chrupcia Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Napisał chrupcia czy ta petycja coś da.. nie wiem, ale zawsze spróbować mozna Tofiś taka kruszynka przy tym psie a kapielowe zdj są super, tylko zawsze zastanawiam sie jak Wy myjecie włoski koło uszu, oczu i ogólnie pyszczek, bo tyle czytam ze nie mozna zalać ani oczek, ani uszu, ani noska, bo sie piesek zrazi do kąpieli, ale w takim razie jak to zrobić zeby dobrze umyć pyszczek?to jest dla mnie taka zagadka juz od dawno, moze mi ja rozszyfrujesz(bardzo bym prosiła) a i jeszcze chciałam spytać ile miesięcznie york je karmy i mniej wiecej ile kosztuje, bo mi sie wydaje(ale to tylko moze podejrzenia) ze je około 1kg a 1.5kg i koszt to około 50zl gora. Mogłabys odp na moje pytania? Mojej Pixi karma wystarcza na 2 miesiące ( paczka 1,5kg) A główkę myję normalnie polewam delikatnie kubeczkiem żeby noska nie zalać wąsy tak samo a Pix jakoś nie protestuje Dziękuje Doti za odpowiedz:) chociaz myślałam ze sie myle co do ilosci karmy, bo to naprawde malo, ale jak na takie kruszynki to sie dziwić nie powinnam za bardzo:) Quote
Karolina. Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 http://i46.tinypic.com/160q2kh.jpg Ten ręcznik to Toffika? :D Bo tak się składa, że my mamy identyczny dla Lucky'ego :D Pozdrawiamy :) Doti - to z Pixi niejadek mały jest ;) Lucky'emu kilogram karmy RC wystarcza na 1 miesiąc :) Chyba że Pixi dostaje jeszcze czasami inne jedzonko, ryż czy coś, bo Lucky to prawie cały czas na suchym ;) Quote
Doti1986 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Nie Pixi je tylko sucha karmę:) No i jest niejadkiem:( Quote
chrupcia Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Dziewczyny przepraszam ze tak pytam, ale ile kosztuje karma RC ? tak miesiecznie:oops: albo podobna do RC np Eukanuba?? mozecie mi powiedziec, bo w internecie sprawdzalam i pisze ze okolo 50zl za 1 kg, wiec nie wiem, bo jak bym kupowala karme to chyba nie zamawialabym przez internet tylko w sklepie i nie wiem czy kosztowala by tyle samo czy moze wiecej.. Dziekuje za wszystkie odp:oops:;) Quote
Pegaza Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 To zalezy w sklepie mozna kupic na wagę i jest wtedy tansza u mnie okol 23-24 zeta wychodzi kg..a czasem mozna kupic w promocji opakowanie 0,5 + 05 gratis czyli tez 1 kg za 20 zeta. Quote
Marzena* Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='Pegaza']To zalezy w sklepie mozna kupic na wagę i jest wtedy tansza u mnie okol 23-24 zeta wychodzi kg..a czasem mozna kupic w promocji opakowanie 0,5 + 05 gratis czyli tez 1 kg za 20 zeta.[/QUOTE] Cześć Toffisie :loveu: U mnie też na wagę ok 23 zł. Paczka 0,5 kg 24 zł, 1,5 kg 54 zł. Ja przez dłuższy czas kupowałam w lecznicy RC weterynaryjnego i za 4kg płaciłam 99 zł. Starczało na ok 3 m-ce (była wtedy tylko Viky). Trochę więcej niż połowę zamrażałam i nie była zwietrzała (rada weta) Quote
Doti1986 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 U nas kosztuje tyle samo:) W zoologicznym na wagę za kilogram płaci się po 23 zł a za opakowanie 1,5kg trzeba zapłacić 54zł ale na początku taka paczka dla szczeniaka wystarczy na długo moja Pixi pierwszą paczkę miała 3 miesiące:) Quote
*Jot* Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Iwonko,strajkujesz? Wracaj do nas :multi: Quote
chrupcia Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Dziewczyny!!:lol: serdeczne dzieki za odpowiedzi:lol: czyli w sklepie na wage wychodzi taniej niż w internecie, a ja myślałam ze jest na odwrót:lol: no to juz wszystko wiem o tej karmie:lol: bo w necie w róznych sklepcach znalazłam ze 1kg RC to koszt około 50-60zł, a w sklepie praktycznie połowe taniej:lol: nie wiem jak bedzie u mnie musze popytac w zoologicznych i bede juz wszystko wiedziec:lol: jesteście aniołami;) Quote
Pegaza Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Nmzc Kasia;) Tofiki ja dzis tu chyba nie bylam..wiec jestem teraz;) Quote
iwa63 Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Witam wszystkich miłych gości i dziękuję za odwiedzinki [quote name='jot11']Piękne fotki,i z kolegą i te szczurkowe :evil_lol: Toffisiowi pięknie włosy błyszczą :loveu: Pozdrawiamy :multi: Dziękujemy [quote name='Nati28']Witam po nieobecnosci :) http://i45.tinypic.com/106lrf8.jpg slicznosci :loveu: Witamy [quote name='chrupcia']czy ta petycja coś da.. nie wiem, ale zawsze spróbować mozna:roll: Tofiś taka kruszynka przy tym psie:loveu: a kapielowe zdj są super, tylko zawsze zastanawiam sie jak Wy myjecie włoski koło uszu, oczu i ogólnie pyszczek, bo tyle czytam ze nie mozna zalać ani oczek, ani uszu, ani noska, bo sie piesek zrazi do kąpieli, ale w takim razie jak to zrobić zeby dobrze umyć pyszczek?to jest dla mnie taka zagadka juz od dawno, moze mi ja rozszyfrujesz(bardzo bym prosiła) a i jeszcze chciałam spytać ile miesięcznie york je karmy i mniej wiecej ile kosztuje, bo mi sie wydaje(ale to tylko moze podejrzenia) ze je około 1kg a 1.5kg i koszt to około 50zl gora. Mogłabys odp na moje pytania?:oops::lol: Ja główkę Toffisiowi myję w ten sposób,że polewam szamponem,myje włoski aż się spienią i polewam prysznicem jednocześnie ręką trzymam uchole żeby się woda nie nalała, a karma u nas w zoologicznym jest po 30 zł za 1 kg (na wagę) a 25 zł za paczkę 0,5 kg.Toffisiowi 0,5 kg starcza na ok 3 tygodnie oprócz tego je mięsko z kurczaka,ryż marchewkę ,gotuje mu również rapki kurze,serduszka,rzołądki chociaż od jakiegoś miesiaca popsuł mu sie apetyt i zaczął wybrzydzać :( [quote name='*kleo*']http://i47.tinypic.com/29g0dqd.jpg Gracja też lubi dużych kolegów, kręci kółka wokół nich a oni wtedy mają takie śmieszne zbaraniałe miny :evil_lol: do tych mniejszych o dziwo podchodzi z dystansem. Toffiś ciągnie do każdego psa i tylko się ogląda za kolegami [quote name='Viky i Ja']http://i50.tinypic.com/2mme25i.jpg cudny kąpielowy szczurek :loveu: No prawdziwy szczurek [quote name='Doti1986']Słodziak z Toffisia:) A po kąpieli taki puchaty:) [quote name='Doti1986']Mojej Pixi karma wystarcza na 2 miesiące ( paczka 1,5kg) A główkę myję normalnie polewam delikatnie kubeczkiem żeby noska nie zalać wąsy tak samo a Pix jakoś nie protestuje:) [quote name='Pegaza']Cze cukiereczki:) Tofis wykapany sliczny pachnacy lsniacy:loveu: http://i45.tinypic.com/106lrf8.jpg:loveu: Bardzo lubię jak jest taki czyściutki i pacgnący [quote name='matiz91']Dziękujemy bardzo :evil_lol: Pozdrowionka :D Witamy Quote
iwa63 Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 [quote name='Karolina&Lucky']http://i46.tinypic.com/160q2kh.jpg Ten ręcznik to Toffika? :D Bo tak się składa, że my mamy identyczny dla Lucky'ego :D Pozdrawiamy :) Tak to Toffisia ręcznik, miło nam Doti - to z Pixi niejadek mały jest ;) Lucky'emu kilogram karmy RC wystarcza na 1 miesiąc :) Chyba że Pixi dostaje jeszcze czasami inne jedzonko, ryż czy coś, bo Lucky to prawie cały czas na suchym ;) [quote name='Doti1986']Nie Pixi je tylko sucha karmę:) No i jest niejadkiem:( [quote name='jot11']Iwonko,strajkujesz? Wracaj do nas :multi: Sorry już jestem nie strajkuję [quote name='Natalia&Lola']Pozdrowienia dla Toffisia:D My równiez pozdrawiamy [quote name='Doti1986']U nas kosztuje tyle samo:) W zoologicznym na wagę za kilogram płaci się po 23 zł a za opakowanie 1,5kg trzeba zapłacić 54zł ale na początku taka paczka dla szczeniaka wystarczy na długo moja Pixi pierwszą paczkę miała 3 miesiące:) [quote name='Viky i Ja']Cześć Toffisie :loveu: U mnie też na wagę ok 23 zł. Paczka 0,5 kg 24 zł, 1,5 kg 54 zł. Ja przez dłuższy czas kupowałam w lecznicy RC weterynaryjnego i za 4kg płaciłam 99 zł. Starczało na ok 3 m-ce (była wtedy tylko Viky). Trochę więcej niż połowę zamrażałam i nie była zwietrzała (rada weta) No to u was jest taniej [quote name='chrupcia']Dziewczyny!!:lol: serdeczne dzieki za odpowiedzi:lol: czyli w sklepie na wage wychodzi taniej niż w internecie, a ja myślałam ze jest na odwrót:lol: no to juz wszystko wiem o tej karmie:lol: bo w necie w róznych sklepcach znalazłam ze 1kg RC to koszt około 50-60zł, a w sklepie praktycznie połowe taniej:lol: nie wiem jak bedzie u mnie musze popytac w zoologicznych i bede juz wszystko wiedziec:lol: jesteście aniołami;) [quote name='Pegaza']Nmzc Kasia;) Tofiki ja dzis tu chyba nie bylam..wiec jestem teraz;) Miło nam Quote
Yoko2009 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Witamy pięknego kawalera:) i pozdrawiamy porannie i kawowo Quote
chrupcia Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Witam Iwonko:) myslałam już ze odpuściłaś sobie dogo i zapomniałaś o swojej galeri, bo dlugo Cie nie było, ale dobrze że się jednak myliłam:) Dziekuje za wszystkie odpowiedzi bardzo mi pomogły:) w piątek wybieram się do zoologicznego po karme dla ptaków wiec zapytam sie ile u nas kosztuje ta karma:) oby w ogole byla w sprzedazy, bo moje miasto nie jest takie duze, wiec moze sie okazac ze nie sprzedaja, ale raczej mysle ze jest;) teraz zmykam się przygotować do szkoly:) wpadne później, może bedą jakies zdjęcia:cool3: Quote
Natalia&Lola Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Hej:) Zapomnialam wczoraj napisac, że kilka dni mnie nie bylo na dg a tujakie zmiany banerkowe:D Pozdrawiamy i zapraszamy do nas na spora ilość fotek:) Quote
Marzena* Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='Pegaza']Nmzc Kasia;) Tofiki ja dzis tu chyba nie bylam..wiec jestem teraz;)[/QUOTE] Ja też jakoś pobłądziłam i chyba jeszcze dzisiaj u Toffisiów nie byłam :( Pozdrawiamy cieplutko :loveu: Quote
*Jot* Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Hej Toffisie :loveu: Iwonko,co tak mało na dg jesteś? :razz: Quote
chrupcia Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Właśnie Iwonko:) gdzie się podziałaś..:-( ja mam dobre wiadomości, poszłam dziś do zoologicznego zapytałam sie o karme RC czy jest, no i wszystko co chciałam wiedzieć, wiec kg na wage kosztuje 26zł(wiec mniej wiecej tak jak mówiłyście, a myslalam ze u mnie bedzie inaczej) i w ogogle wszystko sie dowiedzialam wiec jest ok:evil_lol: od razy poprawił mi sie humorek bo dzis nie mialam najlepszego.. Pozdrawiam, czekam na nowe zdj i wracajcie szybko!!:) Quote
iwa63 Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 Witam wszystkich miłych i cierpliwych gości U nas była awaria neta coś naprawiali i dlatego nas nie było :-( już nie mogłam się doczekać kiedy naprawią ale dzisiaj w końcu się doczekałam:multi: A wczoraj Toffiś bardzo mnie wystraszył,rano o 5 wymiotował samą pianą,ale później było ok nawet zjadł o 10 śniadanko.Jak przyszłam z pracy o 16 zaczął znowu wymiotować żółtą pianą,tak go pompowało że aż zaczęła pokazywać się krewka w tej pianie,więc ja Toffisia pod pachę i do weta pobiegłam,tak strasznie się bałam że mojemu skarbeczkowi może coś być:placz: Nie wiedziałam czy coś połkną czy może jest inny powód tych wymiotów Wet mu obmacał i słuchawkami obsłuchał brzuszek dał mu 3 zastrzyki i taki proszek który reguluje florę bakteryjną (mam mu dodawać do jedzenia) i podawać rumianek do picia, kazał obserwować,ale mnie pocieszył że na razie nic niepokojącego nie widzi a krew się pokazała bo mogła się uszkodzić śluzówka i jeszcze żeby mu wczoraj nic nie dawać do jedzenia.Wszystko szczęśliwie się skończyło bo Toffiś już nie wymiotował,a dzisiaj już całkiem było dobrze.Ale co się strachu najadłam, aż całą noc mi się śniło że go gonie a on mi ucieka i po ulicy biega a tu auta jeżdżą a ja go wołam a on nie zwraca na mnie uwagi, normalnie szok.Taka wstałam rano umęczona tą gonitwą że byłam cała spocona,tylko zastanawiałam się dlaczego go nie zapięłam na smyczę. I taki miałam smutny piątek :-( Quote
*Jot* Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Najważniejsze,żeby wszystko było dobrze z Toffisiem :loveu: Też byłabym bardzo wystraszona :-( No to w nocy pobiegałaś sobie....:cool3: Serdecznie pozdrawiam i zdrówka dla słodziaka małego :loveu: Quote
Doti1986 Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Teraz pełno wirusów w powietrzu się unosi może coś złapał:( Quote
Recommended Posts