Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zabieracie pieskom wodę, kiedy idziecie na dłuższy spacer?

Tak się zastanawiam... 8) Jak pies był z nami na wakacjach i spędzaliśmy całe dnie na powietrzu to zawsze zabieraliśmy miseczkę i butelkę wody dla piesa.
A jak chodzę na spacery po bliższej lub dalszej okolicy to nie biorę nic, a łażę czasem ze 2-3 godziny... Może warto by wziąć buteleczkę, chociaż ja w tym czasie nic nie piję... ;)
Teraz jeszcze jest dość chłodno, ale jak przyjdzie lato... :hmmmm:

Posted

Z moim poprzednim foksem bardzo często jezdziłam do mojej babci gdzie były duże leśne przestrzenie i dzięki temu wielogodzinne spacery to obowiązkowo brałam buteleczkę i miskę aby wodę nalać. Nauczyła mnie tego moja babcia która na każdy leśny spacer z Korkiem nie dość, że brała wodę to jeszcze i suchy pokarm coby piesek swe nadwątlone siły zregenerował. Zawsze mnie to rozbrajało, ale muszę powiedzieć, że Korek był zachwycony i mimo, że ogólnie był niejadkiem to na takich spacerach wcinał aż sie kurzyło.
Pamiętam za to, że raz Korek o mało co nie zemdlał, kiedy nie miał się czego napić w upał a długo był na dworzu i jak na złość, zapomniałam tej wody :evilbat: .

Posted

Aza jest psem baardzo energicznym, czyli jak idziemy na godzine na pola biega non stop przez godzine, jak na dwie to biega dwie godziny - ja chodze, ona szaleje to wiadomo, ze chce jej sie pic. Zreszta widac to, bo chodzi i szuka wody, czasem znajdzie blotko to sie napije :evil: ale widze, ze pic sie chce bardzo - nawet teraz. A ja zapomniam nosic wode. Najgorzej jest w lato - rok temu to suczydlo sie kladlo po drodze jak wracalysmy do domu - woda bedzie brana napewno. Bez miseczki, sama butelka, naszczescie wie jak sobie wtedy radzic ;)

Posted

Teraz to korzystamy z kałuż :) A latem to zależy: jeśli idziemy tam gidzie jest woda to nie biorę dodatkowej butelki, ale jeśli w miejsca, gdzie nie wiem czy zastane wodę to zawsze biorę butelka (i zapominam o misce ;) )

Posted

[quote name='Gwarek']Teraz to korzystamy z kałuż :) [/quote]
Tofcia też chłepce z kałuży. Dla mnie jest to sygnał, że jak kałuże wyschnął, trzeba mieć mieć coś w zanadrzu.

Posted

Moja Sabina korzysta teraz z resztek sniegu 8) Mimo, że nie szaleje zbytnio na spacerach, to widac pić się jej chce.
A latem - zawsze woda obowiązkowa!

Posted

u nas tez snieg dal nam popalic - Aza ciagle go jadla i potem bylo hcore gardlo :evil: Jakias fajna rzeczka by sie przydala przy "naszym" psim polu ;)

Posted

asher Aza sama tam leci :evil: ale z tego powodu tez szczesliwa nie jestem - jakos nie jestem przekonana czy to jeziorko aby napewno jest czyste czy psy tam moga plywac - a Aza odrazu tam cala wlazi. Teraz jest jeszcze jednak i tak za zimno na takie plywanie. Dlatego chce jej nosic wode, bo rok temu w lato z pola sama poleciala do jeziorka sie wykapac i po 20 min wrocila cala szczesliwa i mokra ech...A co Ty myslisz o stanie czystosci tego stawu? Moga sie tam psy kapac?

Posted

Zalezy gdzie. Ja nie pozwalam swoim wchodzic do wody tuż przy torach, bo tam zawsze jest mnóstwo jakichś smieci :-?
Ale po drugiej stronie, pod lasem, woda wydaje się ok. To znaczy nie jest oczywiście krystalicznie czysta, ale tez nie jest jakos strasznie zanieczyszczona. Moje oba burki sobie tam pływały, również piły ze stawu i żadnych niepokojących objawów nie zaobserwowałam. Inne psy tez tam pływają :D

Posted

[quote name='coztego']Zabieracie pieskom wodę, kiedy idziecie na dłuższy spacer?[/quote]
Ja zawsze nosze ze soba wode, ale nie zabieram miski, tylko butelke zakrecam korkiem typu "naleczowianka sprint". Psy nauczyly sie z tego pic i jest ok :D

Posted

My jak idziemy na długie spacery zawsze zabieramy wodę. Zabieramy ją w takim butelkach z dziubkiem.
[img]http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/102/10226.jpg[/img]
Nauczyliśmy psiaki pić z nich :D I całkiem dobrze im to wychodzi :wink:
Staramy się aby nie piły wody z kałuż... kto wie co w takich zastałych kałużach pływa :roll:

Posted

[quote name='Katerinas']My jak idziemy na długie spacery zawsze zabieramy wodę. Zabieramy ją w takim butelkach z dziubkiem.
[img]http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/102/10226.jpg[/img][/quote]
O właśnie z takiej zakrętki piją moje psy, tylko butelka musi byc 1 1/2 litra :lol: