Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ehh no i Norka ma teraz miękki opatrunek, pod gipsem zrobiła jej się odleżynka. Zmienili jej opatrunek na miękki usztywniający na 7 dni, a potem znowu gips na 3 tygodnie. Za

miesiąc kontrolne RTG, b jeszcze nie widać zrostu.

DSCN2274.JPG

12804597_10209053687165947_2024112925_n.jpg

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Witajcie, 

3 dni temu Bazyli skończył 12 lat, ale ten czas leci. W zeszłym tygodniu Gucia ukąsiła pszczoła, przypadkowo na nią nadepnął. Miał dużo szczęścia, że z tego wyszedł, bo miał wstrząs anafilaktyczny. Teraz wychodzi na dwór na krótkie spacery i cały czas ktoś go bacznie obserwuje. Jakby tego było mało w naszej okolicy jest zagłębie choroby którą przenoszą komary, dlatego wszystkim psom założyliśmy obroże przeciwko kleszczom i komarom. 

DSCN3328.JPG

DSCN3268.JPG

DSCN3315.JPG

DSCN3309.JPG

Posted

Jakże miło Was zobaczyć :aloha:- nooo, piękne Jamniorki :extra: ...

Elu, jakie wy macie tereny wokół domu... zazdroszczę!!! a te kwiaty w szklarniach?! - cudowne!!!

Tak sobie pomyślałam, że jamniki, to jamniki, bo jakby do takiej szklarni weszła (czyt. wpadła)Tarunia... oj, nie biegłaby zapewne wzdłuż wyznaczonej ścieżki :hyhy: - może z czasem nauczy się "kultury", ale póki co, to sam żywioł  :kpiarz:....

Zmartwiły mnie wieści o Guciu... pewnie miał szczęście Chłopak, że w domu lekarz blisko i fachowa pomoc w domu... właśnie w niedzielę myślałam o tym, że gdyby tak jakieś ukąszenie i nie daj Bóg reakcja alergiczna, to u nas ZERO lekarza :zly2: , nie dodzwonisz się NIGDZIE :dobani: !!!!! Taruni właśnie w niedzielę zrobił się obrzęk na łapce (chorej łapce) i co? Nasz lekarz poza Tarnowem, a NIKT, ŻADNA lecznica nie odbiera - żaden nr dyżurny się nie zgłasza i choćbyś walił głową w mur :mur: nie zrobisz NIC!!! zostaje jechać do Krakowa, ale to jednak odległość, a nie zawsze jest czas... Guciu ma szczęście, że lekarz w domu, a zresztą w stolicy zapewne nie jeden gabinet dyżuruje!

Bazylkowi życzymy z okazji urodzinek duuużo zdróweczka i wielu,

wieeelu szczęśliwych lat w Waszej Cudownej Rodzince!!!

hb.jpg

k%252CNjQ2MjE1MzYsNDY5NjgxNDA%253D%252Cf

Posted

Witaj Bernadetko dziękujemy za odwiedziny  serduszka.gif Teren fajny tylko praca wokół niego nie zbyt nie ma chętnych do pomocy ,nasze psiaki ładnie poruszają się alejkami między kwiatami gorzej z Norcią potworcią musi się nauczyć od starszeństwa .Gucio miał wielkie szczęście Ola w ostatniej chwili przed wyjściem z domu zauważyła ,że on kuleje na łapkę bo tak pewnie nie było by go już z nami nigdy do tej pory nie mieliśmy takiego przypadku .Oj to strasznie ,że nie ma u was dyżurnej klinki przecież Tarnów nie jest maleńki.

Posted

Bazylku trzymaj się mocno mój Maksik aż do końca polował na bąki i pszczoły mimo pogryzień nie mógł im odpuścić  

• 3 months later...
Posted

Cudne jest to zdjęcie :oki:, powaliło mnie już kilka dni temu na fb  :hahahaha:....

Takie słodkie rude mordeczki; "rudzielce" mają jednak te buziaki jakby bardziej subtelne :zakochany: ,a u mnie tylko jedna ruda pycholka, a nawet już bardziej srebrna, bo poza Korulką same "czarnuchy" :he2:, zresztą tak samo kochane :zakochany: !!!

Eluś, zawsze miałam problem z identyfikacją Twoich Skarbów :doh:, kogóż to wywozisz na roboty :zastanawiasie: ?

Buziole i mizianka dla Wszystkich :milosc8: !!!!!!!!!!!!

Posted

No u nas rudo jedno czarne a u ciebie czarno i jedno rude devil-emoticon.jpg  Jadą kopać dołki szukać kretów i nornic kopacze jedne można nogi połamać przez te ich wykopaliska od lewej Bazylek Norcia Gucio Towarzystwo wymiziane i wybuziolkowane   facebook-smiley-face-for-comments.jpg

Posted
22 godzin temu, JamniczaRodzina. napisał:

No u nas rudo jedno czarne a u ciebie czarno i jedno rude devil-emoticon.jpg  Jadą kopać dołki szukać kretów i nornic kopacze jedne można nogi połamać przez te ich wykopaliska od lewej Bazylek Norcia Gucio Towarzystwo wymiziane i wybuziolkowane   facebook-smiley-face-for-comments.jpg

Najcudniejsze rude Słodkości!!!!!

Posted

Z wielką radością zaglądam i się mogę wpisać!...wreszcie! tort.gif Bazylku, spóźnione, ale bardzo szczere życzonka Wszystkiego Naj,Najlepszego dla Ciebie z okazji 12-tych Urodzinek, bądź w zdróweczku jak najdłużej ze swoją wspaniałą rodzinką  wesoly.gif

O 20.08.2016 o 14:17, JamniczaRodzina. napisał:

... i ode mnie proszę również! całe towarzycho :serduszka3:

Fota miesiąca!http://www.dogomania.com/forum/uploads/monthly_2016_08/13989658_10210501844208968_30844986_n.thumb.jpg.2199c50189900512f0067fc27d891ccc.jpg

• 1 month later...
Posted

Eluś, robisz tak świetne zdjęcia swoim Dzieciaczkom, że aż chce się oglądać!!!! Siesta kapitana, awantura pod drzwiami - super!!!

Takie cudne te Maluszki, że aż chce się Ich przytulić i ukochać!!!!

Przed chwilą doczytałam na fb o Grusi Celinki... ech...

Posted

Zawsze miło do Was się zagląda, Eluserduszka.gif

i zawsze , potrafisz uchwycić super "jamniczą chwilę":extra:  ... ja chyba jestem ,mocno do tyłu!  ??? skąd u Ciebie ,tyle jamnikówzawstydzony.gif

• 2 weeks later...
Posted

Jak fajnie znowu zobaczyć tyle jamniczych ciałek na raz. :) Jak one grzecznie razem śpią i grupowo wyrażają swoje zdanie ;)

Bardzo mi się podoba to zdjęcie przed drzwiami, ile wyrzutów w twarzach.

Cześć Dziewczyny.

Posted
O 13.10.2016 o 10:19, anica napisał:

Zawsze miło do Was się zagląda, Eluserduszka.gif

i zawsze , potrafisz uchwycić super "jamniczą chwilę":extra:  ... ja chyba jestem ,mocno do tyłu!  ??? skąd u Ciebie ,tyle jamnikówzawstydzony.gif

Aniu taką ilość jamników mam od 12 lat  facebook-smiley-face-for-comments.jpg zaczęło się od 1 przeszło 30 lat temu a skończyło na 6 przez dwa lata było nawet 7 facebook-smiley-face-for-comments.jpg 3 mamy od szczeniaczka a 3 są z adopcji 

O 21.10.2016 o 16:10, jaanka napisał:

Jak fajnie znowu zobaczyć tyle jamniczych ciałek na raz. :) Jak one grzecznie razem śpią i grupowo wyrażają swoje zdanie ;)

Bardzo mi się podoba to zdjęcie przed drzwiami, ile wyrzutów w twarzach.

Cześć Dziewczyny.

Miło cię znowu widzieć Aniu facebook-smiley-face-for-comments.jpg

• 2 months later...