yoko100 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Nikt nie dzwonil za owieczka??Bo tu u mnie narazie cisza:placz: Quote
magda z. Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 yoko100 napisał(a):Nikt nie dzwonil za owieczka??Bo tu u mnie narazie cisza:placz: niestety nikt, Dorota od razu by mi powiedziała. Quote
yoko100 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Kurcze nie dobrze.Bo tak jest zawsze jak na gwalt potrzeba to domu nie ma.A nie myslalyscie o platnym dt?? Quote
magda z. Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 yoko100 napisał(a):Kurcze nie dobrze.Bo tak jest zawsze jak na gwalt potrzeba to domu nie ma.A nie myslalyscie o platnym dt?? jest problem gdzie taki znaleźć, u ZuziaM na razie nie ma nowych kojców, a u nas w mieście to na razie taka instytucja nie powstała. a jak jeden starszy pan wziął inną suczkę, to jej jeszcze nie pozwolił ciachnąć i mamy 5 małych problemów-bo to się z jego przekonaniami kłóciło:angryy: a teraz poszedł do szpitala i cała szóstka do przechowalni na nowo; teraz po tej akcji ma być to sformalizowane-paierek ze stowarzyszeniem i ciachanie bez zmiłuj się w wypadku ciąży. Bo nie ma gdzie tych zwierzaków po takim zabiegu trzymać. Stowarzyszenie dopiero się tworzy, a wyrobienie pewnych zasad trwa. Ja i tak się cieszę, że kobietki codziennie psy raz wyprowadzają:loveu: Quote
yoko100 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 A jakis hotelik gdzies dalej??Szkoda straszniue owieczki jak trafi do schroniska :( Quote
magda z. Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 yoko100 napisał(a):A jakis hotelik gdzies dalej??Szkoda straszniue owieczki jak trafi do schroniska :( w razie "w" będe się prosić jesczze lolkę o pomoc i Beatę, której nie ma na dogo. Na razie nie ma chyba zagrożenia. Zawsze na 1-2 dni mogę ją do siebie przygarnać:roll: zobaczymy, ja mam nadzieję, ze dom się znajdzie szybciej niż Um zaplanuje wywóz, wczoraj poszedł Szczotek do domu, oby tylko nowych psów nie wyłapywali, a te co są szły do adopcji. W sobotę stowarzyszenie nagrywa pierwszy program do lokalnej tv, będą tam psy prezentować między innymi; tylko że takie adopcje miejskie oznaczają, ze kto chce to bierze:shake: Quote
Onaa Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Ale jak jest stowarzyszenie to właśnie może zadbać o to, żeby były wizyty przedadopcyjne i umowa adopcyjna. Bo przecież nie chodzi tylko o to, żeby psy znalazły jakieś domy ale żeby to były dobre domy i by wyadoptowane psy mogły żyć w nich i być tam kochane i szczęśliwe. Więc jakby co to Magda Z. trzymaj rękę na pulsie i nie oddaj Owieczki. Musimy jej znaleźć wspaniały dom :). Quote
magda z. Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 Dogo07 napisał(a):Ale jak jest stowarzyszenie to właśnie może zadbać o to, żeby były wizyty przedadopcyjne i umowa adopcyjna. Bo przecież nie chodzi tylko o to, żeby psy znalazły jakieś domy ale żeby to były dobre domy i by wyadoptowane psy mogły żyć w nich i być tam kochane i szczęśliwe. Więc jakby co to Magda Z. trzymaj rękę na pulsie i nie oddaj Owieczki. Musimy jej znaleźć wspaniały dom :). na razie UM jest obrażony na to, że stowarzyszenie powstało i ktoś się zainteresował psami. Łaską wielką jest to, że można psy na spacer wyprowadzić. Nie ma na razie opcji sterylizowania, bo nie ma gdzie tych psów po zabiegu trzymać. Sm wydaje zwierzaki komukolwiek i nie można tego opanować. Teraz udało ise jeden transport wstrzymać do schronu i wszystkim psom z wątku ogólnego udało się nie pojechać do Białogardu. Ale teraz miał być rozpisany kolejny przetarg na te okoliczność, a dla jednego zwierza ta wątpliwa przyjemność wynosi 1500zł:crazyeye: nikomu nie zależy na akcji adopcyjnej, a prezydent drugi miesiąc miga się od spotkania ze stowarzyszeniem. ja tam oficjalnie nie należę-brak czasu i chęć powrotu na stałe do w-wia. ale byłam już na dwóch spotkaniach i staram się naprowadzić wszystko na właściwy tor, chcę aby ktoś tutaj na stałe działał na dogo, bo seaside z b-ca jest w ciąży, też niedługo na w-w ucieka. Ja mam mało czasu, a dużo obowiązków, mam pewne zobowiązania finansowe na rzecz swojej pracy naukowej i nikt za mnie nie napisze ok 400 stron pracy w określonym terminie, wiec ile moge tyle pomogę:roll: Quote
Onaa Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Jejku, przecież za takie 1500zł, gdyby np. stowarzyszenie dostało za psa zamiast za jego wywóz to można psiaka przez kilka miesięcy utrzymać w hoteliku, przystosować do życia w ludzkiej rodzinie i znaleźć dom. Ależ to jest marnowanie pieniędzy, aż przykro :(. Ale cóż poradzić. Niestety wielu ludziom jest obojętny los psiaków i innych żywych stworzeń :shake:. Gdyby tak UM się nie obrażał ale pokazał swoją dobrą stronę to można by trochę dobrego zrobić dla psiaków, a wydatki byłby te same, tylko że działanie byłoby efektywne i użyteczne a los bezdomnych psiaków lepszy. Quote
Seaside Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 odmeldowuję się i wracam na wątek w poniedziałęk :) to moja ulubienica w przechowalni i nie może pojechac do schronu I JUŻ!!! :shake: Quote
magda z. Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 dokładnie, teraz na dniach stowarzyszenie ma robić ten program do kablówki i mają wyliczyć ile adopcji było odkąd wyprowadzają psy na specer i je ogłaszają i ile na tym miasto zaoszczędziło:cool3: może się jakiś nacisk społeczny uda wytworzyć, bo w tamtym roku prawie 50 zwierzaków wyjechała do Białogardu, z czego 2 umarły, 2 siedzą a pozostałe szczęsliwie wyadoptowane-ja w te statystyki UM po prostu nie wierzę, w schronie gdzie jest przepsienie i ponad 400 psów, a Białogard to nie jest miejsce cudów na adopcyjnej mapie Polski, tam nie ma wolontariatu czy strony internetowej i prawie wszystkie psy z b-ca znalazły domy:shake: owca juz dostała od losu szansę, bo by pojechała dwa tygodnie temu. Mam nadzieję, że się jej uda, tak jak pozostałym zwierzom, które wiszą na ogólnym wątku. Mam też nadzieję, że SM zacznie jakoś współpracować. Na razie to są zdiwieni, że adopcje poszły jakoś do przodu. Bo do tej pory to wrzucali tylko psy wyłapane do kablówki na telegazetę, a od kilku miesięcy na swoją stronę, te psy na tych fotach to tak wyglądają, ze przy najlepszych chęciach nikt sie na nich nie zawiesi:shake: paranoja jednym słowem, może jakoś z impasu niechęci urzędu uda się wyjść i zwierzaki znajdą domy w jakiś logiczniejszy sposób. Quote
magda z. Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 Seaside napisał(a):odmeldowuję się i wracam na wątek w poniedziałęk :) to moja ulubienica w przechowalni i nie może pojechac do schronu I JUŻ!!! :shake: ja już Ciebie sprzedałam że to Twoja ulubiona psina:diabloti: ładnie się prezentuje na fotach:cool3: Quote
rita60 Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 No gdzie domek dla futrzastej pieknosci:mad: Quote
magda z. Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 niuńka wystąpi najprawdopodobniej w tv lokalnej:razz: jak wyemitują program to podesle link:p Quote
rita60 Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 magda z. napisał(a):niuńka wystąpi najprawdopodobniej w tv lokalnej:razz: jak wyemitują program to podesle link:p Wow:crazyeye:mamy gwiazde:razz:czekam na linka. Quote
magda z. Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 rita60 napisał(a):Wow:crazyeye:mamy gwiazde:razz:czekam na linka. mam nadzieję, ze to jakoś ruszy mieszkańców miasta i zmniejszy się ilość porzucanych psów:roll: Quote
rita60 Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 magda z. napisał(a):mam nadzieję, ze to jakoś ruszy mieszkańców miasta i zmniejszy się ilość porzucanych psów:roll: Tia:cool1:nie liczyłabym na to,niestety:shake: Quote
magda z. Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 rita60 napisał(a):Tia:cool1:nie liczyłabym na to,niestety:shake: cudów się nie spodziewam, ale tzreba mówić i mówić, jak do dzieci w szkole, jedne załapię, drugie niet Quote
rita60 Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 magda z. napisał(a):cudów się nie spodziewam, ale tzreba mówić i mówić, jak do dzieci w szkole, jedne załapię, drugie niet To prawda,niech chociaz co dziesiaty/tak marze sobie/ załapie,to juz bedzie dobrze:roll: Quote
magda z. Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 rita60 napisał(a):To prawda,niech chociaz co dziesiaty/tak marze sobie/ załapie,to juz bedzie dobrze:roll: niom, albo przynajmiej więcej osób będzie miało odwagę komuś zaproponować sterylkę zamiast topienia miotu:shake: Najważniejsze, ze cos się ruszy w tym mieście;) Quote
magda z. Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Uzgodniłyśmy z Dorotą, że jeśli adopcja będzie szła torem dogo i ogłoszeń, które zrobiła Daga, to sunia zostanie ciachnięta przed wydaniem. Wynika to z sytuacja, jaka zaszła podczas ostatniej adopcji z przechowalni, gdy okazało, że sunia w ciąży:shake: wet tego nie sprawdził, a jeszcze szereg róznych rzeczy przy tym wyszło. Więc chcemy przeprowadzić tę adopcję świadomie i rozważnie-dorosłe z nas od dawna kobiety;) po prostu sprawa wyszła jakby bez naszej wiedzy i winy, ale jest to mało przyjemne, więc Owca zostanie zabezpieczona przed takowym wydarzeniem. Na zabranie Owcy z przechowalni przez postronne osoby nie mamy wpływu, więc wówczas nie jesteśmy władne. Jakby znalazł się chętny na jej adopcję, to będziemy kombinować, tak aby było dobrze z tym ciachnięciem:p Na razie nie mamy jej gdzie po tym zabiegu przechować, DT brak, więc musi czekać na zgłoszenie chęci do adopcji:roll: Quote
Recommended Posts