zuo Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 [SIZE="6"]Piesek ma już dom! :Dog_run::multi::multi::multi: Raz jeszcze dziękujemy za naprawdę ogromną pomoc dogomaniowej społeczności!!! :loveu::loveu::loveu: RESZTA WPISU JUŻ TYLKO HISTORYCZNA: Mam najwyżej półtora roku. Jestem miły, grzeczny, wesoły i nieduży. I dlatego nie rozumiem: dlaczego moi państwo zostawili mnie samego w lesie? Latem było jeszcze nie najgorzej, bo inni ludzie karmili mnie, pozwalali chodzić ze sobą na spacery, a nawet wpuszczali na swoje podwórka. Ale wakacje się skończyły, wyjechali, a ja znów zostałem sam, chodzę po wsi, ale nikt mnie nie chce, a ja tak bardzo potrzebuję ludzi! Błagam o pomoc! Inaczej nie przeżyję zimy. Czarny kundel na krzywych łapkach z okolic Warszawy PS. A tu są moje zdjęcia: http://chopin.edu.pl/~zuo/piesek1.jpg http://chopin.edu.pl/~zuo/piesek2.jpg http://chopin.edu.pl/~zuo/piesek3.jpg Quote
zuo Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 [SIZE="5"]Piesek ma już dom!!! :) RESZTA WPISU JUŻ TYLKO HISTORYCZNA: Sprawa niestety nadal aktualna. Piesek został szczepiony, odpchlony i odrobaczony. Quote
zuo Posted September 21, 2009 Author Posted September 21, 2009 [SIZE="5"]Piesek ma już dom!!! :D :loveu: RESZTA WPISU JUŻ TYLKO HISTORYCZNA: Sprawa zaczyna wyglądać coraz gorzej. Za 3 dni wyjeżdżają ostatni letnicy, i pieskowi grozi, że zostanie naprawdę sam! Ja nie mam możliwości wziąć go do siebie, nie przeprowadzę się też do tamtej wsi Quote
karolina_g_k Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Zrobiłam czarnuszkowi wyrozniona gratkę. http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2147791_mlody_piekny_i_lagodny_psi_ideal_szuka.html Zuo gdzie piesek dokładnie przebywa? Jak reaguje na inne psy, koty? Jaki jest jego stosunek do dzieci. Trzebaby poszukac dla niego DT albo miejsca w hoteliku. On nie moze tam zostac zupełnie sam. Quote
L/Olka Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 No, dobrze by było wiedzieć, jaki jestjego stosunek do psów/kotów. Jest szansa na sprawdzenie tego?? Quote
obraczus87 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Rozmawiałam z Panią. Czarny przebywa na działkach we wsi - PONURZYCA, gmina Celestynów, blisko Osiecka, za Otwockiem. Pani niestety nie może przygarnąc Czarnego, ponieważ jest starszą osobą, której będzie cięzko z dwoma psami (Pani ma już sunię i kota). Czarny został wyrzucony podczas zimy - jako szczeniak. Stosunek do dzieci - bardzo dobry Stosunek do kotów - jak kot ucieka, to Czarny go goni :razz: Stosunek do innych psów - do psów nie wiemy, do suń - bardzo dobry :evil_lol: ale nie wykazuje żadnych zachowań chmmmm typowych dla PSA :eviltong: Boi się wsiadać do auta, podczas krótkiej jazdy autem zwymiotował. Boi sie równiez wchodzenia do pomieszczeń zamkniętych :shake: dlatego uważam, że trzeba Go jak najszybciej socjalizować. Trzeba Czarnemu wybaczyc ten strach - od małego był chowany na działkach, gdzie miał bardzo duzo swobody. Jak przystało na psa uwielbia kopac dziury :evil_lol: Działkowicze juz wyjeżdzają... wszyscy dokarmiali Czarnego, ale ..:shake: Najlepszy byłby dom z podwórkiem. Ale tak jak mówię - myslę, że po socjalizacji dom w bloku tez byłby ok. Dlatego PILNIE szukamy osoby, która mogłaby zając sie socjalizacja Czarnego, która mogłaby mu poświęcić na początku więcej czasu. Myśle, ze zsocjalizowany Czarny szybko znajdzie dom :p Acha, Pani w czwartek wraca do Warszawy na jakis tydzien..ale podczas tego tygodnia działkowiczów juz nie będzie :-( więc trzeba szybko działać!!! Quote
jotpeg Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Zuo, nie ma na co czekac; popatrz, ile tu ludzi z W-wy - pisz do nich maile z prosba o pomoc (ogloszenia, rady). a moze trzeba pomyslec o (tymczasowym) hotelu? na dgm organizujemy skladki na hotelowanie psow. a moze znasz kogos, kto za niewielka oplata zgodzilby sie go przechowac w domu tymczasowo - do znaleziania domu stalego? moze jakas pani na emeryturze, albo matka na wychowawczym? to maly, mlody pies, znajdzie dom - ale nie moze tam zostac sam - to smierc! Quote
jotpeg Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 taki jestem ładny: ale sam, samiutki; Quote
obraczus87 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Ogłoszenia, ale poproszę o pomoc w nowych: Czarny-czy znajdzie dom przed zimą?Dom albo śmierć / Psy > Pozostałe - Warszawa Czarny-czy znajdzie dom przed zimą?Albo dom, albo śmierć Psy Szczeniaki Owczarek Warszawa Mazowieckie - Petsy http://www.e-zwierzak.pl/najnowsze/0/5216/ http://www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23765684,Warszawa_Zwierzaki___Adopcja,4-192.html http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,7231,Lw==.html Quote
obraczus87 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Prosimy o pomoc w ogłoszeniach!!! Acha, nazwałam naszego psiaka - CZARNY :loveu: W ogłoszeniach musi miec imię :p Quote
Marinka Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 obraczus87 :loveu:- już jestem...zaraz zrobię cafeanimal.pl Quote
obraczus87 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Marinka - dziękować :loveu::loveu::loveu: Quote
Marinka Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 cafeanimal.pl dla Czarnego :loveu: oby przyniósł mu szczęście :lol:: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Czarny-czy-znajdzie-dom-przed-zimaDom-albo-smierc,1942 Quote
obraczus87 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Zuo, moim zdaniem musimy jak anjszybciej znaleźc Czarnemu DT najlepiej niepłatny... wśród moich znajomych niestety nie mam osób, które mogłyby wziąć psiaka. Może warto byłoby pojechac na te działki i popytać wśród działkowiczów - może któryś mógłby tymczasowo przygarnąc Czarnego? A my spróbujemy uzbierać kase na wizyte u weterynarza, szczepienia itd... Z Dt szybciej pies trafi do DS, niż z ulicy..taka jest prawda! Trzeba działać jak najszybciej, bo inaczej Czarny zginie :shake: Acha i trzeba już zmienic tytuł wątku na : CZARNY-CZY ZABIJE GO ZIMA?Potrzebne deklaracje, DT/DS! Quote
obraczus87 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Marinka napisał(a):cafeanimal.pl dla Czarnego :loveu: oby przyniósł mu szczęście :lol:: Czarny-czy znajdzie dom przed zimą?Dom albo śmierć - psy - oddam zwierzaka do adopcji - Ogłoszenia - Zwierzaki na CafeAnimal.pl BArdzo bardzo bardzo dziękuję :lol::lol::lol: :loveu::loveu: Quote
karolina_g_k Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Obraczus87 zuo pisala ze psiak juz jest odrobaczony,odpchlony i zaszczepiony :) Na to wiec juz nie trzeba. Zeby znalezc mu nawet dt bardzo przydalyby sie informcje na temt kotow, dzieci, psow.. Niestety wiekszosc z nas posiada w Dt przynajmniej jedne z wyzej wymienionych. Niestety zuo nie odpisuje. Moze ktors z Was do niej zadzwonic? Ja moge dopiero po 16. Quote
obraczus87 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 karolina_g_k napisał(a):Obraczus87 zuo pisala ze psiak juz jest odrobaczony,odpchlony i zaszczepiony :) Na to wiec juz nie trzeba. Zeby znalezc mu nawet dt bardzo przydalyby sie informcje na temt kotow, dzieci, psow.. Niestety wiekszosc z nas posiada w Dt przynajmniej jedne z wyzej wymienionych. Niestety zuo nie odpisuje. Moze ktors z Was do niej zadzwonic? Ja moge dopiero po 16. Tiaaaa....juz mi się wszystko zaczyna mylić hehe :) :cool3: Napisałam do Zuo sms-a, zobaczymy...:cool3: Quote
obraczus87 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Czarny przypomina brata mojego Tobiego, dlatego zrobię wsio aby Go uratować :loveu::loveu::loveu: Quote
karolina_g_k Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Jesli maluch bedzie gdzies niedaleko to po 19 podjade przetestowac go chociaz na dzieci...moje dzieci :razz: Jak przejdzie test to znaczy ze wszystko przejdzie :diabloti: Quote
obraczus87 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 karolina_g_k napisał(a):Jesli maluch bedzie gdzies niedaleko to po 19 podjade przetestowac go chociaz na dzieci...moje dzieci :razz: Jak przejdzie test to znaczy ze wszystko przejdzie :diabloti: Dzwoniłam, ale Zuo nie odbiera-może jest w pracy. Musimy wiedzieć, w którym miejscu dokładnie psiak przebywa :lol: Karolina - chciałabym zobaczyć ten TWój teścik :evil_lol: :diabloti: Quote
obraczus87 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Rozmawiałam z Panią. Czarny przebywa na działkach we wsi - PONURZYCA, gmina Celestynów, blisko Osiecka, za Otwockiem. Pani niestety nie może przygarnąc Czarnego, ponieważ jest starszą osobą, której będzie cięzko z dwoma psami (Pani ma już sunię i kota). Czarny został wyrzucony podczas zimy - jako szczeniak. Stosunek do dzieci - bardzo dobry Stosunek do kotów - jak kot ucieka, to Czarny go goni :razz: Stosunek do innych psów - do psów nie wiemy, do suń - bardzo dobry :evil_lol: ale nie wykazuje żadnych zachowań chmmmm typowych dla PSA :eviltong: Boi się wsiadać do auta, podczas krótkiej jazdy autem zwymiotował. Boi sie równiez wchodzenia do pomieszczeń zamkniętych :shake: dlatego uważam, że trzeba Go jak najszybciej socjalizować. Trzeba Czarnemu wybaczyc ten strach - od małego był chowany na działkach, gdzie miał bardzo duzo swobody. Jak przystało na psa uwielbia kopac dziury :evil_lol: Działkowicze juz wyjeżdzają... wszyscy dokarmiali Czarnego, ale ..:shake: Najlepszy byłby dom z podwórkiem. Ale tak jak mówię - myslę, że po socjalizacji dom w bloku tez byłby ok. Dlatego PILNIE szukamy osoby, która mogłaby zając sie socjalizacja Czarnego, która mogłaby mu poświęcić na początku więcej czasu. Myśle, ze zsocjalizowany Czarny szybko znajdzie dom :p Acha, Pani w czwartek wraca do Warszawy na jakis tydzien..ale podczas tego tygodnia działkowiczów juz nie będzie :-( więc trzeba szybko działać!!! Na tych działkach ma ograniczony dostęp do internetu. Dlatego w razie czegoś prosze o kontakt telefoniczny! Quote
karolina_g_k Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Czyli niestety daleko ode mnie... Ale i tak wiemy co chcialysmy wiedziec. Tylko teraz trzeba znaleźć psiakowi jakies miejsce. Szukamy zatem! Quote
zuo Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 [SIZE="4"]Sprawa cały czas aktualna :placz: Bardzo dziękuję Wam za pomoc -- w imieniu mojej mamy i w imieniu Pieska!!! (to mama ma bezpośredni kontakt z Pieskiem i do niej są podane namiary, ja tylko pomogłem od strony internetowej -- tzn. zamieścilem ogłoszenie tu i w niektórych innych miejscach). Quote
obraczus87 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 No szukamy szukamy,ale cięzko jest ... Quote
Recommended Posts