Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto cudne bliźniaczki - NEL I BELL (BELLA)

Siostrzyczki trafiły do schroniska w Jamrozowiźnie 8 sierpnia 2009 roku.
Dziękujemy Nicusiowi za pomoc w transporcie!

Są ze sobą bardzo zżyte - cudownie by było, gdyby udało Im się znaleźc wspólny Dom, ale wiemy, że to graniczy z cudem, więc szukamy też osobnych Domków - byle kochających! :)

Dziewczyny mają ok. 5-5,5 miesiąca.

Od wczoraj przebywają w hoteliku u Astaroth pod Warszawą.

Zależało nam na wyciągnięciu Ich ze schroniska, bo mimo, że są jeszcze dziećmi, nie są już malutkimi kluseczkami, jakich wszyscy zazwyczaj szukają.
Niedługo, z bosku dla szczeniorków, poszłyby do boksów ogólnych, a tam Ich szanse drastycznie by zmalały...

Tu w kolejce po Domki....

Więcej o dziewczynach napisze pewnie Astaroth.

Z całego serca prosimy o pomoc w szukaniu Domu dla Nel i Bell !!!!
o pomoc w ogłoszeniach!!

Oraz o pomoc w opłaceniu Ich pobytu w Domu Tymczasowym!!!

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

blizniaczki sa super slodkie!naprawde piekne czekamy na wiesci i zdjecia od astaroth oby jak najszybciej i musimy pilnie oglaszac powinny domek ekspresowo znalezc

Posted

Jutro obfotografuję dziewczynki. Nie wiem czy w schronisku ktoś je prowadzał na smyczy, wczoraj nie bardzo chciały chodzić ale dzisiaj już idzie to dużo lepiej. Może wyglądają podobnie ale bardzo się różnią, jedna to eksploratorka, wszystko musi zwiedzić i obejrzeć, ona też więcej szczeka, druga jest cichsza taka bardziej przytulanka woli być głaskana niż zwiedzać teren ale charakterek ma pogoniła bernardyna, on ją chciał powąchać a ona wyskoczyła i ugryzła go w fafla w związku z tym bernardyn się ich boi i omija szerokim łukiem mimo że to takie maleństwa, na zdjęciach wyglądają na zdecydowanie większe.

Posted

Raczej nie chodziły na smyczy, być może to był Ich pierwszy raz.
W schronisku szczeniaki mają taki dośc spory wybieg, gdzie sobie mogą trochę pobiegać, raczej nie wychodzą na spacery.

Biedny Bernardyn..

**********************************************************************************************

Posted

Mam trochę zdjęć prześlę na maila to będziecie miały do ogłoszeń.
Bernardyn męczy wszystkie psy to wreszcie trafił na godne siebie przeciwniczki bo reszta się go boi :evil_lol:

Posted

Astaroth napisał(a):
Mam trochę zdjęć prześlę na maila to będziecie miały do ogłoszeń.
Bernardyn męczy wszystkie psy to wreszcie trafił na godne siebie przeciwniczki bo reszta się go boi :evil_lol:

O to super, to powklejam zdjęcia też tutaj.

Kurcze nie sądziłam, że takie agresorki tym razem wysyłamy..:)

***********************************************************************************

Posted

Ooo to super!!:multi:

Myślę, że może być razem - a najlepiej, żeby jeszcze jeden domek się obiema zainteresował:)

Posted

ja mysle,ze jednak moze i bym im zrobic razem le nie koniecznie podkreslac ze musza isc do domu razem..bo watpie zeby tak sie trafilo..mysle,ze i tak pojda do osobnych domow..:(

kontakt [email protected] tel 509 173 446 koniecznie w miejscowowsci wpisz ze znajduja sie w hoteliku pod warszawa a i bardzo prosimy jesli to mozliwe o allegro z wszelkimi "bajerami"takie niestety maja najwieksze szanse zostac zauwazonymi...

Posted

Ze wszystkimi bajerami, to znaczy wyróżnione czy pogrubione - niestety nie jestem w stanie takiego zrobić, jako że mam obecnie 10 psów ogłaszanych na moje konto i zwyczajnie nie stać mnie na takie dodatki. Czy suczki podchodzą pod jakąś rasę?

Posted

ladySwallow napisał(a):
Ze wszystkimi bajerami, to znaczy wyróżnione czy pogrubione - niestety nie jestem w stanie takiego zrobić, jako że mam obecnie 10 psów ogłaszanych na moje konto i zwyczajnie nie stać mnie na takie dodatki. Czy suczki podchodzą pod jakąś rasę?

Ale oczywiście my zapłacimy za to - podaj tylko numer konta

Posted

Piękne dziewczyny :loveu: :

resztę wklejam na pierwszą stronę

Astaroth - serdeczne dzięki za śliczne zdjęcia!!!!:loveu:

Ktoś pisał, że One są podobne do pinczerów średnich - może można by to dopisać do ogłoszeń, bo chyba faktycznie.

Astaroth - a ile One mogą mniej więcej ważyć? myślisz, że będą z Nich takie raczej średnie psiaki?

A czy dobrze myślę, że ta większa przytulanka to ta w czerwonej obróżce?

Posted

mi sie wydaje ze one teraz wiecej niz 8kg nie waza..bo ja bez trudu je bralam na rece..moze nawet i mniej..dla mnie byly lekkie..ja mysle,ze one beda raczej male i drobne i ze duzo juz nie urosna..pinczer sredni to dore porownanie:)

Posted

Okej, to jakie robimy to allegro? Fizia, mam słać dane do przelewu na PW? Sorry, że tak to wygląda, ale nie jestem w stanie nawet tego opłacić aktualnie, a normalne allegra robić mogę ciągle, więc gdyby ktoś chciał, to służę pomocą. Mogę dziewczyny też wrzucić na adopcje.org, ale tam tylko da się osobno, więc nie wiem, czy chcecie.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Okej, to jakie robimy to allegro? Fizia, mam słać dane do przelewu na PW? Sorry, że tak to wygląda, ale nie jestem w stanie nawet tego opłacić aktualnie, a normalne allegra robić mogę ciągle, więc gdyby ktoś chciał, to służę pomocą. Mogę dziewczyny też wrzucić na adopcje.org, ale tam tylko da się osobno, więc nie wiem, czy chcecie.

Podaj mi tylko numer konta i jeszcze dzisiaj wpłacę.
WIelkie dzięki!!

Jeśłi możesz gdziekolwiek jeszcze wrzucić dziewczyny, to bardzo prosimy:loveu:

Posted

ladySwallow napisał(a):
Ok, więc tam też je zaraz wrzucę.

W ramach chwytu napiszę, że mają coś z pinczera średniego - przynajmniej będzie więcej odwiedzin.

Super, ja też myślę, że to dobry pomysł.

Pieniążki już wysłane

Posted

ladySwallow napisał(a):
Okej, będę sprawdzać konto i wyróżnię, jak tylko dostanę. Powiedz mi jeszcze - która to która? Bo jedna panna ma czarną obróżkę, a druga czarną...

Nie mam pojęcia...:oops:

Ale myślę, że może napisać dowolnie - np. Nel z czerowną, a Bell z czarną.
Nie wiem czy Astaroth używa tych imion - są raczej na użytek ogłoszeń wymyślone

Posted

tak ta w czerwonej obróżce jest tą bardziej miziastą, nie wiem która ma które imię ale ja bym tą odważniejszą w czarnej nazwała Nell bo mi się kojarz z Nel z "w pustyni i w puszczy", a ta druga Bell od bella bo taka słodka i przytulaśna.