Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Soistrzyczka Aksy juz w domu:) teraz pora na tę czarna,przemiła suczke ;)

O Aksie napisze Wam cała prawde :p Otóż Akse najlatwiej zapamietac po tym,ze ma wdzięk słonia.Nawet nie to,ze Aska jest bardzo ruchliwa ,bo ona nie jest wybitnym psem-biegaczem.Ale pierwszy raz w zyciu widziałam psa,ktory poruszając sie powoli potrafi zahaczyc o tak wiele rzeczy (na prawie pustej,ogromnej przestrzeni!)
Pierwsze przejscie Aksy po wybiegu-juz trzeba bylo ratowac kabel,bo psinka nadepneła i ciagnela za soba.Drugie urocze przejscie i przewrocila krzesło,potem podbiegla do swojej siostry i zrownala ja z ziemia (wszystko z miłosci).Dostala miske z jedzeniem,cofnęła sie i wlazla w nia lapą...na pewno nie jest psem,ktory powinien trafic do mieszkania z bibelotami :evil_lol:

A poza tym-jest CUDOWNA!!!Mieciutka i mozna sie w nia wtulac.Mozna calowac w klapciaste uszka,a Aksa tylko z coraz wieksza błogoscia rozwala sie na kolanach (swoje waży).No i ladna bestijka-ma fajnie ulozone oczy,ładna sierść,jest słusznej wielkości.To wybitna ciapa.Łagodna i z wrodzonym posłuszeństwem.Ma 9 miesiecy,zycie spędzila w kojcu, nigdy nie miala pana,a pieknie chodzi na smyczy,wrecz przylepiona do nogi.Typowy piesek familijny,piesek absolutnie nie obronny- ewentualnie moze zalizac intruza na smierć.Chociaż zasygnalizowac pojawienie sie obcej osoby-bedzie potrafiła.
Ładnie akceptuje sie z innymi psami.

w czym Aksa jest taka wyjatkowa? w dażeniu do kontaktu z czlowiekiem.Wszystkie psy wypuszczone na duzy,zielony teren koło schronsika,zajmuja sie węszeniem,eksploracja terenu.A dla Aksy cały ten teren sie nie liczy,nie sa ważne zabaki,ani jedzenie,najwazniejszy jest CZLOWIEK.Jest calym światem,najwieksza nagroda jest zainteresowanie czlowieka,poglaskanie,czy chocby powiedzenie dobrego słowa.

Aksa jest panaceum na zły nastroj,czy zmęczenie.Tyle w niej radosci:)

Przywraca wiare w ludzi (o utrate wiary w ludzi,w takim miejscu jak schronisko jest latwo),bo skoro Aksa tak mocno ich kocha,to nie może z ludzkimi sercami byc tak zle,prawda?
Zakochac sie w Aksie bardzo latwo,wiec przyjedz do przytuliska w Dabrowce kolo Wejherowa,poznaj Akse,poznaj inne pieski i podaruj dobry dom...one czekaja i nie traca nadziei.

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak juz wymyslamy rasy dla psow z Dąbrowki i jestesmy szalenie nieodpowiedzialne,bo beszcześcimy rasy,przez co ludzie przestana je lubić,to ja głosuje,ze Aksa jest mieszaniec flat retrievera.Popatrzcie na jej głowe :)

codzienność,to nie trawa i uśmiechniety pychol,tylko kraty.......:(

Posted

zawał :)
Musze zmienic tytul-to najfajniejszy pies w całym schronisku.I jeszcze dodam zaraz pare rzeczy do jej opisu-same plusy oczywiście.Jestem oczarowana ciapowata Aksa.

Posted

Spoko, spoko ciotka odsapnij se :lol:
Pytałam, bo też wrzucałam na trójmiejskie i teraz niektóre piesy mają zdublowane ogłoszenia :evil_lol:

Posted

pinkmoon napisał(a):
faktycznie mordka troszeczkę flatkowata, nie będę się obrażać jak ogłosicie Aksę jako zmiksowanego miksa mojej prywatnej rasy :loveu:

Kochana Ciotka! Ufffffffff,uffffffffff,normalnie kamien z serca.Ale nie boisz sie,ze zepsuje opinie flatom?

Posted

no właśnie wiem że to takie STRASZNE ryzyko, pogryzie komuś meble albo porysuje parkiet i już będzie na całą polskę wiadomo że flaty są złe. Ale postaram się dzielnie to znieść :diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

ha!
nam sie nie wydawało! Przyszla pani od retrieverow,zobaczyc dabrowkowego laba.(Zreszta poszedl do nich na tymczas) ,pokazuje jej pieski,pani patrzy na Akse i mowi,oooo,a ta taka flatowata.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='brazowa1']Aksa przeniesiona z Rubinem do Tczewa,wiem,wiem tam było miejsce i maja wieksze szanse,ale i tak mi smutno.Bo to dwa najfajniejsze psy były.[/quote]
:-(
A ktory to Rubin?