Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 941
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gusia1972 napisał(a):
Bella nie pływa ?? :crazyeye: niemożliwe :crazyeye: to musimy to nadrobić :) koniecznie nauczyć pływać :) Kala pływa całorocznie czy śnieg czy mróz zawsze wejdzie do wody :)

no nie pływa:-( idzie na dno od razu:diabloti: już miała 2 takie przygody, jak się odważyła w końcu wejść trochę dalej i teraz trzyma się daleko od 'większej wody', mowy nie ma żeby choć nos wsadziła... może w większym labkowym gronie się odważy:)

Posted

Teresa ja sobie tego nie wyobrażam normalnie :(
Kala jako nastolatka na wiosnę tamtego roku "zanurkowała" (znaczy się biegała po płyciźnie Odry i nagle wpadła w głębszą wodę) i natychmiast wypłynęła i przypłyneła do nas, potem sie trochę zastanawiała jak miała wejśc do wody ale ... kolezanki tak szalały że ona też zaczeła szaleć :) i dzis to najlepszy pływak :) zawsze przyniesie cokolwiek rzucisz jej do aportowania z wody :) ale pływać kurcze tak jakby zawsze umiała, miała w genach zapisane, zawsze myslalam że każdy pies umie pływać tylko nie każdy lubi tak bardzo :roll:

Posted

gusia1972 napisał(a):
Teresa ja sobie tego nie wyobrażam normalnie :(
Kala jako nastolatka na wiosnę tamtego roku "zanurkowała" (znaczy się biegała po płyciźnie Odry i nagle wpadła w głębszą wodę) i natychmiast wypłynęła i przypłyneła do nas, potem sie trochę zastanawiała jak miała wejśc do wody ale ... kolezanki tak szalały że ona też zaczeła szaleć :) i dzis to najlepszy pływak :) zawsze przyniesie cokolwiek rzucisz jej do aportowania z wody :) ale pływać kurcze tak jakby zawsze umiała, miała w genach zapisane, zawsze myslalam że każdy pies umie pływać tylko nie każdy lubi tak bardzo :roll:

dla mnie też to szok był, jeszcze do tego to jest labrador przecież... a laby kochają wodę... po kałużach biega z ogromnym zamiłowaniem, na płyciznę do niedawna wchodziła, ale po ostatnim trzyma się z daleka:-(

Posted

gusia1972 napisał(a):
uwielbiam ten jej zapatrzony na piłkę wyraz pyska, takie pełne skupienie :razz:

dziękuję dziewczyny za odwiedziny :)

Lubię oglądać Twoje fotki :loveu:
Co do spojrzenia i skupienia to masz rację... Nic nie skupia lepiej jak aporcik :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

a w sobotę spotkałyśmy się z kolejnym Exowatym maluszkiem :) z Jivem :)
Jive ;)

noo i z kim się aussi lubią bawić najbardziej ?? rotfl

oczywiście że z ciocią Kalą rotfl

Posted

o nie, nie wchodzę tu więcej :shake:
takie fajne zdjęcia treningowe...

a swoją drogą to widzę,że zupełny brak subordynacji się wkradł!! gdzie psy łańcuchowe przy palikach?? co to za bawialnia w ogóle?? gdzie robota??
:diabloti:

no chyba,że to po treningu już...

Posted

[quote name='Od-Nowa']o nie, nie wchodzę tu więcej :shake:
takie fajne zdjęcia treningowe...

a swoją drogą to widzę,że zupełny brak subordynacji się wkradł!! gdzie psy łańcuchowe przy palikach?? co to za bawialnia w ogóle?? gdzie robota??
:diabloti:

no chyba,że to po treningu już...
a to przed treningiem :) przyjechałyśmy specjalnie wcześniej coby psy się pobawiły, ze szczególnym uwzględnieniem Jiva :) bo to z nim bardzo chciałam się spotkać :) przeuroczy facet z nigo rośnie :loveu:

a jakby Pani przychodziła na treningi to takie atrakcjie by widziała :razz:

Posted

och te Exowe dzieci :diabloti: czhyba tylko Fuga nie ma takiego wiecznie głodnego spojrzenia jak mamuśka :lol: bo ten mały jegomość demoniczny :evil_lol:
szkoda,że nie było w tym miocie szczeniaka z umaszczeniem mamusi.

u nas jesień zrobiła się jakaś sądna... wszystko się sypie i nawet frisbee nie cieszy i treningi zupełnie mi nie w głowie :shake: zapasy dyskowe wyprzedałam.
byle do wiosny jak to mówią.

Posted

[quote name='Od-Nowa']och te Exowe dzieci :diabloti: czhyba tylko Fuga nie ma takiego wiecznie głodnego spojrzenia jak mamuśka :lol: bo ten mały jegomość demoniczny :evil_lol:
szkoda,że nie było w tym miocie szczeniaka z umaszczeniem mamusi.

u nas jesień zrobiła się jakaś sądna... wszystko się sypie i nawet frisbee nie cieszy i treningi zupełnie mi nie w głowie :shake: zapasy dyskowe wyprzedałam.
byle do wiosny jak to mówią.[/QUOTE]
Fuga może nie ma "głodnego" spojrzenia ale ... głodna ciągle jest :) wyobraź sobie że potrafi szybciej karmę wciągnąć niż Kala :) a to jest wyczyn :evil_lol:

ej noo jak to treningi nie w głowie :( a nasze treningowe spotkania towarzyskie ?? :( przyjdź pocieszymy Cię :)

Posted

[quote name='Od-Nowa']a mi się wydaje,że Ty po prostu kochasz psy. Wszystkie bez wyjątku :cool3::loveu:[/QUOTE]
oj nie do końca :) wyjątkiem są małe szczekliwe psy, biegające bez sensu wokoło Kali i próbujące ją capnąć :angryy:
dziś rano miałyśmy taką "przyjemność" z jakimś szalonym yorkiem :angryy:

• 2 weeks later...
Posted

Gusiu, gratulacje udanego występu w Poznaniu.
Bardzo było mi miło was spotkać. Jestem zachwycona Twoją Kalą. Jest prześliczna, wysportowana, ma super linię i jest w świetnej formie.

Coś niesamowitego, jak ona kocha flyball. Widziałam tępasję w oczach,chęć biegania, nic sie nie liczyło, tylko piłeczka i tor:loveu:

Masz wspaniałą sunię.

Pozdrawiam