gosia1701 Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 (edited) 02.05.2011 --> Brodzik znów bezdomny :( (wrócił z adopcji po 5 dniach sam przybiegł do schroniska) Wzrost: średni Wiek: ok. 5 lat waga: ok 15-20 kg Wygląd: wilczasty, krótkowłosy, Zachowanie: spokojny, lubi poszczekać, Pochodzenie: Błąkał się przy stacji paliw. banerek: __________________________________________________ [SIZE="4"]inne zdjęcie Brodzika [SIZE="4"]#3 #32-#35 #41 tekst do ogłoszeń: Pewnego dnia zostałem sam. Nie wiem, dlaczego. Pewnego dnia Pan zawiózł mnie daleko od domu. Zdjął mi obrożę, a ja ucieszyłem się, bo była strasznie ciasna, ciężko mi było oddychać. Uśmiechnąłem się ogonem i chciałem polizać swojego Pana po dłoni – ale on mnie odepchnął. Powiedział tylko - Idź sobie, nie jesteś dobrym psem, nie nadajesz się do pilnowania. Nie potrzebuje cię. I odjechał… Czekałem na Pana, ale on nie wracał. Serce pękało mi z tęsknoty. Bałem się, bo miejsce, w którym się znalazłem zupełnie nie przypominało domu. Musiałem walczyć o wszystko - o jedzenie, o miejsce do spania. O przetrwanie… Aż pewnego dnia przyjechali jacyś nowi ludzie. Dali mi jeść, pogłaskali i zabrali z tego strasznego miejsca. I tak trafiłem do Azylu pod Psim Aniołem. Tu nie jest źle, mam własna budę i ludzi, którzy się mną zajmują – ale oprócz mnie są tu też inne psy. A ja chciałbym mieć człowieka, który miałby czas tylko dla mnie, żebym mógł każdą chwilą udowadniać mu, jak bardzo jestem wdzięczny za jego miłość… Brodzik jest to młody (3 letni), miły i sympatyczny pies który lubi sobie poszczekać ale nie jest agresywny. Niezbyt lubi inne psiaki ale koty toleruje. Bardzo pilnie szukamy dla niego domu. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej zadzwoń i spytaj o psa o imieniu Brodzik. Brodzik jest wykastrowany. kontakt tel. 696 871 895 (po godz 15) e-mail [email protected] i krótszy tekst: Cześć nazywam się Brodzik mam około 3 lat jestem miłym i spokojnym psiakiem toleruje koty z psami bywa różnie. Jestem grzeczny i znam kilka komend. Czy znajdzie się osoba która w końcu mnie adoptuje i już nigdy nie porzuci jak mój dawny właściciel? On zostawił mnie na stacji benzynowej jak niepotrzebną zabawkę. Teraz chcę mieć nowy dom w którym będę miał własne posłanko, własną miskę z jedzeniem i będę wychodził na długie spacerki. Pomożesz mi to osiągnąć? Jeśli tak to zadzwoń lub napisz! tel. 696-871-895 (po godz. 15) email [email protected] ____________________________________________________ Uploaded with ImageShack.us Edited January 21, 2012 by gosia1701 Quote
Malwi Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Olu .... sądząc po założycielce wątku , ona na oczy tego psiaka nie widziała ... być może już dawno znalazł domek ... Quote
Olu. Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Niestety ale brodzik nadal przebywa w schronisku:(. Byłam tydzień temu i był, tak więc... Quote
koosiek Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 A może ktoś porobiłby mu ogłoszenia? Bo samo podnoszenie wątku na dobrą sprawę sensu nie ma :razz: Brodzik to bardzo fajny, kochany psiak. Tylko, o ile dobrze pamiętam, nie za bardzo lubi dotykania w okolicach ogona - to znaczy gdy go głaskałam, to tylko do połowy grzbietu, bo kilka razy próbował złapać moją rękę zębami. Poza tym jest nieduży, taki do połowy łydki. W pierwszym poście jest, że ma 3 lata (info przekopiowane chyba z jego profilu na stronie Azylu) więc jest jeszcze młodziutki. Kontakt do Azylu: tel. 501 258 303, mail: [email protected] Quote
Malwi Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 koosiek ... na początek najlepiej by było jeśli wątek przejęłaby osoba która zna Brodzika, albo chociaż ktoś kto ma doświadczenie w prowadzeniu wątków na dogo ... Quote
koosiek Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Chyba jeszcze nie. Wstawiłam link na wątek azylowy, może ktoś z wolontariuszy coś więcej o nim napisze. Quote
Piromanka Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Co u Brodzika? Czy ktoś mógłby napisać tekst do ogłoszeń? Quote
Piromanka Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Czy Brodzik nada szuka domu? Co z tekstem o Brodziku? Quote
koosiek Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Domu szuka nadal. Allegro niestety nie ma, więc nie mam skąd wziąć tekstu, a nie wiem o nim prawie nic, byłam z nim na spacerze tylko raz, prawie rok temu... Quote
gosia1701 Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 zrobiłam tekst tymczasowy potem trzeba będzie mu zmienić :) Mam na imię Brodzik. Jestem psem średniej wielkości mam ok. 3 lat. Bardzo lubię się przytulać. Znam podstawowe komendy. Toleruje suczki z psami bywa różnie. Jestem w Azylu już prawie rok i nikt nigdy się mną nie zainteresował. A ja tak lubię kontakt z ludźmi! Tak bardzo brakuje mi domu... Quote
Piromanka Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 No dobrze. Jaki ma być podany kontakt w ogłoszeniach? Quote
gosia1701 Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 Myślę ze ten do azylu tel. 501 258 303 [email protected] Quote
Recommended Posts