Jump to content
Dogomania

Lecter(*) Etna-PIGbullka,Morris-CaneCundel,Lucynka-szczurzynka,Kruszynka-burbulinka

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ptysiak']Dzień dobry w słoneczną sobotę :)[/QUOTE]hej :)

dziś posunęliśmy się o krok do przodu :)
-kot na moich kolanach, morris z lucyną w domu. morris wachał kota, który był ukryty w moich dłoniach tak, by nie wystawała główka/łapka/ogonek/ucho. wąchał między moimi palcami futro tak, że w razie czego nie miał możliwości ugryźć, nie gryząc najpierw mnie ;) dość szybko stracił zainteresowanie, pokazałam mu całego kota z odległości, potem to samo powtórzyłam z drugim kotem.

-ta sama sytuacja z etną :) potem ja siedziałam na schodach, kot u mnie na kolanach, wtulony w moją rękę, drugą ręką karmiłam etnę suszonymi sardynkami(zamówionymi dla kotów, których koty nie chcą jeść). co chwilę kazałam jej wąchać schowanego w moich rękach kota i nagradzałam sardynką :) nie była zachwycona ale nie zrobiła absolutnie nic podejrzanego! była bardzo grzeczna i opanowana, skupiona na...sardynkach:evil_lol:

to teraz codziennie takie sesje będę im fundować :)

Posted

[quote name='Donvitow']Fajnie. Maluchy pachną Domem. Dlatego nie budzą negatywnych reakcji.:). Trzymam kciuki.:)

Teraz Etna i Moris będą się domagali od kociaków sardynek.:)[/QUOTE]
gorzej jeśli psy pomyślą, że koty to też takie sardynki tylko w większym wydaniu ;)

[quote name='malawaszka']wow fajnie Wam idzie oswajanie... może ja moim zrobię takie sesje to przestaną gonić te nasze koty... tylko miałabym problem ze schowaniem dorosłych kocic w dłoniach :evil_lol:[/QUOTE]ja nie wiem kiedy się odważę puścić tak normalnie towarzystwo, by sobie razem chodziło...

[quote name='lula2010']fajnie ,ze wszystko ok na kocio/psim froncie :multi: a czy kotecki zapoznaly sie juz z kanapami w domu?:evil_lol: czy korzystaja z drapaka?:diabloti:[/QUOTE]z kanapami tak, ze stolikiem do kawy też:mad:drapaka takiego prawdziwego jeszcze nie mamy ale ten który im zrobiłam na początku bardzo lubią i korzystają. dodatkowo wczoraj zrobiłam im domki z kartonów by mogły przechodzić z jednego do drugiego i się w nich bawić, bo miałam wrażenie, że zaczynają się nudzić w łazience(zaczęły wchodzić do szuflad w takiej małej szafeczce łazienkowej:evil_lol:). na drapak jeszcze kilka dni poczekają ale z tym się nie spieszy, bo i tak na razie nie mają na stałe dostępu do całego domu a jak je wypuszczam to raczej zwiedzają kąty.

[quote name='Ptysiak']Małymi kroczkami do przodu :) Fajnie, że powoli wszystko dobrze idzie :)

Dobrze, że lubi te kocie sardynki przynajmniej się nie zmarnują :evil_lol:[/QUOTE]oby tak dalej...
u nas nic się nie zmarnuje, bo morris i etna zeżrą wszystko co się da i w każdej ilości :diabloti:

Posted

Cudne kociaki, takie maluchy są świetne, zawsze je męczę w schronisku :evil_lol: Dorosłych kotów się boję :evil_lol:
U mnie była odwrotna sytuacja, bo to kot był pierwszy w domu, a potem przyniosłam szczyla. Kocisko na widok szczyla w domu mało na zawał nie zeszło :evil_lol:

Posted

[quote name='Naklejka']Cudne kociaki, takie maluchy są świetne, zawsze je męczę w schronisku :evil_lol: Dorosłych kotów się boję :evil_lol:
U mnie była odwrotna sytuacja, bo to kot był pierwszy w domu, a potem przyniosłam szczyla. Kocisko na widok szczyla w domu mało na zawał nie zeszło :evil_lol:[/QUOTE]słyszałam, że ponoć łatwiej przyzwyczaić psy do nowego kota niż odwrotnie.

Posted

[quote name='Naklejka']Może i racja, Arniego Ruda wciąż nie akceptuje i okłada go pazurami po pysku. Jetsan może ją powąchać, lizać, ale tylko Arni się pojawi i go atakuje :evil_lol:[/QUOTE]

za słabszego się wzięła ;) jetsanowi nie podskoczy bo pewnie wie, że przez futro i tak się nie przebije ;)

pierwszy króciutki filmik. jeśli uda mi się zgrać to będzie ciąg dalszy...
[video=youtube_share;RHUIkVfDSdg]http://youtu.be/RHUIkVfDSdg[/video]

Posted

[quote name='dOgLoV']uooooo ja ale fajny ten filmik :loveu:

czekam na więcej :multi:[/QUOTE]

strasznie wolno się ładuje. a jeszcze gadałam głupoty i podmieniłam dźwięk, więc już w ogóle czekałam i czekałam aż się zapisze. nie wiem czy coś się jeszcze uda ale choć jeden
[video=youtube;W3w_n-8iM1o]http://www.youtube.com/watch?v=W3w_n-8iM1o[/video]

Posted

Cudne, boskie :-) Fantastyczmie oglada sie takie filmiki. Agata, jeszcze moment jak sie kociska do Luski szajbuski przyzwyczaja i zaczna szalec ;-) Ale widze, ze kicia odwazniejsza od braciszka ;-) Kapitalne sa :-)

Posted

[quote name='dOgLoV']hihihihi dwóch na jednego to nie sprawiedliwe :evil_lol:

słodziaki :loveu::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]zmasowany atak:diabloti:

[quote name='magdabroy']Boskie filmiki :loveu: I wiem, że się powtarzam, ale po tych filmikach stwierdzam w 100%, że Lucynka będzie ich najlepszą psią przyjaciółką :loveu:[/QUOTE]
jak mam kociaki na kolanach, to one chyba bezpiecznie się czują, bo pozwalają się lucynie dokładnie obwąchać i polizać. dziś lucynka wyczyściła anisowi uszy i dawała mu buziaki w samiusieńki różowy nosek:loveu: lucynka to z całą pewnością kocia mama :)

Posted

[quote name='bira']Cudne, boskie :-) Fantastyczmie oglada sie takie filmiki. Agata, jeszcze moment jak sie kociska do Luski szajbuski przyzwyczaja i zaczna szalec ;-) Ale widze, ze kicia odwazniejsza od braciszka ;-) Kapitalne sa :-)[/QUOTE]

a właśnie nie. anis zazwyczaj z napuszoną kitą pierwszy podchodzi do lucka i pierwszy atakuje:diabloti: salma jest spokojniejsza. jak na razie jej imię idealnie do niej pasuje

Posted

Na filmikach to mloda jest odwazniejsza :-) Wychodzi, zaczepia, a ten rudy gamon pod kaloryferem twardziela zgrywa ;-) Jak Lucyna doopa sie do niego odwroci ;-)

Posted

:loveu::loveu::loveu::loveu:

jaka Lucynka jest kochana :loveu::loveu::loveu: nikt mi nie powie ale mogła by zagrać zgredka w harrym ma identyczne ucholki :loveu::loveu::loveu::loveu:

a tekst :" [B]to nie jest gupolu[/B] " wymiata :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: