fizia Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Oto cudne bliźniaczki - NEL I BELL (BELLA) Siostrzyczki trafiły do schroniska w Jamrozowiźnie 8 sierpnia 2009 roku. Dziękujemy Nicusiowi za pomoc w transporcie! Są ze sobą bardzo zżyte - cudownie by było, gdyby udało Im się znaleźc wspólny Dom, ale wiemy, że to graniczy z cudem, więc szukamy też osobnych Domków - byle kochających! :) Dziewczyny mają ok. 5-5,5 miesiąca. Od wczoraj przebywają w hoteliku u Astaroth pod Warszawą. Zależało nam na wyciągnięciu Ich ze schroniska, bo mimo, że są jeszcze dziećmi, nie są już malutkimi kluseczkami, jakich wszyscy zazwyczaj szukają. Niedługo, z bosku dla szczeniorków, poszłyby do boksów ogólnych, a tam Ich szanse drastycznie by zmalały... Tu w kolejce po Domki.... Więcej o dziewczynach napisze pewnie Astaroth. Z całego serca prosimy o pomoc w szukaniu Domu dla Nel i Bell !!!! o pomoc w ogłoszeniach!! Oraz o pomoc w opłaceniu Ich pobytu w Domu Tymczasowym!!! Quote
clo Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 blizniaczki sa super slodkie!naprawde piekne czekamy na wiesci i zdjecia od astaroth oby jak najszybciej i musimy pilnie oglaszac powinny domek ekspresowo znalezc Quote
Astaroth Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Jutro obfotografuję dziewczynki. Nie wiem czy w schronisku ktoś je prowadzał na smyczy, wczoraj nie bardzo chciały chodzić ale dzisiaj już idzie to dużo lepiej. Może wyglądają podobnie ale bardzo się różnią, jedna to eksploratorka, wszystko musi zwiedzić i obejrzeć, ona też więcej szczeka, druga jest cichsza taka bardziej przytulanka woli być głaskana niż zwiedzać teren ale charakterek ma pogoniła bernardyna, on ją chciał powąchać a ona wyskoczyła i ugryzła go w fafla w związku z tym bernardyn się ich boi i omija szerokim łukiem mimo że to takie maleństwa, na zdjęciach wyglądają na zdecydowanie większe. Quote
fizia Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Raczej nie chodziły na smyczy, być może to był Ich pierwszy raz. W schronisku szczeniaki mają taki dośc spory wybieg, gdzie sobie mogą trochę pobiegać, raczej nie wychodzą na spacery. Biedny Bernardyn.. ********************************************************************************************** Quote
Astaroth Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Mam trochę zdjęć prześlę na maila to będziecie miały do ogłoszeń. Bernardyn męczy wszystkie psy to wreszcie trafił na godne siebie przeciwniczki bo reszta się go boi :evil_lol: Quote
fizia Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Astaroth napisał(a):Mam trochę zdjęć prześlę na maila to będziecie miały do ogłoszeń. Bernardyn męczy wszystkie psy to wreszcie trafił na godne siebie przeciwniczki bo reszta się go boi :evil_lol: O to super, to powklejam zdjęcia też tutaj. Kurcze nie sądziłam, że takie agresorki tym razem wysyłamy..:) *********************************************************************************** Quote
LadyS Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Mogę zrobić im allegro, tylko każdej osobno, czy razem? Quote
fizia Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Ooo to super!!:multi: Myślę, że może być razem - a najlepiej, żeby jeszcze jeden domek się obiema zainteresował:) ************************************************************************ Quote
LadyS Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Dobrze, w takim razie proszę jeszcze kontakt do osoby odpowiedzialnej za adopcje. Quote
clo Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 ja mysle,ze jednak moze i bym im zrobic razem le nie koniecznie podkreslac ze musza isc do domu razem..bo watpie zeby tak sie trafilo..mysle,ze i tak pojda do osobnych domow..:( kontakt [email protected] tel 509 173 446 koniecznie w miejscowowsci wpisz ze znajduja sie w hoteliku pod warszawa a i bardzo prosimy jesli to mozliwe o allegro z wszelkimi "bajerami"takie niestety maja najwieksze szanse zostac zauwazonymi... Quote
fizia Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Oj ja też nie sądzę, żeby się wspólny dom znalazł. Tak sobie tylko marzę... Quote
LadyS Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Ze wszystkimi bajerami, to znaczy wyróżnione czy pogrubione - niestety nie jestem w stanie takiego zrobić, jako że mam obecnie 10 psów ogłaszanych na moje konto i zwyczajnie nie stać mnie na takie dodatki. Czy suczki podchodzą pod jakąś rasę? Quote
Astaroth Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 kurcze tak się długo wysyłają a ja muszę już jechać żeby sie wyrobić do hurtowni, wyślę dzisiaj wieczorem reszte, ten mail mam nadzieje że zaraz pójdzie. Quote
fizia Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 ladySwallow napisał(a):Ze wszystkimi bajerami, to znaczy wyróżnione czy pogrubione - niestety nie jestem w stanie takiego zrobić, jako że mam obecnie 10 psów ogłaszanych na moje konto i zwyczajnie nie stać mnie na takie dodatki. Czy suczki podchodzą pod jakąś rasę? Ale oczywiście my zapłacimy za to - podaj tylko numer konta Quote
fizia Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 Piękne dziewczyny :loveu: : resztę wklejam na pierwszą stronę Astaroth - serdeczne dzięki za śliczne zdjęcia!!!!:loveu: Ktoś pisał, że One są podobne do pinczerów średnich - może można by to dopisać do ogłoszeń, bo chyba faktycznie. Astaroth - a ile One mogą mniej więcej ważyć? myślisz, że będą z Nich takie raczej średnie psiaki? A czy dobrze myślę, że ta większa przytulanka to ta w czerwonej obróżce? Quote
clo Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 mi sie wydaje ze one teraz wiecej niz 8kg nie waza..bo ja bez trudu je bralam na rece..moze nawet i mniej..dla mnie byly lekkie..ja mysle,ze one beda raczej male i drobne i ze duzo juz nie urosna..pinczer sredni to dore porownanie:) Quote
LadyS Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Okej, to jakie robimy to allegro? Fizia, mam słać dane do przelewu na PW? Sorry, że tak to wygląda, ale nie jestem w stanie nawet tego opłacić aktualnie, a normalne allegra robić mogę ciągle, więc gdyby ktoś chciał, to służę pomocą. Mogę dziewczyny też wrzucić na adopcje.org, ale tam tylko da się osobno, więc nie wiem, czy chcecie. Quote
fizia Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 ladySwallow napisał(a):Okej, to jakie robimy to allegro? Fizia, mam słać dane do przelewu na PW? Sorry, że tak to wygląda, ale nie jestem w stanie nawet tego opłacić aktualnie, a normalne allegra robić mogę ciągle, więc gdyby ktoś chciał, to służę pomocą. Mogę dziewczyny też wrzucić na adopcje.org, ale tam tylko da się osobno, więc nie wiem, czy chcecie. Podaj mi tylko numer konta i jeszcze dzisiaj wpłacę. WIelkie dzięki!! Jeśłi możesz gdziekolwiek jeszcze wrzucić dziewczyny, to bardzo prosimy:loveu: Quote
LadyS Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Mogę na adopcje.org, ale tam jest przepis, że jedno ogłoszenie to jeden pies - mam tak wrzucać czy chcecie je razem ogłaszać? Quote
LadyS Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Ok, więc tam też je zaraz wrzucę. W ramach chwytu napiszę, że mają coś z pinczera średniego - przynajmniej będzie więcej odwiedzin. Quote
fizia Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 ladySwallow napisał(a):Ok, więc tam też je zaraz wrzucę. W ramach chwytu napiszę, że mają coś z pinczera średniego - przynajmniej będzie więcej odwiedzin. Super, ja też myślę, że to dobry pomysł. Pieniążki już wysłane Quote
LadyS Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Okej, będę sprawdzać konto i wyróżnię, jak tylko dostanę. Powiedz mi jeszcze - która to która? Bo jedna panna ma czarną obróżkę, a druga czarną... Quote
fizia Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 ladySwallow napisał(a):Okej, będę sprawdzać konto i wyróżnię, jak tylko dostanę. Powiedz mi jeszcze - która to która? Bo jedna panna ma czarną obróżkę, a druga czarną... Nie mam pojęcia...:oops: Ale myślę, że może napisać dowolnie - np. Nel z czerowną, a Bell z czarną. Nie wiem czy Astaroth używa tych imion - są raczej na użytek ogłoszeń wymyślone Quote
Astaroth Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 tak ta w czerwonej obróżce jest tą bardziej miziastą, nie wiem która ma które imię ale ja bym tą odważniejszą w czarnej nazwała Nell bo mi się kojarz z Nel z "w pustyni i w puszczy", a ta druga Bell od bella bo taka słodka i przytulaśna. Quote
Recommended Posts