Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dynamique']Może Sweetie przed porodem pragnie się jeszcze wybrac na imprezke :cool3:[/quote]

Sobotnią imprezkę,niedzielny obiadek,a tu dalej cisza:placz:

Posted

[quote name='molka']Sobotnią imprezkę,niedzielny obiadek,a tu dalej cisza:placz:[/quote]

spoko...sunie lubią rodzić nocną porą....cierpliwości :razz::razz::razz:

Guest Karmel
Posted

[quote name='molka']Sobotnią imprezkę,niedzielny obiadek,a tu dalej cisza:placz:[/quote]

hej my tez juz po terminie 3 noc nie przespana .. Oksanka sie zbiera zbiera i jakos zebrac nie moze:roll:

Posted

[quote name='Karmel']hej my tez juz po terminie 3 noc nie przespana .. Oksanka sie zbiera zbiera i jakos zebrac nie moze:roll:[/quote]

Może data w kalendarzu im nie odpowiada:cool3:-nie lubią siódemek,albo może niedzieli:roll:

Guest Karmel
Posted

:loveu:[quote name='molka']Może data w kalendarzu im nie odpowiada:cool3:-nie lubią siódemek,albo może niedzieli:roll:[/quote]

a ktory u Was dzis dzien?? jak sie sunia zachowuje?

Posted

[quote name='Karmel']:loveu:

a ktory u Was dzis dzien?? jak sie sunia zachowuje?[/quote]

W nocy spadek temperatury,ogólnie drapanie sapanie,nocka zleciała i dalej czekamy:placz:Dzisiaj mamy 65/66 dzień ciąży

Guest Karmel
Posted

[quote name='molka']W nocy spadek temperatury,ogólnie drapanie sapanie,nocka zleciała i dalej czekamy:placz:Dzisiaj mamy 65/66 dzień ciąży[/quote]

Moja Oksana urodzila dzis w nocy mam 6 pieknych zdrowych szczeniat...
dla pocieszenia Ci powiem ze rodzila w 68 dniu a do porodu szykowala sie przez 4 dni.. porod byl bardzo szybki i bez wiekszych problemow....
Trzymam kciuki za Was:multi:

Posted

my byliśmy w piatek na "nadprogramowym" usg :roll:... maluszki fikają i biją im serduszka... rany :cool3:.i niech już tak zostanie..........bez straszenia pańci jakimiś skurczami :mad:

Posted

[quote name='Karmel']Moja Oksana urodzila dzis w nocy mam 6 pieknych zdrowych szczeniat...
dla pocieszenia Ci powiem ze rodzila w 68 dniu a do porodu szykowala sie przez 4 dni.. porod byl bardzo szybki i bez wiekszych problemow....
Trzymam kciuki za Was:multi:[/quote]

Gratulacje:multi:trochę dziewczyna trzymała was w niepewności,oby moja się w końcu zabrała do porządnej roboty

Posted

Pytanie mam natury technicznej , jako że tu już "babcie" z doświadczeniem wpadają.
Chodzi mi o dni płodne ... jaki powinien być ten progressteron ????
w jakie dni najlepiej kryć ?
wiem , że co suka , to inaczej .. ale tak pi razy oko - średnio

Posted

[quote name='Vectra']Pytanie mam natury technicznej , jako że tu już "babcie" z doświadczeniem wpadają.
wiem , że co suka , to inaczej .. ale tak pi razy oko - średnio[/quote]

My jechaliśmy jak miala prawie 12/ progesteronu/...ale nie za bardzo byla chetna..to był 11 dzień...natomiast dwa dni pozniej...bez problemu...........

Posted

My woziliśmy na dziesiąty dzień. :evil_lol: Tak co drugi dzień była kryta :evil_lol: Liczy się od pojawienia krwi :roll: No i jest w ciąży :multi:

Posted

Nasza mała (yorczyca) w 11 dniu cieczki miała progesteron 5,76 (badania miała 3x i w 11 dniu nagle poziom zaczął wzrastać), a że do krycia jechałam 400km wet stwierdził że trzeba już jechać.
Była kryta wieczorem w 12 dniu i w 13 dniu - 4 maluszki się urodziły.

• 1 month later...
Posted

[quote name='vikiii']Nasza mała (yorczyca) w 11 dniu cieczki miała progesteron 5,76 (badania miała 3x i w 11 dniu nagle poziom zaczął wzrastać), a że do krycia jechałam 400km wet stwierdził że trzeba już jechać.
Była kryta wieczorem w 12 dniu i w 13 dniu - 4 maluszki się urodziły.[/quote]
Moja yorkczka też była kryta w 12-13 dniu mam nadzieje że szczeli nam piękne maluchy:loveu:

Posted

[quote name='Vectra']Pytanie mam natury technicznej , jako że tu już "babcie" z doświadczeniem wpadają.
wiem , że co suka , to inaczej .. ale tak pi razy oko - średnio[/quote]
Jak chcesz być pewna jak wzrasta progesteron u Twojej suki, to przy najblizszej cieczce jedx go zbadać do weta tak od 6 dnia co dwa dni aż do wzrostu do 5. Więcej nie trzeba. U Zmorki progesteron tak szybko wzrasta, ze jak 1,5 miałam z badania krwi rano to następnego dnia jechałam do krycia. Dwa razy i oba zakończone sukcesami ;) Pierwszy raz kryta była tylko raz a drugi raz miała powtórkę. W/g mnie nie potrzebowała jej ;)
Ale ja zanim sukę kryłam to dwie wcześniejsze cieczki poswięciłam się i po 5 x badałam przy każdej progesteron ;) A ze przy obu wzrastał identycznie to wiedziałam przy kryciu co i jak.

• 4 weeks later...
Posted

A moja Yorczyca przedwczoraj po ugs będą albo dwa albo trzy maluchy. Wiecznie spi i wymyśla z jedzeniem gorzej niz kobieta w ciązy hehehe w każdej misce coś innego i jeszcze sie nie podoba heh.

Posted

[quote name='ladyyork']Nasza Yoreczka też będzie miała ciąże mnogą ,brzuch ma jak bania, ale nie wybrzydza pochłania jak odkurzacz:loveu: trza uważać na ilości które je;)[/quote]
Gratulacje :lol:. Zazdroszczę tego apetytu ;).

Posted

A nasz nadrabia chyba bo już nie wymyśla a usg było robione w 39 dniu od pierwszego krycia a dzisiaj jest już jak dobrze pamiętam to 48 dzien a też ma wielki brzuch i jakos około 1 kg przytyła ale nasz waga nie waży za dobrze więc tak średnio wiemy trzeba ja wymienić heh.

Posted

A to brzusio ;) O ile mi sie uda wkleic fotke heh :eviltong:[QUOTE][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/726d73d539f7d5d2.html][IMG]http://images47.fotosik.pl/179/726d73d539f7d5d2m[/IMG][/QUOTE]