Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O boze... biedna psinka :(
Przegladam sobie do dawna jej wątek i jej maluszków, to przepiękna psinka, bardzo ją polubilam, choć niewiele na forum pisałam... Będzie dobrze, nie mozna wierzyć w to co mowią weterynarze, sama sie przekonalam. Napewno szybko wyzdrowieje :)

Posted

[quote name='Nesuniaaa']Weterynarze dają jej minimalne szanse.. Ale dzisiaj bardzo szybko i dobrze na lek zareagowała więc jest szansa...[/quote]

oby wydobrzala !! trzymam mocno kciuki ! :thumbs: pomiziaj ja za uszkiem odemnie

Posted

Witam:)
Dzis już jest o wiele lepiej:) Weterynarz nie mógł uwierzyć że w ciągu jednego dnia zaszła taka zmiana.. Neska ma tężyczke poporodową która spowodowała u niej odme płucną.. Niestety odma pozostanie jej już do końca życia dlatego trzeba bedzie ją oszczędzać..Dzisiaj od rana już szaleje więc wszystko wraca do normy:)

Posted

Witam!
Właśnie wróciłam z działki.. Neska ma się dobrze, coraz lepiej sie czuje..Myśle, że z tego wyjdzie:) Próbujemy ją zasuszyć bo nie może karmić malych.. Niezbyt nam to wychodzi:/ Wie ktoś może jak to porządnie zrobić? Narazie ograniczamy jej jedzenie i picie i smarujemy cycki jodyną, ale mleko i tak się zbiera..Myśle jeszcze nam lekiem hormonalnym jak w ten sposób nie uda nam się jej zauszyć...

Posted

W miarę skuteczne są okłady ze spirytusu, tylko wcześniej trzeba ciałko dobrze natłuscić i obłożyć taki kompres folią. Oczywiście trzeba z sunia siedzieć, zeby to było skuteczne,żeby sobie kompresu nie ściągała.

Poza tym - sądzę - bez środków farmakologicznych nie obejdzie się.

moje doświadczenia z urojonych ciąż.

Posted

Nie chodzi już o pieniądze bo zrobie wszystko, żeby suczka się nie męczyła.. Pokarm cały czas sie zbiera i Neska dostaje przez niego gorączke co z koleji jest niebezpieczne dla jej osłabionego organizmu.. Smaruje jej cycki jodyną na spirytusie, ale narazie nie pomaga.
W jakiej cenie są te tabletki i gdzie je moge dostac?

Posted

[quote name='Nesuniaaa']Nie chodzi już o pieniądze bo zrobie wszystko, żeby suczka się nie męczyła.. Pokarm cały czas sie zbiera i Neska dostaje przez niego gorączke co z koleji jest niebezpieczne dla jej osłabionego organizmu.. Smaruje jej cycki jodyną na spirytusie, ale narazie nie pomaga.
W jakiej cenie są te tabletki i gdzie je moge dostac?[/quote]

Lek powinnas dostac u weta.

Nie smaruj jodyną na spirytusie tylko rób takie okłady, czy kompresy- jak Ci wcześniej pisałam i tak z 10-15 min. podtrzymaj na cycuszkach.Ale to kilka dni tzreba tak robic odrazu nie znika.

Posted

[quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Bardzo dobry, a nie hormonalny jest Gala Stop. Jedna wada - drogi.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]

Jest jakiś odpowiednik tego leku - tańszy.moja sunia przy swojej drugiej ciązy urojonej go dostawała . Popytaj weta powinien wiedziec.

Posted

Pytałam weta i powiedział że mam kupić jakiś hormonalny lek który kosztuje 56 zł. Z tą jodyną na spirytusie to też jego zalecenia.
Suczce zbiera sie bardzo dużo mleka, co mam z nim zrobić? Od czasu do czasu pozwalam małym je ściągać, bo jak tego nie zrobią to suczka dostaje gorączki...
Mam jeszcze jedne małe pytanko odnośnie szczeniąt.. Zauważyłam, że jednemu z pyszczka śmierdzi tak jakby moczem..Czy to jest normalne? Poza tym rozwija się normalnie i dorównuje braciom..

Posted

[quote name='Nesuniaaa']Okazało się że ten lek hormonalny to własnie Gala Stop. Kika mogłabyś mi podać nazwe odpowiednika tego leku?[/quote]

Nie zapisalam sobie jego nazwy, mogę w poniedziałek zapytac weta. Ale z tego , co pamiętam był to ludzki lek i ja swojej suni ,która jest od Twojej wielokrotnie większa dawałam 1/4 tabletki, więc może byc problem z dawkowaniem takiemu małemu zwierzaczkowi.
A poza tym u Ciebie czas gra rolę ,zeby się sunia nie męczyła .