mikag Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 zdjęcia które przesłałam i jakie są na bieżąco to są aktualne! Jeśli są potrzebne inne/dodatkowe to proszę o info Quote
Madziek Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 mikag, czy u Zimki coś nowego? odnowiłam jej ogłoszenia, ale dzwonił tylko jeden gość, któremy poprzedni pies się "zawieruszył gdzies" ... Jeśli możesz to podeślij nowe zdjęcia, wstawię do aukcji Quote
mikag Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 Witam, o to pierwsze wiosenne zdjęcia Zimki, od ostatnich zdjęć z wyglądu nic się nie zmieniła za to nauczyła się szukać swoich zabawek, uwielbia aportować. Quote
zmierzchnica Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 mikag napisał(a):Witam, o to pierwsze wiosenne zdjęcia Zimki, od ostatnich zdjęć z wyglądu nic się nie zmieniła za to nauczyła się szukać swoich zabawek, uwielbia aportować. Ależ z niej przepiękna sunia :loveu: Dziwne, że tak długo czeka na swoich ludzi... Jak jest u niej z zostawaniem samej w domu? Szczeka, niszczy? Quote
mikag Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 Zimka bardzo przywiązała się do mojego taty. Jak tato wychodzi z domu to ona musi iść z nim, bo jak nie to piszczy i płacze pod drzwiami, ale nie niszczy niczego. Dla niej najlepszy był by ktoś kto nie pracuje. Ona uwielbia spać u taty na kolanach. Quote
Jaaga Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Czy mogę prosić na PW telefon kontaktowy. Na naszą całkiem podobną Mitzi jest kilku chętnych. Mogę przekazać informację o Waszej małej. nawet charktery widzę, że mają podobne. Quote
necia25 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Jaaga dobrze, że jesteś! może dzięki podobieństwu obydwu dziewczynkom się z domkami uda ;) 3mam kciuki ... Quote
MIKUŚ Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Witam. Mam mega olbrzymie problemy z poruszaniem się na tym forum ;/ No ale jakoś to przezyję. Chciałabym się dowiedzieć czy Zimka jest psicą nadal do adopcji ?? Quote
MIKUŚ Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Teraz przeczytałam ze nie lubi kotów. A ew. miałaby mieszkać właśnie z kotem. Kurczę no .......... Quote
mikag Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 z tym kotem to tak do końca nie wiem. Ja mam kota i psa, w ten weekend byłam z tym kotem u Zimki i wyglądało to tak: jak kot był w domu i spał to się nim nie interesowała, jak przechodził koło niej to była czujna i gotowa do pogoni ale jak kot nie ucieka to ona go nie goni, gorzej jak są na dworze, to wtedy trzeba na nią nakrzyczeć i przez chwile nie goni, ale za jakiś czas zapomina ze nie wolno i znowu goni. Quote
Madziek Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 na dworze chyba większość psów, nawet tych, które mieszkają z kotami, próbuje gonić koty, zwłaszcza, jeśli te uciekają. To normalne. A jeśli w domu na kota nie polowała to powinna dogadać się z kotem, zwłaszcza, jeśli kot w domu był pierwszy i wie jak poradzić sobie z psem ;-) mikag czy podałaś Jaadze namiary na siebie? Quote
mikag Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 No tak, moja Iva mieszka z kotką i w domu są najlepsze przyjaciółki i śpią razem, ale jak są razem na dworze to też psica goni kocicę. Podałam namiary na moich rodziców, bo Zimka jest u nich, ale jak by co to na siebie też mogę podać. Quote
MIKUŚ Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Podniosę Pannice - SKACZ PO DOMEK !!!! Jeśli chodzi o moje poszukiwanie psa - to nieaktualne. Znalazłam psa w schronisku w Rudzie Śląskiej. :) Ale kciuki trzymamy!!!!!!!!! Quote
Madziek Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Jest chętny domek w Lubawce, koło Kamiennej Góry. Szukamy osoby do przeprowadzenia wizyty przedadop. Ja napisałam do 3 osób z wałbrzycha bo najbliżej. Mikag, może napiszesz w tytule wątku, że szukamy kogoś do przeprowadzenia wizyty? Quote
adkaaaaa5 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Prawdopodobnie jutro jedziemy na wizyte. Zadzwonimy do Pani z Lubawki i sie umowimy. Ewentualnie jak jutro nie da rady to w piatek lub niedziele. Mam nadzieje, ze wszystko będzie ok i sunia w koncu bedzie miala wlasny domek :) Quote
adkaaaaa5 Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Właśnie wróciłam z wizyty przedadopc. Zimki :) Pani, ktora chce ją przygarnąc bardzo miła, zdecydowana na Zimke. Wie jak opiekowac sie pieskiem. Miala swojego 19 lat (piesek był sercowcem), pani o niego bardzo dbała. Co do szczepien, odrobaczen i opieki wet. wszystko wie- w koncu przez 19 lat z pieskiem wiele sie nauczyła.Tak naprawde nie miałam nic nowego do powiedzenia, bo Pani o wszystkim wie. Zimki nowe mieszkanko to ponad 70m2, blisko do lasu ;) Pani ma działke, na ktorej Zimka moglaby sie wyszalec. Potrzeba tylko przetransportowac psinke, gdyz ona nie ma auta. Pytała takze o przyzwyczajenia Zimki, przede wszystkim czym byla karmiona, czy lubi dzieci- bo czesto ją odwiedzaja wnuki i pewnie chcialyby sie z pieskiem pobawic, czy reaguje na jakies komendy itp. Ogolnie bardzo dobre wrazenie odniosłam. Zimka bedzie miała tam jak w raju ;) Dodam, ze Pani pokazała nam zdjecie swojego poprzedniego pieska, do ktorego była bardzo przywiazana- piesek wyglądał ładnie, zadbany. GENERALNIE WSZYSTKO BYŁO OK :) Teraz tylko zalatwic transport i wio do nowego domku. :) Quote
Madziek Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 adkaaaaa5 serdeczne podziękowania dla Ciebie za przeprowadzenie wizyty :) bardzo się cieszę, że wszystko w porządku, jutro będę dzwoniła do DT Zimki i do pani z Lubawki. Quote
adkaaaaa5 Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Ciesze sie, ze Zimka bedzie miała domek stały :) Quote
adkaaaaa5 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/183910-Celestynka-kolejna-ofiara-ludzkiej-bezmyslnosci-w-schronie wątek Celestynki... zobaczcie prosze... Quote
mikag Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 Dziękujemy za wizytę w nowym domku. Zimkę my zawieziemy do nowego domku, lub pojedzie z kimś od nowej Pani. Zimka reaguje na komendy: siad, daj łapę, zostań, gdzie jest aport. Jest bardzo mądra, bardzo szybko się uczy. Wczoraj była u nas z znajoma z córką i bardzo ładnie się Zimka z nią bawiła, no i uwielbia aportować, ona może cały dzień biegać za aportem a później nosić go w pysku. Quote
adkaaaaa5 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Te informacje prosze przekazac nowej wlascicielce :) oraz to, czym byla karmiona, zycze Zimce szczescia :) Quote
mikag Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Jeśli nic się nie zmieni to Zimka w środę już będzie w DS Quote
Recommended Posts