Agnieszka(Visenna) Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Dział ogłoszeń serwisu BONO POLSKA. Ogłoszenia, kupię, sprzedam, oddam, zaopiekuję się www.swiat-zwierzat.blog.pl oraz wyrozniona na 9 alegratka Dog Argentyński, suczka - szkielet na 4 łapach ! Quote
:: FiGa :: Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Zapisuję sobie wątek... biedna sunia. Gdzie dokladnie przebywa? Quote
maciaszek Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Rozesłałam info do kilku osób z Wrocławia i okolic. Zaraz zrobię allegro. Quote
Alicja Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Myśle , że najpierw trzeba odebrać sunie ...póki co po dobroci pan oddaje , bo ja się siłowo zacznie to może być tylko gorzej ... Sunieczka biedna :-(. Jak wygląda samiec ??Czy tez taki wynędzniały ?? Quote
maciaszek Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Czy można kupić worek wysokokalorycznej karmy i przychodzić dokarmiać sunię ("właścicielowi" karmy bym nie zostawiła)? Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 tak jak napisalam na pw, po 25 moge przychodzic dziewczyne dokarmiac. Jakie jest Twoje stanowisko w tej sprawie nikuniu ? czy porozmawiasz z "wlascicielem"? Quote
maciaszek Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Ponieważ przeskoczyliśmy już na nast. stronę to poproszę, cobyś przeczytała niukunia wszystkie nowe posty i spróbowała odpowiedzieć na padające w nich pytania. Quote
agaga21 Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 czy ona jest pogryziona, czy mi się wydaje? :placz:biedna, szkielecik! Quote
maciaszek Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 No i mamy problem. Właściciel namierzył ogłoszenie i jest wściekły. Napisał do mnie. Oto część jego wypowiedzi: "NATYCHMIAST PROSZĘ O ZDJĘCIE AUKCJI Z ALLEGRO !!!!!!!!!!!!!!!!!!! była chora na parwowirozę stąd jej stan druga opcja że jest z psem i są to psy waleczne a ona próbuje dominowac co nijak jej nie wychodzi stąd pomysł na sprzedaż lub oddanie co do mieszkania w kojcu to LITOŚCI ! ! ! grzejnik mają na zimę olejowy w budzie więc mają lepiej niż ja w zimie TRZEBA BYŁO DOPYTAĆ KONKRETNIE MNIE A NIE WYPISYWAĆ BZDURY I MNIE OCZERNIAĆ JESTEM WŚCIEKŁY NA MAXA ja wystawiam aukcję obecnie i nie chce takiej "pomocy" PARWOWIROZA zawsze bedzie jej kolidowała z odżywianiem jest niska przyswajalnosć pokarmu nie mam zamiaru oddawać jej za darmo za dużo środków poszło na jej utrzymanie nie była kupowana z celem rozmnażania nie jest kupiona z pseudo hodowli" Dla dobra psa przeprosiłam go, powiedziałam, że chcemy dobrze, że zmienię tekst na allegro, tylko niech poda mi więcej info o suni. Ale on się zaciął i już. Poza tym nie ma zamiaru oddawać suczki, tylko sprzedać... Wrrrr.... I co teraz? Jak się domyślam każda pomoc będzie odrzucana... Quote
agaga21 Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 jedyna możliwość to taka, że ktoś ją kupi Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 w takim razie trzeba ja ODKUPIC!!!!! ktoś ją kupi? kto? pseudohodowca? widać , że ta suka jest w strasznym stanie, a jesli jest dominujaca i scysje z drugim psem doprowadzaja do ran na ciele, to trzebaby suke odizolowac.(bo wreszcie moze dojsc do czegos powazniejszego, zagryzienia, etc) nikunia powiedziala, ze wlasciciel zapomina ja karmic. Ja juz nie wiem jak sie do tego wszystkiego ustosunkowywac, ale jedno jest pewne - tam gdzie jest , zostac nie moze. Quote
ab-agnieszka Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Ja nie widze zadnej jego aukcji na allegro a to gn....:angryy: Quote
maciaszek Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Właściciel wystawia normalna aukcję bez ceny minimalnej, kto wylicytuje ten kupi :placz:. On kupił ją za 2000 zł i chętnie za tyle by ją sprzedał... Quote
ab-agnieszka Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Kasia wyslij mi link do tej jego aukcji Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Nie mam pojecia co robic, na hotel trudno bedzie uzbierac, zwlaszcze, ze to duzy pies. Chyba, ze... napisze do ElzyMilicz. Moze ona bylaby w stanie wykombinowac tymczas.. jest niedaleko Wroclawia, wielokrotnie nam pomagala. Quote
maciaszek Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 ab-agnieszka napisał(a):Kasia wyslij mi link do tej jego aukcjiJeszcze nie wystawił. Agnieszka(Visenna) napisał(a):Chyba, ze... napisze do ElzyMilicz. Moze ona bylaby w stanie wykombinowac tymczas.. jest niedaleko Wroclawia, wielokrotnie nam pomagala.Napisz, proszę. Quote
Erazm Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Sorki, trafilam przypadkiem, ale ten pies jest ewidentnie zaniedbany, powinien byc natychmiast odebrany wlascicielowi, a on ukarany. To koszmar, o czym tu mowic, wolontariuszka, z tego co zrozumialam jezdzi i szczepi? Kogo macie na miejscu? Zglaszajcie natychmiast, przeciez to kpina! Czy ktos temu kretynowi uswiadomil co grozi za takie traktowanie psa? Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Ja o zgloszeniu sprawy do ToZu mowilam wczesniej,ale autorka watku sugerowala, ze lepiej nie.Kiedy jednak pojawiaja sie trudnosci.. zreszta toz moze psa zabrac, umiescic w schronie, skad moze trafic byle gdzie.. i poki co taki zamkniety krag Quote
Erazm Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 W tej sytuacji trzeba zalozyc szybko watek u fanow dogow argentynskich, a psa zabierac, przeciez to jawne lamanie ustawy. Nie mozna tylko achac i ochac, ten pies wymaga szybkiej pomocy. Jakie fundacje sa jeszcze w tamtej okolicy? Czy ten debil mysli, ze ktos kupi chorego, zaglodzonego psa? Probuje zbic kase. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 nic mnie nie obchodzi, czy probuje czy nie. Trzeba psa ratowac.Prosimy o wypowiedz nikuniu , ew. o dane wlasciciela, aby moc przeprowadzic interwencje. Quote
Erazm Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Dane sa w ogloszeniu? Nawet jesli pies trafi do schronu, mozna szukac mu dt, mozna szukac sponsorow na hotelik, w schronie czesto sa wolontariusze, ktorzy moga pomoc dopilnowac sterylki, leczenia, wszedzie trzeba pukac A poza tym czy ktos ma kontakt z zalozycielka watku? Nie mowie o gg, a nr telefonu. Cos mi tu sie nie podoba Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 moze i racja. ale mimo wszystko nie ma danych wlasciciela. Quote
Erazm Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Kto ma kontakt z osoba , ktora watek zalozyla? Quote
maciaszek Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Spokojnie. Tu trzeba działać z głową. Dla dobra suni. A najlepiej większość zasadniczych rozmów przenieść na PW. Facet wystawił aukcję, na 10 dni, mamy chwilę czasu: DOG ARGENTYŃSKI SUKA mastiff amstaf molos (722385507) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 " WSZYSTKIE SZCZEPIENIA ŁĄCZNIE Z WŚCIEKLIZNĄ) PRZESZŁA JEDEN MIOT DAJĄC PRZEPIĘKNE POTOMSTWO (nie jest sterylizowana)" zaznaczony brak sterylizacji = wieksze zainteresowanie pseudoh. naprawde trzeba dzialac Quote
Recommended Posts