coco Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 [b][i]MSMIMI - kawał dobrej roboty !!! Coś zrobić z tym trzeba !!! Ja piszę i polecam innym !!! Dzięki :Rose: !!![/i][/b] Quote
MSMIMI Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 oj nie nie przypisujesz mi zasługi które nie są moimi :wink: to nie ja napisałam ten list, ale wszedzie go udostępniam gdzie tylko moge, oczywiscie zgoda autora jest. proszę was wyslijcie ten list jesli wam sie nie chce pisac własnego od serca :wink: zebysmy przynajmniej mogli powiedziec sobie ze cos robilismy w tej sprawie oprocz marudzenia na forum :wink: przesyłajcie list kazdemu komu nie jest obojetny psi los i zamieszczajcie gdzie tylko mozecie, na kazdym forum, na wlasnych www, gdziekolwiek gdzie wchodzą ludzie u ktorych jest szansa ze z niego skorzystają!!!!! Quote
badman2503 Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Witam, Minęło troche czasu od osatniego postu i chciałbym odświeżyć wątek. Pisaliście o rozszerzeniu listy psów uznawanych za agresywne. Przeglądałem różne strony i widze nadal inf o 11 w tym AMERYKAŃSKI PIT BULL TERRIER. Mam psa bez rodowodu, Amstaffa ( zdjecia na podanym w profilu blogu) który zadrapał właścicielkę psa z którym weszła na moją posesję. Ma pojawić się u mnie dzielnicowy. Pisaliście że nie tylko psy z rodowodem z list podlegają zgłoszeniu , lecz wszystkie "podobne". Czy słyszeliście jak to jest rozwiązywane?? Czy Policjant sam uznaje ze dany pies jest podobny do "agresywnej' rasy i może karać za niezgłoszenie ?? Quote
strumyk Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 [quote name='badman2503']Przeglądałem różne strony i widze nadal inf o 11 w tym AMERYKAŃSKI PIT BULL TERRIER. Mam psa bez rodowodu, Amstaffa ?[/quote] ale masz amstaffa, a na liscie jest pit - dwie rozne rasy Quote
Asztir Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 błąd - coś co nie ma rodowodu nie jest psem tej rasy . Wiem bo sama przechodziłam dużo po urzędzie bo też mam pseudoAST i zgodnie z prawem po za posesją ma nosić cały czas kaganiec, nie wiem jednak o co chodzi z tym zgłaszaniem?! Przecież każdego psa trzeba zgłosić do Urzędu i tam się podaje, wiek psa i rasę oraz prawowitego właściciele z dowodem osobistym. Quote
strumyk Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 [quote name='Asztir']Przecież każdego psa trzeba zgłosić do Urzędu i tam się podaje, wiek psa i rasę oraz prawowitego właściciele z dowodem osobistym.[/quote] tu chyba chodzi o to, ze na takiego trzeba miec pozwolenie Quote
Asztir Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 a to nie jest przypadkiem od gminy uzależnione... bo ja zgłosiłm, że mam AST pseudo a nic nie chceli ode mnie... to tak jak z chodzeniem na smyczy i w kagańcu - u nas tylko się to odnosi do psów z listy, a np. w Tychach do wszystkich psów.. zawsze jednak warto spytać w Urzędzie w odpowiednim wydziale. Quote
badman2503 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 [quote name='strumyk']ale masz amstaffa, a na liscie jest pit - dwie rozne rasy[/quote] Ok, lecz jeśli decyzdowac będzie o tym posterunkowy Kowalski wg, np. tego wzoru [URL]http://huby.seo.pl/11_zwierzaki/116_rasy_agresywe.htm[/URL] to leże. Popatrz tam na zdjęcie Pitt'a i mojego asta ( fotki na blogu podanym w profilu) Quote
strumyk Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 [quote name='badman2503']Ok, lecz jeśli decyzdowac będzie o tym posterunkowy Kowalski wg, np. tego wzoru [URL]http://huby.seo.pl/11_zwierzaki/116_rasy_agresywe.htm[/URL] to leże.[/quote] po mojemu to nie pit, ale ja sie nie znam :) wg mnie zawsze mozesz poprosic o "eksperta" ze zwiazku kynologicznego poza tym inna kwestia jest taka, ze pies to zrobil na chyba Twoim podworku Quote
badman2503 Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 [quote name='strumyk'] poza tym inna kwestia jest taka, ze pies to zrobil na chyba Twoim podworku[/quote] Nie zmienia faktu że to zrobił, Dzielnicowy musi przyjśc i zobaczyc czy przypadkiem psa nie katuje, czy nie szczuje na ludzi itd. Pies musi przechodzic kwarantanne mimo zaswiadczenia o szczepieniu. same problemy. Quote
strumyk Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 [quote name='badman2503']Nie zmienia faktu że to zrobił, Dzielnicowy musi przyjśc i zobaczyc czy przypadkiem psa nie katuje, czy nie szczuje na ludzi itd. Pies musi przechodzic kwarantanne mimo zaswiadczenia o szczepieniu. same problemy.[/quote] ano, wspolczuje; trzymam kciuki, zeby wszystko poszlo spokojnie :) Quote
Asztir Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 no dzielnicowy nie zaszkodzi, jeżeli tylko mu pokażesz, że z psem nie ma problemu. A co do kwarantanny to nie wiem jak to jest u Was, ale u nas nie trzeba, wystarczy że będzie się chodzić do weta chyba 2 albo 3 razy w ygodniu na wizyty przez 2 tyg. W każdym razie powodzenia, no a nad psem też warto popracować :) Quote
Recommended Posts