Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

psy z ciapkowa jechaly do Radomia,poniewaz w Trojmiescie potwornie zdzieraja.Normalnie psa mozna przechowac w kojcu za 15 zl (dużego!),w Trojmiescie za 40....
Tylko czy schronisko zgodzi sie wydac psa na DT?Bo ja mialam problemy,zeby dostac psa,ktory nalezal do innego schronu.No,wiec w koncu go adoptowalam :diabloti:

Posted

Akurat z tego schroniska nie można brać psów na DT. Więc wszelkie adopcje Tary są teraz wstrzymane na dwa tygodnie (kwarantanna).

Byłam u niej dzisiaj. Jakby ktoś chciał do niej iść to jest w klatce za szpitalem.
Suka całkiem inaczej zachowywała się niż przy poprzedniej wizycie. 180 stopni inny pies :) Ucieszyła się, że ktoś do niej przyszedł, aż się wzruszyłam :)
Wyszłyśmy z nią na spacerek, bardzo się cieszyła nawet się w trawie z tej radości wytarzała :multi: Niestety podczas tarzania sobie trawką skaleczyła lekko powiekę i leciała krewka, bez problemy dawała sobie rankę wyczyścić i gmerać przy niej chusteczką. Potem zamieniłyśmy tę ohydną wielką kolczatę na obrożę mojego Tofika, którą akurat miałam w samochodzie w twarzowym niebieskim kolorze ;) Była bardzo cierpliwa i bez jakiegokolwiek sprzeciwu dawała sobie manewrować przy szyji jak probowałyśmy zdjąć kolczatkę (nie chciałyśmy jej ściągać obroży ze smyczą i po prostu ją rozginałyśmy co zajęło trochę czasu).
Psów raczej nie lubi, kiedy mijałyśmy klatki spinała się i odszczekiwała. Nie była też w tym stanie chętna jeść smakołyki. Potem jak widziałyśmy pojedynczego psa, też się spięła i była gotowa do bójki.
Nie wzięłam aparatu, nie wzięły też aparatu kobiety które były ze mną :mad:. Mam jakieś marne zdjęcia z komórki. Zobaczę jeszcze co dostanę.

Suka ma piękne umaszczenie. Ogólnie wygląda na zadbaną, nie jest wychudzona. Ale widać u niej ten brak ruchu, brak umięśnienia tak charakterystyczny dla rasy.

Ja już raczej nie zdąrzę więcej się z nią spotkać, bo teraz czeka mnie ciężki tydzien pracy a psy można odwiedzać tylko do 16. A w sobotę wyjeżdzam na obóz naszej szkoły i nie będzie mnie w Trójmieście dwa tygodnie. Ale będę trzymała rękę na pulsie :) Mam nadzieję, że będzie tam zasięg to będę mogła tez śledzić wątek. No i mam nadzieję, że jak wrócę to Tara będzie miała już swój nowy kochający dom.

Posted

Bo my mamy takie spontany, że nawet czasu nie ma na przygotowanie :evil_lol:

No więc po obejrzeniu wszystkich boksów aż mi kopara opadła...

Bullowatych 22!!!

W tym tylko 2 agresorki, które szczekają szczekają ale nie capną.

Jestem zauroczona we wszystkich szczególnie w 2 beżowych amstaffkach, który były normalnie przeboskie!! :loveu::loveu:

Wszystkie psy bardzo fajne, Kana jak odzyska komputer to założymy wątek bullowatym z Gdańska.

Tara jest śliczna i bardzo radosna zero agrechy.

Zaraz powklejam kilka zdjęć.

( Na spacer nie wychodziłyśmy, bo za dużo czasu nie miałyśmy, bo byłyśmy jeszcze w schronach w Sopocie i Ciapkowie)

Posted

Mam prośbę zagineła sunia w trójmieście a tu trochę was jest czy ma ktoś troszkę czasu aby po rozwieszać ogłoszenia po Gdańsku. A to jest wątek i namiary.
http://www.dogomania.pl/forum/f96/sopot-zaginal-pies-grenlandzki-prosimy-o-pomoc-143682/
Jeszcze raz bardzo proszę sunia jest strasznie lękliwa i złapanie będzie bardzo trudne przez nieznajomych dlatego każda inf. o niej jest bezcenna.Proszę przekazujcie tą inf, również swoim znajomym.

• 3 weeks later...
Posted

pinkmoon napisał(a):
Tara ciągle w schronisku?
Czy są jacyś wolontariusze którzy mogą cokolwiek o niej powiedzieć? Ona wychodzi na spacery?

Dziś zadzwoniłam do schroniska i Tara już jest w nowym domku :multi:

Posted

Niestety amstaff za kratkami schroniskowego boksu to ostatnio chyba najpopularniejszy (no, może oprócz owczarkopochodnych oraz kundelków) widok w polskich schroniskach :-(

Dobrze, że chociaż Tarze się udało :)

• 2 weeks later...
Posted

Przepraszam za offa..

Cioteczki można pomóc schroniskowym psiakom oddając swój głos!!
To nic nie kosztuje, a wiele może zdziałać :smile:

Ruszyła nowa akcja Tesco - POMAGAJMY ZWIERZĘTOM :loveu:

10% wartości z każdej zakupionej w Tesco karmy dla zwierząt zostanie przekazane 5 schroniskom :lol:

Swój głos można oddać tutaj: Pomagajmy zwierzętom - Tesco (Polska) Sp. z o.o.

Roześlijcie to info gdzie się da. Skoro można pomóc psiakom w schroniskach, to dlaczego tego nie zrobić :p