łamAga Posted March 29, 2017 Author Posted March 29, 2017 3 minuty temu, kalyna napisał: Papiś to super sprawa :P A czemu akurat ta rasa? jednak bardzo różna od poczwara. Powiem Wam, że siedzenie razem z psem w domu to najgorsze co możecie mu zrobić. Musicie zacząć ją już przyzwyczajać, że zostaje sama, najpierw na kilka sekund, potem minut itp. Na szkolenie z nią się wybieracie? Dlatego ta rasa bo jest całkiem inna niż poczwary :P chcieliśmy molosa ale bardziej aktywnego niż tybetan , nam sie trafił egzemplarz bardzo aktywny , aż Qwendi wymięka .... My ja zostawiamy samą na dworze ale wlasnie to nie jest nigdy dlużej niż kilka minut bo za chwile jest pod drzwiami i piszczy :/ Ja bym chciała z nią iść na szkolenie ale jeszcze nie zdecydowalismy na 100% ;) Quote
kalyna Posted March 29, 2017 Posted March 29, 2017 Hahaha nie możesz być miękka przy takim psie :P No to bez kojca to ciężko będzie ;) to jak szkolenie z takim psiakiem to odradzam to gdzie ja byłam. Najważniejsze to teraz socjal ;) Quote
łamAga Posted March 29, 2017 Author Posted March 29, 2017 1 minutę temu, kalyna napisał: Hahaha nie możesz być miękka przy takim psie :P No to bez kojca to ciężko będzie ;) to jak szkolenie z takim psiakiem to odradzam to gdzie ja byłam. Najważniejsze to teraz socjal ;) A Ty w kaliszu byłaś ? bo nie pamiętam ;) Quote
kalyna Posted March 29, 2017 Posted March 29, 2017 9 minut temu, łamAga napisał: A Ty w kaliszu byłaś ? bo nie pamiętam ;) Nie, ale Kalisz to jedyne sensowne szkolenie tu w okolicy :) Quote
*Magda* Posted March 29, 2017 Posted March 29, 2017 Wygląda jakby Qwendi jej głowę odgryzała :D Quote
łamAga Posted March 29, 2017 Author Posted March 29, 2017 1 minutę temu, kalyna napisał: Nie, ale Kalisz to jedyne sensowne szkolenie tu w okolicy :) Tez wlasnie słyszałam ze są dobrzy , na pewno nie dała bym do Ostrowa ;) Quote
Aleksa. Posted March 29, 2017 Posted March 29, 2017 Lepiej byłoby, jakbyś Ty miała teraz 2 tyg wolnego, a po tobie Sebek :D i stopniowo ją uczyć przez miesiąc zostawania w domu :D Ty jesteś za miękka, a moi sąsiedzi mieli za bardzo wyjebane...wzięli szczeniaka (rotka) pisałam Wam pewnie..zima, mróz i wy*jebali ją na dwór i tyle :/ masakra, ona tak strasznie wyła..nie mogłam tego słuchać tak żal mi tego psa było :( Quote
Patikujek Posted March 29, 2017 Posted March 29, 2017 Mój Blu po 4 dniach został na 5 h sam i było to w idealnym momencie. Jeszcze ze 2 dni bym do pracy nie szła i byłby problem. Już po 3 dniach jak się do nas przyzwyczaił to widziałam, że zaczyna za bardzo mnie pilnować. W sumie od pierwszego dnia wychodziłam na chwilę (sklep czy śmieci) i czasem w łazience się zamykałam. Ale 4 dnia został już na dłużej sam. Nagrywałam co robi i po około 3 godzinach szczeknął ze 3 razy, a świeżo jak wyszłam popiszczał moment. Jednak tylko pierwszego dnia.I teraz jest już luz-blus :) Polecam nawet jak po pół godz. piszczy przetrzymać ją jeszcze chwilę :) Quote
łamAga Posted March 30, 2017 Author Posted March 30, 2017 22 godziny temu, Aleksa. napisał: Lepiej byłoby, jakbyś Ty miała teraz 2 tyg wolnego, a po tobie Sebek :D i stopniowo ją uczyć przez miesiąc zostawania w domu :D Ty jesteś za miękka, a moi sąsiedzi mieli za bardzo wyjebane...wzięli szczeniaka (rotka) pisałam Wam pewnie..zima, mróz i wy*jebali ją na dwór i tyle :/ masakra, ona tak strasznie wyła..nie mogłam tego słuchać tak żal mi tego psa było :( Na początku własnie takie coś w planach mielismy ale później stwierdzilismy że duzo mamy jeszcze innych spraw do zalatwienia i łatwiej nam bedzie jak będziemy obije w domu , dzisiaj do Sebastiana dzwonił szef i mowil ze na 99% bedzie mógł wziąc ten kolejny tydzien wolnego ;) moze się nie pozabijamy :P Nie no w życiu bym nie wywaliła psa z domu w mróz , tybetan ma idealną sierść na mrozy a i tak w zime ma dostep do domu ;) 20 godzin temu, Patikujek napisał: Mój Blu po 4 dniach został na 5 h sam i było to w idealnym momencie. Jeszcze ze 2 dni bym do pracy nie szła i byłby problem. Już po 3 dniach jak się do nas przyzwyczaił to widziałam, że zaczyna za bardzo mnie pilnować. W sumie od pierwszego dnia wychodziłam na chwilę (sklep czy śmieci) i czasem w łazience się zamykałam. Ale 4 dnia został już na dłużej sam. Nagrywałam co robi i po około 3 godzinach szczeknął ze 3 razy, a świeżo jak wyszłam popiszczał moment. Jednak tylko pierwszego dnia.I teraz jest już luz-blus :) Polecam nawet jak po pół godz. piszczy przetrzymać ją jeszcze chwilę :) Ja dzisiaj za kare wyniosłam ją na dwór i siedziała tam prawie 30 min , momentami siedziała pod drzwiami ale czesto jej nie było , chodziła sobie po podwórku , My raczej samej w domu to nie mamy zamiaru jej zostawiać , mamy też 2 koty i wolimy nie fundować im takich atrakcji , jak Nas nie bedzie to bedzie siedziała na dworze , te 2 godzinki wytrzyma ;) Quote
łamAga Posted March 30, 2017 Author Posted March 30, 2017 Kurcze na dogo ostatnio takie tłumy i taki ruch że od jutra strajkuje i zamiast na dogo siedziec będę czytała książkę ! A jutro będzie spacerek niespodzianka i będą zdjęcia , ale za kare ich nie dostaniecie ! :P Quote
łamAga Posted March 30, 2017 Author Posted March 30, 2017 10 minut temu, Aleksa. napisał: pfff, masz nam pokazać foty! Ale komu jak tutaj nikt nie zagląda :P Quote
łamAga Posted March 30, 2017 Author Posted March 30, 2017 2 minuty temu, Aleksa. napisał: Super, że jesteśmy z Magdą nikim... Noooo przepraszam :* chodziło mi o dzisiejszy dzień :P a Ty to na fb widzisz więcej niż tutaj na dogo ;) Quote
Patikujek Posted March 30, 2017 Posted March 30, 2017 Ja tez wpadam, ale niestety w przeciwieństwie do niektórych nie mam teraz urlopu :P więc tylko wieczorkiem mam czas Quote
Aleksa. Posted March 30, 2017 Posted March 30, 2017 Na Fabianka się nie gniewam :D ale na Ciebie..pomyślę :p Quote
łamAga Posted March 31, 2017 Author Posted March 31, 2017 ja juz mam dosyc urlopu , chetnie wrocila bym do pracy 12 godzin temu, Aleksa. napisał: Na Fabianka się nie gniewam :D ale na Ciebie..pomyślę :p Ejjjj no wiesz ze nie mialam nic zlego na mysli Quote
*Magda* Posted March 31, 2017 Posted March 31, 2017 15 godzin temu, Aleksa. napisał: Super, że jesteśmy z Magdą nikim... No właśnie :mad: Quote
łamAga Posted March 31, 2017 Author Posted March 31, 2017 6 godzin temu, *Magda* napisał: No właśnie :mad: Ej ciotka Ty też nie szalej :P Quote
łamAga Posted March 31, 2017 Author Posted March 31, 2017 2 minuty temu, *Magda* napisał: Sama napisałaś "nikt" :P się za bardzo rozpędziłam :P 1 Quote
Recommended Posts