Szarotka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Wilczek ale spadles na szary koniec kolejki :(:( Quote
jkp Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Hopaj do góry Wilczek - uratowany w porę z dworca PKS ( zanim np wpadł pod autobus albo co ) i teraz siedzi i czeka bo nie ma dramatu ? E.... bezlitosne te żelazne prawa medialnego rynku ( kto ciekawszy to na 1 stronie :( ) !! Quote
Piromanka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Wolter, tak mało osób Ci pomaga.... Quote
monika083 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [INDENT]prosze ,zajrzyjcie ,koszmar! psy glodzone ,na lancuchach ,potrzebne tymczasy.. [URL="http://www.dogomania.pl/threads/180068-PiekA-o-w-centrum-kielc-Ratunku"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1800...-kielc-Ratunku[/COLOR][/URL] [/INDENT] Quote
Moniskaa Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 Piromanka, podasz te allegro? wstawie do opisu na gg... Dobrze mu u Jamora i Wolter nie chce się stamtąd wynosić..;P _________________ Hopaj na pierwszą, Słońce. Quote
li1 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Shiva tak szybko znalazla dom, Shira tez. Myslalam, ze Wilczek pojedzie piorunem do swoich ludzi. Jezeli wyrazicie zgode, to pooglaszam Voltera w Sztokholmie. Quote
Szarotka Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Inne psy u Jamora siedzialy dluzej, ale w koncu wysiedzialy swoj dobry dom. Trzeba go ostro oglaszac. Tekst musi byc dobry i trafny. Ladne zdjecia. Quote
AgusiaP Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 [quote name='li1']Shiva tak szybko znalazla dom, Shira tez. em Myslalam, ze Wilczek pojedzie piorunem do swoich ludzi. Jezeli wyrazicie zgode, to pooglaszam Voltera w Sztokholmie.[/QUOTE] Ja jest za:lol:. Shiruni znalazłaś taki wspaniały domek.;):lol: Quote
Piromanka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Zabieram się do tego Allegro, ale tekst jest słaby. Potrzebny jest lepszy tekst. No i chyba trzeba podać inny telefon kontaktowy. Kto napisze tekst? Quote
jkp Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Ja niestey jestem 0 zdolna do pisania tekstow ( i nowicjuszka :). Ale telefon kontaktowy chyba musi zostac na Jamora bo nikt inny go nie widuje i nic o psie nie powie ! Quote
li1 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Piromanka, na pewno piszesz lepiej ode mnie teksty ogloszen. W Szwecji podaje tylko informacje o psie ( waga, wzrost, rok urodzenia ) oraz cechy charakteru. O charakterze pisze bardzo dokladnie, by zglaszali sie tylko ci ludzie, co pragna takiego psa. Dodaje, ze pies pochodzi z Polski. Oczywiscie sa zdjecia. W Polsce piszecie bardziej uczuciowo, a ja tego nie potrafie. Natomiast w czasie spotkan przedadopcyjnych ( srednio 3 spotkan, razem ok 6-10 godzin, ale zdarza sie ze ludziska z daleka nocuja u mnie po 2-3 doby zanim ew.wydam im psa ) mowie rozlegle o warunkach w jakich zyl pies, o schroniskach, o bezdomnosci zwierzat. Np. o PKSie napisalabym, ze jest mlody ( okolo poltora roku ), ma ok 55 cm w klebie, wazy ok 20 kg, pojetny, chetny do nauki, kocha ludzi, dogaduje sie z innymi psami. Potrzebuje ruchu, moze mieszkac w domku lub mieszkaniu. Potem troche info o rodzaju siersci ( czy wypada, jak czesto czesac ). Moze dodalabym jaki typ ludzi bedzie odpowiedni dla Voltera. Quote
Moniskaa Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Poprosiłam Moniki, mojej koleżanki z klasy żeby napisała mi jakiś dobry tekst do ogłoszeń,bo jest w tym dobra. Jak już wysle mi go to wkleje tutaj. Quote
Piromanka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 [quote name='Moniskaa']Poprosiłam Moniki, mojej koleżanki z klasy żeby napisała mi jakiś dobry tekst do ogłoszeń,bo jest w tym dobra. Jak już wysle mi go to wkleje tutaj.[/QUOTE] Dzięki. Czekam wobec tego. Quote
AgusiaP Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Dziewczynki jak Moniśki koleżanka nie mogłaby napisać tego ogłoszenia znalazłam coś takiego można przy okazji pomóc innym bidnym psiaczką...:lol: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/180580-Na-NowodwA-r-usA-ugowy-zamA-w-tekst-lub-gotowe-allegro-dla-psa-w-potrzebie-do-9-03?p=14176711[/URL] Quote
li1 Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 [quote name='AgusiaP']Dziewczynki jak Moniśki koleżanka nie mogłaby napisać tego ogłoszenia znalazłam coś takiego można przy okazji pomóc innym bidnym psiaczką...:lol: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/180580-Na-NowodwA-r-usA-ugowy-zamA-w-tekst-lub-gotowe-allegro-dla-psa-w-potrzebie-do-9-03?p=14176711[/URL][/QUOTE] Swietny pomysl Quote
AgusiaP Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Właśnie co u Ciebie Wolterku słychac??? Quote
jkp Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 jesli zdąże przed wyjazdem to napiszę i kupię ten tekst do ogłoszeń z bazarku tylko nie wiem jak tam stan ogłoszen wyglada trzeba by zapytać się piromanki Quote
Moniskaa Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 Od ponad pół roku kolejne żywe, niewinne stworzenie walczy o miejsce w kochającym środowisku. Chodzi o ślicznego, młodego pieska, któremu od zeszłych wakacji przystanek PKS- miejsce, gdzie został porzucony-służył za dom. Wolter to około półtoraroczny psiak, przypominający mix saarlossa, o białych skarpetkach i niezwykle łagodnym spojrzeniu, z którego łatwo można odczytać że psinka potrzebuje odrobiny miłości ofiarowanej przez człowieka, który mógłby ją przygarnąć. Czworonóg ma ok. 55cm w kłębie, waży w granicach 20kg, jest pojętny, chętny do nauki, dogaduje się z innymi psami, kocha ludzi. Nie nadaje się do strozowania, gdyż każdego darzy zaufaniem, jest przyjacielsko nastawiony do całego świata, mimo tego, że został przez niego tak potraktowany. Jak każda żywa istota, tak samo i Wolter potrzebuje domu, osoby, która się nim zaopiekuje. Trzeba tylko odrobiny miłości i trochę odwagi do wzięcia odpowiedzialności za te odrzucone stworzenie, które na poweno wniesie wiele radości do swojego nowego domu. Spójrz w jego oczy. Nie trudno jest zauważyć w nich smutek i samotność. Możesz to zmienić. Nie pozwól aby kolejna tak miła istotka cierpiała przez niemądre zachowanie ludzi. Potrzeba jedynie trochę miejsca w sercu człowieka, który gotów jest przyjąć pod swój dach czworonożnego przyjaciela. Ów człowiek z pewnością zostanie wynagrodzony przez pieska, rozweselającego wszystkich dookoła. Decydując się na adopcję, szczęśliwy będzie zarówno piesek, jak i jego nowy pan. Wolter czeka na Twoją pomoc... Tekst pisała moja koleżanka z klasy, Monika Kołoszko. Oczywiście można zmieniać i edytować :) Quote
jamor Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 [quote name='li1']Piromanka, na pewno piszesz lepiej ode mnie teksty ogloszen. W Szwecji podaje tylko informacje o psie ( waga, wzrost, rok urodzenia ) oraz cechy charakteru. O charakterze pisze bardzo dokladnie, by zglaszali sie tylko ci ludzie, co pragna takiego psa. Dodaje, ze pies pochodzi z Polski. Oczywiscie sa zdjecia. W Polsce piszecie bardziej uczuciowo, a ja tego nie potrafie. Natomiast w czasie spotkan przedadopcyjnych ( srednio 3 spotkan, razem ok 6-10 godzin, ale zdarza sie ze ludziska z daleka nocuja u mnie po 2-3 doby zanim ew.wydam im psa ) mowie rozlegle o warunkach w jakich zyl pies, o schroniskach, o bezdomnosci zwierzat. Np. o PKSie napisalabym, ze jest mlody ( okolo poltora roku ), ma ok 55 cm w klebie, wazy ok 20 kg, pojetny, chetny do nauki, kocha ludzi, dogaduje sie z innymi psami. Potrzebuje ruchu, moze mieszkac w domku lub mieszkaniu. Potem troche info o rodzaju siersci ( czy wypada, jak czesto czesac ). Moze dodalabym jaki typ ludzi bedzie odpowiedni dla Voltera.[/QUOTE] siersc nie wypada, trzyma sie jego jakby wrosnieta na stałe. jest krótka, bardzo czysta, byłyszcząca i czesac nie trzeba bo skubaniec nic a nic nie gubi. Jest bardzo czysty. Z,ebt myje 3 razy dziennie. rece przed i po posiłku. NOgi po kazddym bieganiu, majtki i skarpatki zmienia codziennie. Przy stole zachowuje sie nienagannie, nie mlaska , nie beka. Talerz zostawia czysty. Potrafi korzystac z toalety, wode potem zawsze spuszcza. Quote
li1 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Jamor, Twoj tekst wygral. Przebiles wszystkich. Masz cudowny humor. Quote
Recommended Posts