vege* Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='magdabroy']Co do jedzenia/nie jedzenia mięsa ;) Kolega chciał nam przywieźć jagnię :) No to go pytam czy mi je zabije, bo ja ani Bogdan tego nie zrobimy :shake: A on mi na to, że nie, przywiezie mi je żywe :crazyeye: Podziękowałam. Zjadłabym z chęcią jagnięcinkę, ale jak mi przywiezie taką małą owieczkę, to będę ją miała co najwyżej jako kosiarkę do trawy, a nie jako kiełbasę :evil_lol:[/QUOTE] Ja jak mięso jadłam to głównie tylko drób. Wołowiny, jagnięciny, królika itp nie ruszyłam nigdy bo to takie piękne jest, że no nie mogłabym :oops: Quote
*Magda* Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='vege*']Ja jak mięso jadłam to głównie tylko drób. Wołowiny, jagnięciny, królika itp nie ruszyłam nigdy bo to takie piękne jest, że no nie mogłabym :oops:[/QUOTE] A mały kurczaczek nie jest piękny :mad::eviltong: Quote
Ty$ka Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='vege*']Pa wszystko by wiedzieć chciała :diabloti: Może to i głupie dla niektórych ale jak zobaczyłam jak traktowane są zwierzęta przed zabiciem to szkoda mi się ich zrobiło[/QUOTE] Jednak z drugiej strony masz psa, czyli mięsożercę, więc to takie pomieszane z poplątanym. 8) Ale spoko, u mnie to samo. :lol: Tzn. ja akurat nie jem z innych pobudek, ale co tam: liczy się efekt :PPP Quote
vege* Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='magdabroy']A mały kurczaczek nie jest piękny :mad::eviltong:[/QUOTE] jadłam kurę nie małego żółtego kurczaczka :evil_lol: Quote
vege* Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='Ty$ka']Jednak z drugiej strony masz psa, czyli mięsożercę, więc to takie pomieszane z poplątanym. 8) Ale spoko, u mnie to samo. :lol: Tzn. ja akurat nie jem z innych pobudek, ale co tam: liczy się efekt :PPP[/QUOTE] ja mojemu psu nie daję mięsa tylko moja mama :lol: akurat ja się zawsze brzydziłam dotknąć surowego, a jak już dotykałam to rękawice na ręce, a tak to nie, fuj Quote
Guest wolfheart Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='Ty$ka']Jednak z drugiej strony masz psa, czyli mięsożercę, więc to takie pomieszane z poplątanym. 8) Ale spoko, u mnie to samo. :lol: Tzn. ja akurat nie jem z innych pobudek, ale co tam: liczy się efekt :PPP[/QUOTE] i ja mam kilka powodów by nie jeść mięsa...a nie jem od 9lat:lol: Quote
*Magda* Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='vege*']jadłam kurę nie małego żółtego kurczaczka :evil_lol:[/QUOTE] Ale on był wcześniej ślicznym żółtym kurczaczkiem :eviltong: Quote
vege* Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='magdabroy']Ale on był wcześniej ślicznym żółtym kurczaczkiem :eviltong:[/QUOTE] cicho, już ich nie jem:evil_lol: dzis dałam Nuce tuńczyka, ale wsuwała :-o Quote
łamAga Posted May 5, 2013 Author Posted May 5, 2013 jak ja bym sie miała nad wszystkim zastanawiać co jem to bym chyba głodna chodziła ;) Quote
*Magda* Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='vege*'] dzis dałam Nuce tuńczyka, ale wsuwała :-o[/QUOTE] Tora też bardzo lubi ;) i Lumpek też :) Quote
Ty$ka Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Ja tam nie brzydzę się surowego mięsa, bo swego czasu BARFowałam kundla :P. Nie bronię też nikomu jeść mięsa. Kto, co lubi, mamy wolny kraj :) Quote
Luzia Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='vege*']Pa wszystko by wiedzieć chciała :diabloti: Może to i głupie dla niektórych ale jak zobaczyłam jak traktowane są zwierzęta przed zabiciem to szkoda mi się ich zrobiło[/QUOTE] to czemu oscypek jesz :diabloti: ja nie jadłam mięsa ale obecnie powróciłam do starej diety. ale od zawsze mam zasadę, że dzieci i koni nie jem ;) w kurczaku tyle samo piękna co we mnie :evil_lol: Quote
Guest wolfheart Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='dOgLoV']jak ja bym sie miała nad wszystkim zastanawiać co jem to bym chyba głodna chodziła ;)[/QUOTE] dlatego ja właśnie zjadłam paczkę Layś Strong:evil_lol: bez sensu bo głodna nie byłam Quote
WATACHA Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='Luzia']tak z ciekawości dlaczego vege nie jesz mięsa? U mnie grill zawsze mieszany, troszkę kurczaczka, troszkę owoców i ser. mniam :)[/QUOTE] Ja też nie jem od niedawna i o wiele lepiej się czuje. Quote
vege* Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='magdabroy']Tora też bardzo lubi ;) i Lumpek też :)[/QUOTE] Nuka ogólnie bardzo lubi ryby, ale np karmy o smaku ryby nie ruszy, durny pies:evil_lol: [quote name='Ty$ka']Ja tam nie brzydzę się surowego mięsa, bo swego czasu BARFowałam kundla :P. Nie bronię też nikomu jeść mięsa. Kto, co lubi, mamy wolny kraj :)[/QUOTE] Ja też daje Nuce surowe, jakieś skrzydełka, szyjki czy coś, ale to tylko tak, żeby sobie pogryzła ale też w rękawiczkach daję :evil_lol: [quote name='WATACHA']Ja też nie jem od niedawna i o wiele lepiej się czuje.[/QUOTE] Ja też, jakoś tak lżej i mam wiecej energii ;) Quote
WATACHA Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='vege*'] Ja też, jakoś tak lżej i mam wiecej energii ;)[/QUOTE] Mi przede wszystkim ustępują pomału dolegliwości kostno-stawowe. A dużo energii mam po oleju lnianym i fajniejszą skórę.A co będzie dalej to zobaczymy, bo na razie za mało czasu minęło. Quote
Ty$ka Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 W rękawiczkach :lol: :PPP Ja tak robiłam 3lata temu, teraz przywykłam i nawet czasem lubię psu potrzymać :D Hehe... to ja wyniki badań mam lepsze, ale niestety energii mam jakoś mniej ;). Quote
vege* Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='WATACHA']Mi przede wszystkim ustępują pomału dolegliwości kostno-stawowe. A dużo energii mam po oleju lnianym i fajniejszą skórę.A co będzie dalej to zobaczymy, bo na razie za mało czasu minęło.[/QUOTE] Ja jestem 2,5 roku ;) Quote
Naklejka Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Ja bardzo nie lubię mięsa, ale nie mam zbytnio wyboru, chociaż staram się go unikać jak tylko mogę. Po prostu nie lubię mięsa, nie smakuje mi. Surowe mięso mnie nie rusza, już nie, kiedyś nawet na niego spojrzeć nie chciałam :eviltong: Quote
łamAga Posted May 5, 2013 Author Posted May 5, 2013 [quote name='marta.k9080']dlatego ja właśnie zjadłam paczkę Layś Strong:evil_lol: bez sensu bo głodna nie byłam[/QUOTE] strong są bleeeee :eviltong: ja mam w szafce solone :cool3: [quote name='Ty$ka']W rękawiczkach :lol: :PPP Ja tak robiłam 3lata temu, teraz przywykłam i nawet czasem lubię psu potrzymać :D Hehe... to ja wyniki badań mam lepsze, ale niestety energii mam jakoś mniej ;).[/QUOTE] ja jak swojego czasu dawalam Neronowi ryż z parzoną wątróbką to zawijałam se nos ręcznikiem żeby zapachu nie czuc jak mu to przyrządzałam :diabloti: Quote
Ty$ka Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Bo wątróbka jest fuuuj, wali nią jak nie wiem :diabloti: :P Quote
vege* Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='dOgLoV']strong są bleeeee :eviltong: ja mam w szafce solone :cool3: ja jak swojego czasu dawalam Neronowi ryż z parzoną wątróbką to zawijałam se nos ręcznikiem żeby zapachu nie czuc jak mu to przyrządzałam :diabloti:[/QUOTE] solone też są niedobre, ja lubię te biedronkowe serowo cebulowe i paprykowe za 3 zeta:diabloti: moja mama jak robi dla siebie wątrówkę (bo nikt w domu tego nie lubi) to je.bie w całej chałupie, a dziś mówiła, że tuńczyk dla Nuki śmierdział :diabloti: Quote
Oscar Patric Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Witamy się:) miłego wieczorku,tulaski dla zwierzaków ślemy Ja lubię paprykowe najbardziej,ale nie pogardzę wasabi,chilli i solonymi Quote
WATACHA Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Ja zaczynałam od niejedzenia słodyczy i pszenicy, potem rzeczy bez konserwantów, a skończyłam na niejedzeniu mięsa.Przez jakieś pół roku schudłam ponad 10 kg.Za to mój mąż żre mięcho codziennie ;) i się dziwi czemu mi brzuch spadł, a jemu nie, mimo, że schudliśmy oboje.Za to wszyscy wkoło mnie namawiają na zjedzenie choć kawałka i straszą różnymi konsekwencjami zdrowotnymi tylko szkoda, że nie mają żadnych argumentów.Wszystko co jest w mięsie jest i w innych rzeczach pochodzenia roślinnego.Przygotowywałam się dość długo do tej decyzji więc trochę i poczytałam :) Quote
łamAga Posted May 5, 2013 Author Posted May 5, 2013 [quote name='Ty$ka']Bo wątróbka jest fuuuj, wali nią jak nie wiem :diabloti: :P[/QUOTE] wątróbka albo płuca , fuj jak to wali :roll: [quote name='vege*']solone też są niedobre, ja lubię te biedronkowe serowo cebulowe i paprykowe za 3 zeta:diabloti: moja mama jak robi dla siebie wątrówkę (bo nikt w domu tego nie lubi) to je.bie w całej chałupie, a dziś mówiła, że tuńczyk dla Nuki śmierdział :diabloti:[/QUOTE] ja mam tescowskie też za 3 zeta :diabloti: tuńczyk wali ale tak przyjemnie :eviltong: [quote name='unikatowydiament']Witamy się:) miłego wieczorku,tulaski dla zwierzaków ślemy Ja lubię paprykowe najbardziej,ale nie pogardzę wasabi,chilli i solonymi[/QUOTE] hello ;) wassabi sa okropne :diabloti: [quote name='WATACHA']Ja zaczynałam od niejedzenia słodyczy i pszenicy, potem rzeczy bez konserwantów, a skończyłam na niejedzeniu mięsa.Przez jakieś pół roku schudłam ponad 10 kg.Za to mój mąż żre mięcho codziennie ;) i się dziwi czemu mi brzuch spadł, a jemu nie, mimo, że schudliśmy oboje.Za to wszyscy wkoło mnie namawiają na zjedzenie choć kawałka i straszą różnymi konsekwencjami zdrowotnymi tylko szkoda, że nie mają żadnych argumentów.Wszystko co jest w mięsie jest i w innych rzeczach pochodzenia roślinnego.Przygotowywałam się dość długo do tej decyzji więc trochę i poczytałam :)[/QUOTE] Ja bym mogła nawet mięsa nie jeść ale tez bym musiała sie do tego przygotować ;) Quote
Recommended Posts