*Monia* Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Justynko, Ty to masz szczęście do tych bid... Ta czarna malusia może do mnie przyjechać na DT jak potrzeba :loveu: Quote
mortikia Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Dajcie znać proszę czy te dt są potrzebne ;-) Quote
*Monia* Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Jak coś to od następnego tygodnia. Justyna (esperanza) napisze więcej. Rozmawiałam z nią przed chwilką i info mam świeże ;). Quote
esperanza Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 Byłyśmy, odrobaczyłyśmy, nakarmiłyśmy. Wnioski są takie: będziemy od początku przyszłego tygodnia odłączać od matki najsłabsze szczeniaki (trikolor, psiaka bez ogonka, czarną- te na pewno, ale pewnie więcej) bo wyglądają na niedożywione i wymagają troskliwszej opieki. Mają duże główki i małe ciałka. Mortikia podaj proszę swój nr na pw. karolina_g_k chciałabym tam razem z Tobą pojechać w przyszłym tygodniu. oliva64 dziękuję za chęć pomocy. Zaniepokoiły mnie wpisy na innych wątkach, na których są Twoje posty, dlatego chciałabym z Tobą spotkać się osobiście w przyszłym tygodniu, zanim podejmę decyzję o przekazaniu Ci psiaka na dt. Quote
karolina_g_k Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Esperanza nie ma problemu. Tylko musimy dokladnie sie umowic, zebym mogla dzieci do babci sprzedac, chyba ze w ciagu dnia w czasie kiedy modych mam w szkole i przedszkolu. Czekam na tel albo maila Quote
esperanza Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 Zdecydowanie to będzie w ciągu dnia :p Dam znać po wekendzie. Quote
dolores181 Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Ale maleństwa, myslę że szybko znajdą domki bo są prześliczne , a ulica Mała to koło mnie dosłownie , tez jestem z Pragi Quote
mortikia Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 I ode mnie parę minut drogi ;-) Jeśli będziecie potrzebować jakiejś pomocy to w razie czego dzwońcie (tel podałam na pw). Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Ta pani nie słyszała o sterylizacji,ani o usypianiu ślepych miotów? Elżbieta Quote
mortikia Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Mało osób - szczególnie na PP - sterylizuje psy, a tymbardziej nikt nie usypia ślepych miotów. Quote
esperanza Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 Ta suczka już kilka miotów wychowała. Najgorsze jest to, że pani chce ją oddać przed porodem, czyli do drugiej połowy października :-( Zawiozłyśmy psiakom puszki i suchą karmę. Pani podczas karmienia stadka opowiedziała nam o poprzednich zwierzakach- o poprzedniej kotce, która także rodziła i suce husky kupionej za 500zł, która wpadła pod samochód :-( Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Praga Północ-matulu:shake:Nie mam słów. E Quote
karolina_g_k Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 A jaki jest powód oddania matki szczeniąt? Rozumiem ze jak tylko bedzie mozna to trzeba ja bedzie wysterylizowac i będziemy jej szukac domu? Tylko czy wyrobimy się przez poltora miesiaca? I czy sunia będzie mogla byc tam gdzie teraz po zabiegu? Ile ona ma lat?:-( Quote
esperanza Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 Sunia ma około 5-6 lat, myślę że będzie mogła tam zostać po zabiegu. Powodem oddania jest jej agresywne zachowanie względem pijanych ludzi- do osób od których nie czuć alkoholem jest bardzo przyjaźnie nastawiona. Jak na razie odebrałam ponad 10 telefonów w sprawie adopcji, ale większość niestety się nie nadaje i szybko kończy rozmowę, gdy wspominam o umowie i wizycie przedadopcyjnej. Quote
karolina_g_k Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Ja tez dostałam kilka "dziwnych" maili... Albo "proszę o smsa z adresem, gdzie są psy, pod nr****. Przyjade i zabiorę" :cool3: Albo: Jeden Pan spytał co to jest umowa adopcyjna. Wytłumaczylam mu. Jego mail zwrotny nie pozostawił na mnie suchej nitki... Wiecie, nie mamy prawa wtracac sie w to co on bedzie robił kiedys ze swoim psem, jesli bedzie mial chec to będzie dopuszczel swoja suke do szczeniąt i nic nam do tego. No i jestesmy zepsute "snopki" (cytat dosłowny) bo pozwalamy rozmnazac tylko drogie rasowe psy. Ale... powinnysmy sie cieszyc ze ktos chce szczeniaka wlasnie od nas bo tyle psow szuka domu.... Miałam chęc mu odpisac ponownie ale spasowałam. I tak nic nie dotrze. Esperanza a jak planujesz dalej postepowac ze szczenietami? Te wychudzone najpierw odkarmimy i wychuchamy, czy jesli znajdzie sie ktos wporządku to odrazu maluch powędruje do niego? Quote
esperanza Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 Odkarmiamy szczupaki i oddajemy te silne i zdrowe :p Pana wstaw na czarne kwiatki. :razz: Quote
oliva64 Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Witam nadal czekam na jakas wiadomosc w sprawie spotkania adz dt.pozdrawiam Quote
*Monia* Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Z esperanzą musisz się skontaktować na priv (pewnie wieczorem będzie na dogo) i uzgodnić co i jak. Tylko musisz pamiętać, że szczeniaki pochłaniają duużo czasu, cierpliwości i uwagi. Zanim wzięłam pierwszą tymczasowiczkę to dokładnie przemyślałam decyzję i zdawalam sobie sprawę, że może zostać dłużej niż tydzień czy dwa. Żeby móc dać psiaka na tymczas musi być pewność, że za kilka/kilkanaście dni nie będzie akcji natychmiastowego zabierania bo coś wypadło (były już takie sytuacje na dogo). No i oddawanie szczeniaka do DS nie na własną rękę bez niczego, tylko umowa musi być i sprawdzenie domku, skonsultowanie się z bardziej doświadczonymi w razie jakichkolwiek wątpliwości. Nie straszę, ale piszę jak ja to odbieram. Trochę nieskładnie, ale kabli muszę pilnować. Sama jestem początkującym DT ;). Quote
esperanza Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 Mortikia i karolina_g_k jutro koło 13 wybieramy się na Pragę po maluchy. Możecie w tym czasie z nami się wybrać? Będziemy wieźć jednego malucha do adopcji i przy okazji można by jakieś na dt zabrać :cool3: Quote
mortikia Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Ja niestety o tej porze odpadam - jutro będę wolna dopiero wieczorem :/ Quote
esperanza Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 Dt się wykruszyły :-( karolina_g_k czekam na info, co z kotem i trzymam za niego kciuki. Dziś wydałyśmy do adopcji czarną suczkę i psiaka z krótkim ogonkiem, do adopcji poszedł też jedyny puchaty psiak w miocie. Pojutrze idzie do adopcji czarno-biała sunia z nakrapianym nosem. Zostały 3 suczki: trikolor, czarna podpalana i czarna z białą krawatką. Do adopcji jest matka Saba i 3 kocięta- 2 kotki i kocurek. Odpchliłyśmy dziś psiaki i kociaki, za kilka dni powinny być zaszczepione, ale nie mamy za co :-( Quote
mortikia Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 esperanza :) Dt w tym przypadku nie są potrzebne. Widziałam się z najstarszym synem właścicielki zwierzaków- pieski i kotki mają co jeść, pić i gdzie spać. Podobno któraś z Was mówiła, że ogłosi psy w gazecie. W jakiej gazecie są ogłoszenia? :) Quote
esperanza Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Nie ogłaszamy maluchów w gazecie- coś musiało mu się pomylić. Dt jest potrzebne dla suki matki, gdy właścicielka pójdzie do szpitala. Prosiła by do tego czasu zabrać Sabę. Nie wiem, czy przez miesiąc znajdziemy jej nowy dom :shake: Maluchy mają jedzenie dzięki Bece i Joli (zawiozłyśmy puszki, suchą karmę i 5kg ryżu). Quote
Recommended Posts