niukunia Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Jest to DOG ARGENTYNSKI, 2 letnia suczka bezmyslnie kupiona w pseudohodowli przez znajomego :shake:. Sunia wymaga odkarmienia bo jest przerazliwie chuda, przeszla parwowizroze jakis czas temu i miala juz jeden miot jakies pol roku temu :placz: Sunia znajduje się we WROCŁAWIU. BŁAGAM O DOMEK DLA NIEJ !! Bylam tam i sunia jest przyjazna (przynjamniej dla mnie byla jako dla obcej osoby), słodka i będzie śliczna po odpowiednim dokarmieniu. Nie podaję ceny bo dobry domek dla niej bedzie bezcenny Quote
Kamila_ Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 może jakieś zdjęcia :p szkoda niuni, ale opis by sie przydał, jak reaguje na inne psy, suki , dzieci i ludzi :cool1: Quote
niukunia Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Na fotki czekam jeszcze od wlasciciela, napisalam o tym fakcie jak sie tylko od niego doweidzialam. Więc beda napewno. I masz rację, nie pomyślałam, by osobiscie sprawdzic jej reakcje na inne psy. Z tego co widzialam, jest z jeszcze jednym psem tej rasy i ona probuje go dominowac, ale jest na to za slaba i obrywa od niego. Więc jest typem dominantki. Byłą bardzo przyjazna do mnie jako do obcej osoby, ale moze nie na wszystkich tak reaguje. Resztę opisze po niedzielnej wizycie u niej! Dziękuję za zainteresowanie :) Quote
niukunia Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 Takie fotki dostałam dzis, nie udalo mi sie zobaczyc z niunia niestety, mam nadzieje ze bedzie to w ta niedziele bo musze jechac tam ze swoim wetem, który zgodzil sie nieodplatnie ja zaszczepic na wscieklizne, Panie Bogdanie! DZIEKUJE!! Jesli ktos chcialby podarowac jej dobry domek, prosze o kontakt!! na maila [email protected], lub gg 3092099, lub tutaj Quote
ab-agnieszka Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 O rany przeciez to szkielet.:shake::-( Quote
niukunia Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 Szkielet bardzo nieszczesliwy w dodatku. Wlasciciel nie panuje nad wlasnym zyciem a podjal sie opanowania dwoch duzych wymagajacych pracy psow... :placz: Quote
Kamila_ Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 :shake: same kości . . . Nie dało by rady jakiegoś DT nawet załatwić? :shake: porozsyłam niunię jest PIĘKNA szkoda że mam suczkę :roll: HOP! Quote
niukunia Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 Jest sliczna i kochana, ja nie moge jej wziasc bo mam juz swoje 3... :placz: i nie znam jak narazie nikogo kto by mogl jej DT dac.. ale szukam szukam! Dziekuje Kamila za porozsylanie jej, mam nadzieje ze sie uda!!! Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Nikunia, podaj jakis namiar na siebie.. i czy jest szansa WYSTERYLIZOWAC sunie przed adopcja? zeby nie trafila z deszczu pod rynne.. Quote
niukunia Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 Mój mail - [email protected] gg - 3092099 Co do sterylizacji to nie zabardzo nie wiem jakie sa koszty takiego zabiegu.. nigdy nie mialam potrzeby takiej wiedzy, moze ktos mi podpowie? moze uda sie namowic ktoregos z wetow na czesciowy sponsoring? bo o wlascicielu nawet nie ma co myslec ze da choc zlotowke na to.. jak nie ma nawet na jedzenie dla psow :-( Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Ok, zrobimy tak - ja sie biore za ogloszenia, wstawie Twoj mail i gg, ale jak ktos bedzie chcial suczke adoptowac, to oprocz wizyty przedadopcyjnej bedzie MUSIAL podpisac zobowiazanie, ze ja wysterylizuje.Bo naprawde, w kwestii psow rasowych jest ten problem, ze interesuja sie nimi pseudohodowcy.. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 poki co jest tu - www.swiat-zwierzat.blog.pl , link do bloga znajduje sie na oficjalnej stronie Schroniska, duzo ludzi z Wrocławia tu zagląda. Quote
niukunia Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 DZIEKUJE!! O suni wiadomo już dosc szeroko, wiec chyba szansa jest.. A pomysł z umowa i zobowiązaniem jest bardzo trafiony! Nigdy się nie zajmowałam takimi smutnymi sprawami organizacyjnie i kazda podpowiedz sie przyda. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Mam tutaj wzor umowy adopcyjnej UMOWA ADOPCYJNA PSA nr: ........ Imię i Nazwisko: ................................................... Adres: ....................................................... Numer dowodu: .......................................... Numer telefonu: ................................. Zobowiązuję się: 1.Zapewnić zwierzęciu godne warunki bytowania, wyżywienie oraz stały dostęp do świeżej, chłodnej wody. 2.Zaopatrzyć zwierzę w obrożę z numerem telefonu. 3.Nie trzymać psa na łańcuchu, a psu podwórzowemu zapewnić ciepłą budę i kojec odpowiedniej wielkości. 4.Zapewnić zwierzęciu opiekę weterynaryjną w razie choroby oraz profilaktyczne szczepienia ochronne i konieczne zabiegi higieniczne. 5.Wysterylizować/wykastrować adoptowane zwierzę, a przed wykonaniem zabiegu absolutnie nie dopuścić do rozmnożenia. 6.Traktować adoptowane zwierzę łagodnie, cierpliwie i wyrozumiale. 7.Wyrażam zgodę na przeprowadzenie wizyty poadopcyjnej i odebranie zwierzęcia w razie stwierdzenia niedotrzymania zobowiązań zawartych w umowie adopcyjnej. Opiekun Tymczasowy: Imię i Nazwisko: ................................... Adres: ........................................................ Numer telefonu: ................................. Umowa dotyczy psa o imieniu: .............. Rasy: .......................... Barwy: ................................ Podpis nowego opiekuna podpis opiekuna tymczasowego Jak ktos sie do Ciebie zglosi , daj znac.. ja jeszcze tak jak mowie ogloszenia porobie Quote
niukunia Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 Wielkie dzieki!! :) napewno dam znac co i jak, jesli sie cos ruszy.. Quote
ab-agnieszka Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Widzialam ze na molosych watek juz ma. Quote
niukunia Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 Tak, staram się umieszczać informacje o jej nieszczesciu gdzie sie da. Chodzi mi tu o fora bo nie wyobrazam sobie jej wstawiac na jakies aukcje :roll: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 ta suka wyglada w ten sposob, ze moim zdaniem to sprawa sie do TOZu nadaje... Quote
niukunia Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 Aga, TOZ-owi na razie dajmy spokój, własciciel oprzytomniał i chce dla niej lepszy domek. Ona nie jest bita ani katowana, jest po prostu głodna i mam nadzieje, ze szybko znajdzie sie ktos kto porzadnie w koncu ja nakarmi :placz: Ale mysle ze jesli w napadzie naglej milosci do niej, jak przyjdzie co do czego, nie bedzie chcal jej oddac, to mysle ze innego wyjscia nie bedzie :shake: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Koniecznie! suka nie moze zostac tam gdzie jest! :mad::mad: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 nikunia,moze by przyjechac tam i chociaz ja nakarmic :mad: Quote
maciaszek Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Agnieszko, dziękuję za PW. To jakiś koszmar :placz:. Jak można psa doprowadzić do takiego stanu? Jak wygląda ten drugi argentyn? Też tak, jak ona? [quote name='niukunia']Aga, TOZ-owi na razie dajmy spokój, własciciel oprzytomniał i chce dla niej lepszy domek. Ona nie jest bita ani katowana, jest po prostu głodna i mam nadzieje, ze szybko znajdzie sie ktos kto porzadnie w koncu ja nakarmi :placz:Rozumiem, że ona wciąż jest u właściciela. On nie może jej nakarmić? W glowie mi się to nie mieści. Przecież to dręczenie zwierzęcia :angryy:! Czy sunia ma jakieś ogłoszenia? Jeśli tak, to wklejcie proszę do pierwszego postu linki do nich. Ma allegro, alegratkę? Tutaj wzór ankiety przedadopcyjnej: http://www.dogomania.pl/forum/3498097-post77.html Przyszły dom trzeba KONIECZNIE DOKŁADNIE SPRAWDZIĆ !!! Obowiązkowa jest wizyta przedadopcyjna. I dokładna umowa adopcyjna. Dobrze b byuło, żeby umowy nie podpisywał właściciel, tylko, żeby ktoś odpowiedzialny sukę od niego przejął i podpisał umowę, bo właściciel (podejrzewam) nie będzie pilnował czy umowa jest przestrzegana... Tu wzór dokładniejszej umowy: http://www.dogomania.pl/forum/3498097-post77.html Czy potrzebne jest jakieś wsparcie finansowe? Kurcze, najbardziej przydałby się jakiś dt... Tylko skąd go wytrzasnąć? Quote
Recommended Posts