agaga21 Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 [quote name='magdabroy']Właśnie o to mi chodziło, że jak apetyt nie wróci, to powinna być wizyta dzisiaj ;) Ale widzę, że już masz to w planach ;) Wydaje mi się, że te robaki ich tak męczą :/ Po tym jak pisałaś w jakich warunkach żyły, to wolę nie myśleć co mają w tym swoim organiźmie :roll:[/QUOTE]no niestety... a jak zdecydowaliśmy sie wziąć te koty to powiedziałam do karola, że fajnie, że takie znaleźliśmy, zdrowe, ładne, zadbane, bo nie mam teraz czasu na chore zwierzaki....jednak takie były tylko na zdjęciu:shake: a tu jednak czas trzeba znaleźć ;) oby szybko doszły do siebie. Quote
Donvitow Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Mogą się toksyny z uśmierconych robali wchłaniać.:(. Aga a siusiają i kupy robią.? Quote
agaga21 Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 [quote name='Donvitow']Mogą się toksyny z uśmierconych robali wchłaniać.:(. Aga a siusiają i kupy robią.?[/QUOTE]tak, załatwiają się. kilka razy dziennie im sprzątam. Quote
Naklejka Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='agaga21'] witam :) nie wiedziałam, że taka nieśmiała jesteś ;) [/QUOTE] No może nie aż tak, ale ogólnie to pisać nie lubię, wolę czytać ;) Robale mogą je męczyć, weci zawsze mi mówili, że po odrobaczaniu zwierze może być osłabione, bez apetytu... Quote
Donvitow Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Aga miło było zaglądać do Twojej galerii. Szkoda że nasz opuszczasz. Będzie Cię nam bardzo brakować. Quote
agaga21 Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 [quote name='Naklejka']No może nie aż tak, ale ogólnie to pisać nie lubię, wolę czytać ;) Robale mogą je męczyć, weci zawsze mi mówili, że po odrobaczaniu zwierze może być osłabione, bez apetytu...[/QUOTE]widać koty do gadania skłaniają ;) [quote name='Donvitow']Aga miło było zaglądać do Twojej galerii. Szkoda że nasz opuszczasz. Będzie Cię nam bardzo brakować.[/QUOTE] bardzo śmieszne, bardzo. za to ja wciąż czekam aż ty w końcu swoją założysz, bo też masz piękne stado :) Quote
bira Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='Donvitow']Aga miło było zaglądać do Twojej galerii. Szkoda że nasz opuszczasz. Będzie Cię nam bardzo brakować.[/QUOTE] ????!!!??? Quote
agaga21 Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 [quote name='bira']????!!!???[/QUOTE] nigdzie się nie wybieram ;) Quote
malawaszka Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 aż sprawdziłam czy Agata bana dostała :lol: Quote
agaga21 Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 [quote name='malawaszka']aż sprawdziłam czy Agata bana dostała :lol:[/QUOTE]hahahaha! vito, widzisz co narobiłeś?:mad::evil_lol: Quote
Donvitow Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 Gorzej niż Bana. Zalogowała się na Forum Miau. :) Quote
agaga21 Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 [quote name='Donvitow']Gorzej niż Bana. Zalogowała się na Forum Miau. :)[/QUOTE]zalogowałam się w zeszłym roku:eviltong: ale teraz poczułam się "upoważniona" by coś napisać:oops:;) Quote
bira Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='agaga21']nigdzie się nie wybieram ;)[/QUOTE] No ja mysle ;-) Quote
Donvitow Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 To fajnie że będziesz i u Nas pisać.:) Quote
malawaszka Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 hahah i masz na miau galerię??? :cool3: Quote
Donvitow Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='malawaszka']hahah i masz na miau galerię??? :cool3:[/QUOTE] No właśnie ma.:) Quote
agaga21 Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 [quote name='malawaszka']hahah i masz na miau galerię??? :cool3:[/QUOTE]a jak :) musiałam się pochwalić takimi ślicznotami :mdrmed::mdrmed: [quote name='magdabroy']I jak kociaki? Apetyt wrócił?[/QUOTE]wróciliśmy właśnie od weta, chłopak od razu poleciał zrobić siku a potem prosto do miseczki z suchą karmą także z nim lepiej. przed wyjściem też widziałam, że jadł mokrą i trochę serka wiejskiego. waży 0,6kg czyli tyle co w niedzielę. dziewczynka niestety zjechała o 0,1kg w dół a przy tak małej masie to sporo. po powrocie jak ją posadziłam tak siedziała, jeść nie chce, pić nie, więc wsadziłam ją do kontenerka na posłanko i pewnie śpi. oba dostały podskórnie elektrolity(?), glukozę i aminokwasy(?) i antybiotyk. osłuchowo ok, temperatura też. ponoć jutro mają się poczuć lepiej. dostałam też dla nich jakąś pastę witaminową którą mam im dawać. kociaki mają kompletnie 2 różne charaktery. chłopak zamknięty w transporterze wyciąga łapki, gryzie kraty, miauczy, dramatyzuje ale wystarczy go palcem chwilę pogłaskać i zaczyna mruczeć :) dziewczynka siedzi cicho i się nie wychyla. Quote
malawaszka Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 biedna maleńka, pewnie te wstrętne robale ją podtruły toksynami i organizm walczy - trzymam kciuki, żeby było ok już! Quote
agaga21 Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 [quote name='malawaszka']trzymam kciuki, żeby było ok już![/QUOTE] dzięki. wciąż nie mamy imion. bonnie i clyde fajnie brzmi ale jakoś clyde mi nie pasuje, nie wiem dlaczego...jak tak dalej pójdzie to zostaną na zawsze chłopakiem i dziewczynką:laugh2_2: Quote
agaga21 Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 (edited) niestety dziewczynka nadal nie chce jeść :( chłopak je za dwóch. nie wiem dlaczego ale spodziewałam się że jak rano wstanę i dam im śniadanie to razem wszystko zjedzą... jak wstałam i do nich zajrzałam to się bawiły więc jakoś bardzo osłabiona nie jest ale martwi mnie że nie chce jeść. wcisnełam jej tylko trochę tej pasty vita-pet do pyszczka. może potrzebuje więcej czasu. z wetem mam się dziś zdzwonić co i jak. mam imiona :) [B]salma[/B]=spokojna i [B]anis[/B]=przyjaciel Edited September 27, 2012 by agaga21 Quote
justysiek Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 biedna mała, trzymaj się biedulko! cześć :loveu: Quote
malawaszka Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 no chyba powinna dostać kroplówkę, małe kotki bardzo szybko się odwadniają Quote
*Magda* Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Śliczne imiona :loveu: Kupiłaś im to mleczko dla kociąt? Może smaruj jej pyszczek mlekiem, żeby musiała to zlizywać z mordki. Zawsze to jakieś kalorie dla organizmu ;) A co za tym idzie, więcej siły do walki z robalami ;) Quote
Recommended Posts