Ra_dunia Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 dobrze by było gdyby mała trafiła do bezpłatnego DT z opcją pozostania na stałe :) Quote
MakS Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 [quote name='Ra_dunia']dobrze by było gdyby mała trafiła do bezpłatnego DT z opcją pozostania na stałe :)[/quote] to by było najlepsze rozwiązanie- rehabilitacja jest czasochłonna a jeśli dodać do tego, że Molly, jak każdy szczeniaczek jest żywiołowa, to rehabilitacja w hoteliku może byc trudna Quote
Lidan Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Co tam u Molly? Czy przypadkiem nie dzisiaj miała być znana odpowiedź co do jej przyszłego dt/ds :hmmmm: Quote
Nadalle Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Patrzyłam na wpłaty i nie widziałam swojej.. czyżby pieniążki nie doszły? Czytam wątek i tak bardzo żałuje, że nie mogę jej w inny sposób pomóc.. Ale trzymam kciuki z dt! Quote
fizia Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 Nadalle - musiały dojśc, tylko ja coś pewnie przeoczyłam wpisując - zaraz jezcze raz sprawdzę:oops: Ja też jeszcze nic nie wiem co z tym warszawskim DT Quote
fizia Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 [quote name='Nadalle']Patrzyłam na wpłaty i nie widziałam swojej.. czyżby pieniążki nie doszły? Czytam wątek i tak bardzo żałuje, że nie mogę jej w inny sposób pomóc.. Ale trzymam kciuki z dt![/quote] Pieniążki przyszły 14 sierpnia 50 zł - - dziękujemy bardzo!!! Quote
fizia Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 Clo czeka na telefon od tej Dziewczyny Quote
ihabe Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 ja sie chyba zawału serca nabawię przy Was :razz: Dzwoń, dzwoń, dzwoń..... dryndyn:evil_lol: Quote
Nadalle Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 [quote name='fizia']Pieniążki przyszły 14 sierpnia 50 zł - - dziękujemy bardzo!!![/quote] Ciesze się że doszły. Oczywiście nie ma za co ;) Quote
ihabe Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 i nadal nic? :-( Zaczynam się już martwić:-( Quote
clo Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 niestety ihabe..masz nei zawodne przeczucia...nie mam dobrych wiesci..:(pani sie wycofala...mowi ze nei da rady z 2 psami jednak..a ma yorka..ehh...szukamy w takim razie pilnie dt dla molly darmowego ktory by podjal sie rehabilitacji malej oraz prosimyw takim razie pieknie o allegro dla malej!moze ktos sie w niej zakocha.. namiary do ogloszen to tel 509 173 446 mail [email][email protected][/email] Quote
__Lara Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [quote name='clo']niestety ihabe..masz nei zawodne przeczucia...nie mam dobrych wiesci..:(pani sie wycofala...mowi ze nei da rady z 2 psami jednak..a ma yorka..ehh...szukamy w takim razie pilnie dt dla molly darmowego ktory by podjal sie rehabilitacji malej oraz prosimyw takim razie pieknie o allegro dla malej!moze ktos sie w niej zakocha.. namiary do ogloszen to tel 509 173 446 mail [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/quote] :( ogłoszeniowe allegro? mogę zrobić, jakie chcecie ciotki? Quote
clo Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 wyroznione ,podswietlone itd molly musi byc zauwazona..koniecznie..lidan nawet gdzies miala chyba jzu gotowy tekst an allegro molly..no niestety domu pilnie szukamy! Quote
fizia Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Tu jest tekst od Lidan [url=http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczeni-ta-Mini-Goldenka-wyj-tkowa-Molly-szczeniaczek-W0QQAdIdZ149767616]Mini Goldenka - wyjątkowa Molly (szczeniaczek) - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Kraków[/url] Quote
__Lara Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [quote name='clo']wyroznione ,podswietlone itd molly musi byc zauwazona..koniecznie..lidan nawet gdzies miala chyba jzu gotowy tekst an allegro molly..no niestety domu pilnie szukamy![/quote] Oki, rozumiem, że pieniążki na allegro są ? :) będzie dzisiaj, góra jutro. Aha, i poszukam tego tekstu ciotki Lidan. Quote
clo Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 hmm tylko czy moglby ktos zasponsorowac allegro naszej molly w takim razie?bo ja narazie cienko z kasa..zbieramy teraz na kolejne transporty naszych bid.. Quote
__Lara Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [quote name='clo']hmm tylko czy moglby ktos zasponsorowac allegro naszej molly w takim razie?bo ja narazie cienko z kasa..zbieramy teraz na kolejne transporty naszych bid..[/quote] Ciotki, zasponsoruje któraś z Was? u mnie też cienko... Quote
Awit Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Ile te allegro kosztuje? I na jakie konto wysłać, na te na które są zbierane pieniądze dla Molly? Quote
__Lara Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [quote name='Awit']Ile te allegro kosztuje? I na jakie konto wysłać, na te na które są zbierane pieniądze dla Molly?[/quote] Allegro ok. 20zł. Nie, na moje konto, to ja muszę opłacić allegro. Quote
Lidan Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Tu jest mój tekst ogłoszenia dla Molly razem z linkami do zdjęć: [I][COLOR="Purple"][SIZE="4"][FONT="Georgia"]Molly, pies spcjalnej troski Życie bezdomnego psa nie jest miłe ani proste, szczególnie gdy jest się szczeniakiem Jeśli pies ma szczęście i trafi do dobrego schroniska ma zapewnione: miejsce w boksie, miskę z wodą, raz dziennie jedzenie i jeśli schronisko na to stać podstwowe szczepienia. Boks to niewielki kawałek ogrodzonego terenu z betonową podłogą i budą. Na małej powierzchni tłoczy się często kilka nieszczęśliwych psów. Nie ma tam zabawek, ciepłych czyściutkich legowisk, smakołyków. Nie ma też głsakania, przytulania i częstych spacerów. W takich smutnych miejscach przebywa w Polsce tysiące psów. W jednym z nich była Molly. [img]http://www.3rd-pole.com/photos_dgm/molly/IMG_9736.jpg[/img] Dzięki wolontariuszkom pomagającym psom w schronisku "As", które wypatrzyły to śliczne szczenie Molly niedawno opuściła schronisko i trafiła do domu tymczasowego. Teraz jest bezpieczna, ma dużo przestrzeni, odpowiednią karmę i ludzi o wielkim sercu, którzy z zamiłowania opiekują się potrzebującymi pomocy zwierzętami. Dzięki przeprowadzce do obecnej opiekunki wiemy na temat tego ślicznego pieska nieco wiecej niż gdyby nadal przebywała za kratami schroniska. Molly jest około czteromiesięczną biszkoptową suczką, trochę przypominającą goldena. Jest wesoła i skora do zabawy, bardzo energiczna. W schronisku szalała na równi z innym szczeniakami. [img]http://www.3rd-pole.com/photos_dgm/molly/IMG_9754.jpg[/img] Molly bardzo potrzebuje "swojego człowieka" i prawdziwego domku - takiego "na zawsze". W przypadku innego szczeniaka pewnie kolejka chetnych bylaby już długa jednak z Molly jest inaczej bo to pies wyjatkowy i dla wyjatkowych ludzi. Piesek niestety nie jest w pełni sprawny. Molly urodziła się z krzywym kręgosłupem, a jego tylny odcinek zrośnięty jest właściwie w jedną kość. Obecnie jest w trakcie konsultacji weterynaryjnych, ale już wiadomo, że wady tej prawdopodobnie nie uda się skorygować chirurgicznie. [img]http://www.3rd-pole.com/photos_dgm/molly/IMG_9802_resize.JPG[/img] Molly ma duże problemy z tylnymi łapkami, ale świetnie daje sobie radę z chodzeniem. Robi to poprostu niezbyt zgrabnie i kosztuje pewnie nieco wiecej wysiłku niż zdrowego psiaka. Jest jednak bardzo skoczna! Jakby zupełnie nie zdawała sobie sprawy ze swoich ograniczeń :) Ma tyle energii, że szokuje swoją zawziętością, wieczną chęcią do zabaw i szaleństw. [img]http://www.3rd-pole.com/photos_dgm/molly/IMG_9809_resize.JPG[/img] Tymczasowa opiekunka suczki wypowiada się o jej stanie zdrowia bardzo pochlebnie. Twierdzi, że Molly to maly łobuziak, ktory zachowuje się tak jak inne szczeniaki w jej wieku: biega, skacze, kopie dolki, bawi sie zabawkami. Wcale nie zachowuje się jak chory pies, który powinien leżeć i grzecznie spedzać czas. [img]http://www.3rd-pole.com/photos_dgm/molly/IMG_9805_resize.JPG[/img] Mimo, że Molly nie jest całkowicie sprawna ruchowo wierzę, że dzięki swojej urodzie i sympatycznemu charakterowi znajdzie się osoba, która zdecyduje się przygarnąć Molly, zapewni jej dom, jedzenie i pokocha tak jak na to zasługuje ta wyjątkowa suczka. Osoby zainteresowane adopcją Molly lub chcące pomóc w jej utrzymaniu w domu tymczasowym proszę o [U]kontakt: telefoniczny (+48 ) [B]509 -173 446[/B] lub mailowy [B][email protected][/B] [/U] [img]http://www.3rd-pole.com/photos_dgm/molly/IMG_9747.jpg[/img] Aukcja ma na celu znalezienie domku dla Molly. Proszę nie licytować bez wczesniejszego kontaktu telefonicznego lub mailowego[/FONT].[/SIZE][/COLOR] [/I] Allegro wyróżnione kosztuje 12 zł. Jeśli chce się dodatkowo podświetlić to kolejne 6 zł i za pogrubienie 2 zł. Pierwsze zdjęcie wstawione z komputera gratis, następne 0,10 zł. Za miniaturkę 0,15 zł. Czyli takie "wypasione" kosztuje mniej więcej 20 zł. Quote
Recommended Posts