Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pasonrk mnie w szczecinie nie bylo ale jak bede to moze sie znajdziemy my dopiero na ok 12 :angryy: w sam skwar.

Asta nie mam pojecia jedyne sie tego dowiedzialam bo do godziny 14 sa w sobote zawody agility a w niedziele obidience;)

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie dostałam potwierdzenie.
:roll: Jest tam adnotacja o tym, że "Przy wejściu na wystawę należy przedłożyc AKTUALNE świadectwo zdrowia psa (wydane na 3 dniprzed wystawą) oraz książeczke zdrowia. Psy bez aktualnego świadectwa nie będą wpuszczane na teren wystawy. Na wystawie nie będą wydawane świadectwa."
Jest to moja 3 wystawa na poprzednich nikt nie wymagał takich dodatkowych świadectw wystarczyła książeczka z wbitym ważnym szczepieniem.
Co z tym fantem?? Mam specjalnie lecieć do weterynarza po taki papier??:-?

Wystawiam w sobote wyżła węgierskiego - psa w klasie młodzieży ring 21, nasz nr 2190 :)
Będziemy się smarzyć na ringu o 12.20:-?

Posted

[LEFT]Na krakowskiej byl chyba ten sam zapis.Efekt taki:pan wet popatrzył w paszport i po sprawie.
Kto wydaje to świadectwo lekarz prowadzący czy powiatowy?
[/LEFT]

Posted

Agasia tzn. że wystarczy książeczka zdrowie? Mój pies nie ma paszportu. Oj zielona jestem, zaczynaja mi się podobać wystawy ale nie podobaja mi się te wszystkie papierkowe sprawy.

Posted

[quote name='Kika'][LEFT]Na krakowskiej byl chyba ten sam zapis.Efekt taki:pan wet popatrzył w paszport i po sprawie.

Kto wydaje to świadectwo lekarz prowadzący czy powiatowy?[/LEFT]
[/quote]

Ja sobie takie świadectwo załatwiam na każdą wystawę - ot, idziesz do weta, on Ci ps aogląda (albo i nie :roll: ) i po sprawie. Wypisuje zaświadczenie, że pies zdrowy.

Posted

[quote name='alanowak']Gazuś- jak będzies zmiała jakąs robote, a sama nei bedzies zmogla tego zrobic to telefon i jetsem:lol:[/quote]

Ala, ja w Sobotę zapraszam na ring seterów angielskich - będe tam z suczką WIKTORIĄ z Orszaku Chrobrego - tzn będzie Wika, Diana (seter irlandzki) no i Doc, to napewno nas rozpoznasz :lol:

Posted

[quote name='PARSONRK']A jak, dwa moje osobiste i braciszek mojego psiaka - mamy trzy czwarte szans na zwycięstwo :cool3:[/quote]

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='Gazuś']Ja sobie takie świadectwo załatwiam na każdą wystawę - ot, idziesz do weta, on Ci ps aogląda (albo i nie :roll: ) i po sprawie. Wypisuje zaświadczenie, że pies zdrowy.[/quote]

Tak się głupio pytam, bo kiedyś to powiatowy wystawial, ale już w ubiegłym roku mi mówił że tylko poza Unię takie jest potrzebne.

Posted

[quote name='sylrwia']Właśnie dostałam potwierdzenie.
:roll: Jest tam adnotacja o tym, że "Przy wejściu na wystawę należy przedłożyc AKTUALNE świadectwo zdrowia psa (wydane na 3 dniprzed wystawą) oraz książeczke zdrowia. Psy bez aktualnego świadectwa nie będą wpuszczane na teren wystawy. Na wystawie nie będą wydawane świadectwa."[/quote]

Tak, Warszawa jako jedna z nielicznych wystaw wymagana świadectwa zdrowia. Świadectwo to stwierdza, że pies jest ZDROWY. Jest to zupełnie co innego niż książeczka szczepień, paszport itp.
Radzę pójsć po to do weta (będzie wiedział o co chodzi) i wziąć zaświadczenie. W Warszawie bardzo rygorystycznie pilnują tych zaświadczeń. Na wrześniowej krajówce, sprawdzali przede wszystkim to właśnie.

Posted

z tego co wiem zaswiadczen sie juz nie wydaje. Ale w paszporcie jest taka rubryka gdzie lekarz weterynarii moze wpisac iz dany pies jest zdrowy po wczesniejszym "badaniu". warszawa sto lat za murzynami po prostu..a mowia ze stolica do przodu:lol:

Posted

ja zawsze jedzilam tylko z paszportem..a jak by mi kto podskoczył to bym powiedziala skoro ma jakies watpliowsci do zdrowia mojego psa a jest pan/ pani weterynarzem to niehc sobie go sama przebada jak nie ma co robic:lol:

Posted

tez jezdze tylko z paszportem i przyznam ze w Krakowie nie mialam problemu i za garnicami Polski tez nie ... wiec nie wiem czy zalatwiac czy nie :roll:

Posted

[quote name='flashka-g']ja zawsze jedzilam tylko z paszportem..a jak by mi kto podskoczył to bym powiedziala skoro ma jakies watpliowsci do zdrowia mojego psa a jest pan/ pani weterynarzem to niehc sobie go sama przebada jak nie ma co robic:lol:[/quote]

Dokładnie mam takie samo podejście.

Ale do Kaliningradu to załatwiłam zaświadczenie od powiatowego :evil_lol: :lol: