betka-sp Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 o rany :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: 15-naście...........toż to szok........ Quote
AnkaW Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 [B]Aziza[/B] trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie i znacznie mniejszą ilość bobasów niż przewidywana :thumbs: Quote
Aziza Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 [quote name='AnkaW'][B]Aziza[/B] trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie i znacznie mniejszą ilość bobasów niż przewidywana :thumbs:[/quote] Dziękuję w imieniu suni i swoim. Quote
Gotrek Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 [B]Aziza[/B] - gratulacje i życzenia mniejszej gromadki składam ;) a ja się brzuchem mojej przejmowałąm, a to aż strach 15stka :]. Quote
panienkabubu Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Matko kochana 15....... :crazyeye: Trzymam kciuki! Choć nigdy nikomu nie życzę wchłonięcia płodów, tak teraz myślę,że by się przydało.... :crazyeye: Quote
Aziza Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 [quote name='panienkabubu'] tak teraz myślę,że by się przydało.... :crazyeye:[/quote] Oj bardzo by się przydało... i ciągle z weterynarzem na to liczymy. Quote
Dynamique Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 O matko 15 :crazyeye: U mojego psa w miocie włacznie z nim było 12 :-o Quote
Gotrek Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 [quote name='molka']Ło matko:-o,rzeczywiście jest grubaśka,kiedy siedzi to dopiero widać ten słodki brzuchol pełen fasolek:cool3:[/quote] I jak tam u was? szczeniory jeszcze w środku? :) Quote
kaska Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 a czy ktos moze mi wyjasnic co jest przyczyna wchloniecia plodow? dlaczego tak sie dzieje i czy mozna sie tego jakos ustrzec....:shake: Quote
betka-sp Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='kaska']a czy ktos moze mi wyjasnic co jest przyczyna wchloniecia plodow? dlaczego tak sie dzieje i czy mozna sie tego jakos ustrzec....:shake:[/quote] Ja wyczytałam, że jedną z przyczyn może być nosicielstwo herpes wirusa...dlatego przed kryciem /najlepiej w pierwszysch dniach cieczki, żeby wytworzyły sie przeciwciała do dnia krycia/ szczepi sie sukę.......... Quote
molka Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='Gotrek']I jak tam u was? szczeniory jeszcze w środku? :)[/quote] Jeszcze w środku,ale już tuż,tuż.... Quote
Gotrek Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 U nas już po :D 4h trwało ostatecznie było nie trzy, a osiem :). Quote
betka-sp Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='Gotrek']U nas już po :D 4h trwało ostatecznie było nie trzy, a osiem :).[/quote] no kurcze.......gratulacje :multi::multi::multi: a już sie zastanawiałam czemu tak długo cie nie ma........:eviltong::eviltong: Quote
miniaga Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 My jeszcze przed usg... choć odliczam z niecierpliwością dni do 10 czerwca. Jesteśmy w 13 albo 23 dniu ciąży:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
betka-sp Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='miniaga']My jeszcze przed usg... choć odliczam z niecierpliwością dni do 10 czerwca. Jesteśmy w 13 albo 23 dniu ciąży:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] a skąd tak duży rozstrzał??? aż 10 dni???? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
miniaga Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Nio co ja poradzę że moja suka odstawiała się pełne 2 tygodnie? Z Jagódką nigdy nic nie jest proste!!! Quote
Dynamique Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='molka']Jeszcze w środku,ale już tuż,tuż....[/quote] Ile jeszcze ? :cool3: Quote
molka Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='Gotrek']U nas już po :D 4h trwało ostatecznie było nie trzy, a osiem :).[/quote] Czyli dobrze strzeliłam z tą ósemką:evil_lol: Quote
molka Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='Dynamique']Ile jeszcze ? :cool3:[/quote] Termin mamy na 5.06,także lada dzień:razz: Quote
betka-sp Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 mam pytanie....robicie USG tylko raz w celu potwierdzenia ciąży...czy przed porodem jeszcze raz...żeby ew. spróbowac policzyć ile maluchów powinno sie urodzić...??? :razz: Quote
Aziza Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 [quote name='betka-sp']mam pytanie....robicie USG tylko raz w celu potwierdzenia ciąży...czy przed porodem jeszcze raz...żeby ew. spróbowac policzyć ile maluchów powinno sie urodzić...??? :razz:[/quote] Przy pierwszym miocie suczki nie robiłam wcale. Aktualnie (2 miot) zrobiłam USG po 30 dniach by potwierdzić ciążę. Dzisiaj (6,5 tyg.) jadę na kolejne USG by spróbować "policzyć" szczeniaczki. To USG będzie również w pewnym sensie podpowiedzią jak zakończyć ciąże - przewidywana liczba szczeniąt zdecyduje czy będzie to naturalny poród czy cesarskie cięcie. Quote
betka-sp Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 [quote name='Aziza']Przy pierwszym miocie suczki nie robiłam wcale. Aktualnie (2 miot) zrobiłam USG po 30 dniach by potwierdzić ciążę. Dzisiaj (6,5 tyg.) jadę na kolejne USG by spróbować "policzyć" szczeniaczki. To USG będzie również w pewnym sensie podpowiedzią jak zakończyć ciąże - przewidywana liczba szczeniąt zdecyduje czy będzie to naturalny poród czy cesarskie cięcie.[/quote] 6,5 tyg. ;)...oj....to chyba razem rodzimy......:razz: Quote
Aziza Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 [quote name='betka-sp']6,5 tyg. ;)...oj....to chyba razem rodzimy......:razz:[/quote] Niestety nie :shake:, dzisiejsze USG wykazało, że sunia wchłonęła wszystkie ampuły. :-( Prawdopodobny powód to ich za duża liczba (30 dzień - 15 ampuł), szkoda, ale ma to swoje plusy: sunia nie będzie miała cesarki. A maluszki może będą za kilka miesięcy... Quote
betka-sp Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 [quote name='Aziza']Niestety nie :shake:, dzisiejsze USG wykazało, że sunia wchłonęła wszystkie ampuły. :-( Prawdopodobny powód to ich za duża liczba (30 dzień - 15 ampuł), szkoda, ale ma to swoje plusy: sunia nie będzie miała cesarki. A maluszki może będą za kilka miesięcy...[/quote] o mamo........:shake:....ale może natura jest mądrzejsza i wiedziała co robi.......... Quote
Aziza Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 [quote name='betka-sp']może natura jest mądrzejsza i wiedziała co robi..........[/quote] Też tak uważam, tak liczna ciąża (15 szt) raczej nie zakończyłaby się dobrze :shake: dla suni. Quote
Recommended Posts