Murka Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Koka błąkała się po Białymstoku... Od kilku dni jest w naszym hoteliku. To młodziutka (1-1,5 roku) średniej wielkości suczka, bardzo wesoła, uwielbia biegi i zabawy. Przy czym nie ma skłonności do demolowania, pięknie zachowuje czystość i umie chodzić na smyczy. Jest bardzo przyjacielska i lubi zabawy z innymi psami. A tutaj zabawy Koki: http://www.dogomania.pl/forum/12791059-post1078.html Kokę sponsorują w hoteliku Evelin i Pucka69 :loveu: Kontakt w sprawie adopcji: [email protected] 503683050 Quote
izzie1983 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Jak ona się tak ładnie zachowuje to może ona komuś uciekła? :???: Quote
Evelin Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Nie,z pewnościa nikomu nie uciekła. Pipi obserwowała Ja i dokarmiała (i dzięki temu dała się złapać). Koka była przeganiana (czasem nawet brutalnie) z miejsca na miejsce i Pipi się bardzo o Nia martwiła... W kazdym razie udało się. U mnie w samochodzie tez super się zachwywała.Ona jest bardzo uległa,mimo wszystko lubi ludzi... A tak się pieknie zachowuje,bo u nas na Podlasiu wszystkie psy takie inteligentne są:evil_lol:..rasowa podlasianka:loveu: Wstawię kilka fotek psicy z podrózy po nowe zycie do Murków... Quote
Pipi Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Chciałabym powiedzieć,że Coca bardzo dużo przeżyła.Miała skręcone drutem przednie łapki,a drut poprzecinał aż skórę.Musiałam rzucić jej w kiełbasie sedalin,bo nie dała się podejść,tak było na początku.Potem karmiłam na zmianę z jedna panią i powolutku przekonała się do nas,bardziej do mnie,ponieważ tamtej kobiecie nie dała się nawet pogłaskać.Miała w główce śrut,kopana przez dzieciaki,ciągana za uszy,biegała za nimi jednak i prosiła o głaski.Serce ściskało,bo tak bardzo krzywdzona a jeszcze nie straciła serca do człowieka.Bardzo bała się mężczyzn.Na sam koniec przed dzień kiedy Evelin zgodziła się żebym ją złapała,znowu miała na przedniej łapce drut,ale nie bardzo mocno zaciśnięty i chłopcy pomogli mi ją złapać i wspólnie jakoś zdjęliśmy.Jedną noc przenocowała u mnie na ganku i poczuła,że nareszcie jest bezpieczna,wtedy poznałam jej charakter.Pokazała brzusia,wywaliła się na plecy i co chwila lizała po rękach.Nie warknęła na żadnego z psów,siedziała szczęśliwa cichutko.Całą noc spała,a raniutko przyjechała dobra ciocia Evelin i powiozła ja do lepszego świata.Dziękuję z całego serca. Quote
Evelin Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 A to ja nawet nie wiedziałam,że to ta sunia od drutu...Aż mnie ciarki przeszły jak czytałam co ta sunia przeszła...Mozna z tego wyciągnąc wniosek,ze to bardzo proludzka i przyjacielska sunia. Dobrze,ze już bezpieczna u Murków:loveu: A tak poza tym droga Murko,to nie ma co udawać,że Koka jest średnia,Ona jest duża :evil_lol: Murko w wolnej chwili napisz jak tam leczenie Koki,jakie dalsze plany (np kiedy koniec antybiotyku,kiedy szczepienia i kiedy planujecie sterylkę..) Idę przygonić Pucke na watek,bo w sumie to była Jej kolejka wybierania psiaka do hoteliku...Najpierw namolnie namawiałam Ją na białą Śnieżkę, jak Śnieżka pojechała,to z kolei znów dzwoniłam i wmawiałam Jej,że na pewno chce Kokę..A że Koka jest czarna,nie biała .... :) Quote
pucka69 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 A zobaczcie - tak wygląda Bazyli, pies moich rodziców. On też gdzieś z tamtych stron uratowany. Podobny, nie? Na początku był szczuplutki jak koka, potem się odpasł :cool1: Quote
Pipi Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 "A to ja nawet nie wiedziałam,że to ta sunia od drutu...Aż mnie ciarki przeszły jak czytałam co ta sunia przeszła...Mozna z tego wyciągnąc wniosek,ze to bardzo pro-ludzka i przyjacielska sunia. Dobrze,ze już bezpieczna u Murków" Evelin,nie dziwię się,że nie skojażyłaś,tyle tych piesów ratujesz i jeździsz ciągle po całej Polsce i wszystko pędem.Chylę czoła,z całego serca dziękuję.Gdyby nie Twoja pomoc,ona zginęła by na pewno.Dlatego przedewszystkim,że jest czarna i duża. Quote
Reno2001 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Teraz to, co złe już za sunią. Przed nią jedynie dobre dni ;). Quote
Evelin Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 A ja znam Bazyla osobiście :lol: jest czarny i gruby :diabloti: Oby Koka trafiła do takiego domu.. Pucka a Twoi Rodzice nie chcą przypadkiem towarzystwa dla Bazyla?? W sumie Koka do Bazyla podobna,tylko troche większa :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
pucka69 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Co jakiś czas usiłuję im kogoś wcisnąć. Niestety są twardzi :diabloti: Quote
Evelin Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Pucko,Ty masz geny po Nich! Tez jesteś twarda :diabloti: (Siła Pucki nie polega na tym co mówi,tylko ile razy mówi..tak twierdzi Jej szef.On chyba wie co mówi :evil_lol::evil_lol::evil_lol:) Quote
pucka69 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Słuchaj Srednia - albo się uspokoisz, albo wybiję Ci szybę w samochodzie i zobaczymy :razz: Quote
Murka Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 [quote name='Evelin'] A tak poza tym droga Murko,to nie ma co udawać,że Koka jest średnia,Ona jest duża :evil_lol: Murko w wolnej chwili napisz jak tam leczenie Koki,jakie dalsze plany (np kiedy koniec antybiotyku,kiedy szczepienia i kiedy planujecie sterylkę..) Evelin, ona tak do kolana sięga, wagowo na pewno nie przekracza 20 kg :shake: Jeślibyśmy mieli Kokę liczyć jako dużą, to nie wiem jak musielibyśmy potraktować np. Erę :crazyeye: Jeśli chodzi o plany: czekamy na koniec antybiotyku (jeszcze dwa dni), potem kontrola i ew. szczepienie; po ok. 3 tygodniach od szczepienia można robić sterylkę. Tak obserwuję Twoje polemiki z Pucką i nasuwa mi się pytanie: czy Wy jesteście siostrami??? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
pucka69 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Nie, Murko - nie jesteśmy siostrami. Ale widzę że moja dogo-rodzina powiększa się. Dotychczas byłam brana tylko za mamę Kalci :cool1: Z Evelin poznałyśmy się na świńskim wątku. Dałam też Evelin koło pięciu świnek w potrzebie - a ona mnie tylko jedną. Jak widać wciąż jestem poszkodowana :mad: Evelin - czy my się jakoś umawiamy na tę książkę? Mam ją zostawić tam gdzie zawsze czy co? Kiedy ty jedziesz? Nie jakoś teraz? Ja tam się Murko o wielkość lub średniość koki kłócić nie zamierzam. To Evelin uważa ze wszystko jest większe niż w rzeczywistości. Np - Evelin ... Quote
Evelin Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Ty Pucko jedna!!!! Świń chcesz więcej? ok masz to jak w banku..Zaraz wpuszczę Wolfiego do Pajuni i beda piekne swiniaczki-dla Ciebie:diabloti: To prawda znajomość z Pucką zawdzięczam świnkom morskim.. W sumie to Murka jest kierownikiem hoteliku,to Ona ocenia wielkość psów.. Ale uwierz mi Pucka,ta Koka naprawdę jest duża..Ma długie nogi... Sama chciałbym być taka duża :evil_lol::evil_lol::evil_lol: PS a co do ksiazki to zadzwonie i się umówimy,ale to jeszcze troche czasu jest Quote
Ra_dunia Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Fajna ta Koka :) Bidulka... :( tyle już przeszła w swoim krótkim życiu... Quote
Evelin Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 To prawda,co przeszła ,to przeszła.. Ale teraz jest u Murków ,podleczy się, zaszczepi, wysterylizuje i poszukamy Jej domku. Ktoś będzie miał z Niej pociechę,to taka przyjacielska sunia,garnie się do człowieka... Quote
Evelin Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 No i jak się Koka miewa? Zadowolona z nowego zycia? Quote
Murka Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 Dzisiaj Koka była u weta i po oględzinach stwierdził, że można szczepić. Została więc zaszczepiona na wirusówki i wściekliznę ;) Straszne bąki nam puszczała przez całą drogę :evil_lol: Chyba zadowolona :roll: Quote
Evelin Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Murko,Kokę podmieniłaś...Na zdjęciach jak wiozłam wyglada na smutna zatroskaną...Teraz błysk w oku,facjata uśmiechnięta,wygląda na łobuza.. Ale się zmieniła :loveu: Quote
pucka69 Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Bąki to za karę za te szczepienia. Teraz się bójcie - co będzie po sterylce :diabloti: Quote
Pipi Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 To zupełnie inny pies.Śliczna i szczęśliwa,dziękuję Wam bardzo. Quote
tuska1990 Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 ale rozradowana:D i te latające uszka :D Quote
Recommended Posts