Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 692
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='clo']pilnie bardzo pilnie szukamy kogos do wizyty przedadopcyjnej pomozcie prosze:) oraz transportu![/quote]
Fizia zmień tytuł,że szukamy kogos z Białegostoku na wizyte ,no i transportu

Posted

latus bedzie mieszkal w domuku z pania jednak potrzebna pilnie wizyta..bo musze ta pania sprawdzic..jest nim tak zachwycona ,ze az mam obawy;)wiec pilnie bo i pani na czasie zalezy a tak dwoch szczesciarzy by sie do reni kolejnych wyslalao:)

Posted

Clo zrobiłam tak jak poradziłaś i rzeczywiście od razu oddzwonili.
Wynik samej rozmowy telefonicznej - Negatywny. Niedoszłych właścicieli oceniam - Negatywnie.
W zasadzie należałoby wpisać ich na czarne kwiatki ku przestrodze.
Od początku.

Dzwoni Pani dość niezrozumiałym dialektem (podlasko - procentowym) rzucając w słuchawkę , że ona chętna do adopcji. Jakoś umówiłyśmy się na wtorek.Proszę , żeby w tym dniu byli wszyscy domownicy na rozmowie. Za chwile słuchawkę porywa p.Dariusz i tym samym dialektem zaczyna wyjaśniać o co mu chodzi. Ma kawalerkę i mieszka sobie z kobitą. Twierdzi , że pies będzie miał wszystko bo kobita jest na zasiłku i dostaje całe 400zł. A on 1 pazdziernika idzie do pracy. Kobita cały dzień w domu więc pies będzie miał spacery.Np. z poprzednim wychodziła dwa razy dziennie , a czasami nawet i 3! (W tle Pani drze się "daj papierocha" - dosłownie)
Mieli psa - 4 tygodnie.Od sąsiadki. Sąsiadka po tym czasie zabrała psa z powrotem - bo jak twierdziła pies jest chudy i się rozmyśliła ( nie pytajcie , ja też prawie nic z tego nie zrozumiałam).No i się zaczyna.
Pytam czy oglądali pieski w naszym schronisku , gdzie znaleźli ogłoszenie o Łatku - pan twierdzi , że w życiu psa ze schroniska by nie wziął , jak coś to z giełdy - bo przynajmniej z papierem.Pan pyta dlaczego ja chcę oddać tego psa. Tłumaczę , że to nie mój pies , że ze schroniska , spod Warszawy itp.
Pan Dariusz z deczka zdziwiony pyta czy rasowy. i czy "jasna rasa czy ciemna" (chyba chodziło o kolor).Tłumaczę , że kundelek. Samiec.Dorosły.Wykastrowany. Pyta jak wygląda , mówię ,że rudo biały - w łatki.W tle gorączkowa dyskusja. Jak to , pytam -czy państwo nie wiedzą którego psa chcą adoptować , jak wygląda , że ze schroniska, że dorosły ?
Pani Iwono - mówi p.Dariusz - zrobimy inaczej. My jeszcze pomyślimy.
Dobry pomysł , mówię , pomyślcie.
Nastęnie grzecznościowe miłego weekendu , dziękuję pani za miła rozmowę.
Koniec.

Koszmar. Aż się wstydzę , że takie okazy zamieszkują moje miasto. Nigdy przenigdy nie wydałabym im żadnego zwierzęcia - choćbym nie wiem jak była zdesperowana.
Przykro mi to mówić , ale szukajcie dalej .

Gdyby ktoś chciał porozmawiać ze mną o tym jakże traumatycznym telefonie , lub ma wątpliwości co do mojej nominacji na czarne kwiatki - podam swój numer telefonu na PW i opowiem jeszcze raz ze szczegółami

Posted

Pan Bóg ma różnych lokatorów, niestety... :shake:
pędzelopka nie przejmuj się (łatwo mówić)
Dzięki Tobie Łatek pobędzie dłużej w luksusowych warunkach :happy1: a tak... Lepiej nie myśleć co by się z nim stało.

Posted

:-o:-o:-o:-o:-o:shake::shake::shake:

Pędzelopka
dzięki Kochana za pomoc:Rose:
Ale wiesz co,Tak to śmiesznie opisałaś,że nie mogłam się powstrzymać od śmiechu jak czytałam Twoją relację.Jednak dla Łatusia ani innego zwierzaczka nie byłoby śmieszne tam zamieszkać:shake:
A tekst "daj papierocha" i "jaka rasa-jasna czy ciemna",po prostu wymiata:diabloti:
Nie no ,Łatuś zostajesz chłopie dalej u mnie i uczymy się nowych rzeczy,bo nie wiem,czy ciotki-klotki raczyły zauważyć:mad:,że wcześniej napisałam,że Łatuś umie już podawać łapkę:loveu:
Czyli poszukiwania domku trwają;)
Fiziu zmieniaj tytuł na poprzedni:-P

Posted

O matko....:shake:

Pędzelopko - serdeczne dzięki za pomoc, oczywiście Łatek tam nie pojedzie.

A że umie podawał łapkę przeczytałam, tylko faktycznie jakoś zapomniałam wyrazić mój zachwyt :)

Posted

o matko no to ladnie..pedzolopko dziekuje ci w takim razie z apomoc i coz wstyd sie przyznac ale to ja wyszlam na idiotke nie doswiadczona..:(bo mi pani zupelnie co inneo mowila..z zadnym p.darkiem nie rozmawialam:(mowila ze ma dom..ze dzieci w poblizu sa ,ze duzy park itd ze ona by sama wrecz po niego przyjechala ale nie ma jak..ze sie w nim zakochala od pierwszego wejrzenia itd..ehh tyle juz rozmow adopcyjnych przeprowadzilam a tu taka porazka..boze:(wybaczcie ciotki...:(latus obiecuje ci maly ze juz domy dla ciebie to ja tak zmagluje kolejne ,ze hej...eh..czlowiek uczy sie non stop:(
latus w takim razie potrzebuje duuuuzzzooo ogloszen....allegro jeszcze ma?przepraszam was raz jeszcze dalam sie zrobic w balona...

Posted

Uff, Pędzelopka, dobrze, że sprawdziłaś w czas i tak się to skończyło:roll:. Normalnie załamka z co poniektórymi. A takich kwiatków to ci u nas w Białym i okolicach urodzaj:cool1:. Niestety. Powodzenia Łatku!

Posted

[quote name='clo']o matko no to ladnie..pedzolopko dziekuje ci w takim razie z apomoc i coz wstyd sie przyznac ale to ja wyszlam na idiotke nie doswiadczona..:(bo mi pani zupelnie co inneo mowila..z zadnym p.darkiem nie rozmawialam:(mowila ze ma dom..ze dzieci w poblizu sa ,ze duzy park itd ze ona by sama wrecz po niego przyjechala ale nie ma jak..ze sie w nim zakochala od pierwszego wejrzenia itd..ehh tyle juz rozmow adopcyjnych przeprowadzilam a tu taka porazka..boze:(wybaczcie ciotki...:(latus obiecuje ci maly ze juz domy dla ciebie to ja tak zmagluje kolejne ,ze hej...eh..czlowiek uczy sie non stop:(
latus w takim razie potrzebuje duuuuzzzooo ogloszen....allegro jeszcze ma?przepraszam was raz jeszcze dalam sie zrobic w balona...[/QUOTE]

A nie pomyliły się Wam numry telefonów? Na pewno to te same domki? Dziwne, że ten p. Darek nic nie wiedział, tzn nie wiedział nawet jaka to rasa i kolor psa :hmmmm:
Allegro skończyło się dzisiaj.

Posted

Okropne jest to, że tak nie można ufać ludziom...

Tak by się chciało pomóc tym psiakom, a może się okazać, że trafią z deszczu pod rynnę.

Ale miejmy nadzieję, że Łatek już niedługo trafi do wspaniałego Domu!