Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dla nas wszystkich jest niezrozumiane, ze ten pies, ktory nie ma zadnych wad, nie znalazl swojego czlowieka. Oddajac go do jamora bylam pewna, ze po 2-gora 3 miesiacach znajdzie dom. Pekaes jest mlody, piekny, zdrowy, grzeczny. Dobre duszki robia mu ogloszenia caly czas. I nic....
Napisze teraz oswiadczenie, ze nie wezme Wilczka do Sztokholmu, jezeli ktos sie temu sprzeciwi. Musze to wyraznie zaznaczyc, poniewaz jest osoba ( wiem o jednej, ale moze jest Was wiecej ), ktora w obawie o moje zdrowie nie chcialaby by Wolter przyjechal do mnie. Napisalam, ze jezeli on nie znajdzie domu do polowy grudnia, to wezme go. Moze zabrzmialo to jak decyzja, ale jest to tylko propozycja. Tak wiec nie zamierzam porwac psa, czekajmy az ktos sie nim zainteresuje w Polsce.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja mysle, ze w Polsce przybywa psow. Te ktore sa w hotelikach sa "sprawdzone" i powinny szybko znajdowac domy. Ale to tylko teorie. Dla nas najwieksza radoscia byloby znalezienie domu dla wszystkich bezdomniakow.
A gdyby ktos sie pytal, co z moim zdrowiem, to odpowiadam, ze nie wiem czy mam jakiegos smiertelnego guza, czy i kiedy dostane wylewu, jakie szanse mam na zawal, czy samochod mnie przejedzie, kiedy znowu zlamie czlonki, czy zwariuje, itp. Mam psy i jezeli kipne czy cos w tym rodzaju, to pokladam nadzieje w panstwie szwedzkim, ze zajma sie moimi zwierzakami i znajda im nowe domy. Kiedys, dawno temu, niektorzy starzy dogomaniacy pamietaja ten dowcip, jak Polacy w PRLu chcieli wyzwolic sie od komunizmu i wladzy radzieckiej. Jedynym sposobem bylo wypowiedziec wojne amerykanom i poddac sie na drugi dzien.
Ja mysle podobnie; gdybym mogla, sciagnelabym wszystkie bezdomne psy do Szwecji i opuscila je na drugi dzien, Zeby Szwedzi sie nimi zajeli. Pewnie, ze nie sa narodem tak zakochanym w psach jak Austriacy ( bo im nikt nie dorowna ), ale zycie i smierc maja tu lepsze.

Posted

Napisalam tak, by wlasnie wytlumaczyc tej osobie ( od ktorej dostalam mejla ) i ktora martwi sie o moje zdrowie, ze nie moge oczywiscie zagwarantowac, ze bede zyla dotad, jak nie wyadoptuje Wilczka ( bo tego nikt nie moze zagwarantowac ), gdyby do mnie przyjechal. Moze ta osoba martwi sie, co stanie sie z Wolterem na obcej ziemi gdybym z niej zeszla. W Polsce latwiej sledzic losy psa niz za granica. Na razie Pekaes jest u jamora i ma sie dobrze. Co bedzie to bedzie, podbilysmy watek i czekamy na dom dla naszego fajnego chlopaka.

Posted

[quote name='li1']Stanowczo nie. Ja nie mam ani znajomych, ani przyjaciol. Obchodza mnie tylko zwierzeta i te pamietam.
Ale podbijamy watek.[/QUOTE]
Wow brzmi dosyc ........
Ja nawet pamietam skad Cie znam............i mysle, ze sie nie myle. To bylo przy okazji psa oczywiscie :):)

Posted

Wiecej podbijania bedzie z mojej strony w niedziele lub poniedzialek. Dzis musze wykapac pare psow.
Apel do Bialostotczanek; szukajmy Gucia !

Posted

[quote name='li1']Wiecej podbijania bedzie z mojej strony w niedziele lub poniedzialek. Dzis musze wykapac pare psow.
Apel do Bialostotczanek; szukajmy Gucia ![/QUOTE]
mozesz podać wątek?

Posted

[quote name='Moniskaa']mozesz podać wątek?[/QUOTE]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/179774-Gucio-(wszytkiego-się-boję)-i-Ozzy-(bezproblemowy)-już-u-Jamora/page58?p=15473991#post15473991[/url] to o "mojego" Gucinka chodzi Monika.Od oststniej strony bedziesz musiala cofnąć się kilka stron.

Posted

Czas podbic watek.
Myslalam, myslalam i wymyslilam, ze jednym z powodow dlugiego pobytu Pekaesa u jamora jest komplet deklaracji. Gdyby brakowalo ze stowy, to bylby nacisk na szybkie znalezienie domu. Nie chce absolutnie namawiac kogos do wycofania sie z datek, ale cos w mojej teori jest....

Posted

[quote name='li1']Czas podbic watek.
Myslalam, myslalam i wymyslilam, ze jednym z powodow dlugiego pobytu Pekaesa u jamora jest komplet deklaracji. Gdyby brakowalo ze stowy, to bylby nacisk na szybkie znalezienie domu. Nie chce absolutnie namawiac kogos do wycofania sie z datek, ale cos w mojej teori jest....[/QUOTE]

Nie mamy całej kwoty. jkp co miesiąc dokłada ze swojej kieszeni to co brakuje...

Posted

no nie zupełnie " dokłada" To jakby moja deklaracja i tyle :). ALE WIELKIE DZIEKI DZIEWCZYNY ,ze nie zostawiłyscie " skarbnika" na lodzie:) (Nie raz już sie to zdarzało na dogo niestety)
Pozdrawiam, Woltera podnoszę i nadal nie wiem czemu on nie d domu juz :( ??!!

Posted

[quote name='jkp']no nie zupełnie " dokłada" To jakby moja deklaracja i tyle :). ALE WIELKIE DZIEKI DZIEWCZYNY ,ze nie zostawiłyscie " skarbnika" na lodzie:) (Nie raz już sie to zdarzało na dogo niestety)
Pozdrawiam, Woltera podnoszę i nadal nie wiem czemu on nie d domu juz :( ??!![/QUOTE]
to jkp jest skarbnikiem ? cos mi sie pokreciło bo myslałem ze ona od transportu

Posted

w niedziele wyłupek pojechał do DS. Z uwagi ze z Pks-em byli najlepszymi przyjaciółmi, poszeli na ostatni pozegnalny spacer

[IMG]http://images8.fotosik.pl/482/67161076363d4651.jpg[/IMG]

[IMG]http://images8.fotosik.pl/482/b58c8e546d36b6b0.jpg[/IMG]

[IMG]http://images8.fotosik.pl/482/9826eabe457b741b.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='jamor']to jkp jest skarbnikiem ? cos mi sie pokreciło bo myslałem ze ona od transportu[/QUOTE]

Haha, jkp jest zdolniacha od/do wszystkiego.
A zdjecia piekne, wzruszajace. Chcialabym takich ludzi dla Pekaesa.....

Posted

[quote name='li1']Jkp, czy Twoja deklaracja ( przymusowa ) wynosi 110zl/miesiecznie ? Moze by Moniska zmienila to na pierwszej stronie ?[/QUOTE]

Moja deklaracja miesięczna to 120zł. Więc jkp chyba 90