blaira Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Pasonrk mnie w szczecinie nie bylo ale jak bede to moze sie znajdziemy my dopiero na ok 12 :angryy: w sam skwar. Asta nie mam pojecia jedyne sie tego dowiedzialam bo do godziny 14 sa w sobote zawody agility a w niedziele obidience;) Quote
Hexi Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 jo jo my juz potwierdzenie mamy i numer 645 wiec dziewczyny beda ponad 650 pewnie ps wiesz co na temat sedziego Lesniewskiego? Quote
AlaNowak Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Gazuś- jak będzies zmiała jakąs robote, a sama nei bedzies zmogla tego zrobic to telefon i jetsem:lol: Quote
Kika Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 [LEFT]My jesteśmy w sobotę na ringu 18 z nr 1997:) [/LEFT] Quote
sylrwia Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Właśnie dostałam potwierdzenie. :roll: Jest tam adnotacja o tym, że "Przy wejściu na wystawę należy przedłożyc AKTUALNE świadectwo zdrowia psa (wydane na 3 dniprzed wystawą) oraz książeczke zdrowia. Psy bez aktualnego świadectwa nie będą wpuszczane na teren wystawy. Na wystawie nie będą wydawane świadectwa." Jest to moja 3 wystawa na poprzednich nikt nie wymagał takich dodatkowych świadectw wystarczyła książeczka z wbitym ważnym szczepieniem. Co z tym fantem?? Mam specjalnie lecieć do weterynarza po taki papier??:-? Wystawiam w sobote wyżła węgierskiego - psa w klasie młodzieży ring 21, nasz nr 2190 :) Będziemy się smarzyć na ringu o 12.20:-? Quote
Kika Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 [LEFT]Na krakowskiej byl chyba ten sam zapis.Efekt taki:pan wet popatrzył w paszport i po sprawie. Kto wydaje to świadectwo lekarz prowadzący czy powiatowy? [/LEFT] Quote
Agasia Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Z tego co slyszalam nie ma juz swiadectw - jedynie sa stare druki potwierdzen ;) Quote
sylrwia Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Agasia tzn. że wystarczy książeczka zdrowie? Mój pies nie ma paszportu. Oj zielona jestem, zaczynaja mi się podobać wystawy ale nie podobaja mi się te wszystkie papierkowe sprawy. Quote
Gazuś Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 [quote name='Kika'][LEFT]Na krakowskiej byl chyba ten sam zapis.Efekt taki:pan wet popatrzył w paszport i po sprawie. Kto wydaje to świadectwo lekarz prowadzący czy powiatowy?[/LEFT] [/quote] Ja sobie takie świadectwo załatwiam na każdą wystawę - ot, idziesz do weta, on Ci ps aogląda (albo i nie :roll: ) i po sprawie. Wypisuje zaświadczenie, że pies zdrowy. Quote
Gazuś Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 [quote name='alanowak']Gazuś- jak będzies zmiała jakąs robote, a sama nei bedzies zmogla tego zrobic to telefon i jetsem:lol:[/quote] Ala, ja w Sobotę zapraszam na ring seterów angielskich - będe tam z suczką WIKTORIĄ z Orszaku Chrobrego - tzn będzie Wika, Diana (seter irlandzki) no i Doc, to napewno nas rozpoznasz :lol: Quote
Ludek Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 [quote name='PARSONRK']A jak, dwa moje osobiste i braciszek mojego psiaka - mamy trzy czwarte szans na zwycięstwo :cool3:[/quote] :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Kika Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 [quote name='Gazuś']Ja sobie takie świadectwo załatwiam na każdą wystawę - ot, idziesz do weta, on Ci ps aogląda (albo i nie :roll: ) i po sprawie. Wypisuje zaświadczenie, że pies zdrowy.[/quote] Tak się głupio pytam, bo kiedyś to powiatowy wystawial, ale już w ubiegłym roku mi mówił że tylko poza Unię takie jest potrzebne. Quote
Cavisia Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 [quote name='sylrwia']Właśnie dostałam potwierdzenie. :roll: Jest tam adnotacja o tym, że "Przy wejściu na wystawę należy przedłożyc AKTUALNE świadectwo zdrowia psa (wydane na 3 dniprzed wystawą) oraz książeczke zdrowia. Psy bez aktualnego świadectwa nie będą wpuszczane na teren wystawy. Na wystawie nie będą wydawane świadectwa."[/quote] Tak, Warszawa jako jedna z nielicznych wystaw wymagana świadectwa zdrowia. Świadectwo to stwierdza, że pies jest ZDROWY. Jest to zupełnie co innego niż książeczka szczepień, paszport itp. Radzę pójsć po to do weta (będzie wiedział o co chodzi) i wziąć zaświadczenie. W Warszawie bardzo rygorystycznie pilnują tych zaświadczeń. Na wrześniowej krajówce, sprawdzali przede wszystkim to właśnie. Quote
talut Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 my jesteśmy z sunią beagle, klasa młodzieży, numerek 1967 :) Quote
blaira Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Naprawde az tak przestrzegaja z tymi zasiwadczeniami?? Quote
Cavisia Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Na ubiegłorocznej krajówce nie chcieli nawet książeczki - tylko kartę ze świadectwem zdrowia. Ja bym nie ryzykowała nie wpuszczenia na wystawę. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Ja jeżdzę po Europie tylko z paszportem i nie ma żadnych problemów, więc tym bardziej na wystawę Warszawską nie będę się angażować w załatwianie świadectwa ;) Quote
flashka-g Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 z tego co wiem zaswiadczen sie juz nie wydaje. Ale w paszporcie jest taka rubryka gdzie lekarz weterynarii moze wpisac iz dany pies jest zdrowy po wczesniejszym "badaniu". warszawa sto lat za murzynami po prostu..a mowia ze stolica do przodu:lol: Quote
flashka-g Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 ja zawsze jedzilam tylko z paszportem..a jak by mi kto podskoczył to bym powiedziala skoro ma jakies watpliowsci do zdrowia mojego psa a jest pan/ pani weterynarzem to niehc sobie go sama przebada jak nie ma co robic:lol: Quote
blaira Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 tez jezdze tylko z paszportem i przyznam ze w Krakowie nie mialam problemu i za garnicami Polski tez nie ... wiec nie wiem czy zalatwiac czy nie :roll: Quote
gwiezdny-wyslannik Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 [quote name='flashka-g']ja zawsze jedzilam tylko z paszportem..a jak by mi kto podskoczył to bym powiedziala skoro ma jakies watpliowsci do zdrowia mojego psa a jest pan/ pani weterynarzem to niehc sobie go sama przebada jak nie ma co robic:lol:[/quote] Dokładnie mam takie samo podejście. Ale do Kaliningradu to załatwiłam zaświadczenie od powiatowego :evil_lol: :lol: Quote
Recommended Posts