Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobreeeeee!!!!!! i tak powinno być. . . . . .
Jamor,ja ufam,że "prześwietlisz" Danielka69,baaaardzo dokładnie i że okaże się,że facet godny jest posiadania psa.
Daniel,nie denerwuj się,wszystko będzie dobrze.Chcemy Wolterowi jak najlepiej,bo to "specjalny" piesek.On musi mieć naaaajwspanialszych opiekunów na Świecie.
Chciałabym od siebie zapytać,czy mieszkasz sam,czy to jest Twoje mieszkanie, czy miałeś już kiedyś psa, czy pracujesz,lub się uczysz,czy pies będzie zostawał w mieszkaniu sam i na jak długo,co zrobisz jak okaże się,że pies nie umie poprawnie zachowywać się w mieszkaniu?On nigdy nie mieszkał w mieszkaniu i ciekawe jak to będzie?Czy jesteś w stanie odpowiedzieć na te pytania?Nie gniewaj się,ale powiem Ci,że mam syna w Twoim wieku i On baaaardzo kocha psy i wszystkie zwierzęta,ale koledzy,plaża,wyjazdy,są dla niego ważniejsze.A pies u mego syna musiałby poczekać na wszystko.Mam nadzieję,że Ty taki nie jesteś i wiesz co robisz.Wolter to wyjątkowy piesek.Osobiście bardzo się cieszę,że wybrałeś właśnie tego psa i bardzo Ci dziękuję.Proszę,abyś dobrze się zastanowił na tą decyzją i obiecaj,że jak już Wolter będzie Twój,a z jakichś względów nie podołasz,powiadomisz o tym,według umowy . Powodzenia ;)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ok juz ogarniam calal procedure ;p nigdy nie adoptowalem psa.... jesi chodzi o Pipi juz ci odpowiada. wiec tak:mieszkam z rodzicami wiec jest to mieszkanie wspolne. obecnie ojciec wyjechal wroci za pol roku. szykuje sie na studia i pracuje( placa nieduzo bo nieduzo ale na karme i zabaweczki dla pieska starczy ^^ ) pies moze zostawac sam w domu w momentach w ktorych moja mama czegos sobie zazyczy i pojdzie do sklepu na 5 minut. tak to zawsze ktos bedzie przybywac z pieskiem. mialem 2 pieski jednak ze z powodu wieku nie zajmowalem sie nimi. jesli chodzi o jego zachowanie. Wolter jest mlody i wszystkiego mozna go nauczyc. wystarczy tylko troche cierpliwosci ktorej mi nie brakuje ;)

Posted

my się do Daniela wybieramy w poniedziałek, napiszcie mi do tego czasu na pw jakim psem jest Wolter (z charakteru tez saarloos lub wilczakl;)) no i czego oczekujecie jako opiekunowie od domu :)

Posted

tu można poczytać trochę o rasie [url]http://www.wilczaki.eu/[/url] .Ja nie jestem opiekunem i nic nie wiem o Wolterze,ale z tego co czytałam o nim,nie bardzo nadaje się on do bloku.Nie decyduję,nie wtrącam się więcej.Decydujcie. . . .Ja przepraszam,ale będę czytać,co z nim dalej. . . . . .
Ciotki,a czemu Was tu nie ma?

Posted

[quote name='danielek69']z tego co pamietam w jakimjs starym poscie jamor doradzil komus wlasnie Woltera jako psa do bloku[/QUOTE]
masz racje, pks nadaje sie do bloku . co do przebiegu kontroli to zartowałem, nie przejmuj sie. Z tym młynkiem to tez zart. Młynek to juz przeżytek, są fajniejsze sposoby.

Posted

zgodze sie z toba. gdy to przeczytalem wpadl mi lepszy sposob do glowy. np. gdyby tak polamac czlowieka na kole pieski mialy by calkiem fajna zabawke z niespodzianka w srodku ;)

Posted

Jamor, co do wizyty poadopcyjnej, to zostalo nas juz tylko 4. Jedna schudla i umyla sie i przestala byc nasza wizytowka grupy mazowieckiej. No , ale ja jakos trzymam wage i zrobie wszystko co w mojej mocy, by wizyta poadopcyjna przebiegla zgodnie z planem.

Posted

Witaj Danielu :) Fajnie że Wolterek być moze będzie mial mlodego opiekuna :) Jezeli jestes sportowcem tak jak wczesniej wspominales to mysle ze Wolter jak najbardziej nadaje się dla Ciebie. Mam nadzieje ze wszystko będzie ok :)

A do do tego imienia 'Wolter', ktoś tu podał kilka imion nadających się dla poprzedniego 'Wilczka' (tak kiedys na niego mowilam jak jeszcze byl w Bransku ;P) i z tych kilku imion wybrałam Wolter, najbardziej podobalo mi się :)

Posted

[quote name='jamor']masz racje, pks nadaje sie do bloku . co do przebiegu kontroli to zartowałem, nie przejmuj sie. Z tym młynkiem to tez zart. Młynek to juz przeżytek, są fajniejsze sposoby.[/QUOTE]

:hmmmm::ices_bla: , cosik mi się pokręciło jak tak. . . . . . bo jak jamor mówisz,że się nadaje, to ja już znikam :scared:

Posted

[quote name='Pipi']:hmmmm::ices_bla: , cosik mi się pokręciło jak tak. . . . . . bo jak jamor mówisz,że się nadaje, to ja już znikam :scared:[/QUOTE]

Nie znikaj. Pokreci sie i przestanie.
Wilczek nie jest olbrzymem, jest posluszny, to taki typ psa co nadaje sie wszedzie. I do salonow, i na poranny jogging, i na dlugie wycieczki w terenie. Zawsze zadowolony, kazdy pies i czlowiek jest mu przyjacielem. On nie ma wad, ma tylko same zalety.

Posted

zapraszam na watek Prado ,ktory obecnie jest tez u Jamora:
[URL="http://img33.imageshack.us/i/9397bf1f527f21c0med.jpg/"][IMG]http://img33.imageshack.us/img33/48/9397bf1f527f21c0med.jpg[/IMG][/URL]
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/188243-Prado-Starachowice-tutaj-nikt-mu-nie-pomoże[/URL]

Posted

[quote name='Pipi']tu można poczytać trochę o rasie [url]http://www.wilczaki.eu/[/url] .Ja nie jestem opiekunem i nic nie wiem o Wolterze,ale z tego co czytałam o nim,nie bardzo nadaje się on do bloku.Nie decyduję,nie wtrącam się więcej.Decydujcie. . . .Ja przepraszam,ale będę czytać,co z nim dalej. . . . . .
Ciotki,a czemu Was tu nie ma?[/QUOTE]

nie no o wilczakach to coś tam słyszałam ;) dlatego właśnie pytam, ale skoro do bloku się nadaje to już wiem, że nie :)

dobra, dziś wieczorem napiszę jak było!

Posted

Ja osobiście siedzę jak na drożdżach,jednak wiem,że mru na pewno jeszcze nie dojechała od Daniela do domu.Tak więc czekamy.

Posted

jesteśmy :) no nie było się czego przyczepić ;)

ale ja nie decyduję, ja tylko przekazuję co widziała. a to, co widziałam mi się podoba i myślę, że Wolterowi będzie dobrze :)

szczegóły jeszcze na pw bym napisała, tylko się pogubiłam już komu ;)

Posted

nie kto tam szykuje umowe, ale wskazane aby do dokumentacji dorzucic osiadczenie głownych własicicieli/najemców lokalu czyli rodziców Daniela, ze wyrazają zgode na stały pobyt psa w mieszkaniu. termin adopcji dowolny oprócz czwartku-rano smigam do Rabki, usciskac łape basterowi i jemu Panu za vicemistrzostwo swiata, dam buziaka Jagnie i wracam.

Posted

[quote name='mru']jesteśmy :) no nie było się czego przyczepić ;)

ale ja nie decyduję, ja tylko przekazuję co widziała. a to, co widziałam mi się podoba i myślę, że Wolterowi będzie dobrze :)

szczegóły jeszcze na pw bym napisała, tylko się pogubiłam już komu ;)[/QUOTE]

[B]mru[/B] ,ogromne dzieki za wizyte ,i ze w ogole tak szybciutko na moje pw zareagowalas:loveu:
Ciesze sie ,ze wszystko jest ok ,ta umowa dla rodzicow to dobry pomysl ,mimo ,ze danielek jest pelnoletni mieszka przeciez z rodzicami i oni tez powinni byc zdecydowani na psa.

Posted

Jejku jak ja się cieszę:multi::multi::multi:
Mam nadzieję danielku, że po adopcji Wolterka będziesz zaglądał na Dogo?
To kiedy Wolter jedzie do swojego własnego domu???:cool3::cool3::cool3: