Jump to content
Dogomania

**Pabianice-bezdomna sunia i 4 szczeniaki już w DS!!**!! HAPPY END !!

Recommended Posts

Posted

Kiedy sunia wychodzi z lecznicy?

Ja wrócę jeszcze na chwilę do szczeniaków. Bolek nazywa się teraz Lucky, ponoć szaleje i wariuje, dogadał się i z psem i z kotem. W domu załatwia się już tylko na gazete - albo na spacerze. Nauczył się podawać łapkę:) Tola natomiast dostała imię Puma:diabloti: Strasznie się rozbrykała podobno i rozrabia - a u mnie taki aniołek była:eviltong: Pewnie wie, że to jest już jej własny dom. Najbardziej polubiła córkę Państwa, z nią śpi, bawi się itp. Na dniach mam dostać zdjęcia.

• Replies 421
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jutro zadzwonię do lecznicy i zapytam jakie są ostateczne koszta i będziemy wiedziały na ile możemy sobie jeszcze pozwolić. Bo jeśli 20zł/db to jutro trzeba ją zabrać, ewentualnie ja dołożę jeszcze za jeden nocleg, ale na więcej nie mamy. Ale jeśli taniej policzą to zobaczymy do kiedy zostaje. Jutro się wyjaśni. Budę już dziś wyczyściłam. Trzeba ją tylko zawieść na miejsce i sianka włożyć:)
ale oczywiście DT szukamy nadal
a narazie ogłaszam wstępny "nabór" deklaracji:)

[SIZE=4][COLOR=DarkRed][B]POTRZEBNE DEKLARACJA NA DT DLA BEZDOMNEJ SUNI...KTO POMOŻE ??[/B][/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='piechcia15']jutro zadzwonię do lecznicy i zapytam jakie są ostateczne koszta i będziemy wiedziały na ile możemy sobie jeszcze pozwolić. Bo jeśli 20zł/db to jutro trzeba ją zabrać, ewentualnie ja dołożę jeszcze za jeden nocleg, ale na więcej nie mamy. Ale jeśli taniej policzą to zobaczymy do kiedy zostaje. Jutro się wyjaśni. Budę już dziś wyczyściłam. Trzeba ją tylko zawieść na miejsce i sianka włożyć:)
ale oczywiście DT szukamy nadal
a narazie ogłaszam wstępny "nabór" deklaracji:)

[SIZE=4][COLOR=darkred][B]POTRZEBNE DEKLARACJA NA DT DLA BEZDOMNEJ SUNI...KTO POMOŻE ??[/B][/COLOR][/SIZE][/quote]

Ja dołożę na dwa dni szpitaliku. Dajcie konto.

Posted

dziękuję ci reno...na was zawsze można liczyć :loveu: dane do przelewu są w pierwszym poście.
dzwoniłam do lecznicy i mają wstępnie miejsce dla niej i to mogłoby być DT lub nawet jako DS. To jest za Rzgowem, stadnina koni, którymi opiekuje sie jakiś pan i milej by mu było gdyby miał psiego towarzysza i z chęcią zaopiekuje się sunią za DARMO !! Pani doktor częśto tam jeździ do koni więc do niej tez by zaglądała, sama pojechałaby zdjąć szwy później więc problem byłby z głowy. Rudzia może jechać tam w każdej chwili, czekam tylko na kontakt i adres do tego pana gdzie trzebaby było zaiweść sunię.!! normalnie nie wierzę w to!! Nie będzie miała możliwości ucieczki bo teren ogrodzony! czyż to nie są cudowne wieści?? Myślę że nie zdejmujmy jej jeszcze z ogłoszeń, zobaczymy jak będzie się jej tam mieszkało i dopiero zadecydujemy czy kończymy akcję poszukiwania czy nie :):loveu::loveu:

Posted

[B][COLOR=Red]dziewczyny ratunku pomocy!! kolejne szczenięce nieszczęścia.PILNE!![/COLOR][/B]
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1159/ratunku-pomocy-pabianice-6-szczeniakow-w-smietniku-pilnie-dt-na-wykarmienie-146574/#post12973826[/URL]

Posted

[quote name='Laura1108']Rozumiem , że już macie DT takl ?[/quote]

Laura - narazie to nie jest pewne, bo żadna z nas nie rozmawiała bezpośrednio z tym panem, w związku z tym nie odwołuj narazie swoich kontaktów, ok?

Posted

miałam dostać dziś tą wiadomość, a skoro jej nie mam to pewnie jutro, więc musimy poczekać :( a jak dostane te namiary to od razu tam zadzwonie i wypytam czy ten pan napewno jest świadomy tego ze bierze do siebie psa po przejściach

Posted

[quote name='piechcia15']miałam dostać dziś tą wiadomość, a skoro jej nie mam to pewnie jutro, więc musimy poczekać :( a jak dostane te namiary to od razu tam zadzwonie i wypytam czy ten pan napewno jest świadomy tego ze bierze do siebie psa po przejściach[/quote]

dziewczyny wspaniale wam to idzie jestem pełen podziwu,gdybym mógł to bym wzioł sunie:placz: bo mam taką samą wystraszoną,tzn powoli dochodzi do siebie,nie moge ja wziasc bo niewiem czy ta moja by zaakceptowała kolezanke,jeszcze mam psa i 3 koty a karmie normalna karmą ,nie najtanszą.nie pozwólcie jej mieszkac na dworze prosze was.

Posted

[quote name='Laura1108']majku33krakow tutaj już nie ma mowy o ulicy tylko wielka niewiadoma czy będzie DS czy na razie Dt , pewnie dziś w dzień się sprawa wyjąsni ;)[/quote]

ufff jestescie kochane:loveu::loveu:

Posted

[quote name='majku33krakow']dziewczyny wspaniale wam to idzie jestem pełen podziwu,gdybym mógł to bym wzioł sunie:placz: bo mam taką samą wystraszoną,tzn powoli dochodzi do siebie,nie moge ja wziasc bo niewiem czy ta moja by zaakceptowała kolezanke,jeszcze mam psa i 3 koty a karmie normalna karmą ,nie najtanszą.nie pozwólcie jej mieszkac na dworze prosze was.[/quote]

czyżby następny rodzynek na Dogo? I to ze złotym sercem?:loveu::loveu::loveu:

Posted

Dziewczyny i co z tym domem dla suni? Bo jak ta suńka ma zapewniony domek to na tymczas o ktorym pisala Laura pojedzie inna bida a ich jest nie mało i liczy się każda chwila. Bardzo proszę o jak najszybsze sprawdzenie warunków i decyzje co robimy.

Posted

a więc tak

dom dla niej jest i czeka na przyjęcie z otwartymi ramionami. Pan po głosie myślę że ma ok 50lat miły i wydaje się troskliwy. wieś nazywa się Bronisin Dworski i jest za Rzgowem. Możemy ją przywieść kiedy chcemy. Na początek sunia dostanie boks, aby przyzwyczaiła się do kolejnego obcego środowiska. Wyprowadzana będzie na smyczy.
Myślę że jeśli DT który był dla niej rezerwowany czeka na następne psy to my możemy zwolnić miejsce bo to wydaje sieur;ć pewne. A okażezg-ę dopiero jak pojedziemy na miejsce.

Posted

myślę że tak, no chyba że możecie poczekać jeszcze z dzień. kiedy my pojedziemy zobaczymy warunki na własne oczy i dopiero będzie wiadomo wszystko na bank, bo przez telefon to wiadomo...można cuda obiecywać

Posted

Jeżeli dzisiaj udałoby się wam sprawdzić warunki to byłoby najlepiej bo do jutra nie możemy czekać. Z tego co wiem to jest pilna sprawa innej suni która jak jutro nie pojedzie do dt to może przepaść w nieznane. Dom był przygotowywany z myślą o tej mamuśce ale jak okazało się że ma szanse na ds to wiadomo że inna mogłaby skorzystać.

Posted

[quote name='piechcia15']a więc tak

dom dla niej jest i czeka na przyjęcie z otwartymi ramionami. Pan po głosie myślę że ma ok 50lat miły i wydaje się troskliwy. wieś nazywa się Bronisin Dworski i jest za Rzgowem. Możemy ją przywieść kiedy chcemy. Na początek sunia dostanie boks, aby przyzwyczaiła się do kolejnego obcego środowiska. Wyprowadzana będzie na smyczy.
Myślę że jeśli DT który był dla niej rezerwowany czeka na następne psy to my możemy zwolnić miejsce bo to wydaje sieur;ć pewne. A okażezg-ę dopiero jak pojedziemy na miejsce.[/quote]

tylko jak ona ma dostac boks to pan moze ja w tym boksie zostawic ,cały czas,nie dajcie sie zwiesc czułym słówkom i obiecywankom,po 1 wizycie trzeba drugą bedzie zrobic.

Posted

spoko spoko wybadamy teren.

a wogóle apropo DT to nie wiedziałam że dla suni było jakieś miejsce zaklepane. Od dawna była mowa ze sunia wraca na ulice bo nie ma jej gdzie umieścić. Myślę że skoro to taka ważna sprawa to zwolnimy miejsce dla bardziej potrzebujących

Posted

Kurcze cioteczki toć pisałam kilka dobrych postów wcześniej pisałam też na priv z kimś od 'Was , że Dt byłbny ale wydarzyło się coś czego nie byliśmy w stanie przewidzieć :

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/bernardyn-umiera-pomocy-drastyczne-146603/[/url]

w tym schronisku , w którym został tak urządzony ten benek są inne psy i jest chyba 5 suk , które jutro rano o 8 jadą do kolejnej umieralni musiałam niemal na wczoraj szukać DT sprawa mega pilna bo sunie jutro mają jechac do Celestynowa a tam nie jest dobrze o nieee.

Potrzebujemy pomocy we wszytskim w szukaniu DS , ogłoszeniacvh , stałych deklaracjach , bazarkach dosłownie wszytsko potrzebne , jutro zabieram 5 suk mam nadzieję , że mi sie uda ale na już trzeba ogłaszać psy , które ladam moment też znikną ... :-(

Posted

LAura, bardzo to szlachetne, ale zastanawiem sié, ze skoro to jest hycel, to jak zabierzecie psy dzis, to jutro on ma miejsce na kolejne 10 psów. z tylu gmin co on obsluguje, to moze 10 dziennie zbierac, jak tylko mu miejsce zrobicie. dopóki on prawnie nie ma zakazu hyclowania, to ja nie wiem do czego takie odbieranie zwierzát prowadzi. Nie mówié oczywiscie o beniu, który wnet zycia tam nie skonczyl, ale o psach które on zbieral i zbiera- bez konca.