Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

OWCA PRZEBYWA W DT, w Przyborówku

suczka z ksywką "owieczka", wiek na moje oko do lat 3, na spacerze z innym psem w porządku, ma charakterek, bo potrafi koledze z boksu obok zęby pokazać, jak panie ze stowarzyszenia kiełbachę dzielą-bo one tylko karmę tam dostają. Ale na spacerze to już luzik z innymi psami chodzi i nie wojuje. Ma taki dłuższy włos, który chyba ma po terrierach, stąd ksywka owieczka, pewnie można strzyc:razz:spokojnie zapozowała do zdjęć. z opisu Doroty:
To fanstyczna sunia!!! Najkochańszy pies pod słońcem :smile:
Bardzo przyjazna i pełna energii. Wszystkiego ciekawa.
Kontakt z opiekunem zawsze cieszy ja ogromnie,
Każdą zabawę (czy naukę) przyjmuje z wielką radością.
I jest posłuszna :smile:))

Bardzo bardzo ufna, w schronisku zginie :-(
Przyjaźnie nastawiona do ludzi i zwierząt
ogłoszenia:

a taką mam postawę

bazarki na transport owieczki
Kremy do rąk nna transport Owieczki do nowego dom KUP TERAZ

Markowe, męskie skarpety,PUMA,ADIDAS na transport Owieczki do nowego domu KUP TERAZ!!

Delikatny, miękki szal na transport Owieczki do nowego domu-aukcja 5 dni od 1 oferty

Fajne torebki na transport Owieczki do nowego domu-aukcja 5 dni od 1 oferty

koszt przewozu z Jeleniej pod Poznań 200zł
wpłaty z bazarków seaside:
aldrumka - 10zł
diana79 - 34,50 zł
Kamil U. z w-wy - 10zł
zasadzkas - 20zł
mamamuminka - 14,50zł
maciaszek - 11zł
Darkwater - 16,50 zł
łącznie 116,50
bazarek mój:
Jagienka - 40,50 zł
kakadu - 10zł
łącznie 50, 50
Dorota - 30zł
ja - 3 zł
łącznie 200

• Replies 435
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rita60 napisał(a):
Jest sliczna,wystawia sie jak zawodowiec:razz:magda gdyby ja ktos ladnie wystrzygł,domki pewnie biłyby sie o pieknotke:roll:

postaram się coś nagrać, mamy w mieście fajną dziewczynę, która strzyże psy. Dam znać dziewczynom ze stowarzyszenia, aby do niej zadzwoniły lub podeszły, bo ja powinnam siedzieć i pisać, a dopiero zaraz zacznę:oops:

Posted

z fryzjera to na razie nici, bo wyszła mała zadyma w przechowalni-stowarzyszenie tylko grzecznościowo może wyprowadzać psy:shake: a zabrać ich się stamtąd nie da. Zamiast się cieszyć, ze ktoś im adopcje próbuje załatwić, to oni się foczą, bo większy biznes mają jak za wywóz jednego psa do schronu 1500zł zapłacą:shake:

Posted

magda z. napisał(a):
z fryzjera to na razie nici, bo wyszła mała zadyma w przechowalni-stowarzyszenie tylko grzecznościowo może wyprowadzać psy:shake: a zabrać ich się stamtąd nie da. Zamiast się cieszyć, ze ktoś im adopcje próbuje załatwić, to oni się foczą, bo większy biznes mają jak za wywóz jednego psa do schronu 1500zł zapłacą:shake:

No własnie,to smutne i zenujace:cool1:

Posted

Dogo07 napisał(a):
To gdzie teraz ta psinka przebywa ?

w Bolesławcu, czeka na kolejny transport do schronu, a od ponad roku wszystkie psy jeżdżą od nas do Białogardu, a tam wolontariatu brak:roll: do tego momentu możemy jej pomóc, czas dla niej szybko leci, na allegro nie chcą wskoczyć nowe foty:mad:tylko jak się da powiększenie to widać, te co tutaj sa.

Posted

Białogard ? Ja wyszukałam w goglach że to w zach.pomorskim ale to chyba nie aż tam ? I jeszcze że jakieś schronisko p. Harłacza jest. Czy to tam ?
Czyli los suni bardzo niepewny :-( ?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Białogard ? Ja wyszukałam w goglach że to w zach.pomorskim ale to chyba nie aż tam ? I jeszcze że jakieś schronisko p. Harłacza jest. Czy to tam ?
Czyli los suni bardzo niepewny :-( ?

tak schron jest kupę kilometrów od nas i to schron właśnie tego pana; ja mam mieszane uczucia co do tego miejsca.
a owca na razie w Bolesławcu, na Dolnym Śląsku; po 20 ma być rozpisany przetarg na transport, już raz jej się udało, bo stowarzyszenie stanęło w obronie psów i chciało sprawdzić przewoźnika-czy jest przygotowany do przewozu jak powinien i sprawa się rypła, tzn transport odwołano, ale od tamtego czasu, czyli tygodnia z hakiem oszczeniły się dwie suki, czyli stan posiadania UM wzrósł o 10 szczylów plus 7 dorosłych psów. Jak nic szybko to przeliczą i dojdą do wniosku, ze jest przepełnienie:shake: Jak już je wywiozą to raczej ich nie zobaczymy, bo jak napisałam tamten schron ani wolontariatu nie ma, ani strony internetowej, a inne z powodu przepełnienia nie chcą psów z b-ca, taki stan trwa od ponad roku

Posted

na razie ma tylko allegro, foty nie chciały się podmienić, bo seaside wystawiła ją wcześniej, a ja w sobotę poszłam ze swoim aparatem podziałać. Jeśli ktoś mógłby ja wrzucić na jakiś portal adopcyjny-ja muszę kończyć pisać swoją pracę:roll: Byłabym bardzo wdzięczna za każde ogłoszenie. W weekend wróci seaside z wczasów z bieszczad, to też ją gdzieś poumieszcza

Posted

Dziewczyny dzis pokarze Panu zdjecia owieczki ktory chcial odkupic moja znaleziona Lene ktoa jest mieszancem teriera albo sznaucera sama juz niewuem tylko jest obstrzyzona.Moze mu sie spodoba.3 majcie kciuki

Posted

yoko100 napisał(a):
Dziewczyny dzis pokarze Panu zdjecia owieczki ktory chcial odkupic moja znaleziona Lene ktoa jest mieszancem teriera albo sznaucera sama juz niewuem tylko jest obstrzyzona.Moze mu sie spodoba.3 majcie kciuki

dzięki wielkie:loveu: jestem bardzo bardzo wdzięczna
ona pewnie po fryzjerze lepiej będzie się prezentować, tak jak rita napisała, ale nie ma na razie takiej opcji, zeby ją wyszykować odpowiednio

Posted

http://www.dogomania.pl/forum/f28/mielec-bezdomna-lena-terier-uratow-przez-yoko-gabi-prosimy-o-wsparcie-na-sterylke-135375/?highlight=lena moja Lena wygladala jak roczochraniec jak ja znalazlam.wogole nie przypominala sznaucera ani teriera.Teraz jest obstrzyzona i wyglada ladnie.I tak pomslalam ze wartom zapytac.Podalam linka na stronke i jutro ma dac znaka.Mam nadzieje ze mu stronka wejdzie
A na 31 stronie jest jak wygladala odrazu po wyjsciu od fryxjera.Calkiem inny pies.Mysle ze i Owieczka by wygladala super

Posted

yoko lena jest śliczna, a te foty po ostrzyżeniu:loveu: kurczę, jakbym miała zapas czasu to bym pomyślała nad tymczasem, ale ja ze swoim się ledwo obrabiam:oops: a w b-cu stowarzyszenie dopiero zaczyna się na dobre organizować i na razie nie ma jak przechowywać psów u kogoś w DT, chyba wszystko z czasem przyjdzie

Posted

Fryzura ja odmienila:D:D nawet nie mysllam ze tak ladnie bedzie wygladac.Teraz znowu niedlugo trzeba isc bo siersc rosnie.Jak bede cos wiedziala do dam znac.Zobaczymy czy sie Panu spodoba.

Posted

dzieki jeszcze raz
ja tez bym owcę oddała w ręce specjalisty, bo ona ma długi włos, który według mnie się strzyże, no i pychol u niej terriera jak nic; oczywiście pozuje wystawowo, a co:cool1:

Posted

Napewno sie strzyze ja to nie pytalam nawet o to bo nie bylo mowy zey jej siersci nie skrocic bo miala strasznie zaniedbana.A przeciez teriery i sznaucery to sie wszystkie strzyze

Posted

magda z. napisał(a):
dzieki jeszcze raz
ja tez bym owcę oddała w ręce specjalisty, bo ona ma długi włos, który według mnie się strzyże, no i pychol u niej terriera jak nic; oczywiście pozuje wystawowo, a co:cool1:

I nie masz za co dziekowac bo ja tylko zapytalam tego Pana:P
Dogo a mi maszynka nie chciala zlapac tej jej siersci.A zaplacilam 30 zl to nawwet szkoda bylo sie meczyc jak byla taka zarosnieta