agaga21 Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 [quote name='Ptysiak']Dzień dobry w słoneczną sobotę :)[/QUOTE]hej :) dziś posunęliśmy się o krok do przodu :) -kot na moich kolanach, morris z lucyną w domu. morris wachał kota, który był ukryty w moich dłoniach tak, by nie wystawała główka/łapka/ogonek/ucho. wąchał między moimi palcami futro tak, że w razie czego nie miał możliwości ugryźć, nie gryząc najpierw mnie ;) dość szybko stracił zainteresowanie, pokazałam mu całego kota z odległości, potem to samo powtórzyłam z drugim kotem. -ta sama sytuacja z etną :) potem ja siedziałam na schodach, kot u mnie na kolanach, wtulony w moją rękę, drugą ręką karmiłam etnę suszonymi sardynkami(zamówionymi dla kotów, których koty nie chcą jeść). co chwilę kazałam jej wąchać schowanego w moich rękach kota i nagradzałam sardynką :) nie była zachwycona ale nie zrobiła absolutnie nic podejrzanego! była bardzo grzeczna i opanowana, skupiona na...sardynkach:evil_lol: to teraz codziennie takie sesje będę im fundować :) Quote
Donvitow Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Fajnie. Maluchy pachną Domem. Dlatego nie budzą negatywnych reakcji.:). Trzymam kciuki.:) Teraz Etna i Moris będą się domagali od kociaków sardynek.:) Quote
malawaszka Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 wow fajnie Wam idzie oswajanie... może ja moim zrobię takie sesje to przestaną gonić te nasze koty... tylko miałabym problem ze schowaniem dorosłych kocic w dłoniach :evil_lol: Quote
lula2010 Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 fajnie ,ze wszystko ok na kocio/psim froncie :multi: a czy kotecki zapoznaly sie juz z kanapami w domu?:evil_lol: czy korzystaja z drapaka?:diabloti: Quote
Ptysiak Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Małymi kroczkami do przodu :) Fajnie, że powoli wszystko dobrze idzie :) Dobrze, że lubi te kocie sardynki przynajmniej się nie zmarnują :evil_lol: Quote
agaga21 Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 [quote name='Donvitow']Fajnie. Maluchy pachną Domem. Dlatego nie budzą negatywnych reakcji.:). Trzymam kciuki.:) Teraz Etna i Moris będą się domagali od kociaków sardynek.:)[/QUOTE] gorzej jeśli psy pomyślą, że koty to też takie sardynki tylko w większym wydaniu ;) [quote name='malawaszka']wow fajnie Wam idzie oswajanie... może ja moim zrobię takie sesje to przestaną gonić te nasze koty... tylko miałabym problem ze schowaniem dorosłych kocic w dłoniach :evil_lol:[/QUOTE]ja nie wiem kiedy się odważę puścić tak normalnie towarzystwo, by sobie razem chodziło... [quote name='lula2010']fajnie ,ze wszystko ok na kocio/psim froncie :multi: a czy kotecki zapoznaly sie juz z kanapami w domu?:evil_lol: czy korzystaja z drapaka?:diabloti:[/QUOTE]z kanapami tak, ze stolikiem do kawy też:mad:drapaka takiego prawdziwego jeszcze nie mamy ale ten który im zrobiłam na początku bardzo lubią i korzystają. dodatkowo wczoraj zrobiłam im domki z kartonów by mogły przechodzić z jednego do drugiego i się w nich bawić, bo miałam wrażenie, że zaczynają się nudzić w łazience(zaczęły wchodzić do szuflad w takiej małej szafeczce łazienkowej:evil_lol:). na drapak jeszcze kilka dni poczekają ale z tym się nie spieszy, bo i tak na razie nie mają na stałe dostępu do całego domu a jak je wypuszczam to raczej zwiedzają kąty. [quote name='Ptysiak']Małymi kroczkami do przodu :) Fajnie, że powoli wszystko dobrze idzie :) Dobrze, że lubi te kocie sardynki przynajmniej się nie zmarnują :evil_lol:[/QUOTE]oby tak dalej... u nas nic się nie zmarnuje, bo morris i etna zeżrą wszystko co się da i w każdej ilości :diabloti: Quote
Naklejka Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Cudne kociaki, takie maluchy są świetne, zawsze je męczę w schronisku :evil_lol: Dorosłych kotów się boję :evil_lol: U mnie była odwrotna sytuacja, bo to kot był pierwszy w domu, a potem przyniosłam szczyla. Kocisko na widok szczyla w domu mało na zawał nie zeszło :evil_lol: Quote
agaga21 Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 [quote name='Naklejka']Cudne kociaki, takie maluchy są świetne, zawsze je męczę w schronisku :evil_lol: Dorosłych kotów się boję :evil_lol: U mnie była odwrotna sytuacja, bo to kot był pierwszy w domu, a potem przyniosłam szczyla. Kocisko na widok szczyla w domu mało na zawał nie zeszło :evil_lol:[/QUOTE]słyszałam, że ponoć łatwiej przyzwyczaić psy do nowego kota niż odwrotnie. Quote
Naklejka Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Może i racja, Arniego Ruda wciąż nie akceptuje i okłada go pazurami po pysku. Jetsan może ją powąchać, lizać, ale tylko Arni się pojawi i go atakuje :evil_lol: Quote
agaga21 Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 [quote name='Naklejka']Może i racja, Arniego Ruda wciąż nie akceptuje i okłada go pazurami po pysku. Jetsan może ją powąchać, lizać, ale tylko Arni się pojawi i go atakuje :evil_lol:[/QUOTE] za słabszego się wzięła ;) jetsanowi nie podskoczy bo pewnie wie, że przez futro i tak się nie przebije ;) pierwszy króciutki filmik. jeśli uda mi się zgrać to będzie ciąg dalszy... [video=youtube_share;RHUIkVfDSdg]http://youtu.be/RHUIkVfDSdg[/video] Quote
łamAga Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 uooooo ja ale fajny ten filmik :loveu: czekam na więcej :multi: Quote
agaga21 Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 [quote name='dOgLoV']uooooo ja ale fajny ten filmik :loveu: czekam na więcej :multi:[/QUOTE] strasznie wolno się ładuje. a jeszcze gadałam głupoty i podmieniłam dźwięk, więc już w ogóle czekałam i czekałam aż się zapisze. nie wiem czy coś się jeszcze uda ale choć jeden [video=youtube;W3w_n-8iM1o]http://www.youtube.com/watch?v=W3w_n-8iM1o[/video] Quote
łamAga Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 hihihihi dwóch na jednego to nie sprawiedliwe :evil_lol: słodziaki :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
*Magda* Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Boskie filmiki :loveu: I wiem, że się powtarzam, ale po tych filmikach stwierdzam w 100%, że Lucynka będzie ich najlepszą psią przyjaciółką :loveu: Quote
bira Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Cudne, boskie :-) Fantastyczmie oglada sie takie filmiki. Agata, jeszcze moment jak sie kociska do Luski szajbuski przyzwyczaja i zaczna szalec ;-) Ale widze, ze kicia odwazniejsza od braciszka ;-) Kapitalne sa :-) Quote
agaga21 Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 [quote name='dOgLoV']hihihihi dwóch na jednego to nie sprawiedliwe :evil_lol: słodziaki :loveu::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]zmasowany atak:diabloti: [quote name='magdabroy']Boskie filmiki :loveu: I wiem, że się powtarzam, ale po tych filmikach stwierdzam w 100%, że Lucynka będzie ich najlepszą psią przyjaciółką :loveu:[/QUOTE] jak mam kociaki na kolanach, to one chyba bezpiecznie się czują, bo pozwalają się lucynie dokładnie obwąchać i polizać. dziś lucynka wyczyściła anisowi uszy i dawała mu buziaki w samiusieńki różowy nosek:loveu: lucynka to z całą pewnością kocia mama :) Quote
agaga21 Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 [quote name='bira']Cudne, boskie :-) Fantastyczmie oglada sie takie filmiki. Agata, jeszcze moment jak sie kociska do Luski szajbuski przyzwyczaja i zaczna szalec ;-) Ale widze, ze kicia odwazniejsza od braciszka ;-) Kapitalne sa :-)[/QUOTE] a właśnie nie. anis zazwyczaj z napuszoną kitą pierwszy podchodzi do lucka i pierwszy atakuje:diabloti: salma jest spokojniejsza. jak na razie jej imię idealnie do niej pasuje Quote
*Magda* Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 A ja się wcale nie zdziwię jak za kilka tygodni, Lucynka będzie bronić kociaki przed Etną i Gamoniem ;) Quote
justysiek Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 ale cudaki:loveu: a Lucynka cudowna kocia mama:loveu: Quote
agaga21 Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 [video=youtube;ohgFUmQSOYw]http://www.youtube.com/watch?v=ohgFUmQSOYw[/video] Quote
*Magda* Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Te filmiki można oglądać bez końca :loveu: Quote
bira Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Na filmikach to mloda jest odwazniejsza :-) Wychodzi, zaczepia, a ten rudy gamon pod kaloryferem twardziela zgrywa ;-) Jak Lucyna doopa sie do niego odwroci ;-) Quote
bira Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Tak czy siak nie moge sie na ta trojce napatrzec :-) Quote
łamAga Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 :loveu::loveu::loveu::loveu: jaka Lucynka jest kochana :loveu::loveu::loveu: nikt mi nie powie ale mogła by zagrać zgredka w harrym ma identyczne ucholki :loveu::loveu::loveu::loveu: a tekst :" [B]to nie jest gupolu[/B] " wymiata :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts