Marta4444 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 [FONT=Arial]Witam :lol: już czytałam takie posty na temat karmienia 8 tygodniowego szczeniaczka ... ;) ale nie mogę się zdecydować czy będzie lepszy Brit czy Bosch :roll: Czytałam że ponoć Royal się pogorszył :razz: Może jakieś inne karmy będą lepsze niż Bosch lub Brit? :cool3: Chciałabym się dowiedzieć czy lepszy Brit czy Bosch? :-) Dodam że to dla Shih tzu :fadein:[/FONT] Quote
birma74 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 mojej suni pasuje Nutra Gold,Diamond Naturals,Nutram:lol:podobno fajna jest Brit Care ale na ten temat niech wypowiedzą się ci co karmią Britem,wejdz do działu żywienie-suche karmy tam znajdziesz opinie Quote
sota36 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Karmilam Britem i bylam zadowolona! Gutek dostawal L&R. Quote
yaa1 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Jeśli brit, to tylko brit care. Boscha nie polecam, to taka siara, psy mają po nim fatalną sierść i często problemy z utrzymaniem prawidłowej wagi. Pies rośnie [U]tylko raz[/U], radzę wybrać coś lepszego, np. acanę.:razz: Co do royala - fakt, pogorszył się, cena zupełnie nie zgadza się z jakością. Za tą cenę można żywić psa czymś o wiele lepszym.:cool3: Quote
Marta4444 Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 To uważacie że Acana była by najlepsza? ;) Chodzi mi o to gdybyście teraz mieli kupić karmę jaką byście kupili po tych próbach? :eviltong: A jakie testowaliście i jak wam służyły :cool3: to znaczy waszemu psiakowi :rolleyes: Quote
wilczyca Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 ja karmiłam swojego psiaka boschem, ale przestałam karma ogólnie za sucha, psu sierść zmatowiała i puszczał takie bąki :oops::oops: że nawet przeciąg nie wiele pomagał. Teraz karmię britem j&r, dawałam jeszcze ariona, bewi doga (dla odmiany) ale brit zdecydowanie bardziej przypadł mu do gustu więc jesteśmy na razie na bricie. Zakupiłam też brit care ale mu nie smakował i oprócz tego ma bardzo nie miły zapach. Więc "wróciłam" do podawania zwykłego brita :p Quote
gayka Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 [quote name='Marta4444'][FONT=Arial]Witam :lol: już czytałam takie posty na temat karmienia 8 tygodniowego szczeniaczka ... ;) ale nie mogę się zdecydować czy będzie lepszy Brit czy Bosch :roll: Czytałam że ponoć Royal się pogorszył :razz:[/FONT] [FONT=Arial]Może jakieś inne karmy będą lepsze niż Bosch lub Brit? :cool3:[/FONT] [FONT=Arial]Chciałabym się dowiedzieć czy lepszy Brit czy Bosch? :-)[/FONT] [FONT=Arial]Dodam że to dla Shih tzu :fadein:[/FONT][/quote] ja polecam Royal Canin Starter dla takiego maluszka. Quote
madeleine Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 ja młodą od 8 tygodnia karmiłam karma brit junior i rośnie i rozwija się bardzo dobrze, po jakims czasie zaprotestowala i nie chciała jesc suszu ale teraz jest ok. każdy pies inaczej reaguje na karmę, ale royal'a wcale bym nie polecała bo dla mnie jest przereklamowany i wcale nie taki dobry jak na swoją cenę. ale jak już powiedziałam, każdy pies inaczej reaguje na daną karmę.. trzeba próbówac. Quote
amanita99 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Również polecam [URL=ttp://e-pazur.com/index.php?k86,pies-karma-sucha-brit[URL] Karmę Brit[/URL] sunia wcina ją niesamowicie, przestała drapać się jak po poprzednich karmach, to był dobry wybór! Quote
justyna9705 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Ja karmię swojego psa Britem i jestem bardzo zadowolona. ;) Quote
Adrian81 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 [quote name='yaa1']Jeśli brit, to tylko brit care. Boscha nie polecam, to taka siara, psy mają po nim fatalną sierść i często problemy z utrzymaniem prawidłowej wagi. Pies rośnie [U]tylko raz[/U], radzę wybrać coś lepszego, np. acanę.:razz: Co do royala - fakt, pogorszył się, cena zupełnie nie zgadza się z jakością. Za tą cenę można żywić psa czymś o wiele lepszym.:cool3:[/QUOTE] Zgadzam się, jeśli Brit to linia Care. Natomiast co do Acany - to ceny idą ostro w górę. Polecam Nutram - odpowiednia cena za odpowidnią jakość. Royal ? Ich "świetność" wygasa - i dobrze. Royala (dla kotów) można już spotkać w "dobrych" supermarketach - hehe, czyzby scigali whiskasa ? :) Quote
annber Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 ja karmiłam psa britem a wczesniej orijenem wiec spadek o pare klas był ..., ale jakos nie zauwazyłam zmian złych po przestawieniu ja pomiedzy britem a boschem wybrałabym brita, a jak jednak dozucisz troszke kaski wiecej to faktycznie acana jest dobra(tez ją miałam:)) ale to juz jak chcesz , brit jest dosc przyzwoity Quote
Recommended Posts