Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

fizia napisał(a):
Ja je wklejałam takie małe, żeby tutaj się zmieściły

Ale mam pliki na poczcie - chętnie wyślę mailem
ale dużo większe nie są

To poprosiłabym o maila Fiziu, jeśli mam je pokazać, to jak największe.. Mam nadzieję, że wet coś tam dostrzeże..

Posted

trzymamy kciuki za mala, przy odpowiedniej rehabilitacji (najlepiej dom z innym psem) nauczy sie poruszac, biegac tyle ze ludzie bedzie sie zawsze pytac co jej jest
jak bralismy Fendera w wieku 3 miesiecy z porazeniem, to ciagle sie przewracal, a teraz goni inne beagle tyle ze odrobinke wolniej i z przechylem

powodzenia mala

Posted

NaamahsChild napisał(a):
To poprosiłabym o maila Fiziu, jeśli mam je pokazać, to jak największe.. Mam nadzieję, że wet coś tam dostrzeże..

A czy mogłabym Cię prosić o adres mailowy na PW
Wysyałałaś mi już chyba, ale nie mogę go od wczoraj odnaleźć

Posted

MakS napisał(a):
Ona jest taka słodka, że powinna znaleźć domek bez problemów. A jak z niej dzielna dziewczyna- domku szybciutko przygarnij Molly:lol:

No tak, ale to powinien być domek, który weźmie ją nie tylko ze względu na słodki wygląd... bo Molly to pies specjalnej troski, jakby nie było.

Posted

Fiziu, konsultowałam te zdjęcia na początek ze znajomym wetem, specjalistą chorób psów i kotów, powiedział, że zdjęcia niestety za małe i niewyraźne, prosił albo zdjęcia cyfrowej jakości z cyfrowego RTG albo bezpośrednio o klisze, że Bieżyński czy Ratajczak nic tam nie zobaczą..
Wiosno, czy byłaby taka możliwość? Czas upływa, trzeba podjąć jakąś decyzję.. Mój dt czeka na decyzję:roll:

Posted

naa a moze bylaby mozliwosc poprostu przywiezienia molly do ciebie na dt..i tam od razu na zywo konsultowania jej z twoimi wetami..ja wierzez ze skoro malutka juz teraz tak dobrze sobie poradzila..to mysle,ze moze naprawde rehabilitacja zdzialac cuda w jej przypadku;)

Posted

Clo, jest to jakaś opcja, tym bardziej, że póki jest wrzesień (nie mam zajęć ani poprawek).
Ale jest kilka ALE:
1) Potrzebowałabym wsparcia finansowego na karmę + opiekę weterynaryjną Molly;
2) Jeżeli okaże się, że Molly wymaga wózka rehabilitacyjnego, to niestety nie będę mogła służyć za dt dla niej - mieszkam, jak już pisałam, na 3 piętrze, nie dam rady z noszeniem, a także czasowo;
Jeśli reszta ciotek wyraziłaby zgodę, mając na uwadze także jej dobro (istnieje możliwość, że Molly będzie tułać się wtedy z miejsca na miejsce, ale możliwe, że wreszcie będzie zdiagnozowana). Bardzo chciałabym jej pomóc, dlatego czekam na opinię pozostałych cioteczek;)

Posted

Mnie tylko martwi to 3 piętro nawet w obecnym stanie psa. Tzn chcialabym, żeby wypowiedziała się Wiosna lub ktoś kto ma z nią kontakt czy Molly może chodzić sama tak dużo po schodach i czy jej to nie zaszkodzi? Cala reszta jest ok, a i tak wyjdzie pewnie taniej niż w hoteliku co jest ważne bo pieniędzy nie mamy a na weta jeszcze trzeba będzie uzbierać.

Posted

Przez wrzesień nosiłabym Molly na rękach, chyba, że okaże się, że schody będą dobrym elementem terapeutycznym. Są antypoślizgowe i wygodne, moja 6 ks suczka biega po nich jak sarenka, ale zdaję sobie sprawę, że Molly jest zupełnie innym przypadkiem.

Czekam na dalsze opinię;)

Posted

[quote name='NaamahsChild']Clo, jest to jakaś opcja, tym bardziej, że póki jest wrzesień (nie mam zajęć ani poprawek).
Ale jest kilka ALE:
2) Jeżeli okaże się, że Molly wymaga wózka rehabilitacyjnego, to niestety nie będę mogła służyć za dt dla niej - mieszkam, jak już pisałam, na 3 piętrze, nie dam rady z noszeniem, a także czasowo;
Jeśli reszta ciotek wyraziłaby zgodę, mając na uwadze także jej dobro (istnieje możliwość, że Molly będzie tułać się wtedy z miejsca na miejsce, ale możliwe, że wreszcie będzie zdiagnozowana). Bardzo chciałabym jej pomóc, dlatego czekam na opinię pozostałych cioteczek;)

Moim zdaniem to jest bardzo dobry pomysł.:loveu:

Wiem, że Molly przyzwyczaiła się już pewnie do Wiosny i żal Ją zabierać, ale to szczeniak, a One szybko się aklimatyzują

Jak najbardziej pomożemy finansowo- w końcu Molly dzieki Wam wszystkim ma już uzbieranych trochę pieniążków, mamy nadzieję, że uda się uzbierać więcej
A gdyby nie trzeba było płacić z pobyt Molly u Ciebie, to jesteśmy do przodu o ok. 300 zł (10 zł za dzień) - a to bardzo dużo!

Nie ukrywam, że cały czas trzymam kciuki, żebyś się zgodziła Ją przyjąć...:oops:

Jeśłi chodzi o wózek, to cały czas mam nadzieję, że skoro Molly biega - będzie on niepotrzebny

Posted

W takim razie - zapraszam Molly do siebie:loveu:
Przypuszczam, że karmę też powinna jeść Molly specjalistyczną, lub/i preparaty witaminowe, szczególnie w przypadku rehabilitacji..
.. nawet nie wiesz maleńka jak ja trzymam za Ciebie kciuki!:loveu:

Posted

NaamahsChild napisał(a):
W takim razie - zapraszam Molly do siebie:loveu:
Przypuszczam, że karmę też powinna jeść Molly specjalistyczną, lub/i preparaty witaminowe, szczególnie w przypadku rehabilitacji..
.. nawet nie wiesz maleńka jak ja trzymam za Ciebie kciuki!:loveu:

Naa, to Molly jedzie do Ciebie? :loveu:

Posted

[quote name='NaamahsChild']Clo, jest to jakaś opcja, tym bardziej, że póki jest wrzesień (nie mam zajęć ani poprawek).
Ale jest kilka ALE:

z pewnością nie jestem najbardziej zaangażowaną cioteczką (vide avantarek;)), ale moim skromnym zdaniem, powinniśmy skorzystać z Twojej oferty dt:) dajmy szansę Molly, żeby mogła się wykazać- skoro mały zbójek dokazuje, to może poradzi sobie ze schodami? a co do finansów, zdaje się że Molly ma jakieś deklaracje- na hotelik i rehabilitację to za mało, ale jeśli Twój dt będzie bezpłatny (tylko koszty wet, rehabilitacji i karmy) to może starczy?