Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chyba gorszych wiadomości już z nie mogło być:-(
Ale zawsze trzeba próbować .....nie traćmy nadzieji...
:loveu:Molly chyba teraz ją nic nie boli ?

Posted

[quote name='ick']Chyba gorszych wiadomości już z nie mogło być:-(
Ale zawsze trzeba próbować .....nie traćmy nadzieji...
:loveu:Molly chyba teraz ją nic nie boli ?[/quote]
Nie, nic jej nie boli, była dokładnie dotykana, na RTG są moje kości ręki:cool1:
Panna najedzona, leży koło mnie na tapczanie, piszczy jak zmieniam pomieszczenie, a ona nie może.. zostawiam włączone TV i wtedy jest spokojniej.
Cholera, zaangażowałam się całą sobą w Molly, kocham ją i chcę jej dobra, ostatnią rzeczą jaką jej życzę jest cierpienie - to najgorsze, co mogłoby ją spotkać..:-(

Posted

Przede wszystkim trzeba wziąć pod uwagę fakt, że Molly będzie rosnąć.. nawet jeśli nie zewnętrznie, to z pewnością wewnętrznie..
Na pewno będzie bolało dysplastyczne bioderko.
A o resztę dokładnie wypytam dr Bieżyńskiego, podobno w Warszawie też jest dobry specjalista - jeśli trzeba będzie to pojadę.. Poszukam też jakiś zagranicznych lekarzy - może jeśli wyślę im RTG Molly i opiszę przypadek to pomogą?:roll:

[I]edit: dzwoniłam do dr Bieżyńskiego, jesteśmy umówione z nim w pon przed południem..[/I]

Posted

[quote name='Erazm'][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] to adres do doktora Tomka, mozna sie z nim porozumiec rowniez po angielsku. Gdybys miala problem z przetlumaczenieniem daj znac. Mowiacy po polsku dr Srenk pracuje obecnie w Jaggy ale w Pradze.[/quote]
Mam nadzieję, że z angielskim dam sobie radę (na uczelni mam weterynaryjny), trudniej byłoby z niemieckim, bo choć niby prefekt, to jednak kilka lat przerwy robi swoje..
Bardzo, bardzo dziękuję!

Posted

A zapytam jeszcze Krakowianki.fr, która ma Adę - również z uszkodzonym kręgosłupem, gdzie Ją konsultowała. Mieszka chyba na stałę w Anglii - może tamtejsi weterynarze wpadliby na jakiś pomysł albo może zna tez kogoś tutaj w kraju.

Posted

[quote name='ick']:loveu:Serdecznie zapraszam na MOLLY bazarek. JUTRO OSTATNI DZIEŃ .:lol:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/dekoracjyjny-nowe-bezowe-lakierki-na-kalekiego-szczeniaka-molly-do-5-09-do-18-tej-145490/#post12913124[/URL]

prosze napiszcie na pm nr. konta -dla bazarku[/quote]

Bazarek jest super- szybko wchodzic i kupowac:mad:. Przecież to na Molly!!!!!

Posted

[quote name='fizia']A zapytam jeszcze Krakowianki.fr, która ma Adę - również z uszkodzonym kręgosłupem, gdzie Ją konsultowała. Mieszka chyba na stałę w Anglii - może tamtejsi weterynarze wpadliby na jakiś pomysł albo może zna tez kogoś tutaj w kraju.[/quote]

Piszę w swoim i krakowianki.fr imieniu -
Miałam Adę zanim wyjechała do UK,
w Krakowie dostawała leki,
powiem tak - jak zobaczyłam jej kręgosłup... aż trudno uwierzyć, że ona jeszcze normalnie funkcjonuje

skontaktujcie się może z dr Orłem z Krakvet-u - ul Sanocka 3 Kraków,
12/6555533, pn-pt 9-20 i niedziala 9-13 plus dyzur całodobowy,
nie wiem, czy mój znajomy doktor coś pomoże ale spytam,

biedactwo...
ps. można do krakvetu wysłać email z zapytaniem...

Posted

Chcę w poniedziałek skonsultować ją z dr Bieżyńskim - który jest jednym z dwóch moim zdaniem najlepszych chirurgów i specjalistów w Polsce.
Zawsze mi pomagał w trudnych przypadkach.
A może ktoś z Krakowa mógłby podejść do ww. lekarza?:roll:

Posted

[quote name='iwoniam']Piszę w swoim i krakowianki.fr imieniu -
Miałam Adę zanim wyjechała do UK,
w Krakowie dostawała leki,
powiem tak - jak zobaczyłam jej kręgosłup... aż trudno uwierzyć, że ona jeszcze normalnie funkcjonuje

skontaktujcie się może z dr Orłem z Krakvet-u - ul Sanocka 3 Kraków,
12/6555533, pn-pt 9-20 i niedziala 9-13 plus dyzur całodobowy,
nie wiem, czy mój znajomy doktor coś pomoże ale spytam,

biedactwo...
ps. można do krakvetu wysłać email z zapytaniem...[/quote]

znalazłam mail do Krakvetu

[EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0c6f07][email protected][/COLOR][/EMAIL]

wyślę tam zdjęcia Molly

Pomyślałam, że można też wysłac do innych lecznic, im więcej opinii tym może większe szanse

Wyślę też do teh Pani Rehabilitantki z Katowic, o której wcześniej pisaliśmy - może tez będzie miała jakieś cenne uwagi

Tylko jak myślicie - pisać, o tym, że inni lekarze nie widzą możliwości lecznia operacyjnego czy poprostu nic nie pisać o innych diagoznach, tylko zapytać jaką szansę widzą dla Molly?

Posted

Fiziu, narazie poproś o konsultację, ja czekam na opinię Bieżyńskiego, ufam mu. On w razie czego, mam nadzieję, skontaktuje mnie z konkretnymi lekarzami.
Im więcej opinii tym lepiej..
p.s. a Molly dzisiaj spała tuż przy moim łóżeczku, liżąc mnie po ręce..:loveu:
uwielbia się przytulać.. strasznie ją pokochałam:loveu::roll: