Magdina Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 acha zapomniałam!! psa trzeba bedzie przywiezc do przytuliska koło Poznania, więc trzeba sie jakos zorganizowac.Ja nie dam rady wiec musicie ustalic co i jak.Jak ja zbiora to 20 wrzesnia ale psa mozna przywiesc wczesniej ,nawet juz teraz,na pewno bedzie jej tam lepiej niz w schronie.No i czy da rade wysterylizowac? Quote
magda z. Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 Magdina napisał(a):no to mam takie informacje.Sa 2 rodziny w Holandii chetne na Owieczke i prosza o jej rezerwacje tzn zeby jej nikomu nie oddawac bo jak sie zdecyduja ze biora to zeby nie było wałku ze psa juz nie ma:( nie che zeby sie na mnie złościli. Kwestia taka ze obie maja dzieci!!i musze wiedziec jak bedzie jak podejdzie jakies i te informacje sa mi potrzebne na juz!!a filmik moze byc w weekend.Czy mozecie sie z nia wybrac na spacer w oklice z dzieciakami??o kotach powiem,ze zainteresowanaaaa:) ze spacerami to jest tak, ze nie można z nimi pójść w strone miasta-nie pytaj dlaczego, łaską jest to, że można je wyprowadzić, ale jutro spotkanie stowarzyszenia i postaram się nagrać jakieś dziecko:razz: psa się zarezerwuje, ciachana będzie, po ostatnim numerze to juz dla swej pewności to zrobię, jutro to obgadam. Transport się załatwi, a jakieś psy z w-wia będą jechac, może by się dało połączyć, aby Owca do w-wia pojechała i stamtąd z innymi? co trzeba z formalności, bo ja mam głowę dobkiem(jest u weterynarzy na leczeniu, kolejna bida) wypełnioną i chaos ogólnie; Quote
magda z. Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 tak w ogóle to dziękuję bardzo, bo zapomniałąm o najważniejszym:loveu::loveu::loveu: Tak jeszcze w ramach formalności, info o Owcy będą:razz: bo mnie się jej fanka pyta, co ją muszę na dogo zarejestrować:p Quote
Magdina Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 to trzeba sprawdzac transport i wiezc ja jak najszybciej sie da i niech tam juz czeka.Ja jestem na urlopie 12-22/09 wiec nie moge tego pilnowac a jak sie zdecyduja na 100 % to musi tam byc:) Quote
Onaa Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 A czy wiadomo w jakim wieku są te dzieci? Mam nadzieję, że Owieczka dzieci lubi :). Quote
rita60 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Dziewczyny jakie sa ostateczne decyzje w sprawie Owieczki:roll: Quote
Seaside Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Myślę że jeżeli wszystko pójdzie ok to młodą można przewieźć do Przyboróka Ale czy jest chociaż mała pewność że któraś z tych rodzin ją weźmie? Bo bez sensu, żeby potem siedziałą w schronisku tam :( Acha i ważne - Magdina napisz proszę wszystko co wiesz o tych rodzinach, to jest załątwiane przez jakąś niemiecką fundację? Jeśli tak to podrzuć nam tu stronkę Mimo wszytsko chcemy wiedzieć jak najwiecej gdzie małą trafi :) Quote
Magdina Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 na razie weim tyle ,ze 1 rodzina odpadał bo ma w domu 2 koty...........i chce je nadal mieć:) 2 rodzinka czeka na filmik i reakcje na dzieci wtedy zadecydują Quote
magda z. Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 Magdina napisał(a):na razie weim tyle ,ze 1 rodzina odpadał bo ma w domu 2 koty...........i chce je nadal mieć:) 2 rodzinka czeka na filmik i reakcje na dzieci wtedy zadecydują oki, w ten weekend postaram się nakręcić-mam wstępnie zaplanowany transport Gutka do w-wia i ona na razie jest na 1 planie; ale postaram się to zrobić Quote
Onaa Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Fajnie byłoby gdyby się udało, ale trzeba mieć jakieś wyjście awaryjne dla Owieczki. Quote
magda z. Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 Dogo07 napisał(a):Fajnie byłoby gdyby się udało, ale trzeba mieć jakieś wyjście awaryjne dla Owieczki. allegro cały czas jest i ogłoszenia zrobione przez Dage i Jagodę, ale odzewu brak:roll: Quote
Seaside Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Magdina napisał(a):na razie weim tyle ,ze 1 rodzina odpadał bo ma w domu 2 koty...........i chce je nadal mieć:) 2 rodzinka czeka na filmik i reakcje na dzieci wtedy zadecydują A coś o Fundacji?? Sprawa zaczyna się robić pilna - w przytulisku przepełnienie i wywóz psów do Białogardu może być w każdej chwili :( Quote
Onaa Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Taka śliczna urocza sunieczka i nikt jej nie chce . A może więcej zdjęć i informacji zamieścić w ogłoszeniach ? Quote
Onaa Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Potrzebny byłby pilnie DT, żeby tylko Owieczka nie wyjechała tam do schronu :placz:. Quote
magda z. Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 Dogo07 napisał(a):Taka śliczna urocza sunieczka i nikt jej nie chce . A może więcej zdjęć i informacji zamieścić w ogłoszeniach ? zdjęcia wszystkie są w wątku, ja tylko raz tam byłam, teraz postaram się tam zajść Quote
Magdina Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Dziewczyny decyzja należy do was. Albo czeka tam gdzie jest az sie rodzina jakas zdecyduje na 100% albo czeka u Wandy w Przyborówku.Tam warunki sa super,psy nie chca isc do nowych domów a poza tym tam moze szybciej wpasc komus w oko. Quote
Onaa Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 No i jakby nawet sunia była w tym Przyborówko to wiadomo by było gdzie jest i dalej można by było ją ogłaszać i szukać domku. A tam są jacyś wolontariusze ? Ale to oczywiście zależy od opiekunek obecnych Owieczki, wiadomo że chcemy jak najlepiej dla psinki, tylko nie zawsze można pomóc tak jak by się chciało i jak potrzeba :shake:. Quote
Magdina Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 cioteczki decyzja nalezy do was .Ja jestem wolontariuszka w Przyborowku i lepiej niz u Wandy psy nie maja nigdzie, one nie chca isc do nowych domow!!!Tam chyba ma wieksze szanse niz w zwykłym schronie!! Quote
magda z. Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 Przez cały ostatni tydzień walczyłam o Gutka, teraz siedzi w klinice w katowicach, niestety nie damy z Seaside ogarnąć wszystkich psów, potrzebny nam jest ktoś jeszcze ze stowarzyszenia tutaj na dogo-bo my poza nim jesteśmy:roll: mamy mnóstwo zajęć i problemów, no i efektem tego stał się niezapowiedziany wywóz do schronu. Po awanturze, znam tylko z relacji, pojechały tylko 3 psy, w tym niestety Owca. Psy sa teraz w Jeleniej Górze, musimy stanąć po raz kolejny na rzęsach, aby ją wyciągnać i przetransportować, aby zrealizować propozycję Magdiny, której jestem baaardzo wdzięczna:loveu: Jakbym miała świadomość tego co się stanie, to bym ją z dobkiem w sobotę do w-wia wywiozła, stamtąd już bliżej, ale nie miałam takiej wiedzy. Zdjęcia Owcy z soboty rano-padał descz, ja się spieszyłam, bo za chwilę miałam jechać z Gutkiem, wiec nie ma ich dużo, stosunek do dzieci Magdina już zna-bez agresji, raczej neutralnie-nie jest wylewna, taki ma charakter, niestety nie miałam czasu jej długo testować, było dużo ludzi, padał deszcz i Gutek czekał:roll: na fotach nie widać drugiego z chłopaków-ma około 6-5 lat, ale ściskał równo wszystkie psiaki, a Owca łapę umie dawać:razz: w ogóle skupia się na komendach, tylko ten czas, tłumy-jeden spacer dziennie, wiec zadyma wśród psów totalna, każdy chce być w centrum Quote
Seaside Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Pilbnie potrzebna jest osoba z Jeleniej która sprawdziłaby czy wieczka dotarłą. Potrzebujemy pomocy w wyciągnięciu jej ze schroniska. Trransport już kołujemy, chociaż gdyby znalazłs ię ktoś jeszcze na trasie Jelenia - wrocław, byłoby super :( Quote
magda z. Posted September 8, 2009 Author Posted September 8, 2009 z nowych wieści-dyrektor schronu nie będzie utrudniał, chetnie wysle je do domów:) owca siedzi z rudym w boksie, oni sie lubią;) tylko żeby cieczki nie było:roll: kwestia transportu teraz tylko została, ja zmykam francuski mordować, najsprawniej by był jelenia-w-w, w-w dalej Quote
kamilawa Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Seaside, przypominam sobie, że były dwie dziewczyny z Jeleniej... tylko nie mogę przypomnieć sobie nicku. Wiem, że były na wątku wystraszonego molosa, który poszedł do domu... Quote
caelestis Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 Nie wiem, czy o mnie chodziło, ale trafiłam tu i jestem ;) Ja dość często jeżdżę Jelenia - Wałbrzych. Teraz jadę najprawdopodobniej w w piątek. Na trasie Jelenia - Wrocław to bym mogła, ale niestety za zwrotem kosztów paliwa, bo u mnie teraz z kasą krucho:oops: Quote
Seaside Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 super by było!!!! :loveu: Pieniądze uzbieramy na sto% Bazarki już ruszyły :) To może z Wrocławia pod Poznań da się namówić Tarzanka? Ona też za pieniążki więc trzeba będzie mocno się sprężyć!! Quote
Recommended Posts