Onaa Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Podnoszę Owieczkę do góry !!! A jak z allegro, ma cały czas ? Quote
magda z. Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 Dogo07 napisał(a):Podnoszę Owieczkę do góry !!! A jak z allegro, ma cały czas ? wczoraj się skończyło, ale pewnie Seaside ją wystawi ponownie; ja tylko w międzyczasie robiłam tam zmiany, ale właścicielką konta nie jestem i już wyrzuciłam z głowy hasło, bo gościnnie korzystałam;) co do zdrowia to z nią ok, tak jak z tamtą, tylko ta ciąża:shake:-u tamtej, owca nie ma oznak takowych-żebym nie namieszała przyokazyjnie;) Quote
Seaside Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 allegro już odnowione - ale potrzebna dalsza reklama jedno ogłoszenie to mało :( Quote
magda z. Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 Seaside napisał(a):allegro już odnowione - ale potrzebna dalsza reklama jedno ogłoszenie to mało :( Daga zrobiła kilka ogłoszeń, są chyba na 3-4 stronie. Czy możesz ja wrzucić na bolec.info Jagoda? I jeśli się da ogłoszenie na istotnych, to wydrukują je w swojej darmowej gazecie:razz: ja nie mam kompletnie czasu:roll: Quote
magda z. Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 aktualne ogłoszenia wrzuce do 1 postu:) być może w tygodniu pójde z Dorota foty porobić, zobaczę jak z czasem:roll: Quote
Seaside Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 ok - ogłoszenie na bolec.info i na istotnych czeka na decyzję moda ;) Linki wkleję jak się ukażą :) Quote
magda z. Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 Seaside napisał(a):ok - ogłoszenie na bolec.info i na istotnych czeka na decyzję moda ;) Linki wkleję jak się ukażą :) oki, a ja wrzucę dla porządku na 1 stronę:) Quote
Seaside Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 BolecForum Bolecnauci komentują: Kochana, śliczna sunia wyłapana przez SM pilnie szuka domu!! IstotneInformacje.pl - Ogłoszenia - Oddam (Zwierzęta) Niunia w górę!! Quote
magda z. Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 [quote name='Seaside']BolecForum Bolecnauci komentują: Kochana, śliczna sunia wyłapana przez SM pilnie szuka domu!! IstotneInformacje.pl - Ogłoszenia - Oddam (Zwierzęta) Niunia w górę!! już wrzucam do 1 postu:) Quote
Magdina Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 dzieczyny jest rodzina zagraniczna zainteresowana Owieczka!! wysyłam maila bo potrzebne sa informacje Quote
magda z. Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 Magdina napisał(a):dzieczyny jest rodzina zagraniczna zainteresowana Owieczka!! wysyłam maila bo potrzebne sa informacje ale fajnie:multi::multi: a skąd? Bo od nas do Niemiec niedaleko, nawet autostrada już działa:razz: jakie informacje trzeba jeszcze podać-ona ma chipa, jak wszystkie wyłapane u nas psy i szczepienie na wściekliznę też, ciachniemy ja jesczze przed wydaniem-jakoś się z wetką dogadamy na przechowanie czy coś się wymyśli Quote
Magdina Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 do Holandii, wysłałam na maila do którejs z was :) pytania od rodziny. To ma byc pies rodzinny, wiec musi byc łagodny,ok do dzieci nie wiem jak Owieczka w tej kwestii, i jak z kotami ewentualnie!Jesli im podpasuje wszystko to trzeba owieczkę przywieźć do nas do przytuliska koło Poznania bo stad ją zabiorą Quote
magda z. Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 Magdina napisał(a):do Holandii, wysłałam na maila do którejs z was :) pytania od rodziny. To ma byc pies rodzinny, wiec musi byc łagodny,ok do dzieci nie wiem jak Owieczka w tej kwestii, i jak z kotami ewentualnie!Jesli im podpasuje wszystko to trzeba owieczkę przywieźć do nas do przytuliska koło Poznania bo stad ją zabiorą do mnie nic nie doszło;) z dzieckiem-mogę swojego brata lat 13 zabrać na próbę, mniejszych domowych nie mam, kota też brak:roll: ale postaram się jakiegoś wynająć do tej misji:cool1: Jak już będę wiedziała więcej, to wówczas w sobotę mogę ją na spokojnie testować wraz z Dorotą, bo brat do szkoły idzie juz jutro Quote
Onaa Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Magda z., jeśli możesz to podaj mi swojego maila. Quote
magda z. Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 [quote name='Dogo07']Magda z., jeśli możesz to podaj mi swojego maila. [email protected] odbiorę za jakiś czas, bo zmykam z sieci, muszę bazarkowe fanty posłać;) Quote
Magdina Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 wysłałam rano maila do Renaty ale nie odpisuje a ja potrzebje info dosc szybko zeby sie rodzina nie rozmysliła,czy ktos zna pas i wie jak z dziecmi i kotami, czy moze byc agresywna? Quote
Seaside Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 odpowiedzi na szybko - sunia jest przeeeeekooochana!!!!!! uwielbia towarzystwo człowieka, nie wykazuje agresji. Lubi się uczyć i jest bardzo pojętna. NIe jest zaczepna. Przy dobrym opiekunie wyrośnie naprawdę mądre, poddane zwierzę. W stosunku do innych zwierząt ok, ale nie da sobie w kaszę dmuchać - tzn w syt gdy inny pies podbiera jej jedzenie powarkuje :) no ale to są realia takich miejsc jak schroniska gdize każdy kęś jedzenia jest na wagę złota niestety nie wiemy jak z małymi dziećmi, do tych starszych, już bardziej rozsądnych to tak jak do dorosłych czyli ok nie było testu na kota - brak chętnego kota ;) Quote
Seaside Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Magdina czy wiesz coś więcej o tej rodzinie? Quote
magda z. Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 Dogo ma już ode mnie odpowiedzi, pewnie zaraz prześle, kota i 13-latka najszybciej w sobotę sprawdzę w misce moge też jej pogrzebać:razz: Quote
magda z. Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 co do kotów juz wiem-napisała mi Dorota, że na spacerach jak zobaczy to ciągnie w ich stronę-no tutaj chyba terrier się odzywa i chęć polowania-na terenie spacerowym mnóstwo kotów, bo są działki i ludzie je dokarmiają Quote
yoko100 Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Mi sie wydaje ze kazdy pies jak na polu zobaczy kota to by go gonil.Bo moj znaleziony terrier wszystko goni a z kotem w domu mieszka i swietnie ze soba zyja.Bawia sie razem.Z moim drugim psem kundelkiem jest to samo.Wszystko chyba zalezy od charakteru psa.I od tego jak sie psa nauczy. Quote
magda z. Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 yoko100 napisał(a):Mi sie wydaje ze kazdy pies jak na polu zobaczy kota to by go gonil.Bo moj znaleziony terrier wszystko goni a z kotem w domu mieszka i swietnie ze soba zyja.Bawia sie razem.Z moim drugim psem kundelkiem jest to samo.Wszystko chyba zalezy od charakteru psa.I od tego jak sie psa nauczy. tak, też się zgadzam, ZuziaM też wypracowała u swoich psów łagodne traktowanie kocic. Ciężko będzie okreslić zachowanie Owcy w tamtejszych warunkach, gdyż ona raz dziennie wychodzi na spacer, po kilku tygodniach jakie tam siedzi wszystko ją interesuje, a tym bardziej kot:razz: to chyba trzeba by wypracować już w normalnych warunkach Quote
Magdina Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 no to mam takie informacje.Sa 2 rodziny w Holandii chetne na Owieczke i prosza o jej rezerwacje tzn zeby jej nikomu nie oddawac bo jak sie zdecyduja ze biora to zeby nie było wałku ze psa juz nie ma:( nie che zeby sie na mnie złościli. Kwestia taka ze obie maja dzieci!!i musze wiedziec jak bedzie jak podejdzie jakies i te informacje sa mi potrzebne na juz!!a filmik moze byc w weekend.Czy mozecie sie z nia wybrac na spacer w oklice z dzieciakami??o kotach powiem,ze zainteresowanaaaa:) Quote
Recommended Posts