wyzwolic sie od komunizmu i wladzy radzieckiej. Jedynym sposobem bylo wypowiedziec wojne amerykanom i poddac sie na drugi dzien. Ja mysle podobnie; gdybym mogla, sciagnelabym wszystkie bezdomne psy do Szwecji i opuscila je na drugi dzien, Zeby Szwedzi sie nimi zajeli. Pewnie, ze nie sa narodem tak zakochanym w psach jak Austriacy ( bo im nikt nie dorowna ), ale zycie i smierc maja tu lepsze. Quote
li1 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Napisalam tak, by wlasnie wytlumaczyc tej osobie ( od ktorej dostalam mejla ) i ktora martwi sie o moje zdrowie, ze nie moge oczywiscie zagwarantowac, ze bede zyla dotad, jak nie wyadoptuje Wilczka ( bo tego nikt nie moze zagwarantowac ), gdyby do mnie przyjechal. Moze ta osoba martwi sie, co stanie sie z Wolterem na obcej ziemi gdybym z niej zeszla. W Polsce latwiej sledzic losy psa niz za granica. Na razie Pekaes jest u jamora i ma sie dobrze. Co bedzie to bedzie, podbilysmy watek i czekamy na dom dla naszego fajnego chlopaka. Quote
Szarotka Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Hm ......czy mysmy sie wczesniej nie spotkaly ?? czy nie wygladam znajomo :):) Quote
li1 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Stanowczo nie. Ja nie mam ani znajomych, ani przyjaciol. Obchodza mnie tylko zwierzeta i te pamietam. Ale podbijamy watek. Quote
Szarotka Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 [quote name='li1']Stanowczo nie. Ja nie mam ani znajomych, ani przyjaciol. Obchodza mnie tylko zwierzeta i te pamietam. Ale podbijamy watek.[/QUOTE] Wow brzmi dosyc ........ Ja nawet pamietam skad Cie znam............i mysle, ze sie nie myle. To bylo przy okazji psa oczywiscie :):) Quote
li1 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Wiecej podbijania bedzie z mojej strony w niedziele lub poniedzialek. Dzis musze wykapac pare psow. Apel do Bialostotczanek; szukajmy Gucia ! Quote
Moniskaa Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 [quote name='li1']Wiecej podbijania bedzie z mojej strony w niedziele lub poniedzialek. Dzis musze wykapac pare psow. Apel do Bialostotczanek; szukajmy Gucia ![/QUOTE] mozesz podać wątek? Quote
Pipi Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 [quote name='Moniskaa']mozesz podać wątek?[/QUOTE] [url]http://www.dogomania.pl/threads/179774-Gucio-(wszytkiego-się-boję)-i-Ozzy-(bezproblemowy)-już-u-Jamora/page58?p=15473991#post15473991[/url] to o "mojego" Gucinka chodzi Monika.Od oststniej strony bedziesz musiala cofnąć się kilka stron. Quote
li1 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Czas podbic watek. Myslalam, myslalam i wymyslilam, ze jednym z powodow dlugiego pobytu Pekaesa u jamora jest komplet deklaracji. Gdyby brakowalo ze stowy, to bylby nacisk na szybkie znalezienie domu. Nie chce absolutnie namawiac kogos do wycofania sie z datek, ale cos w mojej teori jest.... Quote
AgusiaP Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 [quote name='li1']Czas podbic watek. Myslalam, myslalam i wymyslilam, ze jednym z powodow dlugiego pobytu Pekaesa u jamora jest komplet deklaracji. Gdyby brakowalo ze stowy, to bylby nacisk na szybkie znalezienie domu. Nie chce absolutnie namawiac kogos do wycofania sie z datek, ale cos w mojej teori jest....[/QUOTE] Nie mamy całej kwoty. jkp co miesiąc dokłada ze swojej kieszeni to co brakuje... Quote
jkp Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 no nie zupełnie " dokłada" To jakby moja deklaracja i tyle :). ALE WIELKIE DZIEKI DZIEWCZYNY ,ze nie zostawiłyscie " skarbnika" na lodzie:) (Nie raz już sie to zdarzało na dogo niestety) Pozdrawiam, Woltera podnoszę i nadal nie wiem czemu on nie d domu juz :( ??!! Quote
jamor Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 [quote name='jkp']no nie zupełnie " dokłada" To jakby moja deklaracja i tyle :). ALE WIELKIE DZIEKI DZIEWCZYNY ,ze nie zostawiłyscie " skarbnika" na lodzie:) (Nie raz już sie to zdarzało na dogo niestety) Pozdrawiam, Woltera podnoszę i nadal nie wiem czemu on nie d domu juz :( ??!![/QUOTE] to jkp jest skarbnikiem ? cos mi sie pokreciło bo myslałem ze ona od transportu Quote
jamor Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 w niedziele wyłupek pojechał do DS. Z uwagi ze z Pks-em byli najlepszymi przyjaciółmi, poszeli na ostatni pozegnalny spacer [IMG]http://images8.fotosik.pl/482/67161076363d4651.jpg[/IMG] [IMG]http://images8.fotosik.pl/482/b58c8e546d36b6b0.jpg[/IMG] [IMG]http://images8.fotosik.pl/482/9826eabe457b741b.jpg[/IMG] Quote
li1 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 [quote name='jamor']to jkp jest skarbnikiem ? cos mi sie pokreciło bo myslałem ze ona od transportu[/QUOTE] Haha, jkp jest zdolniacha od/do wszystkiego. A zdjecia piekne, wzruszajace. Chcialabym takich ludzi dla Pekaesa..... Quote
AgusiaP Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Mam nadzieję, że w niedługiej przyszłości i Wolterek znajdzie w końcu domek tak jak Wyłupek :roll: Dziękujemy za zdjęcia Jamor ;););) Quote
li1 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Jkp, czy Twoja deklaracja ( przymusowa ) wynosi 110zl/miesiecznie ? Moze by Moniska zmienila to na pierwszej stronie ? Quote
Szarotka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Kiedy ten Wilczek sie wyadoptuje ............... Quote
AgusiaP Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='li1']Jkp, czy Twoja deklaracja ( przymusowa ) wynosi 110zl/miesiecznie ? Moze by Moniska zmienila to na pierwszej stronie ?[/QUOTE] Moja deklaracja miesięczna to 120zł. Więc jkp chyba 90 Quote
jkp Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Moja deklaracja to 90 :). PKS :pies wielu imion i ani jedno nie przynosi szczęścia - sio do domuuuu...... Quote
li1 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Lucyna jest chyba jedna z matek chrzestnych, za Woltera. Moniska nadala mu Wilczek, a jamor PKS. Zgadza sie ? Quote
jkp Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 No chiba się zgadza :) jacys nieudani rodzice chrzestni:mad::diabloti: Quote
Moniskaa Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 Juz zmienione na pierwszej stronie. Jakby jeszcze bylo cos nie tak to proszę mówić ;) Quote
Recommended Posts