Jump to content
Dogomania

Lecter(*) Etna-PIGbullka,Morris-CaneCundel,Lucynka-szczurzynka,Kruszynka-burbulinka

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdabroy']Właśnie o to mi chodziło, że jak apetyt nie wróci, to powinna być wizyta dzisiaj ;) Ale widzę, że już masz to w planach ;)

Wydaje mi się, że te robaki ich tak męczą :/ Po tym jak pisałaś w jakich warunkach żyły, to wolę nie myśleć co mają w tym swoim organiźmie :roll:[/QUOTE]no niestety...
a jak zdecydowaliśmy sie wziąć te koty to powiedziałam do karola, że fajnie, że takie znaleźliśmy, zdrowe, ładne, zadbane, bo nie mam teraz czasu na chore zwierzaki....jednak takie były tylko na zdjęciu:shake:
a tu jednak czas trzeba znaleźć ;) oby szybko doszły do siebie.

Posted

[quote name='Donvitow']Mogą się toksyny z uśmierconych robali wchłaniać.:(. Aga a siusiają i kupy robią.?[/QUOTE]tak, załatwiają się. kilka razy dziennie im sprzątam.

Posted

[quote name='agaga21']

witam :) nie wiedziałam, że taka nieśmiała jesteś ;)
[/QUOTE]

No może nie aż tak, ale ogólnie to pisać nie lubię, wolę czytać ;)

Robale mogą je męczyć, weci zawsze mi mówili, że po odrobaczaniu zwierze może być osłabione, bez apetytu...

Posted

[quote name='Naklejka']No może nie aż tak, ale ogólnie to pisać nie lubię, wolę czytać ;)

Robale mogą je męczyć, weci zawsze mi mówili, że po odrobaczaniu zwierze może być osłabione, bez apetytu...[/QUOTE]widać koty do gadania skłaniają ;)

[quote name='Donvitow']Aga miło było zaglądać do Twojej galerii. Szkoda że nasz opuszczasz. Będzie Cię nam bardzo brakować.[/QUOTE]

bardzo śmieszne, bardzo.
za to ja wciąż czekam aż ty w końcu swoją założysz, bo też masz piękne stado :)

Posted

[quote name='Donvitow']Gorzej niż Bana.
Zalogowała się na Forum Miau. :)[/QUOTE]zalogowałam się w zeszłym roku:eviltong:
ale teraz poczułam się "upoważniona" by coś napisać:oops:;)

Posted

[quote name='malawaszka']hahah i masz na miau galerię??? :cool3:[/QUOTE]a jak :) musiałam się pochwalić takimi ślicznotami :mdrmed::mdrmed:

[quote name='magdabroy']I jak kociaki? Apetyt wrócił?[/QUOTE]wróciliśmy właśnie od weta, chłopak od razu poleciał zrobić siku a potem prosto do miseczki z suchą karmą także z nim lepiej. przed wyjściem też widziałam, że jadł mokrą i trochę serka wiejskiego. waży 0,6kg czyli tyle co w niedzielę. dziewczynka niestety zjechała o 0,1kg w dół a przy tak małej masie to sporo. po powrocie jak ją posadziłam tak siedziała, jeść nie chce, pić nie, więc wsadziłam ją do kontenerka na posłanko i pewnie śpi.
oba dostały podskórnie elektrolity(?), glukozę i aminokwasy(?) i antybiotyk. osłuchowo ok, temperatura też. ponoć jutro mają się poczuć lepiej.
dostałam też dla nich jakąś pastę witaminową którą mam im dawać.
kociaki mają kompletnie 2 różne charaktery. chłopak zamknięty w transporterze wyciąga łapki, gryzie kraty, miauczy, dramatyzuje ale wystarczy go palcem chwilę pogłaskać i zaczyna mruczeć :) dziewczynka siedzi cicho i się nie wychyla.

Posted

[quote name='malawaszka']trzymam kciuki, żeby było ok już![/QUOTE]

dzięki.
wciąż nie mamy imion. bonnie i clyde fajnie brzmi ale jakoś clyde mi nie pasuje, nie wiem dlaczego...jak tak dalej pójdzie to zostaną na zawsze chłopakiem i dziewczynką:laugh2_2:

Posted (edited)

niestety dziewczynka nadal nie chce jeść :(
chłopak je za dwóch.
nie wiem dlaczego ale spodziewałam się że jak rano wstanę i dam im śniadanie to razem wszystko zjedzą...
jak wstałam i do nich zajrzałam to się bawiły więc jakoś bardzo osłabiona nie jest ale martwi mnie że nie chce jeść. wcisnełam jej tylko trochę tej pasty vita-pet do pyszczka. może potrzebuje więcej czasu. z wetem mam się dziś zdzwonić co i jak.

mam imiona :)
[B]salma[/B]=spokojna i [B]anis[/B]=przyjaciel

Edited by agaga21
Posted

Śliczne imiona :loveu:

Kupiłaś im to mleczko dla kociąt? Może smaruj jej pyszczek mlekiem, żeby musiała to zlizywać z mordki. Zawsze to jakieś kalorie dla organizmu ;) A co za tym idzie, więcej siły do walki z robalami ;)