Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jagoda - masz Figielka u siebie więc możesz o nim napisać więcej informacji które przydałyby się w przyszłej adpocji do DS, napisz więc proszę jak najwięcej na jego temat a potem będziemy czekać na relacje Tanitki. Fajnie, że chłopczyk nie stresuje się już w schronisku. Na zdjęciach wygląda na zadowolonego Słodycz taka malutka..

Posted

Jagoda była z Figielkiem wczoraj na badaniach. Serduszko w porządku z morfologii wyszło, że piesek ma jakiś stan zapalny.Jest też biegunka. Ze wszystkim oczywiście sobie poradzimy:lol:.

Jak minęła nocka?

Posted

Noc minęła b. spokojnie.
Figielek nie nabrudził, a miał do tego prawo...
Martwi mnie, ze nie chce jeść gotowanego kurczaka z ryżem i marchewką, gardzi też suchym. A moze to ząbki wymagaja "renowacji"?

Jednak "ludzkie" jadło bardzo go nęci. ;)

Jesteśmy umówione z "tanitką" jutro:lol:.

Wczoraj miał "zrobioną" w Poliklinice Wet. biochemię i morfologię. Jedynie morfologia wskazuje na jakiś stan zapalny.

Czekam na wyniki badań...

Posted

Ufff..., udało mi się nakarmic maluszka, stosując fortele:cool3:, nawet pół tabletki witaminowej też zjadł.
Na pewno nie lubi marchewki.

Moje psiaki nie narzekały na jego kaprysy, miały pyszne niedzielne danie p.t. "po Figielku".

Figielek ma mordkę jak jeżyk, wczoraj wieczorem spotkał takiego małego na spacerze, reszta, chyba "yorczkowata".

Posted

[quote name='milosnicy zwierzat']czy przyszedł jakiś e mail w sprawie Figielka
Tak, przychodza maile, na każdy odpowiadam mniej wiecej tak....

Figielek to psiak, ktory ma ok. 10 lat, adoptujacy musi zdawać sobie sprawę, ze piesio może miec różne dolegliwości, że trzeba bedzie go leczyć. Czy kazdego stac na to?

Figielek moze byc zaborczy w uczuciach, bo on juz wie,co czuje pies, przeniesiony nagle w nowe, ograniczone kratami, nieznajome miejsce, co znaczy samotność.

Figielkowi jest potrzebny dom rozsądny, zdający sobie sprawę, że to przede wszystkim starszy piesek, że nie jest juz on wesołym zabawnym malutkim psiaczkiem.

Starość psa, to sprawdzian nie tylko miłości, ale przede wszystkim odpowiedzialności ludzi.

Posted

Niewątpliwie Figielek wygląda jak pluszaczek, a jest psem, czującym, żywym, doświadczonym przez los stworzeniem. I dom do którego trafi na pewno musi sobie z tego zdawać sprawę i musi zapewnić mu godne, bezpieczne, pełne miłości życie:p
Jagoda na pewno o to zadbasz:loveu:

Posted

tanitka napisał(a):
Mam nadzieje, że zdążę sie Figielkiem nacieszyć w DT zanim pójdzie do domu stałego.:razz:

:evil_lol:Uwazaj bo przyzwyczaisz sie do Figielka ...i ...zostanie u Ciebie na stale:evil_lol::evil_lol:zapraszamy Figielka w odwiedziny na Dolna :multi::multi:

Posted

[quote name='jolakar']Znalazłam wątek staruszki suni Babuni, tam jest napisane o tej Pani ze Zgierza, do której kontakt ma piechcia15, cytat z wątku:

""BABUNIA POSZŁA DO ADOPCJI !!!!! ZNALAZŁA DOM!!! :multi::multi::multi::multi:

dziś gdy byłam w schronie przyjechała pani ze Zgierza, która prowadzi "dom starców" dla psów i przygarnia stare schorowane psy aby mogły spokojnie doczekać swoich dni u niej. Swoja działkę poświęciła na to, każdy ma swoją budę, zimą sianko w budzie, ma zaprzyjaźnionych wetów więc są szczepione i leczone. O babuni jak usłyszała to bez nawet ogladania jej powiedziała że bierze. Będzie miała ją u siebie w domu na kanapie:-D ustrzegłam że może załatwiać sie pod siebie a ona na to, że ma podkładki dla psów i jej żadne zło nie straszne:smile: Jest działaczką TOZu Łódzkiego. wzięła też naszego staruszka Obelixa:smile: chciała jeszcze jednego ale ją powstrzymałam:p Ma ok 20 psów ale nie wychodzi poza ten limit. Teraz umarły jej dwa więc wzięła 2 następne. Dobra kobiecina. Od nas wzięła już kilka psów wiele lat temu. ""

Może spróbować skontaktować się z tą panią w sprawie Figielka????

Mozesz podac kontakt, mamy 2 jamniki po smierci wlascicielki szukaja DT i DS....