łamAga Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 [quote name='Amber']I tłuszcz zwierzęcy niewiadomego pochodzenia ;) Nie twierdzę, że ta karma jest zła - wiele osób ją chwali ale psy z alergiami itp. potrzebują karmy o jak najprostszym składzie. Jeżeli i BK by się okazało lipne, jest jeszcze karma weterynaryjna Trovet [URL]http://www.krakvet.pl/trovet-duck-potato-diet-psow-p-13029.html[/URL] ona ma w składzie praktycznie tylko kaczkę i ziemniaki. Ale wiadomo, że jest sporo droższa :roll: Mam więc nadzieję, że uda się z BK.[/QUOTE] Równie dobrze tłuszcz może być z kury heh , mam zwracac uwagę żeby tłuszcze nie przekraczały 20% ;) [quote name='M&S']Moje poprzenie szpikulce jadły i Aiko też sie zajada. dobrze robi na ich futro. Ale moje nie miały problemów alergicznych.[/QUOTE] masz ogromne szczescie ;) Quote
łamAga Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 Rybek mi dzisiaj zdechł taki fajny pomarańczowy :/ szkoda ze rybki tak krótko żyją ehhh Quote
taxelina Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 No niestety :( a masz tak w ogole testy na NO2? Quote
M&S Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='dOgLoV'] masz ogromne szczescie ;)[/QUOTE] Tak, pod tym względem............... Quote
łamAga Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 [quote name='deer_1987']No niestety :( a masz tak w ogole testy na NO2?[/QUOTE] Nie mam :shake: ale mysle ze nie ma tam za duzo azotanów ;) Quote
taxelina Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 W sumie jak sie kupuje w zoologu to nie wiadomo w jakim wieku rybki Quote
Karro Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Dlatego ja nie kupuje rybek w zoologu - często sa chorowite. ;) Quote
łamAga Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 [quote name='deer_1987']W sumie jak sie kupuje w zoologu to nie wiadomo w jakim wieku rybki[/QUOTE] dokładnie :roll: [quote name='understandme']Dlatego ja nie kupuje rybek w zoologu - często sa chorowite. ;)[/QUOTE] kupujesz bezpośrednio u hodowców ?? ;) Quote
Karro Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='dOgLoV'] kupujesz bezpośrednio u hodowców ?? ;)[/QUOTE] U Czecha kupuję, znajomy hodowca :) Quote
łamAga Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 [quote name='understandme']U Czecha kupuję, znajomy hodowca :)[/QUOTE] Nio ja nie mam niestety takich mozliwosci i musze kupowac w zoologach a pozniej mam ciezarne samce :roll: Quote
Amber Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='M&S']Moje poprzenie szpikulce jadły i Aiko też sie zajada. dobrze robi na ich futro. Ale moje nie miały problemów alergicznych.[/QUOTE] Moja Cortina została odchowana na PPP Puppy Sensitive Salmon, jadł ją też znajomy doberman - karma świetna, ale dla alergików akurat są lepsze wersje rybne. Na innym wątku czytałam, że myślisz o Tollerze w przyszłości... Nie będzie ci głupio z takim karyplem? :lol: Po mega ONku i mastifce to musi być dziwne uczucie... Prawie tak dziwne, jak wyjście na spacer najpierw z Jarim, a potem z jamnicami ;) Quote
łamAga Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 [quote name='Amber']Moja Cortina została odchowana na PPP Puppy Sensitive Salmon, jadł ją też znajomy doberman - karma świetna, ale dla alergików akurat są lepsze wersje rybne. Na innym wątku czytałam, że myślisz o Tollerze w przyszłości... Nie będzie ci głupio z takim karyplem? :lol: Po mega ONku i mastifce to musi być dziwne uczucie... Prawie tak dziwne, jak wyjście na spacer najpierw z Jarim, a potem z jamnicami ;)[/QUOTE] Teraz własnie opre sie tylko na rybie dla Nerona ;) Szczerze to na pewno czuła bym sie dziwnie :lol: ale po przejściach z Neronem czyt. powyrywanych rekach , bolących bokach , zaliczonych glebach , strachu ze zagryzie jakiegos psa to po prostu marze o psie małych gabarytów , wziąc sobie takiego psiaczka i iść z nim na spacer nie trzęsąc sie z obawy na widok każdego psa który pojawi sie w zasiegu wzroku czy Neron mnie za nim nie pociągnie :) ale to na prawde bardzoooo odległe plany , chyba ze wygram w totka i bedzie mnie stac na utrzymanie tak wielkiego stadka :) Quote
M&S Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='Amber'] Na innym wątku czytałam, że myślisz o Tollerze w przyszłości... Nie będzie ci głupio z takim karyplem? :lol: Po mega ONku i mastifce to musi być dziwne uczucie... Prawie tak dziwne, jak wyjście na spacer najpierw z Jarim, a potem z jamnicami ;)[/QUOTE] Ale jamnik, to jest jamnik!!!! Quote
łamAga Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 [quote name='M&S']Ale jamnik, to jest jamnik!!!![/QUOTE] jamniki są słodkie ale jak dla mnie za malutkie :lol: chociaż moja poprzednia sunia była nawet mniejsza od jamnika :loveu: Quote
M&S Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='dOgLoV']jamniki są słodkie ale jak dla mnie za malutkie :lol: chociaż moja poprzednia sunia była nawet mniejsza od jamnika :loveu:[/QUOTE] Ale wieeelkie duchem (miałam jamniora przed szpikulcami, oj dawno to było, i mogłabym mieć. na wystawy super, bardzo podręczne są;)). Quote
taxelina Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 Ja tam pozostaje wierna tej rasie :loveu: Quote
łamAga Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 [quote name='M&S']Ale wieeelkie duchem (miałam jamniora przed szpikulcami, oj dawno to było, i mogłabym mieć. na wystawy super, [B]bardzo podręczne są[/B];)).[/QUOTE] Ja mam uraz do jamników przez moja sasiadke , ma tak rozpieszczonego jamnika ( w typie do tego wykastrowała go , pies zero ruchu i jest juz kwadratowy ) jak ona lub jej syn wyjdzie to on wrecz płacze na cały blok a jak wypuszcza go z domu to biegnie i cały czas szczeka na całe gardło :roll: ale za to klatke obok mają jamniczka takiego słodziastego malutkiego ( chyba jakas miniaturka ) :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
taxelina Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 To tak jak ja nie przepadam za yorkami bo nie trafilam na wychowany egzemplarz nigdy... ale nie mozna oceniac rasy przez pryzmat jednego nie wychowanego bo ktos mysli ze malego psa to nie trzeba wychowac :mad: Quote
M&S Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='dOgLoV']Ja mam uraz do jamników przez moja sasiadke , ma tak rozpieszczonego jamnika ( w typie do tego wykastrowała go , pies zero ruchu i jest juz kwadratowy ) jak ona lub jej syn wyjdzie to on wrecz płacze na cały blok a jak wypuszcza go z domu to biegnie i cały czas szczeka na całe gardło :roll: ale za to klatke obok mają jamniczka takiego słodziastego malutkiego ( chyba jakas miniaturka ) :loveu::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] Można temu psu współczuć.....durni ludzie. Pewnie miniatura, albo króliczy:) ja miałam miniaturę, jak on sie wystawiał, marzenie. Ale teraz wolałabym standarta...... Quote
łamAga Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 [quote name='deer_1987']To tak jak ja nie przepadam za yorkami bo nie trafilam na wychowany egzemplarz nigdy... ale nie mozna oceniac rasy przez pryzmat jednego nie wychowanego bo ktos mysli ze malego psa to nie trzeba wychowac :mad:[/QUOTE] Świeta racja , "każdy" mysli ze jak ma malego psa to on moze biegac bez smyczy ujadac na wszystko i wszystkich a kazdy inny z duzym psem musi uważać zeby jego maleństwu nic sie nie stało :mad: drazni mnie to strasznie , ale wiekszosc ludzi takich własnie spotykam.... Quote
łamAga Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 [quote name='M&S']Można temu psu współczuć.....durni ludzie. Pewnie miniatura, albo króliczy:) ja miałam miniaturę, jak on sie wystawiał, marzenie. Ale teraz wolałabym standarta......[/QUOTE] Oj durni durni , wine za jego otylosc zwalaja na kastracje a to że jego jedyny ruch to wyjscie na siku i to takie że Tajson nogi nie zdazy podniesc i juz slyszy " dalej dalej bo mi sie spieszy " tego nie widza:roll: juz nie raz o nim tutaj na watku wspominałam :) kiedys moze go uchwyce aparatem z okna to wam go pokaże :) predzej miniaturka , to chyba juz ich 3ci jamniczek i zawsze sa miniaturki tzn takie małe :loveu: Jakoś Ciebie to ja sobie zawsze kojarze tylko i wyłącznie ze szpicami :lol: Quote
łamAga Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 [B]Co wejde do pokoju pooglądac rybki to znajduje na sciankach slimaki , dzisiaj juz wyciagłam około 15stu[/B] :roll: Quote
M&S Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='dOgLoV'] Jakoś Ciebie to ja sobie zawsze kojarze tylko i wyłącznie ze szpicami :lol:[/QUOTE] Bo mój Topaz był przed Maksem i był starszy od Marysi, a Maks żył 16 lat, więc daaawno to było (aż wstyd się przyznać;)) W mojej galerii są jego foty, gdzieś na początku.... Quote
łamAga Posted December 21, 2011 Author Posted December 21, 2011 aaaaaaaaaaaaaaaa znalazłam :multi: [url]http://img266.imageshack.us/img266/4159/img2014gx5.jpg[/url] [url]http://img253.imageshack.us/img253/9194/img2015sb8.jpg[/url] [url]http://img440.imageshack.us/img440/2640/img2016bo3.jpg[/url] [url]http://img266.imageshack.us/img266/9536/img2017ke1.jpg[/url] jaki kochany ten jamniczek :loveu::loveu::loveu::loveu: a jaka Marysia malutka :loveu::loveu::loveu::loveu: slodkie te zdjęcia :loveu: Quote
M&S Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 [quote name='dOgLoV']aaaaaaaaaaaaaaaa znalazłam :multi: [URL]http://img266.imageshack.us/img266/4159/img2014gx5.jpg[/URL] [URL]http://img253.imageshack.us/img253/9194/img2015sb8.jpg[/URL] [URL]http://img440.imageshack.us/img440/2640/img2016bo3.jpg[/URL] [URL]http://img266.imageshack.us/img266/9536/img2017ke1.jpg[/URL] jaki kochany ten jamniczek :loveu::loveu::loveu::loveu: a jaka Marysia malutka :loveu::loveu::loveu::loveu: slodkie te zdjęcia :loveu:[/QUOTE] Tak, była.....:evil_lol: Jamnior był fajny i to dzięki niemu zaczęłam brać czynny udział w wystawach:p Quote
Recommended Posts