łamAga Posted September 2, 2013 Author Posted September 2, 2013 [quote name='magdabroy']Ja płaciłam za psa 20zł :eviltong:[/QUOTE] i to rozumiem :eviltong: [quote name='Ty$ka']Ale taniocha :O[/QUOTE] taniocha ale w zasadzie to też ciekawe za co :eviltong: własnie wróciliśmy od veta , Neron zdrowiutki ale dla towarzystwa mamy go ze soba zabierać żeby vetka mogła sobie go poogladac jak się rusza , Ibri też w rewelacyjnej formie :multi: i Neron podobno ma piekną sierść :cool3: ale ja mam plan , pod koniec tygodnia znowu jedziemy z Ibrą na kontrolę i nie wezme dla towarzystwa Nerona tylko tym razem Qwendi i ją zwarze :diabloti: bo nieźle nam się spasła :oops: Quote
Ty$ka Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 No masz rację no ;) O, to super, że z Neronem w porządku :). Quote
vege* Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 U mnie w mieście się płaci 50 zł za psa Quote
łamAga Posted September 2, 2013 Author Posted September 2, 2013 [quote name='Ty$ka']No masz rację no ;) O, to super, że z Neronem w porządku :).[/QUOTE] też się cieszymy :lol: [quote name='vege*']U mnie w mieście się płaci 50 zł za psa[/QUOTE] a u nas co roku podnoszą :angryy: Quote
Guest wolfheart Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Hej :) cudowna wiadomość o zdrówku Nerona:multi: Quote
*Magda* Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Super, że Neronek wrócił do zdrowia :multi: Quote
kalyna Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 [quote name='dOgLoV']my płacimy 54 zł za psa , i co roku dokładają 2 zł :roll:[/QUOTE] my 49zł :roll: i pisałam do burmistrza i odpisał, ze nie ma nic takiego w planach :roll: Poza tym my musimy płacić bo mamy psy zaczipowane, a ten kto nie zaczipował, nie musi. Tak samo nie ma wpływu na to ile kto ma psów, więc ładnie sobie za te 3 co roku bulę. Mimo to i tak od czasu do czasu pomagam schronisku w miarę możliwości. Dwa lata temu było 30zł od jednego psa. Rak temu 42, a teraz 49 :roll: Quote
łamAga Posted September 2, 2013 Author Posted September 2, 2013 [quote name='marta.k9080']Hej :) cudowna wiadomość o zdrówku Nerona:multi:[/QUOTE] [quote name='magdabroy']Super, że Neronek wrócił do zdrowia :multi:[/QUOTE] też się cieszę :multi: [quote name='kalyna']my 49zł :roll: i pisałam do burmistrza i odpisał, ze nie ma nic takiego w planach :roll: Poza tym my musimy płacić bo mamy psy zaczipowane, a ten kto nie zaczipował, nie musi. Tak samo nie ma wpływu na to ile kto ma psów, więc ładnie sobie za te 3 co roku bulę. Mimo to i tak od czasu do czasu pomagam schronisku w miarę możliwości. Dwa lata temu było 30zł od jednego psa. Rak temu 42, a teraz 49 :roll:[/QUOTE] to jest paranoja :roll: a macie specjalne śmietniki na psie odchody poustawiane ?? bo my mamy tylko koło veta i to dopiero dzisiaj pierwszy raz go widziałam .... Quote
vege* Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 [quote name='dOgLoV']też się cieszę :multi: to jest paranoja :roll: a macie specjalne śmietniki na psie odchody poustawiane ?? bo my mamy tylko koło veta i to dopiero dzisiaj pierwszy raz go widziałam ....[/QUOTE] U mnie gdzieniegdzie zwykłe są a co tu mówić o psich -.- a wszędzie plakaty, żeby sprzątać po psach ale koszy nie ma, to co mam sobie w kieszeń worek z qpą wsadzić i w domu wyrzucić? -.- Quote
łamAga Posted September 2, 2013 Author Posted September 2, 2013 [quote name='vege*']U mnie gdzieniegdzie zwykłe są a co tu mówić o psich -.- a wszędzie plakaty, żeby sprzątać po psach ale koszy nie ma, to co mam sobie w kieszeń worek z qpą wsadzić i w domu wyrzucić? -.-[/QUOTE] na takie pytanie zadane przez moja teściową padła odpowiedz ze odchody mozna wyrzucać do normalnych smietnikow na co moja tesciowa powiedziala ze po pierwsze zwykłych śmietników tez nie ma a jezeli sa to moze na rynku ale na ulicach pobocznych nie ma prawie w ogóle a po drugie sanepid zabrania wrzucania psich odchodów do zwykłych kubłów co jest zrozumiałe hehe nie wiedzieli jak odbić piłeczkę na takie argumenty .... Quote
vege* Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 U mnie właśnie przez to nikt nie sprząta i wiecznie wszędzie leżą kupy -.- ja jak już idę z Nuką na miasto, to najpierw idzie się załatwić na pola, a dopiero potem idziemy na miasto Quote
łamAga Posted September 2, 2013 Author Posted September 2, 2013 wiesz , ja jak najbardziej jestem za sprzątaniem po psie bo nikt nie chce chodzić po psich kupach , każdy chce mieć czyste chodniki ale niech zrobią tak żeby było czym posprzątać i gdzie wyrzucić a miejsce gdzie można psa wybiegać też jest bardzo ważne , my w lesie ostatnio spotkalismy pana z psem , rasy nie pamietam ale jakis taki mniejszy rasowiec , najpierw grzecznie nas poprosił żebyśmy psy złapali na smycze a później do nas krzyczał że on aż 50 km chyba jeździ z tym psem własnie do tego lasu bo to jedyne miejsce gdzie jeszcze można psa puścić żeby pobiegał i cieszył sie że spotkał kogoś komu też chce sie z psem iść do lasu a nie trzyma psa na uwięzi za płotem , szkoda ze Neron jest taki narwaniec bo pewnie nasze psiki by sobie razem pobiegały a pan by sobie z nami pogawedził bo widac było że lubi sobie pogadac hehe Quote
vege* Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Jasne, ze ja też jestem za sprzątaniem, ale kurcze wymagają sprzątania, ale ani koszy, ani woreczków nie ma, więc niech nie wymagają jak nie potrafią nic zorganizować -.- wybieg też by się przydał Quote
Guest wolfheart Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 dla mnie sam podatek od psa jest głupi,a już kwoty jakie ustalają to szczyt debilizmu u nas ponad 40zł ,powinni zatrudnić sprzątaczy do zbierania kup,za co ja k**wa płacę te pieniądze?Oczywiście zawsze sprzątam po Lunie,ale oburzające jest dla mnie to ,że zdzierają z nas ,a g*wno robią dla nas.Jedyne na co ich stać to 7.50zł do szczepienia na wściekliznę,kpina jakaś:angryy: Quote
łamAga Posted September 2, 2013 Author Posted September 2, 2013 [quote name='vege*']Jasne, ze ja też jestem za sprzątaniem, ale kurcze wymagają sprzątania, ale ani koszy, ani woreczków nie ma, więc niech nie wymagają jak nie potrafią nic zorganizować -.- wybieg też by się przydał[/QUOTE] u nas Ci powiedzą że woreczki masz sobie pobrać w urzędzie miasta , daja Ci jakies papierowe tytki w ilości sztuk 10 na miesiąc :splat: [quote name='marta.k9080']dla mnie sam podatek od psa jest głupi,a już kwoty jakie ustalają to szczyt debilizmu u nas ponad 40zł ,powinni zatrudnić sprzątaczy do zbierania kup,za co ja k**wa płacę te pieniądze?Oczywiście zawsze sprzątam po Lunie,ale oburzające jest dla mnie to ,że zdzierają z nas ,a g*wno robią dla nas.Jedyne na co ich stać to 7.50zł do szczepienia na wściekliznę,kpina jakaś:angryy:[/QUOTE] u nas nic nie dofinansowują z tego co wiem na szczepienie nawet :roll: ide się szykować do pracy bo jeszcze nie mam nic wyprasowane nawet :roll: więc papa ;) Quote
*Magda* Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 [quote name='dOgLoV']u nas Ci powiedzą że woreczki masz sobie pobrać w urzędzie miasta , daja Ci jakies papierowe tytki w ilości sztuk 10 na miesiąc :splat:[/QUOTE] Czyli pies może zrobić tylko 10 kup w miesiącu :evil_lol: Miłej pracy :) Quote
Guest wolfheart Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 trzymaj głowę w drodze do pracy,mi prawie zwiało na spacerze :diabloti: paa:bye: Quote
łamAga Posted September 2, 2013 Author Posted September 2, 2013 [quote name='magdabroy']Czyli pies może zrobić tylko 10 kup w miesiącu :evil_lol: Miłej pracy :)[/QUOTE] dokładnie , 10 i nic więcej :eviltong: [quote name='marta.k9080']trzymaj głowę w drodze do pracy,mi prawie zwiało na spacerze :diabloti: paa:bye:[/QUOTE] Sebek mnie zawiezie bo leje nadal :roll: dzięki laski ;) Quote
angineuuka Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 a ja na mieście jak z psem jestem, to qpy wyrzucam do normalnego kosza. Nie ma specjalnego kosza, a jak gdzieś jest to są tam śmieci... :P Quote
natija Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 ja tez wrzucam do normalnego kosza:)a podatek u nas jest droszy od podadku za auto,masakra:shake: Quote
angineuuka Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 a mój pies ostatnio zaczął srać na pasach:mdleje: Quote
natija Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 [quote name='Angi']a mój pies ostatnio zaczął srać na pasach:mdleje:[/QUOTE] hehe no to mialas szybka akcje;) Quote
kalyna Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 [quote name='dOgLoV']to jest paranoja :roll: a macie specjalne śmietniki na psie odchody poustawiane ?? bo my mamy tylko koło veta i to dopiero dzisiaj pierwszy raz go widziałam ....[/QUOTE] taaa i woreczki... ale w środku miasta. Koło nas to czasem ciężko o kosz na zwykłe śmieci na naszej ulicy... Ja mieszkam na obrzeżach i nie wybieram się do centrum z psami. Więc i tak z tego nie korzystam, co gorsza, koło mnie jest czasem tak nasrane, że dziękuję.. No i sąsiedzi na głos narzekają, że tyle kup itp. i może to jeszcze moja wina :roll: Quote
*Magda* Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 [quote name='natija']ja tez wrzucam do normalnego kosza:)a podatek u nas jest droszy od podadku za auto,masakra:shake:[/QUOTE] To ile Ty za psy płacisz? Bo ja mam podatek za psa mniejszy niż za auto :eviltong: Quote
agaciaaa Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Nie taka zła ta Twoja teściowa :lol: Quote
Recommended Posts