gonia66 Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 TAaaa..wrzuć na owczarki...gdybym ja to jeszcze umiala...:oops:wiem z innych watkowze tak robią dziewczyny...a ja wczoraj juz probowalam szukalam nawet nie wiem gdzie..weszlam na "rasy" ale tam nie ma kompletnie miejsca na adopcje tylko na pielegnacje , wystawy itp...moze ktos mi podpowie to wrzuce chetnie...owczarki sa moja najwieksza miloscia zycia...kocham absolutnie wzystkie psy- ale moja milośc..mok pierwszy pies (w wieku 3 miesiecy) to owczarek, ktory ratowal mi zycie kilka razy..moja przygoda na dogo zaczela sie od owczarka...perwszy dom ktory udalo mi się znależc dla psa z dogo=to dom dla Barusia(moj tez byl Baruś)..no i jak widze takie pieknosci, to serce mi peka...a za nic nie mam warunkow w domu dla owczarka...:-(..dlatego chetnie pomoge tylko prosze o wskazowki...ona znajdzie domek na 100%...tylko wiem dobrze ze liczy się czas....czas..czas.... Quote
beka Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 NA str. owczarek.pl należy wejść w forum i dzial owczarek w potrzebie. Tak sa wklejane psiaki do adopcji Quote
gonia66 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Kurcze...zarejestrowalam sie ale nie przychodzi mi na maila link aktywacyjny cos...poczekam jeszcze troszke...wtedy bede probowala zalozyc watek...a tu u suni dzis cos cichutko, ze az dziw bierze..a moze sa juz jakies dobre wiesci???? Quote
GoskaGoska Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 okaze się w sob lub niedziele czy cos sie wydarzy w jej sprawie czy nie Quote
gonia66 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 GoskaGoska napisał(a):okaze się w sob lub niedziele czy cos sie wydarzy w jej sprawie czy nie hhhmmm...ciiiiiii....więc ccciiiiiii........:p:p:pCiagle probuje się zarejestrować na tych owczarkach..podalam juz inna poczte inny login i dlaej nie przychodzi mi link aktywacyjny a mial dojsc w 15 minut..aje moze juz nie bedzie potrzeby:roll::roll: Quote
GoskaGoska Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 gonia owczarkow nigdy nie brakuje w schronisku jak nie ona to inny zaraz bedzie :shake: Quote
lunarmermaid Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 GoskaGoska spróbuj może skontaktowac się ze Zbójini - wiem,że ma namiary na ludzi chcących ONka.Może Fibę by ktoś chciał? Quote
GoskaGoska Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 On zazwyczaj ma na mlodzience chetnych :shake: Quote
lunarmermaid Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Ale ostatnio na którymś wątku psiaka z Olkusza było o ONkach w tym schronie i kazał/a sobie podesłać zdjęcia,a to nie młodzieniaszki byly. Quote
GoskaGoska Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 no nic zobaczymy- moze ktos po nią przyjedzie w sob-niedziele - jak nie to będziemy myśleć dalej. Quote
Zbójini Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 założyłem wątek na owczarkach ale pierwszy post jest nieco skąpy. gdzie się znajduje sunia? Forum Owczarek.pl: Fiba- dostojna ONKA w schronie Quote
marysia55 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 [quote name='GoskaGoska']no nic zobaczymy- moze ktos po nią przyjedzie w sob-niedziele - jak nie to będziemy myśleć dalej. czyli jest jakaś szansa na dom??? Sorki , ale teraz mam taki sajgon w pracy że przychodzę z ugotowanym mózgiem do domu i stąd to opóźnienie w napisaniu tekstu dla suni ( z reguły jestem słowna kobita). Jesli po niedzieli Fiba będzie dalej w schronie wklejam tekst dla niej. Quote
gonia66 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 [quote name='Zbójini']założyłem wątek na owczarkach ale pierwszy post jest nieco skąpy. gdzie się znajduje sunia? Forum Owczarek.pl: Fiba- dostojna ONKA w schronie Dzięki za pomoc zbójini...wiedziałam gdzie uderzyć:p...do mnie dalej nie doszedł link aktywacyjny...a szkoda...na szczęście już tak nasza sunia jest:lol::lol: Quote
GoskaGoska Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 niby jest - zobaczymy co wyjdzie z tego w sumie to tylko 4dni jeszcze Quote
gonia66 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 GoskaGoska napisał(a):niby jest - zobaczymy co wyjdzie z tego w sumie to tylko 4dni jeszcze No to na 4 dni wstrzymujemy oddech....:modla::modla::modla: Quote
GoskaGoska Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 powoli zaczyna się przyzwyczając do roznych dziwnych pytan - a teraz dostalam pytanie czy sunia robi podkopy:cool1: Quote
GoskaGoska Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 no ja na meila odpisuje i naszczęscie przez telefon nie zabijają mnie ludzie takimi pytaniami ;)jeszcze nie odpisalam Quote
Ashley Moore Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 GośkaGośka czy Fiba potrafi zadbać o czystość wokół siebie? Mogłabyś mi powiedzieć coś więcej na jej temat? Jaka jest, jakie są jej wady i zalety? Quote
GoskaGoska Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 wiesz to jest schroniskowy pies - wiéc niewiele mozna powiedziec - generalnie wiékszosc psow zachowuje czystosc w domu - jesli nie pierwszego dnia to szybko zalapujá - napewno szybciej niz szczeniaki :razz:. Kazdego psa - jak wyprowadzisz na trawé to pierwsze co robi to sié zálatwia na trawce. Sluchaj przypomnij mi gdzie ty bys ewentualnie chciala tego psa? Bo jest jedna sunia ktora kompletnie nie ma nic a nic - i jej najbardziej potrzebna jest pomoc - nie zeby Fibie nie chciala pomoc- tylko o niá ma paré zapytan- a ta sunie nie ma nic a nic i kompletnie nikt o niá nie pyta nie dzwoni - sunia na starsze lata zostala oddana przez wlasciciela i bardzo to przezywala :shake: jej tez sié cos nalezy: __________________ jESLI BYS BYLA ZAINTERESOWANA BLODNYKÁ TO NAPISZ NA CO ZWROCIC UWAGÉ TO DZIEWCZYNY JAK BÉDÁ W SCHRONIKU POSTARAJA SIE POD TYM KÁTEM JÁ SPRAWDZIC - NAPISZ CZY MASZ PSA, KOTA, DZIECI ECT? Quote
Ashley Moore Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Ja już pisałam na swoim wątku poszukiwałam psa na terenie Wrocławia. Chwilowo wstrzymałam się z adopcją bo mama jest przeciw i muszę ją jakoś nakłonić aby zgodziła się dać szansę potrzebującym psiakom. Wiem, że gdyby mogła to by się zgodziła od razu ale coś jej nie pozwala, pewnie strach jak na nowego lokatora zareagowałby mój 9 letni mieszaniec Owczarka niemieckiego z dalmatyńczykiem. Mam dom jednorodzinny, średniej wielkości podwórko+ ogródek. Nie posiadam kotów w przeciwieństwie do sąsiada ale nie miałabym psiakowi za złe gdyby je przeganiał z naszego ogródka bo zrobiły sobie tam bezpłatną toaletę :mad::mad: Żadnych dzieci chyba, że rodzina przyjedzie w odwiedziny to wówczas muszę bawić berbecie od 2 lat do 12. Mam 17 lat więc mieszkam jeszcze z rodzicami, babcią i starszym bratem. Jest jednak pewien minus: mój mieszaniec bywa zazdrosny, szczególnie o mojego tatę (ja plansuję się na drugim czy trzecim miejscu). Psia piękność ze zdjęć wygląda na 7-8 lat, mam rację? Ciekawi mnie czy potrafi zadbać o czystość, jaki jest jej stosunek do dzieci, kotów i innych psów oraz ludzi. Dobrze by było gdyby umiała odstraszyć ludzi od wchodzenia na nasze podwórko bo wokół nas są 2 bloki mieszkalne, jeden hotel, paru zachlańców i mnóstwo dzieci. Quote
GoskaGoska Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 ona ma nawet w opisie ze jest swietna do pilnowania i najlepsze rozwiązanie dla niej to dom z ogrodkiem - wiec to juz teraz mogę zagwarantowac , ze bedzie pilnowac, jesli masz psa- a nie sunie to też nie powinna byc problemow, bo pies z suką zawsze się raczej dogada. jedynie jest to sprawdzenie na dzieci jest zawsze problem- bo nie ma probnych dzieci- ale jesli masz Ty jakies to zawsze mozna podejsc do schrosnika i powiedziec ze jestes zainteresowana adpocja, zabrac dziecko i zobaczyc na spacerze jakie ma relacje z dziecmi. Z zachowanie czytosci jak pisalam powyzej- to pys albo odrazu wiedzą o co chodzi-ale raz dwa pojmują co od nich chcesz. Ja ze schroniska brala doroslego psa i mieszkala w mieszkaniu - a nigdy niczego nie zrobila - nawet na ulicy- tylko zawsze na trawie. Psy są naprawdę mądrę i szybko pojmują czego się od nich chce Quote
Ashley Moore Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 GoskaGoska napisał(a):ona ma nawet w opisie ze jest swietna do pilnowania i najlepsze rozwiązanie dla niej to dom z ogrodkiem - wiec to juz teraz mogę zagwarantowac , ze bedzie pilnowac, jesli masz psa- a nie sunie to też nie powinna byc problemow, bo pies z suką zawsze się raczej dogada. jedynie jest to sprawdzenie na dzieci jest zawsze problem- bo nie ma probnych dzieci- ale jesli masz Ty jakies to zawsze mozna podejsc do schrosnika i powiedziec ze jestes zainteresowana adpocja, zabrac dziecko i zobaczyc na spacerze jakie ma relacje z dziecmi. Z zachowanie czytosci jak pisalam powyzej- to pys albo odrazu wiedzą o co chodzi-ale raz dwa pojmują co od nich chcesz. Ja ze schroniska brala doroslego psa i mieszkala w mieszkaniu - a nigdy niczego nie zrobila - nawet na ulicy- tylko zawsze na trawie. Psy są naprawdę mądrę i szybko pojmują czego się od nich chce W moim domu nie ma żadnych dzieci, jeśli jednak sunia nie tolerowałaby ich to myślę, że znaleźlibyśmy jej jakieś miejsce na czas wizyty rodziny na naszym podwórku. Moja mama i babcia twierdzą, iż dorosły pies, mający za sobą nieznane nam przeżycia nie potrafi przywiązać się do nowego właściciela na tyle, by wskoczyć za nim w ogień. Jako przykład podają starego pas babki: mały kundelek został przez nią zabrany bo groziła mu śmierć za napadanie i zagryzanie kur. Już wówczas był stary tak więc nigdy się do nas nie przywiązał. Głaskać się pozwalał ale często warczał na nas np. kiedy zamiatałam podłogę w garażu kundel siedział pod stołem, obserwował miotłę i warczał na mnie. Często gryzł dzieci i uciekał nam. Wiem, że nie miał najlepszych wspomnień o człowieku bo wielokrotnie był bity za swoje napady na kury ale u nas nikt go nigdy nie uderzył, nawet jak zagryzł mi królika (miałam może 7 lat wówczas). Quote
Recommended Posts