Energy Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Ale zadowolony krasnal na tych zdjęciach:loveu: Czy on u Ciebie Jagoda czeka na Tanitkę? Na ile lat został Figielek oceniony? Quote
Kotkowooo Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 figilek cudny jest :p jakiś domek pyta już? Quote
milosnicy zwierzat Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Kotkowooo napisał(a):figilek cudny jest :p jakiś domek pyta już? właśnie jak zainteresowanie Figielkiem cudny on jest:loveu: Quote
jolakar Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Jagoda - masz Figielka u siebie więc możesz o nim napisać więcej informacji które przydałyby się w przyszłej adpocji do DS, napisz więc proszę jak najwięcej na jego temat a potem będziemy czekać na relacje Tanitki. Fajnie, że chłopczyk nie stresuje się już w schronisku. Na zdjęciach wygląda na zadowolonego Słodycz taka malutka.. Quote
tanitka Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Jagoda była z Figielkiem wczoraj na badaniach. Serduszko w porządku z morfologii wyszło, że piesek ma jakiś stan zapalny.Jest też biegunka. Ze wszystkim oczywiście sobie poradzimy:lol:. Jak minęła nocka? Quote
Jagoda1 Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Noc minęła b. spokojnie. Figielek nie nabrudził, a miał do tego prawo... Martwi mnie, ze nie chce jeść gotowanego kurczaka z ryżem i marchewką, gardzi też suchym. A moze to ząbki wymagaja "renowacji"? Jednak "ludzkie" jadło bardzo go nęci. ;) Jesteśmy umówione z "tanitką" jutro:lol:. Wczoraj miał "zrobioną" w Poliklinice Wet. biochemię i morfologię. Jedynie morfologia wskazuje na jakiś stan zapalny. Czekam na wyniki badań... Quote
Jagoda1 Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Ufff..., udało mi się nakarmic maluszka, stosując fortele:cool3:, nawet pół tabletki witaminowej też zjadł. Na pewno nie lubi marchewki. Moje psiaki nie narzekały na jego kaprysy, miały pyszne niedzielne danie p.t. "po Figielku". Figielek ma mordkę jak jeżyk, wczoraj wieczorem spotkał takiego małego na spacerze, reszta, chyba "yorczkowata". Quote
Energy Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Yorkojeżyk;) Jaka by to nie była mieszanka jest przeuroczy, się w nim zakochałam:loveu: Ale Figielek nie wygląda na staruszka, czy się mylę? Quote
Energy Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 tanitka napisał(a):to już jutro:razz: Zazdroszczę:loveu: Quote
sacred PIRANHA Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 tanitka zazdraszczam takiego skarbika w domku:loveu: jakbyś potrzebowałą pomocy w czymkolwiek daj znać, ja jestem w Figielku zakochana po uszy:loveu: ciekawe czy sobie maluszek zdaje sprawe ile ma dogoadoratorek:diabloti: Quote
Isiak Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 A mnie on troszkę pomeraniana przypomina ;) Jaki on kochany i śliczny :loveu: Quote
Jagoda1 Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Figielek nie ma kłopotów z biegunką, zjadł kolację. W domu dotąd nie nabrudził, gdy został sam, na krótko, nie szczekał. Waży ok. 4 kg. Quote
Energy Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 A na ile lat został oceniony Figielek? Dobrze, że nie ma brzuszkowych kłopotów:p Quote
tanitka Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Mam nadzieje, że zdążę sie Figielkiem nacieszyć w DT zanim pójdzie do domu stałego.:razz: Quote
milosnicy zwierzat Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 czy przyszedł jakiś e mail w sprawie Figielka Quote
Jagoda1 Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 [quote name='milosnicy zwierzat']czy przyszedł jakiś e mail w sprawie Figielka Tak, przychodza maile, na każdy odpowiadam mniej wiecej tak.... Figielek to psiak, ktory ma ok. 10 lat, adoptujacy musi zdawać sobie sprawę, ze piesio może miec różne dolegliwości, że trzeba bedzie go leczyć. Czy kazdego stac na to? Figielek moze byc zaborczy w uczuciach, bo on juz wie,co czuje pies, przeniesiony nagle w nowe, ograniczone kratami, nieznajome miejsce, co znaczy samotność. Figielkowi jest potrzebny dom rozsądny, zdający sobie sprawę, że to przede wszystkim starszy piesek, że nie jest juz on wesołym zabawnym malutkim psiaczkiem. Starość psa, to sprawdzian nie tylko miłości, ale przede wszystkim odpowiedzialności ludzi. Quote
Energy Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Niewątpliwie Figielek wygląda jak pluszaczek, a jest psem, czującym, żywym, doświadczonym przez los stworzeniem. I dom do którego trafi na pewno musi sobie z tego zdawać sprawę i musi zapewnić mu godne, bezpieczne, pełne miłości życie:p Jagoda na pewno o to zadbasz:loveu: Quote
coronaaj Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 tanitka napisał(a):Mam nadzieje, że zdążę sie Figielkiem nacieszyć w DT zanim pójdzie do domu stałego.:razz: :evil_lol:Uwazaj bo przyzwyczaisz sie do Figielka ...i ...zostanie u Ciebie na stale:evil_lol::evil_lol:zapraszamy Figielka w odwiedziny na Dolna :multi::multi: Quote
coronaaj Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 [quote name='jolakar']Znalazłam wątek staruszki suni Babuni, tam jest napisane o tej Pani ze Zgierza, do której kontakt ma piechcia15, cytat z wątku: ""BABUNIA POSZŁA DO ADOPCJI !!!!! ZNALAZŁA DOM!!! :multi::multi::multi::multi: dziś gdy byłam w schronie przyjechała pani ze Zgierza, która prowadzi "dom starców" dla psów i przygarnia stare schorowane psy aby mogły spokojnie doczekać swoich dni u niej. Swoja działkę poświęciła na to, każdy ma swoją budę, zimą sianko w budzie, ma zaprzyjaźnionych wetów więc są szczepione i leczone. O babuni jak usłyszała to bez nawet ogladania jej powiedziała że bierze. Będzie miała ją u siebie w domu na kanapie:-D ustrzegłam że może załatwiać sie pod siebie a ona na to, że ma podkładki dla psów i jej żadne zło nie straszne:smile: Jest działaczką TOZu Łódzkiego. wzięła też naszego staruszka Obelixa:smile: chciała jeszcze jednego ale ją powstrzymałam:p Ma ok 20 psów ale nie wychodzi poza ten limit. Teraz umarły jej dwa więc wzięła 2 następne. Dobra kobiecina. Od nas wzięła już kilka psów wiele lat temu. "" Może spróbować skontaktować się z tą panią w sprawie Figielka???? Mozesz podac kontakt, mamy 2 jamniki po smierci wlascicielki szukaja DT i DS.... Quote
leni356 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 [quote name='coronaaj']Mozesz podac kontakt, mamy 2 jamniki po smierci wlascicielki szukaja DT i DS.... Tak, bardzo prosimy o kontakt. Sunia jamniczka być może będzie miała miejsce, pozostaje 13-letni jamniś, któremu szukamy pilnie lokum http://www.dogomania.pl/forum/f1166/staruszki-jamniki-po-smierci-pani-musza-znalezc-dom-inaczej-pojda-do-schroniska-142963/index9.html Quote
Recommended Posts