Helga&Ares Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 ARES [SIZE=4]Ares przyjechał do schroniska kilka dni temu. Został wyrzucony z samochodu, błąkał się w lesie. Jaka była tego przyczyna? Wakacje? Możliwe, że guz, który wyrósł na jego szyi, wielkości jabłka. Na szczęście to wielkie "coś" jest miękkie, i właśnie zajmuje się tym weterynarz. Przy okazji zostaną ciachnięte jajeczka. Czekamy na wieści... Ares jest bardzo pogodnym pieskiem, super kontaktowym. Na początku bał się człowieka, ale kilka spacerów i "rozmowy":loveu: to załatwiły. Chłopaczek uwielbia spacery, w kojcu przebywa z dwiema suniami i pieskiem, nie ma żadnych problemów w komunikacji. Pierwszy spacer był bardzo spontaniczny, a także energiczny, Ares był jeszcze dzikuskiem, szarpał, biegał w kółko, skakał, ale szybko pojął o co w tym wszystkim chodzi:lol: Psiunio jest stosunkowo młody, ma 2-3lata. Jak tylko dojdzie do siebie, będziemy szukać mu najlepszego pod słońcem domku. Dominika (0) 608686679 Kajetan (0) 602751299 e-mail: [email protected] [SIZE=4] Quote
AMIGA Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Te ślepka ma niesamowite. Dobrze, że wet zajął się już tym guzem Quote
Helga&Ares Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 a oprócz niego, w schronisku są jeszcze takie sznupopodobne stworki: Mike: jego zdjęcia: Picasa Web Albums - Dominika - Mike i Baffi jego zdjecia: Picasa Web Albums - Dominika - Baffi Quote
weszka Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Słodziak. Oby wszystko ze zdrowiem było dobrze. Dwa pozostałe również śliczne. Quote
malawaszka Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 tyko jedno foto Aresika jest? Bafii wygląda jak Terier Tybetański :-o Quote
madziamn Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Piekny jest dobrze że wet się zajął tym guzem i że da się mu pomóc a te dwa pozostałe czy cos o nich wiadomo bo mozna by ogłoszenia porobic Quote
Helga&Ares Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 [quote name='madziamn']Piekny jest dobrze że wet się zajął tym guzem i że da się mu pomóc a te dwa pozostałe czy cos o nich wiadomo bo mozna by ogłoszenia porobic oczywiście tutaj Baffi: http://gaj.schronisko.net/adopcja31901-1.html Mike http://gaj.schronisko.net/adopcja31869-2.html zrobisz im ogłoszonka? Quote
Helga&Ares Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 [quote name='madziamn']Piekny jest dobrze że wet się zajął tym guzem i że da się mu pomóc a te dwa pozostałe czy cos o nich wiadomo bo mozna by ogłoszenia porobic oczywiście tutaj Baffi: http://gaj.schronisko.net/adopcja31901-1.html Mike adopcja - adopcje - psy - Mike - Schronisko Dla Zwierząt w Gaju zrobisz im ogłoszonka? Quote
Helga&Ares Posted July 31, 2009 Author Posted July 31, 2009 malawaszka napisał(a):tyko jedno foto Aresika jest? Tylko jedno foto na razie, zrobiłam mu po drodze do weta, wcześniej nie było mowy bym wzięła psa i aparat, był na prawdę dzikuskiem, ciągle skakał i nie dałabym rady mu zrobić zdjęć, biorąc pod uwagę fakt, że nie spuszczam psów ze smyczy na pierwszych spacerach. Ale jak tylko dojdzie do siebie - nie omieszkam zrobić mu calutkiej sesji;) Quote
malawaszka Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 no to czekamy na wieści i zdjęcia Aresika czy tylko mnie sie nie otwiera strona Gaju? Quote
malawaszka Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 noo wiedziałam, że miałam jakiegoś wątku nowego pilnowac i czekać na wieści i nie mogłam go znaleźć :oops: co tam u chłopaka? jak po operacji? Quote
Helga&Ares Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 Guz okazał się tylko torbielą, prawdopodobnie po jakimś ukąszeniu. Psina wróciła do schroniska bez jajeczek. Jest radosny, nie lubi innych samców, duuużo skacze-pracujemy, jest bardzo energiczny, jak przypina mu się smycz to szaleje, jest tak podekscytowany. Dziś był długi spacer Quote
Helga&Ares Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 Waszko, dodasz go na swojego bloga adopcyjnego? Ostatnio było sporo telefonów stamtąd, ws. Mai i Tiny A może i maluchy z 1 strony mogłabyś wkleić? Quote
AnkaG Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 waszka na urlopie - na obozie z psiurami. Ładny psiak. :lol: Quote
AnkaG Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Helga macie może szczeniaki albo kikumiesięczne psiaki? Ale tylko pies (nie suczka)? Quote
Helga&Ares Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 AnkaG napisał(a):Helga macie może szczeniaki albo kikumiesięczne psiaki? Ale tylko pies (nie suczka)? Mamy. Daj szczegóły na pw Quote
AMIGA Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Te zdjęcia całkiem odmieniły moje zdanie o psiaku. Przedtem wydawał się taki smuuuutny, a tu proszę - rozbrykany chłopiec z wieeeeelkim jęzorem i roześmianym pycholem. Quote
malawaszka Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 [quote name='AnkaG']waszka na urlopie - na obozie z psiurami. na urlopie to jest weszka :evil_lol: ja niestety takowego nie posiadam :placz: i już dodaję Aresa i resztę na stronę tel do Goni? Quote
Helga&Ares Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 Tel kontaktowy: Dominika (0) 608686679 Kajetan (0) 602751299 e-mail: [email protected] Quote
malawaszka Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 a ten Twój tel działa? :mad: bo ostatnio jak o Majeczkę próbowałam dzwonić to nie działał :lol: dałam na stronie tel do Kajetana bo dwa się nie zmieszczą niestety, ale wrzuć obydwa do pierwszego postu bo potem szukam jak ktoś jest zainteresowany Quote
Helga&Ares Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 malawaszka napisał(a):a ten Twój tel działa? :mad: bo ostatnio jak o Majeczkę próbowałam dzwonić to nie działał :lol: dałam na stronie tel do Kajetana bo dwa się nie zmieszczą niestety, ale wrzuć obydwa do pierwszego postu bo potem szukam jak ktoś jest zainteresowany działa, już jest ok:) Problem rozwiązany Quote
Helga&Ares Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 No wlazłam na tą twoją stronkę i widzę opisy - są ok, ale zdjęcia to już nie bardzo pasują:evil_lol: Quote
malawaszka Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 hahah dodaję właśnie - tam samo wskakuje zdjęcie poprzedniego psiaka jaki był w tym miejscu dopóki nie dodam nowego :lol: aaa i co jeszcze miałam - nie obcinajcie Baffika na sznaucera - on ma dłuższy tułów i będzie niefajnie wyglądał - tak jak ma teraz jest fajnie tylko wyczesać :loveu: Quote
Recommended Posts