Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

02.05.2011 --> Brodzik znów bezdomny :(
(wrócił z adopcji po 5 dniach sam przybiegł do schroniska)

Wzrost: średni
waga: ok 15-20 kg
Wygląd: wilczasty, krótkowłosy,
Zachowanie: spokojny, lubi poszczekać,
Pochodzenie: Błąkał się przy stacji paliw.

banerek:

[SIZE="4"]inne zdjęcie Brodzika

[SIZE="4"]#3

#32-#35

tekst do ogłoszeń:
Pewnego dnia zostałem sam. Nie wiem, dlaczego. Pewnego dnia Pan zawiózł mnie daleko od domu. Zdjął mi obrożę, a ja ucieszyłem się, bo była strasznie ciasna, ciężko mi było oddychać. Uśmiechnąłem się ogonem i chciałem polizać swojego Pana po dłoni – ale on mnie odepchnął. Powiedział tylko - Idź sobie, nie jesteś dobrym psem, nie nadajesz się do pilnowania. Nie potrzebuje cię. I odjechał… Czekałem na Pana, ale on nie wracał. Serce pękało mi z tęsknoty. Bałem się, bo miejsce, w którym się znalazłem zupełnie nie przypominało domu. Musiałem walczyć o wszystko - o jedzenie, o miejsce do spania. O przetrwanie… Aż pewnego dnia przyjechali jacyś nowi ludzie. Dali mi jeść, pogłaskali i zabrali z tego strasznego miejsca. I tak trafiłem do Azylu pod Psim Aniołem. Tu nie jest źle, mam własna budę i ludzi, którzy się mną zajmują – ale oprócz mnie są tu też inne psy. A ja chciałbym mieć człowieka, który miałby czas tylko dla mnie, żebym mógł każdą chwilą udowadniać mu, jak bardzo jestem wdzięczny za jego miłość… Brodzik jest to młody (3 letni), miły i sympatyczny pies który lubi sobie poszczekać ale nie jest agresywny. Niezbyt lubi inne psiaki ale koty toleruje. Bardzo pilnie szukamy dla niego domu. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej zadzwoń i spytaj o psa o imieniu Brodzik.
Brodzik jest wykastrowany.

kontakt
tel. 696 871 895 (po godz 15)
e-mail [email protected]

i krótszy tekst:

Cześć nazywam się Brodzik mam około 3 lat jestem miłym i spokojnym psiakiem toleruje koty z psami bywa różnie. Jestem grzeczny i znam kilka komend. Czy znajdzie się osoba która w końcu mnie adoptuje i już nigdy nie porzuci jak mój dawny właściciel? On zostawił mnie na stacji benzynowej jak niepotrzebną zabawkę. Teraz chcę mieć nowy dom w którym będę miał własne posłanko, własną miskę z jedzeniem i będę wychodził na długie spacerki. Pomożesz mi to osiągnąć?

Jeśli tak to zadzwoń lub napisz!
tel. 696-871-895 (po godz. 15)
email [email protected]

Uploaded with ImageShack.us

Edited by gosia1701
  • Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

A może ktoś porobiłby mu ogłoszenia? Bo samo podnoszenie wątku na dobrą sprawę sensu nie ma :razz:

Brodzik to bardzo fajny, kochany psiak. Tylko, o ile dobrze pamiętam, nie za bardzo lubi dotykania w okolicach ogona - to znaczy gdy go głaskałam, to tylko do połowy grzbietu, bo kilka razy próbował złapać moją rękę zębami.
Poza tym jest nieduży, taki do połowy łydki. W pierwszym poście jest, że ma 3 lata (info przekopiowane chyba z jego profilu na stronie Azylu) więc jest jeszcze młodziutki.
Kontakt do Azylu: tel. 501 258 303, mail: [email protected]

Posted

koosiek ... na początek najlepiej by było jeśli wątek przejęłaby osoba która zna Brodzika, albo chociaż ktoś kto ma doświadczenie w prowadzeniu wątków na dogo ...

• 4 weeks later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted

zrobiłam tekst tymczasowy potem trzeba będzie mu zmienić :)

Mam na imię Brodzik. Jestem psem średniej wielkości mam ok. 3 lat. Bardzo lubię się przytulać. Znam podstawowe komendy. Toleruje suczki z psami bywa różnie. Jestem w Azylu już prawie rok i nikt nigdy się mną nie zainteresował. A ja tak lubię kontakt z ludźmi! Tak bardzo brakuje mi domu...

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...