brazowa1 Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 psy z ciapkowa jechaly do Radomia,poniewaz w Trojmiescie potwornie zdzieraja.Normalnie psa mozna przechowac w kojcu za 15 zl (dużego!),w Trojmiescie za 40.... Tylko czy schronisko zgodzi sie wydac psa na DT?Bo ja mialam problemy,zeby dostac psa,ktory nalezal do innego schronu.No,wiec w koncu go adoptowalam :diabloti: Quote
Moniasek Posted August 1, 2009 Author Posted August 1, 2009 Akurat z tego schroniska nie można brać psów na DT. Więc wszelkie adopcje Tary są teraz wstrzymane na dwa tygodnie (kwarantanna). Byłam u niej dzisiaj. Jakby ktoś chciał do niej iść to jest w klatce za szpitalem. Suka całkiem inaczej zachowywała się niż przy poprzedniej wizycie. 180 stopni inny pies :) Ucieszyła się, że ktoś do niej przyszedł, aż się wzruszyłam :) Wyszłyśmy z nią na spacerek, bardzo się cieszyła nawet się w trawie z tej radości wytarzała :multi: Niestety podczas tarzania sobie trawką skaleczyła lekko powiekę i leciała krewka, bez problemy dawała sobie rankę wyczyścić i gmerać przy niej chusteczką. Potem zamieniłyśmy tę ohydną wielką kolczatę na obrożę mojego Tofika, którą akurat miałam w samochodzie w twarzowym niebieskim kolorze ;) Była bardzo cierpliwa i bez jakiegokolwiek sprzeciwu dawała sobie manewrować przy szyji jak probowałyśmy zdjąć kolczatkę (nie chciałyśmy jej ściągać obroży ze smyczą i po prostu ją rozginałyśmy co zajęło trochę czasu). Psów raczej nie lubi, kiedy mijałyśmy klatki spinała się i odszczekiwała. Nie była też w tym stanie chętna jeść smakołyki. Potem jak widziałyśmy pojedynczego psa, też się spięła i była gotowa do bójki. Nie wzięłam aparatu, nie wzięły też aparatu kobiety które były ze mną :mad:. Mam jakieś marne zdjęcia z komórki. Zobaczę jeszcze co dostanę. Suka ma piękne umaszczenie. Ogólnie wygląda na zadbaną, nie jest wychudzona. Ale widać u niej ten brak ruchu, brak umięśnienia tak charakterystyczny dla rasy. Ja już raczej nie zdąrzę więcej się z nią spotkać, bo teraz czeka mnie ciężki tydzien pracy a psy można odwiedzać tylko do 16. A w sobotę wyjeżdzam na obóz naszej szkoły i nie będzie mnie w Trójmieście dwa tygodnie. Ale będę trzymała rękę na pulsie :) Mam nadzieję, że będzie tam zasięg to będę mogła tez śledzić wątek. No i mam nadzieję, że jak wrócę to Tara będzie miała już swój nowy kochający dom. Quote
karolina1 Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Przejeżdżałam dziś koło schronu.(ale była to ok. 22 to nie ma co tak późno wpadać) :lol: Kana jak się będziesz wypierać napisz. Może i ja się zabiorę ;) Quote
karolina1 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Jedziemy dziś z Kaną do Promyka.;) Zobaczymy sunie i aparat weźmiemy. Quote
Pusiakowa Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 szkoda, ze mi wczesniej nie napisalyscie :-(. tez bym pojechala.:razz: Quote
karolina1 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Bo my mamy takie spontany, że nawet czasu nie ma na przygotowanie :evil_lol: No więc po obejrzeniu wszystkich boksów aż mi kopara opadła... Bullowatych 22!!! W tym tylko 2 agresorki, które szczekają szczekają ale nie capną. Jestem zauroczona we wszystkich szczególnie w 2 beżowych amstaffkach, który były normalnie przeboskie!! :loveu::loveu: Wszystkie psy bardzo fajne, Kana jak odzyska komputer to założymy wątek bullowatym z Gdańska. Tara jest śliczna i bardzo radosna zero agrechy. Zaraz powklejam kilka zdjęć. ( Na spacer nie wychodziłyśmy, bo za dużo czasu nie miałyśmy, bo byłyśmy jeszcze w schronach w Sopocie i Ciapkowie) Quote
iwi10 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Mam prośbę zagineła sunia w trójmieście a tu trochę was jest czy ma ktoś troszkę czasu aby po rozwieszać ogłoszenia po Gdańsku. A to jest wątek i namiary. http://www.dogomania.pl/forum/f96/sopot-zaginal-pies-grenlandzki-prosimy-o-pomoc-143682/ Jeszcze raz bardzo proszę sunia jest strasznie lękliwa i złapanie będzie bardzo trudne przez nieznajomych dlatego każda inf. o niej jest bezcenna.Proszę przekazujcie tą inf, również swoim znajomym. Quote
agaga21 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2009-08/8e3388d0.jpg co za spojrzenie :-( Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Też Tara i też z łancucha .... :placz::-( Quote
iwi10 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Przepraszam ale jestem bezsilna i potrzebuje pomocy on umiera POTRZEBNY DT NA WCZORAJ MALAMUT HUSTON UMIERAJĄCY W SCHRONIE Malamut w schronisku w Wejherowie - potrzebna pomoc!! Quote
Pusiakowa Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 nastepnym razem mnie zabierzcie!!:eviltong: ale cicho u ciebie malutka.:-( Quote
pinkmoon Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Tara ciągle w schronisku? Czy są jacyś wolontariusze którzy mogą cokolwiek o niej powiedzieć? Ona wychodzi na spacery? Quote
Moniasek Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 pinkmoon napisał(a):Tara ciągle w schronisku? Czy są jacyś wolontariusze którzy mogą cokolwiek o niej powiedzieć? Ona wychodzi na spacery? Dziś zadzwoniłam do schroniska i Tara już jest w nowym domku :multi: Quote
Moniasek Posted September 14, 2009 Author Posted September 14, 2009 Właściwie to nic więcej. Ale w schronisku sporo jeszcze zostało amstafów i amstafopodobnych :( Quote
pinkmoon Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Niestety amstaff za kratkami schroniskowego boksu to ostatnio chyba najpopularniejszy (no, może oprócz owczarkopochodnych oraz kundelków) widok w polskich schroniskach :-( Dobrze, że chociaż Tarze się udało :) Quote
agnieszka24 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Przepraszam za offa.. Cioteczki można pomóc schroniskowym psiakom oddając swój głos!! To nic nie kosztuje, a wiele może zdziałać :smile: Ruszyła nowa akcja Tesco - POMAGAJMY ZWIERZĘTOM :loveu: 10% wartości z każdej zakupionej w Tesco karmy dla zwierząt zostanie przekazane 5 schroniskom :lol: Swój głos można oddać tutaj: Pomagajmy zwierzętom - Tesco (Polska) Sp. z o.o. Roześlijcie to info gdzie się da. Skoro można pomóc psiakom w schroniskach, to dlaczego tego nie zrobić :p Quote
Kana Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Dziewczyny wybaczcie! Proszę o pomoc dla gluchego Amstaffa ze schroniska!! Pomoc potrzebna na cito !! http://www.dogomania.pl/forum/f28/bialy-amstaff-oddany-po-kilku-latach-bo-jest-gluchy-poznan-pilnie-szukamy-dt-147385/#post13036667 Zajrzyjcie chociaż! Quote
Recommended Posts