Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakbyśmy coś dosypali do karmy, to nie ręczę za skutki, Koka chyba by latała :lol:

Wygląda na to, że Koka nie nabędzie się u nas :p
Była dzisiaj u nas przemiła rodzina ze Stalowej Woli, z którą byłam w kontacie telefonicznym od tygodnia. Bardzo poważnie podchodzą do tematu adopcji psa. Dzisiaj przyjechali zobaczyć pieski, ale na razie żadnego nie zabrali, chcą przedyskutować wszystko w domu i dopiero wtedy podjąć ostateczną decyzję.
Wstępnie wytypowana została Koka :p

Myślę, że można będzie ją wydać do adopcji z zastrzeżeniem, że ma być wysterylizowana (za ok. trzy tygodnie). Dla Państwa to oczywiście żaden problem. Zabieg odbyłby się w lecznicy w Stalowej Woli, w której wykonujemy wszystkie zabiegi.

Koka trafiłaby do domu z ogrodem, mieszkałaby w domu, w ogrodzie zostawałaby podczas nieobecności rodziny.

Dzisiaj już nawet odbyła się próba prowadzenia na smyczy Koki przez jego młodego 9-letniego Pana :cool3:

Posted

Ale wieści..coś podobnego...
Co prawda jeszcze Jej nie zabrali,więc cieszyć się jeszcze nie ma co..
Ale trochę mozna :)
A z ciekawości zapytam-jak Koka wypadła podczas spaceru na smyczy?

Posted

Evelin, psiaki, które przywozisz od Pipi schodzą jak ciepłe bułeczki ( z dodatkiem koki ;) ) (oczywiście narazie cieszę sie tak troszeczkę, bedę skakać jak Koka pojedzie :p )

Posted

Dzwoniła p. Anna i zdecydowali sie adoptować Kokę :multi:
Tylko muszą jedną dziurę w ogrodzeniu naprawić i zrobić nową bramę, aby Koce przypadkiem nie wpadły do głowy samotne wycieczki poza ogród :razz:

P.Anna ma jeszcze dać znać czy wysterylizują sami sunię czy poczekają aż zabieg zostanie przeprowadzony u nas (za ok. dwa tygodnie).

Evelin, Pucka, nie ma rady, musicie szukać następcy/czyni Koki :shake: :evil_lol:

Posted

Tak to wszystko szybko idzie,że aż nie wierzę...
Osobiście wolę,żeby psiak wychodził do adopcji wysterylizowany.Wtedy jest 100% pewność,że nic się nie trafi.
Murko,rób jak chcesz,jeśli im ufasz- zaakceptuję każde rozwiązanie...
Powiedzmy,że upiję się z radości jak wezma Kokę...:diabloti:

Posted

Evelin - ty lepiej zmień podpis, bo jak Ciebie dorwą za nieregulaminową wysokość to będziesz z rozpaczy piła a nie radości ;)
To mówię ja, co dostała po łapach, za umieszczenie info o bazarku pod banerkami... :(

Posted

Jak się cieszę...
Koka nic innego w zyciu nie robiła,tylko walczyła o dom..chodziła za ludxmi, przymilała sie jak mogła..rezultaty były rózne...
Nawet u Murki samam sobie starała sie o domek..
Wyglada na to,ze trafiła Jej się dobra rodzinka,odpowiedzialna...i dodatku sponsorowanie sterylki...:multi:
Koka,ale na razie masz szczęście..
Zacznę się cieszyć naprawdę jak juz Koka pojedzie..

Posted

Ja również na razie siedzę cicho,żeby nie zapeszyć,ale kciuki trzymam bardzo mocno.Koka,trzymaj się czarnulko.

Posted

Jestem w kontakcie z domkiem Koki. Synek p. Ani już dni odlicza :eviltong: Sterylka w poniedziałek, więc za ok. tydzień sunia będzie mogła się przeprowadzać :p

Posted

Mam nadzieję,że wszystko bedzie ok...i Koka pojedzie do domu.
A co potem? Następna psia bida...i już wiem jaka (moja kolej wybierania psa :))...
Szczotka od Pipi..Podaję link,bo i Szczotke mozna zobaczyć, a niektórych z pewnością zainteresują zdjęcia koszmarnej Śnieżki - teraz ma być wilkiem morskim :)
http://www.dogomania.pl/forum/f28/jedno-serce-nie-da-rady-serce-pipi-podopieczni-w-potrzebie-posty-inf-1-6-a-133467/index10.html
Szkoda Murko, ze do Was można tylko po jednym piesku przywozić...:diabloti:

A teraz do Pucki..zobacz Pucuniu co tu znalazłam...koszmarnego Kajtka,podobnego do Śniezki
Ty lubisz takie brzydale..
http://www.dogomania.pl/forum/f1164/zaglodzony-samotny-bez-dachu-nad-glowa-prosi-o-lepsze-zycie-145909/#post12929770

Posted

Koka już po zabiegu. Wszystko poszło dobrze ;)

Szczotka i Kajtek - faktycznie brzydale straszliwe :evil_lol:

Jeśli chodzi o ilość psiaków na jedno miejsce, to w wyjątkowych sytuacjach przyjmujemy tzw. "dwupaki" (ostatnio przyjechały Sara i Figa na jedno miejsce), kiedyś nawet był "trzypak" (Cindi i jej dzieci Tola i Lola), ale musimy mieć pewność, że towarzystwo jest zgodne i może zamieszkać w jednym boksie, spać w jednej budzie itp.

Evelin, może ty ze Szczotką od razu jej następcę przywieź, bo ona to nawet nie zdąży poznać u nas całego ogrodu :evil_lol: