Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

mikag, czy u Zimki coś nowego?
odnowiłam jej ogłoszenia, ale dzwonił tylko jeden gość, któremy poprzedni pies się "zawieruszył gdzies" ...

Jeśli możesz to podeślij nowe zdjęcia, wstawię do aukcji

• 2 weeks later...
Posted

Witam,
o to pierwsze wiosenne zdjęcia Zimki, od ostatnich zdjęć z wyglądu nic się nie zmieniła za to nauczyła się szukać swoich zabawek, uwielbia aportować.

Posted

mikag napisał(a):
Witam,
o to pierwsze wiosenne zdjęcia Zimki, od ostatnich zdjęć z wyglądu nic się nie zmieniła za to nauczyła się szukać swoich zabawek, uwielbia aportować.

Ależ z niej przepiękna sunia :loveu: Dziwne, że tak długo czeka na swoich ludzi... Jak jest u niej z zostawaniem samej w domu? Szczeka, niszczy?

Posted

Zimka bardzo przywiązała się do mojego taty. Jak tato wychodzi z domu to ona musi iść z nim, bo jak nie to piszczy i płacze pod drzwiami, ale nie niszczy niczego. Dla niej najlepszy był by ktoś kto nie pracuje. Ona uwielbia spać u taty na kolanach.

Posted

Czy mogę prosić na PW telefon kontaktowy. Na naszą całkiem podobną Mitzi jest kilku chętnych. Mogę przekazać informację o Waszej małej. nawet charktery widzę, że mają podobne.

Posted

Witam.
Mam mega olbrzymie problemy z poruszaniem się na tym forum ;/ No ale jakoś to przezyję.

Chciałabym się dowiedzieć czy Zimka jest psicą nadal do adopcji ??

Posted

z tym kotem to tak do końca nie wiem. Ja mam kota i psa, w ten weekend byłam z tym kotem u Zimki i wyglądało to tak: jak kot był w domu i spał to się nim nie interesowała, jak przechodził koło niej to była czujna i gotowa do pogoni ale jak kot nie ucieka to ona go nie goni, gorzej jak są na dworze, to wtedy trzeba na nią nakrzyczeć i przez chwile nie goni, ale za jakiś czas zapomina ze nie wolno i znowu goni.

Posted

na dworze chyba większość psów, nawet tych, które mieszkają z kotami, próbuje gonić koty, zwłaszcza, jeśli te uciekają. To normalne. A jeśli w domu na kota nie polowała to powinna dogadać się z kotem, zwłaszcza, jeśli kot w domu był pierwszy i wie jak poradzić sobie z psem ;-)

mikag czy podałaś Jaadze namiary na siebie?

Posted

No tak, moja Iva mieszka z kotką i w domu są najlepsze przyjaciółki i śpią razem, ale jak są razem na dworze to też psica goni kocicę. Podałam namiary na moich rodziców, bo Zimka jest u nich, ale jak by co to na siebie też mogę podać.

Posted

Podniosę Pannice - SKACZ PO DOMEK !!!!

Jeśli chodzi o moje poszukiwanie psa - to nieaktualne. Znalazłam psa w schronisku w Rudzie Śląskiej. :)

Ale kciuki trzymamy!!!!!!!!!

• 2 weeks later...
Posted

Jest chętny domek w Lubawce, koło Kamiennej Góry.
Szukamy osoby do przeprowadzenia wizyty przedadop. Ja napisałam do 3 osób z wałbrzycha bo najbliżej.

Mikag, może napiszesz w tytule wątku, że szukamy kogoś do przeprowadzenia wizyty?

Posted

Prawdopodobnie jutro jedziemy na wizyte. Zadzwonimy do Pani z Lubawki i sie umowimy. Ewentualnie jak jutro nie da rady to w piatek lub niedziele. Mam nadzieje, ze wszystko będzie ok i sunia w koncu bedzie miala wlasny domek :)

Posted

Właśnie wróciłam z wizyty przedadopc. Zimki :) Pani, ktora chce ją przygarnąc bardzo miła, zdecydowana na Zimke. Wie jak opiekowac sie pieskiem. Miala swojego 19 lat (piesek był sercowcem), pani o niego bardzo dbała. Co do szczepien, odrobaczen i opieki wet. wszystko wie- w koncu przez 19 lat z pieskiem wiele sie nauczyła.Tak naprawde nie miałam nic nowego do powiedzenia, bo Pani o wszystkim wie. Zimki nowe mieszkanko to ponad 70m2, blisko do lasu ;) Pani ma działke, na ktorej Zimka moglaby sie wyszalec. Potrzeba tylko przetransportowac psinke, gdyz ona nie ma auta. Pytała takze o przyzwyczajenia Zimki, przede wszystkim czym byla karmiona, czy lubi dzieci- bo czesto ją odwiedzaja wnuki i pewnie chcialyby sie z pieskiem pobawic, czy reaguje na jakies komendy itp. Ogolnie bardzo dobre wrazenie odniosłam. Zimka bedzie miała tam jak w raju ;) Dodam, ze Pani pokazała nam zdjecie swojego poprzedniego pieska, do ktorego była bardzo przywiazana- piesek wyglądał ładnie, zadbany. GENERALNIE WSZYSTKO BYŁO OK :) Teraz tylko zalatwic transport i wio do nowego domku. :)

Posted

adkaaaaa5 serdeczne podziękowania dla Ciebie za przeprowadzenie wizyty :) bardzo się cieszę, że wszystko w porządku, jutro będę dzwoniła do DT Zimki i do pani z Lubawki.

Posted

Dziękujemy za wizytę w nowym domku. Zimkę my zawieziemy do nowego domku, lub pojedzie z kimś od nowej Pani. Zimka reaguje na komendy: siad, daj łapę, zostań, gdzie jest aport. Jest bardzo mądra, bardzo szybko się uczy. Wczoraj była u nas z znajoma z córką i bardzo ładnie się Zimka z nią bawiła, no i uwielbia aportować, ona może cały dzień biegać za aportem a później nosić go w pysku.