nice_girl Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Trzymaj sie! Organizm suni na pewno pokona chorobe! W koncu sunia ma dla kogo walczyc. Quote
cuciola Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 najgorsze jest dla matki chyba te odseparowanie od maluchow bo nie moze ich karmic..trzymam bardzo kciuki.. Quote
semmi Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 O boze... biedna psinka :( Przegladam sobie do dawna jej wątek i jej maluszków, to przepiękna psinka, bardzo ją polubilam, choć niewiele na forum pisałam... Będzie dobrze, nie mozna wierzyć w to co mowią weterynarze, sama sie przekonalam. Napewno szybko wyzdrowieje :) Quote
Nesuniaaa Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Weterynarze dają jej minimalne szanse.. Ale dzisiaj bardzo szybko i dobrze na lek zareagowała więc jest szansa... Quote
Elitesse Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 [quote name='Nesuniaaa']Weterynarze dają jej minimalne szanse.. Ale dzisiaj bardzo szybko i dobrze na lek zareagowała więc jest szansa...[/quote] oby wydobrzala !! trzymam mocno kciuki ! :thumbs: pomiziaj ja za uszkiem odemnie Quote
semmi Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 No widzisz!!!!!!! Bedzie dobrze :) :thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Nesuniaaa Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Witam:) Dzis już jest o wiele lepiej:) Weterynarz nie mógł uwierzyć że w ciągu jednego dnia zaszła taka zmiana.. Neska ma tężyczke poporodową która spowodowała u niej odme płucną.. Niestety odma pozostanie jej już do końca życia dlatego trzeba bedzie ją oszczędzać..Dzisiaj od rana już szaleje więc wszystko wraca do normy:) Quote
Kika Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 [LEFT]Nesuniaaa nic nie pisze, ciekawe co u nich słychac? [/LEFT] Quote
Nesuniaaa Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Witam! Właśnie wróciłam z działki.. Neska ma się dobrze, coraz lepiej sie czuje..Myśle, że z tego wyjdzie:) Próbujemy ją zasuszyć bo nie może karmić malych.. Niezbyt nam to wychodzi:/ Wie ktoś może jak to porządnie zrobić? Narazie ograniczamy jej jedzenie i picie i smarujemy cycki jodyną, ale mleko i tak się zbiera..Myśle jeszcze nam lekiem hormonalnym jak w ten sposób nie uda nam się jej zauszyć... Quote
Kika Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 W miarę skuteczne są okłady ze spirytusu, tylko wcześniej trzeba ciałko dobrze natłuscić i obłożyć taki kompres folią. Oczywiście trzeba z sunia siedzieć, zeby to było skuteczne,żeby sobie kompresu nie ściągała. Poza tym - sądzę - bez środków farmakologicznych nie obejdzie się. moje doświadczenia z urojonych ciąż. Quote
bajadera Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Bardzo dobry, a nie hormonalny jest Gala Stop. Jedna wada - drogi.[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Nesuniaaa Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Nie chodzi już o pieniądze bo zrobie wszystko, żeby suczka się nie męczyła.. Pokarm cały czas sie zbiera i Neska dostaje przez niego gorączke co z koleji jest niebezpieczne dla jej osłabionego organizmu.. Smaruje jej cycki jodyną na spirytusie, ale narazie nie pomaga. W jakiej cenie są te tabletki i gdzie je moge dostac? Quote
Kika Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 [quote name='Nesuniaaa']Nie chodzi już o pieniądze bo zrobie wszystko, żeby suczka się nie męczyła.. Pokarm cały czas sie zbiera i Neska dostaje przez niego gorączke co z koleji jest niebezpieczne dla jej osłabionego organizmu.. Smaruje jej cycki jodyną na spirytusie, ale narazie nie pomaga. W jakiej cenie są te tabletki i gdzie je moge dostac?[/quote] Lek powinnas dostac u weta. Nie smaruj jodyną na spirytusie tylko rób takie okłady, czy kompresy- jak Ci wcześniej pisałam i tak z 10-15 min. podtrzymaj na cycuszkach.Ale to kilka dni tzreba tak robic odrazu nie znika. Quote
Kika Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 [quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Bardzo dobry, a nie hormonalny jest Gala Stop. Jedna wada - drogi.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote] Jest jakiś odpowiednik tego leku - tańszy.moja sunia przy swojej drugiej ciązy urojonej go dostawała . Popytaj weta powinien wiedziec. Quote
Nesuniaaa Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Pytałam weta i powiedział że mam kupić jakiś hormonalny lek który kosztuje 56 zł. Z tą jodyną na spirytusie to też jego zalecenia. Suczce zbiera sie bardzo dużo mleka, co mam z nim zrobić? Od czasu do czasu pozwalam małym je ściągać, bo jak tego nie zrobią to suczka dostaje gorączki... Mam jeszcze jedne małe pytanko odnośnie szczeniąt.. Zauważyłam, że jednemu z pyszczka śmierdzi tak jakby moczem..Czy to jest normalne? Poza tym rozwija się normalnie i dorównuje braciom.. Quote
Nesuniaaa Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Okazało się że ten lek hormonalny to własnie Gala Stop. Kika mogłabyś mi podać nazwe odpowiednika tego leku? Quote
Kika Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 [quote name='Nesuniaaa']Okazało się że ten lek hormonalny to własnie Gala Stop. Kika mogłabyś mi podać nazwe odpowiednika tego leku?[/quote] Nie zapisalam sobie jego nazwy, mogę w poniedziałek zapytac weta. Ale z tego , co pamiętam był to ludzki lek i ja swojej suni ,która jest od Twojej wielokrotnie większa dawałam 1/4 tabletki, więc może byc problem z dawkowaniem takiemu małemu zwierzaczkowi. A poza tym u Ciebie czas gra rolę ,zeby się sunia nie męczyła . Quote
Recommended Posts