Jump to content
Dogomania

zobacz - ofiara pseudohodowli - Kulka ma wspaniałą rodzinę! Kulka za TM.

Recommended Posts

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam Was, proszę o informację czy Kulka dogaduje się z innymi sukami i kotami?

Mam jeszcze pytanie - dlaczego nie prosicie o pomoc Straży dla Zwierząt, żeby odebrała psa od pseudohodowcy?
Nie poczujcie się urażone Dziewczyny, ale wykupując psa od świra, za zresztą niemałe pieniądze, nadal nakręcacie ten jego koszmarny interes. Utwierdzacie go tylko w przekonaniu, że zawsze znajdą się jakieś według niego "nawiedzone miłośniczki psów", które nawet najbardziej chorego psa kupią. Wydaje mi się też, że w świetle prawa, kiedy pies jest oficjalnie kupiony, nic już nie można zrobić poprzedniemu właścicielowi.
Oczywiście wielka Wam chwała za dobre serca, ale moim zdaniem, wszystkie te biedne psy trzeba odbierać, a nie kupować. Nie tędy droga, żeby zlikwidować cały ten syf.

Proszę o te informacje o Kulce.
Pozdrawiam.

Posted

[B]wredziocha[/B] - Kulka dogaduje się z moimi psami ;jak i tymi spotkanymi w czasie spacerów.Chociaż dogaduje się to może niedokładnie to ;) wykazuje wobec nich delikatne zainteresowanie...
Co do kotów - nie mam pojęcia.

Posted

[img]http://i26.tinypic.com/f1f5vp.jpg[/img]

[B]Kulka[/B] nadal czeka na dom ....

Spokojny ; cierpliwy dom ; który będzie jej mógł poświęcić dużo czasu i pokazać jak wygląda świat poza klatką ; świat który może dawać ciepło i radość.
Kulka jest ufna ; pogodna i zainteresowana wszystkim co dzieje się wokół niej.
Lgnie do ludzi -bardzo pragnie ich zainteresowania i pieszczot.

Chodzi coraz sprawniej - na tyle na ile pozwalają jej słabe powyginane łapki ; zdarza jej się nawet podbiec :multi:

Kulkę czeka szereg operacji -usunięcie guza Stickera ; sterylizacja ; operacja podniebienia miękkiego...Długa droga przed nią ....mam nadzieję że na końcu tej drogi czeka na nią wspaniały kochający DOM. Zasłużyła na niego.

[IMG]http://i25.tinypic.com/2573zi1.jpg[/IMG]

Szczegółowych informacji udziela DT:
[email][email protected][/email]

Posted

Kuleczka jest naprawdę słodką, spragnioną miłości suczką [img]http://img515.imageshack.us/img515/5778/flircikts7.gif[/img] Nietrudno ją pokochać jak się ją pozna. :loveu:

Posted

[quote name='wredziocha']
Nie poczujcie się urażone Dziewczyny, ale wykupując psa od świra, za zresztą niemałe pieniądze, nadal nakręcacie ten jego koszmarny interes. Utwierdzacie go tylko w przekonaniu, że zawsze znajdą się jakieś według niego "nawiedzone miłośniczki psów", które nawet najbardziej chorego psa kupią.[/quote]

Niestety to prawda, to błędne koło, ratując biednego psa nabija się kieszeń takich łotrów i nakręca interes, a z drugiej strony nie można przecież przejść obojętnie obok ofiar takich palantów.
Przeraża mnie też pęd potencjalnych kupców do kupowania szczeniaczków z takich pseudohodowli. Ostatnio godzinę tłumaczyłam kobiecie, dlaczego nie należy kupować psów z takich ogłoszeń i na różnych bazarach. Nie mogła babina pojąć, czym się rózni taki szczeniak od szczeniaka z prawdziwej hodowli - dla niej to tylko różnica w cenie. Oczywiśćie z tego powodu te z pseudo wydają jej się atrakcyjniejsze :angryy: I jestem pewna, że w końcu tam właśnie kupi.

Posted

bo dla ludzi hodowla to hodowla,i nie ma różnicy między pseudo a prawdziwą,a hodowca to właśnie ktoś kto rozmnaża psy dla kasy
a rodowód jest gadżetem dla snobów,,,normalni,,kupują rasowego bez rodowodu i też mają ładnego psa.
niestety taka prawda:(

Posted

[quote name='Pugsy Malone']Kulka jedzie dziś do nowego domu.Jestem pewna że będzie tam otoczona wspaniałą opieką i kochana bardzo mocno:multi:[/quote]
tak bardzo sie cieszę, Pugsy, pokazałaś jej prawdziwe życie a teraz ma swój kochający dom, już nigdy nie będzie cierpiała przez człowieka!