Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdabroy']Właśnie :)

A do KFC wkońcu dotarłaś? bo kiedyś o tym pisałyśmy ;)

Gdzie Ty pół bochenka zmieściłaś? :crazyeye:[/QUOTE]

no własnie nie dotarłam :shake: jak mamy isc to zawsze i tak lądujemy w best barze na picie z pałeczkami bałkanskimi :evil_lol:

nie no pół to moze nie ale 4 skiby wciągnęłam , jeszcze bym pewnie zjadla ale juz nie chce Sebastiana uganiac zeby mi ukroił :evil_lol:

Posted

[quote name='dOgLoV']Jak mozna nie lubić fast foodów :shake: orzechy tez uwielbiam w kazdej postaci a slodycze , w zasadzie mogla bym z nich zrezygnowac na rzecz mięsa :evil_lol:[/QUOTE]

No nie... dziwna jestem :evil_lol: Wiem, wiem - każdy mi to powtarza jak po propozycji pójścia do McDonalda zawsze moja odpowiedź brzmi "nie, bo takich świństw nie jadam" :evil_lol: Jedyną moją słabością z fast foodów są pizze, ale... własnej roboty ;P
Ja za słodyczami też nie bardzo, ale wyjątkiem jest czekolada. W każdej postaci. I trudno, przez to że jem czekoladę może nie jestem idealną wegetarianką, ale każdy ma swoje słabości :D

Posted

[quote name='dOgLoV']no własnie nie dotarłam :shake: jak mamy isc to zawsze i tak lądujemy w best barze na picie z pałeczkami bałkanskimi :evil_lol:

nie no pół to moze nie ale 4 skiby wciągnęłam , jeszcze bym pewnie zjadla ale juz nie chce Sebastiana uganiac zeby mi ukroił :evil_lol:[/QUOTE]

To idź wkońcu do KFC :mad:

To ja idę po batonika czekoladowego :evil_lol:

Posted

[quote name='Ty$ka'] I trudno, przez to że jem czekoladę może nie jestem idealną wegetarianką (bo w większości jest zwierzęca krew i coś tam odzwięrzecego), ale każdy ma swoje słabości :D[/QUOTE]

Krew w czekoladzie??

Posted

[quote name='magdabroy']To idź wkońcu do KFC :mad:

To ja idę po batonika czekoladowego :evil_lol:[/QUOTE]

bede musiała kiedy isc ze siostra bo Sebastiana cos nie moge przekonac do KFC :evil_lol:

smacznego , ja bym moze tez zjadła ale tylko i wylacznie marsa a nie mam :eviltong:

Posted

[quote name='dOgLoV']bede musiała kiedy isc ze siostra bo Sebastiana cos nie moge przekonac do KFC :evil_lol:

smacznego , ja bym moze tez zjadła ale tylko i wylacznie marsa a nie mam :eviltong:[/QUOTE]

A co Sebastian nie lubi kurczaka??

Ja nie lubię marsów, snikersów itp. :shake: Ale np. Kinder Pingui albo Knoppers to tak :loveu:

Posted

[quote name='magdabroy']Krew w czekoladzie??[/QUOTE]
No niby tak. M.in. w Ptasim Mleczku, tylko że to jest pod jakąś tajemniczą nazwą ;)

Dlatego dobrze byłoby założyć własną wytwórnię czekolady, ale rodzina by mnie ukatrupiła :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']A co Sebastian nie lubi kurczaka??

Ja nie lubię marsów, snikersów itp. :shake: Ale np. Kinder Pingui albo Knoppers to tak :loveu:[/QUOTE]

lubi ale twierdzi ze woli kebaba , on w ogole jest wybredny co do fastfoodów , frytek np nie lubi a ja uwielbiam :loveu:

[quote name='Ty$ka']No niby tak. M.in. w Ptasim Mleczku, tylko że to jest pod jakąś tajemniczą nazwą ;)

Dlatego dobrze byłoby założyć własną wytwórnię czekolady, ale rodzina by mnie ukatrupiła :evil_lol:[/QUOTE]

ueee fuj , pierwsze slysze cos takiego :roll:

w jogurtach nic nie ukrywaja , zeby uzyskac czerwony kolor jogurtu , wiekszosc firm do jogurtu dodaje robaka koszenila , i w skladzie normalnie jest podana koszenila , z tym ze nie kazdy ( a raczej rzadko kto ) wie ze to robal hehe

Posted

[quote name='Ty$ka']No niby tak. M.in. w Ptasim Mleczku, tylko że to jest pod jakąś tajemniczą nazwą ;)

Dlatego dobrze byłoby założyć własną wytwórnię czekolady, ale rodzina by mnie ukatrupiła :evil_lol:[/QUOTE]

Mam w domu Ptasie Mleczko ;) Skład: cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz mleczny, emulgatory (lecytyna sojowa,, E 476), syrop glukozowy, masło, mleko zagęszczone słodzone, białko jaja, substancja żelująca (agar), kwas cytrynowy, roztwór cukru inwertowanego, substancja konserwująca (E202), naturalny aromat waniliowy.

Nic z tego składu nie ma krwi zwierzęcej w sobie :shake:

Posted

[quote name='dOgLoV']
w jogurtach nic nie ukrywaja , zeby uzyskac czerwony kolor jogurtu , wiekszosc firm do jogurtu dodaje robaka koszenila , i w skladzie normalnie jest podana koszenila , z tym ze nie kazdy ( a raczej rzadko kto ) wie ze to robal hehe[/QUOTE]

Nie tylko w jogurtach ;) W m&m'sach też :)

Posted

[QUOTE]O jaaaa , jak ja wpierdzielilam pol bocheka chleba to wy mi takie pyszne przepisy dajecie :roll::eviltong:

musze sobie gdzies to zapisac :loveu:[/QUOTE]
To jest bardzo prosty przepis i często go sobie robię ;)

Gotujesz makaron jaki lubisz w garnku. Bierzesz dużą patelnię, wlewasz trochę oliwy i podsmażasz kiełbaskę, boczek lub szynkę (co tam znajdziesz w lodówce akurat ;) ), dodajesz siekany czosnek (ja wolę go pokroić niż gnieść praską, mniej śmierdzi ;) ) i na to szpinak. Jak świeży to musi być dobrze osuszony bo nadmiar wody sprawi, że sos będzie rzadki. Szpinak się błyskawicznie smaży, i wtedy można dodać mascarpone aby zagęścić sos. Ja używam serka, ale można też śmietany kremówki jak do carbonary. Sól, pieprz wedle gustu. Potem można wrzucić makaron na patelnię i zamieszać ze wszystkim albo jak się nie ma takiej dużej, to po prostu polać kluchy. No i na sam koniec opcjonalnie usmażyć sobie jajeczko sadzone i położyć na górze. Roboty mało, a danie jest naprawdę smaczne. Można nawet sobie zrobić wersję wegetariańską, smakuje równie dobrze ;).

Posted

[quote name='magdabroy']Mam w domu Ptasie Mleczko ;) Skład: cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz mleczny, emulgatory (lecytyna sojowa,, E 476), syrop glukozowy, masło, mleko zagęszczone słodzone, białko jaja, substancja żelująca (agar), kwas cytrynowy, roztwór cukru inwertowanego, substancja konserwująca (E202), naturalny aromat waniliowy.

Nic z tego składu nie ma krwi zwierzęcej w sobie :shake:[/QUOTE]
Hmmm... dość ciekawe, bo wege przestrzegali mnie przed czekoladą i czekoladopodobnymi wyrobami... A może stwierdzili, że jestem za gruba i więcej czekolady mi nie trzeba? :evil_lol:

Jogurty i M&Msy u mnie dawno poszły w odstawkę ;P Chyba, że z naturalnego zrobię sobie własny owocowy :)

Posted

[quote name='Ptysiak']Nie wytrzymałabym długo bez Was :)[/QUOTE]

No ja mysle :mad::loveu:

[quote name='magdabroy']Nie tylko w jogurtach ;) W m&m'sach też :)[/QUOTE]

bleeeeee , to ja juz ich nie zjem :roll:

[quote name='Amber']To jest bardzo prosty przepis i często go sobie robię ;)

Gotujesz makaron jaki lubisz w garnku. Bierzesz dużą patelnię, wlewasz trochę oliwy i podsmażasz kiełbaskę, boczek lub szynkę (co tam znajdziesz w lodówce akurat ;) ), dodajesz siekany czosnek (ja wolę go pokroić niż gnieść praską, mniej śmierdzi ;) ) i na to szpinak. Jak świeży to musi być dobrze osuszony bo nadmiar wody sprawi, że sos będzie rzadki. Szpinak się błyskawicznie smaży, i wtedy można dodać mascarpone aby zagęścić sos. Ja używam serka, ale można też śmietany kremówki jak do carbonary. Sól, pieprz wedle gustu. Potem można wrzucić makaron na patelnię i zamieszać ze wszystkim albo jak się nie ma takiej dużej, to po prostu polać kluchy. No i na sam koniec opcjonalnie usmażyć sobie jajeczko sadzone i położyć na górze. Roboty mało, a danie jest naprawdę smaczne. Można nawet sobie zrobić wersję wegetariańską, smakuje równie dobrze ;).[/QUOTE]

dziekuje za przepis :calus:

brzmi przepysznie :loveu::loveu::loveu::loveu:

a teraz wybaczcie ale ciocia Agnieszka idzie spać bo dzisiaj jak mi komorka zaczela dzwonic o 5tej to ja złapałam i momentalnie chyba zasnelam z powrotem bo jak na nia spojrzalam to widzialam taki bajerancki swiecący budzik :evil_lol:i stwierdzilam w tym snie ze musze sie obudzic bo zaspie do pracy i sie obudziłam :evil_lol: ej ja wiem ze jestem inna ( dzisiaj oczywiscie moj maz nie byl by soba gdyby mi nie dogadal i stwierdzil ze skoro mi jest zimno to moze jestem chora a ja do niego "na co niby?" a on " nie wiem no na glowe na pewno ale od tego nie powinno Ci byc zimno :evil_lol:) ale czasami mam tak ze sni mi sie cos i w tym snie wiem ze to sen a jak sni mi sie cos strasznego to wiem ze musze zamknac oczy i pokrecic glową to sie obudze i zawsze sie tak dzieje :evil_lol: powaga !

dobranoc wszystkim :loveu:

Posted

Dobrej nocy :loveu:

Ej, Agnieszka Ty się nie śmiej... Ja też mam tak z tym snem - a jeszcze jest lepsze, gdy kieruję swoim snem (wiem, że to sen i myślę co chcę by było w tym śnie i to to jest) :evil_lol: To dopiero dziwactwo :evil_lol:

Guest wolfheart
Posted

heeej

tak sobie zaglądnęłam na pierwsze strony Twojego wątku i...nie no,Neron wyglądał jako szczeniak dokładnie tak jak moja sunia!No powiedz ,że nie:crazyeye:

Posted

[quote name='dOgLoV']
w jogurtach nic nie ukrywaja , zeby uzyskac czerwony kolor jogurtu , wiekszosc firm do jogurtu dodaje robaka koszenila , i w skladzie normalnie jest podana koszenila , z tym ze nie kazdy ( a raczej rzadko kto ) wie ze to robal hehe[/QUOTE]
musiałaś mi o tym przypomnieć???:placz: wyparłam to z pamięci jakiś czas temu !

Posted

Widzę, że tu tez z utęsknieniem na zimę czekacie:)
[url]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/DSC08195.jpg[/url] a tu ogonek sie chyba popsuł ze zmęczenia może:):)

Witamy po przerwie