Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myslę, że możecie bez problemu dalej ogłaszać Aksię na dane tczewskiego schronu. Jutro podjadę to zabiorę "małą" i Rubinka na spacerek :cool3: Naprawdę fajne psy, grzeczne i przyjazne a Aksia taka miziasta że szok :loveu:

Posted

brazowa1 napisał(a):
Pinesko,pobaw sie prosze w naszym imieniu z Rubinem,to najlepszy pies do zabawy w przeciaganie sznurkiem jakiego znam,wspaniały,piekny,ech co za kundel!

masz to jak w banku, zabiorę moim kudłatym sznurek do schronu to się z Rubinem jutro pobawię :cool3:

Kana napisał(a):
Tczew prowadzi bardzo fajna pani, mam naszej dogomaniackeij Karoliny (Karolina1)

Jak tam Aksa w nowym miejscu ?

Tak, p. Asia to bardzo fajna kobieta, kochająca zwierzęta.

Aksa dziś na wybiegu wciskała się mi na kolana, pchała do przytulania i głaskania :loveu: Na spacerze jest grzeczna, delikatna, no i widzę, że ładnie reaguje na imię :cool3: Na wybiegu siedzi z dwoma sukami i jednym psem. Dogadują się. Aksa w chwilach niepewności, np jak jakiś pies jest zbyt natarczywy, chowa się za człowiekiem a najchętniej to by na ręce wskoczyła :lol: A sierść- jedwab. Ogólnie to bardzo fajna, kontaktowa, grzeczna, wesoła i do tego baaaardzo ładna sunia. :loveu::loveu:

EDIT 3.10.09
Aksie zabrali koleżankę jedną z kojca bo panienki zgrzyty między sobą miały. Także obecnie siedzi z małym psem i suką :razz:
Był spacerek z Rubinem. No ale sznurek go nie interesował w ogóle :shake: Raz tylko chwycił delikatnie bardzo smycz (bo też sznurkowata, tylko cieńsza to myślałam, ze się zainteresuje choć tym) no a potem to już go nie interesowało. Rubin jest taki jakby odcięty, na spacerze nie zwracał na mnie praktycznie uwagi, przywoływanie, smakołyki nie dawały rezultatu. Widać, że zabawowy pies jest bo podobało mu się bieganie :p No ale chyba dopiero musi się odnaleźć w nowej sytuacji...
Aksa i Rubin w Dąbrówce byli razem w kojcu?

Posted

Nie, nie siedzieli razem.

Rubin przez pierwsze pół godziny z nami na wybiegu również kompletnie nie wykazywał chęci zabawy, był odciety tak jak mówisz. Dopiero po dłuższym czasie się rozkręcił ,ale za to jak! Niech Brązowa pokaże fotki jak on się sznurem bawi :diabloti:

Posted

Znalazłam opis Rubina na niemieckich adopcjach,i ponieważ kompletnie nie znam tego języka, wrzuciłam w google translate. Patrzcie co tam wyszło w tlumaczeniu :lol:

"Uwielbia firmy. Nawet ludzie, on jest szalony."

"Podobno nikt nie wiedział, że to pies sen. Rubin ma trochę charakter psa. Sądzimy, że jego przodkowie byli niektórzy. "

"Kto mu pomaga? Czy nie zasługują na to? Kto daje mu serce? Kto się biedny facet z tobą?

najbardziej podoba mi się "Rubin ma trochę charakter psa" :loveu:

Posted

pinkmoon napisał(a):

"Uwielbia firmy. Nawet ludzie, on jest szalony."

"Podobno nikt nie wiedział, że to pies sen. Rubin ma trochę charakter psa. Sądzimy, że jego przodkowie byli niektórzy. "

"Kto mu pomaga? Czy nie zasługują na to? Kto daje mu serce? Kto się biedny facet z tobą?

:evil_lol: Padłam po przeczytaniu tego :lol:

Nawiasem mówiąc Aksa i Rubin były dziś razem na spacerku ;) wymiziane, wyczochrane, wymęczone wróciły spowrotem do schronu ..

Posted

Dziekujemy za spacerek z naszymi ulubieńcami.Nie,oni siedzieli w boksach obok siebie,ale nie razem.
Tak,Rubinowi trzeba dac chwilke czasu,jakies 20-30 minut na ochłoniecie,a potem taką zabawę pokazuje ,ze szok.Przynosi sznurek,oddaje,cud-miód-malina.Wstawie filmik.

Posted

Dobrze wiedzieć, w takim razie czekam na filmik :) Jutro wezmę go na wybieg- posiedzę, zabiorę sznureczek, może się skusi w końcu ;)
Może pojawią się jutro jakieś fotki Aksy no i Rubina (chociaż kurcze niby to nie jego wątek, może by dodać w tytule też Rubina? Czy zakładać nowy wątek? Też by mu się przydało...).

Posted

No rzeczywiście chłopak ładnie się bawi, gdybym nie zobaczyła to bym w życiu nie uwierzyła :crazyeye: :lol:
Dziś go nie zabrałam na wybieg ale jutro mu nie podaruję :mad:
Rzeczywiście, ma charakter trochę psa :evil_lol:

Posted

Aksa przeniesiona została z kojca na budynek- dostała cieczki :shake: Teraz taka bidna ciapa, sama, smutna siedzi. Pyszczol tylko do przytulania wystawia :loveu: Ehh jest świetna i strasznie miziasta. A wchodzenie na kolana (i nie tylko na kolana) w jej wykonaniu jest poprostu boskie :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Słuchajcie dziewczyny nie wiecie jak Aksa reaguje na strzały, petardy, burze? W schronie będę dopiero w środę więc nie mam jak się dowiedzieć.
Pewien pan szuka czarnej suczki do adopcji, to nic pewnego, mieszka w Niemczech w hałaśliwym mieście. Dostałam wiadomość na nk, pozwolę cobie część zacytować:

"(...)najwazniejsze: czy wiadomo jak reaguje w czasie burzy i sylwestra (strzelanie) ? Czy sie boi ? "

"prosze zapytac, bo to wazne (duze miasto w Niemczech i ciagle strzelaja - no i burze do tego....). A ja przesle link osobie, ktora interesuje sie czarnymi psami. Nic nie obiecuje - po prostu probuje znalezc dom dla jakiejs czarnej suni. To wszystko zalezy od tej osoby. "

:roll: