*Magda* Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 To samo mówili wczoraj w Faktach, że szatan itp. :roll: Ja nie rozumiem jak można dzieciom zabierać te chwilę radość :shake: Dla dziecka taki dzień to chwila radości, zabawy itp. i żadne z nich nawet nie myśli, że może być w tym coś złego ;) Ja żadnej dyni nie miałam przed domem, ale dzieci, które przyszły dostały słodycze ;) Za to my wysłuchaliśmy piosenek po niemiecku :evil_lol: Quote
Naklejka Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 [quote name='magdabroy']Za to my wysłuchaliśmy piosenek po niemiecku :evil_lol:[/QUOTE] To musiało być straszne :diabloti: Ja nie rozumiem kościoła, w sumie wierząca też nie jestem, ale za dzieciaka zawsze musiałam chodzić w Halloween do kościoła, bo święto :roll: i łażenie po domach mnie omijało... Quote
agaga21 Posted October 31, 2012 Author Posted October 31, 2012 [quote name='malawaszka']a ić Ty... Ty.... Ty... SZATANISTKO jedna :evil_lol:[/QUOTE]:diabloti: ale trochę się wkurzyłam. [quote name='magdabroy']To samo mówili wczoraj w Faktach, że szatan itp. :roll: Ja nie rozumiem jak można dzieciom zabierać te chwilę radość :shake: Dla dziecka taki dzień to chwila radości, zabawy itp. i żadne z nich nawet nie myśli, że może być w tym coś złego ;) Ja żadnej dyni nie miałam przed domem, ale dzieci, które przyszły dostały słodycze ;) Za to my wysłuchaliśmy piosenek po niemiecku :evil_lol:[/QUOTE]a to nie oglądałam. ale w faktach mówili, że to szatańskie święto???nie żartuj. przecież powinni być obiektywni:crazyeye: Quote
agaga21 Posted October 31, 2012 Author Posted October 31, 2012 [quote name='Naklejka']To musiało być straszne :diabloti: Ja nie rozumiem kościoła, w sumie wierząca też nie jestem, ale za dzieciaka zawsze musiałam chodzić w Halloween do kościoła, bo święto :roll: i łażenie po domach mnie omijało...[/QUOTE]"za moich czasów" jeszcze halloween w polsce nie było tak znane i popularne. coś tam się zaczęlo o tym słyseć jak byłam zdaje się w liceum, także też nie chodziłam po domach ale teraz jak przychodzą dzieciaki to zawsze mamy cukierki naszykowane :) Quote
lula2010 Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 [quote name='agaga21']:diabloti: ale trochę się wkurzyłam. a to nie oglądałam. ale w faktach mówili, że to szatańskie święto???nie żartuj. przecież powinni być obiektywni:crazyeye:[/QUOTE] ...wracamy do sredniowiecza?.... Quote
Naklejka Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Do nas dzieciaki nie chodzą, bo mieszkam na zadupiu i mam psy :evil_lol: U mnie w podstawówce się już chodziło. Dzisiaj do szkoły dużo osób się przebrało, umalowało, mieliśmy konkurs na najlepszy strój, nie było lekcji :p Quote
agaga21 Posted October 31, 2012 Author Posted October 31, 2012 chwilę temu pod jakimś artykułem przeczytałam trafny komentarz. [QUOTE]BOŻE NARODZENIE, WIELKANOC, ZADUSZKI to tradycje przejęte od POGAN ! [B]Ale pogańskie Haloween to im przeszkadza :D Himalaje hipokryzji, uprawianej przez kościół od wieków. Czarni pewnie woleliby, żeby dzieci zamiast rzeźbić w dyniach lizały im kolana,[/B] [B] oto prawdziwie oryginalna katolicka tradycja [/B]![/QUOTE] Quote
bira Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Odjęło mi mowę... nic nie skomentuję, bo zesztywniałam... jesssu XXI wiek............ Quote
łamAga Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='Donvitow']Oj to młodziutka.:). Może faktycznie tylko odczyn na chorobę i antybiotyki./ to gubienie sierści. Czasem nawet stres wystarczy.:). Sikanie gdzie popadnie raczej nie jest objawem niewydolności nerek.:) Może masz za mało kuwet a Kicia jest czyścioszką/ kuwetka jednorazowa/:)[/QUOTE] W sumie jak tak później w pracy myślałam to przecież Ibri miała robione badania krwi i moczu wiec choroba nerek w wynikach by na pewno wyszła , z kuwetami juz próbowalismy , mielismy trzy ( ilość kotów + jedna kuweta ) i nic nie dało , widocznie tak juz ma że woli wysikać sie na schodach ;) zobaczymy moze ten preparat do psikania cos pomoże ;) [quote name='agaga21'] kurcze, nie wiedziazłam, że z ibri jest tak źle :( :( [/QUOTE] Teraz już jest o niebo lepiej ;) w zasadzie to jej sikanie gdzie popadnie uratowało jej życie , radziłam sie hodowczyni w tej sprawie i powiedziała mi że mamy zrobić Ibri badanie moczu bo być może ma zapalenie cewki moczowej albo pęcherza do tego wszystkiego troszkę zaczęło jej "jechać" z pyszczka i w ogóle nie miałczała wiec postanowiliśmy to wszystko sprawdzić i jak tylko wet zajrzała jej do pyszczka tak zamarła , nigdy nie zapomne jej słów " z Ibri jest bardzo źle :-( musicie przygotować sie na najgorsze :-(" normalnie jak bym obuchem w głowe dostała , wytłumaczyła nam o co chodzi w tym całym plazmocytarnym zapaleniu dziąseł że to nie jest smiertelna choroba ale kociak zdycha z głodu bo jeść z bólu nie może :roll: jak ma sie dwa koty to człowiek nawet nie wie ze któryś kociak nie je , jedzenie znikało i wszystko wydawało nam sie ok a okazało sie ze Ibri nie jadła już przez pare dni w ogóle :shake: był tez strach że będziemy musieli jej usunąć wszystkie ząbki ale na szczescie leczenie przyniosło efekty i teraz Ibri dziąsełka ma w bardzo dobrym stanie , ladnie zaczęła jeść ale niestety antybiotyk tak ją wymęczył , zniszczył jej wszystkie bakterie łącznie z tymi pożytecznymi że w tym momencie wygląda strasznie , jest chudziutka i wyliniała :roll: jeszcze długa droga przed nami ale juz jestesmy mega szczesliwi bo stała sie z powrotem żywym zabawnym zaczepiajacym nas kociaczkiem :loveu::loveu::loveu::loveu: [quote name='agaga21']:evil_lol: [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-dgdGRGwvKVw/UJF8MBPTz4I/AAAAAAAAG-g/85fqYeo20Ss/s640/IMG_7783.JPG[/IMG][/QUOTE] buahahahahahahahahahhahahaha :roflt::roflt::roflt::roflt: zestawienie niezłe :evil_lol: Quote
Martens Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [url]https://lh5.googleusercontent.com/-p1gfBEUr_pI/UI5MnVwphUI/AAAAAAAAG6Y/Z6KKqTEQt7U/s640/IMG_7672.JPG[/url] Gamoń po prostu już wie, że kotami nie ma sensu się stresować, jak kobietami; trzeba się ze wszystkim pogodzić :evil_lol: Na kościół jak zwykle brak słów; przecież Wszystkich Świętych, Zaduszki to właśnie święta zaadaptowane z pogańskich obchodów czegoś na kształt Haloween :roll: I dziwią się, że kolejne pokolenia coraz mniej interesują się kościołem - dzieci to dzieci, jeśli kościół będą kojarzyć z tym, że zakazuje im dobrej ciekawej zabawy w zamian proponując wiszenie w deszczu na zatłoczonym cmentarzu połączone z obserwacją pojedynków na ładniejsze wiązanki/więcej zniczy, to chyba wiadomo co za kilka lat będą o tym wszystkim myśleć... Dla mnie 1 listopada to jeden z nielicznych dni w roku kiedy NA PEWNO nie wybiorę się na cmentarz :diabloti: Quote
Ptysiak Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Dzień dobry :) [quote name='agaga21']to daj ten przepis a ja już sobie poradzę:evil_lol: edit: kociak sobie poszedł...mam nadzieję, że znalazła go rodzinka...[/QUOTE] [TABLE="width: 580, align: left"] [TR] [TD][B]Zupa z dyni[/B][/TD] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][B]Składniki [/B] [/TD] [/TR] [TR] [TD]1 średnia dynia, 2 l. bulionu, 6-8 ząbków czosnku, 2 żółtka, 100 ml śmietany, gałka muszkatołowa, sól pieprz, grzanki czosnkowe, creme fresh (słodka śmietana), masło [/TD] [/TR] [TR] [TD][B]Plan [/B] [/TD] [/TR] [TR] [TD]dynię przekroić, obrać, wyłupać pestki, miąższ pokroić w kostkę, rozgrzać lekko dużo masła, wrzucić dynię i dusić na niewielkim ogniu jak najdłużej, do zmiękczenia, nie przypalić masła, dodać 3-4 ząbki czosnku, zalać bulionem, dodać świeżo zmieloną gałkę muszkatołową, gotować tak długo, aż będzie można zmiksować (purre z dyni) dolać resztę bulionu, czarnego pieprzu i gałki muszkatołowej, na patelni rozgrzać masło z oliwą, i zrobić z bagietki grzanki na rumiano, śmietanę zahartować i dodać do zupy i zagotować na samym końcu zaprawić zahartowanymi żółtkami, już nie gotować grzanki posmarować czosnkiem Oby kociak był bezpieczny :) Ja się nie wypowiadam nawet o Kościele i Księżach... [/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
łamAga Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='Ptysiak'] Zupa z dyni [/QUOTE] ble fuj :roll: z dyni jadalne są tylko pestki ! :eviltong: Quote
Ptysiak Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='dOgLoV']ble fuj :roll: z dyni jadalne są tylko pestki ! :eviltong:[/QUOTE] Przepyszna jest :loveu: Quote
*Magda* Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='agaga21']a to nie oglądałam. ale w faktach mówili, że to szatańskie święto???nie żartuj. przecież powinni być obiektywni:crazyeye:[/QUOTE] Trochę źle się wyraziłam :oops: Był pokazany w faktach kawałek reportażu o kościele, że potępia to święto, że to sztan itp. ;) Quote
łamAga Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 kliknełam Lubię To ! to i od razu udostepnilo mi Twój wątek na facebooku :cool3: tylko dlaczego w miniaturce jest jakis syrop :hmmmm: Quote
agaga21 Posted November 1, 2012 Author Posted November 1, 2012 [quote name='dOgLoV']kliknełam Lubię To ! to i od razu udostepnilo mi Twój wątek na facebooku :cool3: tylko dlaczego w miniaturce jest jakis syrop :hmmmm:[/QUOTE] czyli wszystko jasne-reklama:angryy: ptysiu, dzięki za przepis. ja zrobiłam według przepisu mojej mamy na słodko(zamieniłam tylko 2 składniki by była zgodna z moją dietą i się dzisiaj tą zupką zajadałam. Quote
łamAga Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='agaga21']czyli wszystko jasne-reklama:angryy: ptysiu, dzięki za przepis. ja zrobiłam według przepisu mojej mamy na słodko(zamieniłam tylko 2 składniki by była zgodna z moją dietą i się dzisiaj tą zupką zajadałam.[/QUOTE] dokladnie , reklamy :angryy: reklamy :angryy: i jeszcze raz reklamy :angryy: ja nie zapomne jak jakis miesiac temu byłam na imieninach u wujka ze strony męża i żona owego wujka upiekła z przepisu Pascala ciasteczka ze szpinakiem i dynią , mysle sobie o kurcze ciasto francuskie lubie , szpinak uwielbiam to skusze sie pewnie tej dyni nawet nie poczuję , dziewczyny , jaki ja koszmar przeżyłam , czułam tam samą dynie !!!!!!!!!!!!!! normalnie rosło mi to w buzi , prawie odruchy wymiotne miałam :roll: nigdy wiecej nie tkne nic co ma chociaz odrobinę dyni w sobie :shake: Quote
chita Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 hahahah umarlam [url]https://lh5.googleusercontent.com/-dgdGRGwvKVw/UJF8MBPTz4I/AAAAAAAAG-g/85fqYeo20Ss/s640/IMG_7783.JPG[/url] te dwie po bokch ewidentnie boja sie tego mutanta w srodku :D a swoja droga swietna robota, sa super!!! a tak na marginesie juz od rana gdzies mi tam mignely te oto madrosci [url]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3515868230104&set=a.1259632265615.29750.1673921107&type=1&theater[/url] nie skomentuje :D Quote
Ptysiak Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Ja poproszę o przepis Twojej Mamy :razz: o ile można zdradzić tajemnicę ;) Quote
agaga21 Posted November 1, 2012 Author Posted November 1, 2012 [quote name='dOgLoV']dokladnie , reklamy :angryy: reklamy :angryy: i jeszcze raz reklamy :angryy: ja nie zapomne jak jakis miesiac temu byłam na imieninach u wujka ze strony męża i żona owego wujka upiekła z przepisu Pascala ciasteczka ze szpinakiem i dynią , mysle sobie o kurcze ciasto francuskie lubie , szpinak uwielbiam to skusze sie pewnie tej dyni nawet nie poczuję , dziewczyny , jaki ja koszmar przeżyłam , czułam tam samą dynie !!!!!!!!!!!!!! normalnie rosło mi to w buzi , prawie odruchy wymiotne miałam :roll: nigdy wiecej nie tkne nic co ma chociaz odrobinę dyni w sobie :shake:[/QUOTE]a ja dynie lubię :) [quote name='chita']hahahah umarlam [URL]https://lh5.googleusercontent.com/-dgdGRGwvKVw/UJF8MBPTz4I/AAAAAAAAG-g/85fqYeo20Ss/s640/IMG_7783.JPG[/URL] te dwie po bokch ewidentnie boja sie tego mutanta w srodku :D a swoja droga swietna robota, sa super!!! a tak na marginesie juz od rana gdzies mi tam mignely te oto madrosci [URL]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3515868230104&set=a.1259632265615.29750.1673921107&type=1&theater[/URL] nie skomentuje :D[/QUOTE] ja pierdykam! to jacyś nawiedzeni heretycy!:crazyeye: dzisiaj byliśmy u szwagierki na kawce i kolacji i opowiadałam im o tych naszych dyniach i że w zeszłym roku były w co drugim domu a teraz nigdzie bo im ksiądz czy katechetka zakazali a ona mi mówi, że w przedszkolu gdzie chodzi jej córka były plakaty anty-halloweenowe a dodatkowo w każdej szafeczce na ubrania dziecka były powtykane ulotki z podobną treścią! wiecie co, to jest przegięcie!:angryy: za rok ustawię sobie 10 dyni przed dom i dodatkowo w każdym oknie po jednej by się z daleka świeciły! no jak ja niecierpię jak ktoś mi z butami w życie wchodzi i dyktuje co mam robić!:angryy: jak wracaliśmy, zauważyłam w ciemności leżącego kociaka na poboczu. zawróciliśmy, podeszłam do niego by sprawdzić czy żyje....to nie był kociak....to było pół dorosłego kota:placz: przednia część, widać, że dzisiejszy wypadek :( widok-masakra:placz: a potem już w naszej miejscowości widzimy na poboczu kota, który chce przez ulice przebiec, więc karol zwolnił a ten tuż pod nasze koła!!! całe szczęście zahamowaliśmy a on się cofnął. chyba polował. mmiał fuksa tym razem ale niewiele brakowało... Quote
agaga21 Posted November 1, 2012 Author Posted November 1, 2012 [quote name='Ptysiak']Ja poproszę o przepis Twojej Mamy :razz: o ile można zdradzić tajemnicę ;)[/QUOTE] jasne, jest bardzo prosty: gotowana dynia(ja zmiksowałam blenderem by był gładki krem) w niewielkiej ilości wody(na sam dno dosłownie wody nalać), trochę cukru(do smaku) sporo wanilii, budyń waniliowy i trochę mleka. zupka ma wyjść średnio-gęsta, kremowa, delikatna :) Quote
Ptysiak Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='agaga21']wiecie co, to jest przegięcie!:angryy: za rok ustawię sobie 10 dyni przed dom i dodatkowo w każdym oknie po jednej by się z daleka świeciły! no jak ja niecierpię jak ktoś mi z butami w życie wchodzi i dyktuje co mam robić!:angryy:[/QUOTE] Lubię to! Nie miła przygoda z tymi kotkami na drodze :shake: Quote
Ptysiak Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [quote name='agaga21']jasne, jest bardzo prosty: gotowana dynia(ja zmiksowałam blenderem by był gładki krem) w niewielkiej ilości wody(na sam dno dosłownie wody nalać), trochę cukru(do smaku) sporo wanilii, budyń waniliowy i trochę mleka. zupka ma wyjść średnio-gęsta, kremowa, delikatna :)[/QUOTE] Dziękuję :) Aż mi sie jeść zachciało :evil_lol: Quote
agaga21 Posted November 1, 2012 Author Posted November 1, 2012 :crazyeye: [IMG]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/254581_3465254284787_350781532_n.jpg[/IMG] kurde, zamiast zając się np wykorzystywaniem seksualnym w swoich kręgach itp, zajmują się dziecięcymi zabawami-przebierańcami i to na taką skalę!:crazyeye: Quote
Ptysiak Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 I to jest jeden z powodów dlaczego omijam Kościół wielkim łukiem.... Polecam Im przeczytanie [url]http://pl.wikipedia.org/wiki/Halloween[/url] i walnięcie się mocno młotkiem w głowę. [url]http://www.youtube.com/watch?v=4mBGwZ8gN9I[/url] tak jak i to... jestem Satanem !!!! :diabloti: Quote
Recommended Posts