Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myśle , że najpierw trzeba odebrać sunie ...póki co po dobroci pan oddaje , bo ja się siłowo zacznie to może być tylko gorzej ... Sunieczka biedna :-(. Jak wygląda samiec ??Czy tez taki wynędzniały ??

Posted

No i mamy problem. Właściciel namierzył ogłoszenie i jest wściekły. Napisał do mnie. Oto część jego wypowiedzi:
"NATYCHMIAST PROSZĘ O ZDJĘCIE AUKCJI Z ALLEGRO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
była chora na parwowirozę stąd jej stan
druga opcja że jest z psem i są to psy waleczne a ona próbuje dominowac co nijak jej nie wychodzi stąd pomysł na sprzedaż lub oddanie
co do mieszkania w kojcu to LITOŚCI ! ! ! grzejnik mają na zimę olejowy w budzie więc mają lepiej niż ja w zimie
TRZEBA BYŁO DOPYTAĆ KONKRETNIE MNIE A NIE WYPISYWAĆ BZDURY I MNIE OCZERNIAĆ JESTEM WŚCIEKŁY NA MAXA
ja wystawiam aukcję obecnie i nie chce takiej "pomocy"
PARWOWIROZA zawsze bedzie jej kolidowała z odżywianiem jest niska przyswajalnosć pokarmu
nie mam zamiaru oddawać jej za darmo za dużo środków poszło na jej utrzymanie
nie była kupowana z celem rozmnażania
nie jest kupiona z pseudo hodowli
"
Dla dobra psa przeprosiłam go, powiedziałam, że chcemy dobrze, że zmienię tekst na allegro, tylko niech poda mi więcej info o suni. Ale on się zaciął i już. Poza tym nie ma zamiaru oddawać suczki, tylko sprzedać... Wrrrr....

I co teraz?
Jak się domyślam każda pomoc będzie odrzucana...

Posted

w takim razie trzeba ja ODKUPIC!!!!!
ktoś ją kupi? kto? pseudohodowca?
widać , że ta suka jest w strasznym stanie, a jesli jest dominujaca i scysje z drugim psem doprowadzaja do ran na ciele, to trzebaby suke odizolowac.(bo wreszcie moze dojsc do czegos powazniejszego, zagryzienia, etc)
nikunia powiedziala, ze wlasciciel zapomina ja karmic.
Ja juz nie wiem jak sie do tego wszystkiego ustosunkowywac, ale jedno jest pewne - tam gdzie jest , zostac nie moze.

Posted

ab-agnieszka napisał(a):
Kasia wyslij mi link do tej jego aukcji
Jeszcze nie wystawił.

Agnieszka(Visenna) napisał(a):
Chyba, ze... napisze do ElzyMilicz.
Moze ona bylaby w stanie wykombinowac tymczas.. jest niedaleko Wroclawia, wielokrotnie nam pomagala.
Napisz, proszę.

Posted

Sorki, trafilam przypadkiem, ale ten pies jest ewidentnie zaniedbany, powinien byc natychmiast odebrany wlascicielowi, a on ukarany. To koszmar, o czym tu mowic, wolontariuszka, z tego co zrozumialam jezdzi i szczepi? Kogo macie na miejscu? Zglaszajcie natychmiast, przeciez to kpina! Czy ktos temu kretynowi uswiadomil co grozi za takie traktowanie psa?

Posted

W tej sytuacji trzeba zalozyc szybko watek u fanow dogow argentynskich, a psa zabierac, przeciez to jawne lamanie ustawy. Nie mozna tylko achac i ochac, ten pies wymaga szybkiej pomocy. Jakie fundacje sa jeszcze w tamtej okolicy? Czy ten debil mysli, ze ktos kupi chorego, zaglodzonego psa? Probuje zbic kase.

Posted

Dane sa w ogloszeniu? Nawet jesli pies trafi do schronu, mozna szukac mu dt, mozna szukac sponsorow na hotelik, w schronie czesto sa wolontariusze, ktorzy moga pomoc dopilnowac sterylki, leczenia, wszedzie trzeba pukac

A poza tym czy ktos ma kontakt z zalozycielka watku? Nie mowie o gg, a nr telefonu. Cos mi tu sie nie podoba