doddy Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 No żesz kufaaaaa mać.... Zgłosiłam na Allegro i chciałam też na policji.... Co od policji usłyszałam? Ze dziś to już nikogo nie ma i dopiero w poniedziałek może mi ktoś pomóc. Ku......fa co za kraj.... Przestępcy na wakacjach :evil: Quote
iza_szumielewicz Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 Aukcja będzie zablokowana w poniedziałek. Rozmawiałam z rzecznikiem allegro (to mój kolega). Co za cham tak wykorzystał tę historię???? :o :evil: Quote
asher Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 :o Mam nadzieję, że się skur*** dobiora do dupy :x Quote
MałGośka Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 [quote]Aukcja będzie zablokowana w poniedziałek.[/quote] Szkoda, że dopiero w poniedziałek - do tej pory, przez weekend, sporo osób może wpłacić mu te pieniądze bezpośrednio na konto :-( Quote
anilla Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 a może zrobić aukcję o nie wpłacaniu na aukcję Hani (tfu) - kiedys widziałam ze ktoś zrobił cos podobnego - zanim to sciągną kilka osób to zobaczy - tylko tu znowu ukłon w stronę dogomaniaków zarejestrowanych na allegro Quote
doddy Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 Kontraukcje można zrobić i to koniecznie!!!!! Można podać tu link, jak ktos chce to se przeczyta. No ja to wściekła jestem przeokropnie!!!! Quote
MałGośka Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 A ja do słów Hani dodam, że ów użytkownik odpisał mi tak: "Bardzo przeprtaszam za to najscie! Aukcja została usunieta już a syn ma kare!!!" Tyle, że poinformowałam go w moim poście o tym, że jego czyn wywoła różne szerokorozumiane kroki ;-) więc sądzę, że po prostu się przestraszył. Dla mnie nie jest istotne, czy faktycznie zrobił to ów syn czy to gośc się tak tłumaczy - ważne by więcej mu to do głowy nie przyszło :evil: Quote
Katcherine Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 a mnie sie wydaje ze zgłoszenie na policje w poniedziałek nie zaszkodzi...nikt nie ma gwarancji ze tam wogóle jakis syn istnieje... a po drugie...niech mają na oku.... ps. :o i dlaczego nadal mi sie ta aukcja wyświetla? Quote
MałGośka Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 [quote name='Katcherine']i dlaczego nadal mi sie ta aukcja wyświetla?[/quote] Ona została zakończona, dletgo nadal ją widać - nie wiem czy usunąć to nie musi przypadkiem ktoś z allegro (przydałoby się, bo konto nadal jest widoczne...) Quote
avii Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 Katherina>>>> bo ona została zakończona przez sprzedającego a nie zdjęta przez allegro ! dlatego jeszcze ją widzisz :wink: Quote
MałGośka Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 Ha! Pan odpisał również tak (to chyba było pierwsze, przed tamtą odpowiedzią, obie odp.dostałam na dwa maile - podany w tresci listu do niego i allegro). W moim mailu napisałam, że wypadałoby przeprosić [b]osoby bezpośrednio zaangażowane w los Gai[/b]. Więc cytuję (oryginalna pisownia) [quote]Cholender jasna przepraszam bardzo!!!! To moje dziecko wystawiło ta aukcje i zobaczyłem dopiero po otrzymaniu meila od państwa! AUkcje już oczywiscie skasowałem odrazu po przeczytaniu! A dzieciak dostanie niezłe lanie odemnie! Nie taki dziciak ma już 15 lat! Bardzo przepraszam za to zdażenie! Przeoraszam osoby które się zajmuja tym pieskiem! Aha i jesli to ja moge jakos pomóc to nie ma problemu! muszę się jakos zrekompensować! Jesczze raz pzrepraszam i czekam na odpowiedz! [/quote] Co mu odpisać? 8) Quote
anilla Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 myślę że nic - szkoda zachodu i tak nie dotrze;) a swoją drogą ciekawe skąd tak doskonale znał historię Gaji bo dla mnie to było żywcem zerżniete z dogomanii - a wydawało mi się że jak ktoś tu raz zajrzy to zupełnie zmienia mu się punkt widzenia Quote
asher Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 A ja mysle, że źle się stało, że do niego napisaliście i uprzedziliście o "szeroko pojetych krokach"... :-? A na policję trzeba koniecznie zgłosić! Oszustwo podpada pod KK :evilbat: Trzeba tez dotrzec do osób, które wpłaciły pieniądze - tam były chyba dwa nicki, bo dobrze by było, gdyby oni również zgłosili sprawe na policję. Quote
MałGośka Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 [quote name='asher']A ja mysle, że źle się stało, że do niego napisaliście i uprzedziliście o "szeroko pojetych krokach"... :-? [/quote] Asher - te "kroki" to streszczenie mojego maila, który jednak inaczej wyglądał ;-) Ale opierając się na moich "przeżyciach" z policją i zgłaszaniem takich spraw - wiem doskonale, że w 99 % (nawet przy gorszych rzeczach jak katowanie psa) sprawca bywa bezkarny. Więc wychodze z założenia, że należy tak postąpić by dana osoba więcej takiej rzeczy nie powtórzyła - i zdała sobie sprawę z nikczemności swego czynu, a nie tylko lepiej sie później kryła :-( I te moje "kroki" były własnie na to ukierunkowane. Zazwyczaj to działa :-) Quote
andzia69 Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 Zostałam zaalarmowana przez avii i : 1 - wysłałam wiązankę do gościa, który ją wystawił 2 - powiadomiłam uczestników aukcji -bierze w niej udział osoba, która bierze udział we wszystkich moich aukcjach na rzecz psiaków i szkoda, żeby straciła wiarę w takie aukcję przez tego typa 3 - powiadomiłam allegro łącznie z linkim na dogomanię i wątkiem o Gai - niech se chłopy poczytają. Quote
asher Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 [b]MałGośka[/b], moze masz i rację, ale przecież w tym przypadku nie chodzi o żadnego psa, tylko o oszukanie ludzi. A na to sa paragrafy i nie sadzę, żeby policja podeszła do tego, jak do sparwy o skatowanie zwierzęcia, zwłaszcza, jeśli zawiadomienie o przestępstwie złożą również oszukane osoby... A abstrahując od tego - mnie się wydaje, że ten syn, to bajeczka :-? No bo piętnastolatek miałby własne konto? :o A jeśli nie, to co za konto podał? Rodziców? I jak niby wytłumaczyłby im skąd ma te pieniądze? Quote
Ludek Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 Z tego co wiem policja już ma nawet komórki, które zajmuja się osztwami na aukcjach. Moim zdaniem warto zgłosić. A nuż widelec trafi się na normalnego policjanta, który zajmie się sprawą. Quote
Mefi Posted June 25, 2005 Posted June 25, 2005 Nawet trzeba to zgłosić! Ja też kiedyś zostałam oszukana na Allegro i przyznam, że policjant potraktował mnie bardzo poważnie. A w tym przypadku mamy jawną [color=darkred]próbę[/color] wyłudzenia 500 zł (fakt, że pieniędzy wiele nie wpłynęło nie ma żadnego znaczenia). Quote
deszczowa Posted June 26, 2005 Posted June 26, 2005 jasny gwint, ale mi ciśnienie skoczyło!!! :evil: toż to zdjęcia mojego autorstwa, tekst Kasiek... na krzywdzie Gai i na pięknej akcji ratowania tego psa zrobiono podły biznes :evil: 0X posłałam ich parę słów :evilbat: Quote
Lagunka Posted June 26, 2005 Posted June 26, 2005 A ja poprzeklejałam po necie i posłałam znajomym ostrzeżenia, żeby nie dofinansowywali bezczelnego oszusta :evil: Quote
Maga100 Posted June 26, 2005 Posted June 26, 2005 a najgorsze, że przez takich palantów kiedyś ktoś nie będzie chciał pomóc prawdziwemu psu w potrzebie. Będzie się obawiał oszustwa :evil: Jeszcze jedno: osoby, które "licytowały" należy poprosić, aby wpisały temu ... negatywny komentarz. Czy ktoś się już z nimi kontaktował i wspomniał o tym? Quote
Lagunka Posted June 26, 2005 Posted June 26, 2005 Dziewczyny, lepiej siedzieć cicho, żeby faceta nie spłoszyć, bo jesli ujdzie mu to płazem, za jakiś czas znowu zacznie działać :roll: W psach w potrzebie Avii wpadła na pomysł, który mie się bardzo podoba.. Zajrzyjcie tam ;) Quote
deszczowa Posted June 26, 2005 Posted June 26, 2005 oto mail od pana z aukcji na allegro: [i]Nie będąc obojętnym zaczełemszukac na allegro wiecej takich aukcji jakich wystawił mój syn i znalazłem kolejną oszukaną aukcję: sprawdzicie aukcje loginu:" kamilo1000 " wystawił aukcje z psem ktorego nigdy nie widział na oczy!! Będe się zajmował tym dalej i szukał kolejnych oszustów w ramach rekompensaty! Czekam na odpowiedź![/i] ktoś to może znależć? tak na marginesie, to nie interesuje mnie, kto używał danego konta. Wygląda na to, że konto aukcji z Gają jest tego właśnie pana. Nie możemy siedzieć cicho, bo co? Codziennie będziemy sprawdzać prawdziwość aukcji na allegro? Trzeba pisać, żeby likwidowali im konta, a nie tylko zamykali aukcje. Quote
Recommended Posts