Jump to content
Dogomania

VII Ogólnopolski Zlot Dogomaniaków - A miało być bezpiecznie..

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ile fotek :cool3: wstawiać, wstawiać :cool3:

No to z niecierpliwością czekamy na Anulę, bo ja osobiście cały czas była przekonana, że Bono to bardziej mix podhalana niż pies w typie goldena, a tymbardziej golden :shake: z taka "hodowlą" to koniecznie trzeba by było zrobić porządek :mad:

Posted

Karilka napisał(a):
Widzieliśmy z daleka, nie wyglądało ciekawie. Dla mnie nie ma różnicy, czy to była Rika czy Shagi.

dokładnie! Według mnie to było chyba najbardziej agresywne zachowanie wśród psów na zlocie :shake: Chociaż myśle, że największym problem było to, że właścicielka Bono zupełnie nie dawała sobie z nim rady i nie potrafiła opanować :shake: Ja mojej Wiki na zloty nie brałam dlatego, bo tez ma odpały w stosunku do innych psów, ale ja jestem pewna w 100% pewna, że w takiej sytuacji poradziłabym sobie z nią 10 razy szybciej....

Posted

Przypomnijcie sobie tego podhalana zza płotu był identyczny jak Bono tylko szczuplejszy.

OOo a może powie mi ktoś czym tak Anula ze swoją matką psikały psa???

Posted

olekg89 napisał(a):
Przypomnijcie sobie tego podhalana zza płotu był identyczny jak Bono tylko szczuplejszy.

no dokładnie ;) dlatego, aż dziwi mnie to, że Anula mówi o nim jako o goldenie :crazyeye:

Posted

Olek psikały psa ? a czymś psikały ? xD

Anula prosi(jej słów raczej prośbą nazwać nie można, ale ona nerwowa jest więc ja proszę w jej imieniu xD) żeby nie interweniować w sprawie tej hodowli itp. jak nie wiecie dokładnie jak to wszystko wyglądało.
I w ogóle może zostawmy to na razie, jak wróci to się każdy zapyta co chce.

Ja mam jedno zdjęcie tego podhalana z jego pięknym kolegą pudlem:loveu: ale też niewiele widać

Ale jak dla mnie, porównując na bieżąco do zdjęć, Bonek ma pysk taki raczej bardzo mało podhalańczykowaty..
http://republika.pl/blog_wa_4567336/6838913/tr/owczarek_podhalanski.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fb/Podhalaner_Sven_Fischer.jpg

Posted

Iś & Chester napisał(a):

Anula prosi(jej słów raczej prośbą nazwać nie można, ale ona nerwowa jest więc ja proszę w jej imieniu xD) żeby nie interweniować w sprawie tej hodowli itp. jak nie wiecie dokładnie jak to wszystko wyglądało.
I w ogóle może zostawmy to na razie, jak wróci to się każdy zapyta co chce.
A co mamy wiedzieć? Wiem, że hodowla wypuszcza psy z rodowodem i psy bez rodowodu. To mi wystarczy. Znam nazwę hodowli. Zawsze takie hodowle zgłaszane są z prośbą o wykluczenie ze związku. I tak teraz będzie. Co związek z tym zrobi - nie mój interes.

Posted

Jezu macie piękne zdjęcia, a filmiki wymiatają normalnie :loveu:. Modlitwa świetna :razz:. Coś religijny ten zlot :grins:...:diabloti:
Ja zmniejszam właśnie pozostałe foty, jest już 14% :loveu:. A robi mi się od jakichś 10 minut :diabloti:

Co do Bona i podhalan retrieverów (przepraszam, jeżeli drugi człon nazwy źle napisałam :lol:) to hodowlę rzeczywiście trzeba zgłosić do ZK :shake:...

Posted

A jeśli anula nie chce ,żeby to zgłaszać to znaczy.Że nie kupiła psa w tej "hodowli" tylko gdzieś z kartonu a tą bajeczke sobie tylko wymyśliła.:cool3:

Posted

olekg89 napisał(a):
A jeśli anula nie chce ,żeby to zgłaszać to znaczy.Że nie kupiła psa w tej "hodowli" tylko gdzieś z kartonu a tą bajeczke sobie tylko wymyśliła.:cool3:

to lepiej poczekać na jej powrót i nie robić przedwcześnie szumu w okół być może niewinnych właścicieli hodowli :eviltong:

Posted

Hmmm, to też jest możliwe, niewykluczone...
Lepiej żeby powiedziała, bo chyba nikt nie chce oskarżać niewinnej hodowli... :razz:

29% :multi:

Posted

na zdjeciach wlasnie nie widac jego gabarytów i dokladnie koloru, ale na żywo to na prawde bardziej podhalana przypomina niz goldena.

zaraz jeszcze jakies fotki dorzuce, troche tego mam, a nie chce mi sie wszystkiego od razu wstawiac:lol: