Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

E-S-rozmawiałam już z Panią z Lubartowa,sunie są bezpieczne.Dziękuję za ostrzeżenie.

Wysyłam same dobre myśli-niech Zdrapka i Mika zdrowieją jak najszybciej!

[SIZE="1"]A swoją drogą niezły s******** z tego kogoś...:angryy:

Posted

Dzięki Jostel kochana, jadę teraz z Bugim na Stefczyka po wyniki suczek, od razu Bugi zaliczy spacer w bezpiecznym miejscu, nie na LSM.

Posted

Dzięki Mantis kochana, tak się zryczałam od wczoraj, że chyba jeszcze większej gorączki dostałam.
Bugiego czujnie obserwuję, bo jak 3 pies mi się zatruje to się chyba pochlastam ...

Posted

[quote name='majuska']Mam nadzieję, że już dziś lepiej..i że Bugi sie Wami opiekuje ;)[/QUOTE]

Ja też mam nadzieję, że z Kierowniczką lepiej, a Predator jak zawsze niezniszczalny ;)

Posted

Dzięki za link, własnie tak myślałam, że już założyłas mu wątek i chciałam linku szukać na Zszokowanym :D

A ze Zdrapką lepiej - pełni wraz z Bugim wierną straż pod kuchenką gazową, na której pyrczy leniwie garnczek kurczaczka z ryżem i warczą na siebie makabrycznie :D :D :D

Posted

[quote name='E-S']
A ze Zdrapką lepiej - pełni wraz z Bugim wierną straż pod kuchenką gazową, na której pyrczy leniwie garnczek kurczaczka z ryżem i warczą na siebie makabrycznie :D :D :D[/QUOTE]

Czyli dochodzi kudłaczka do siebie - baaardzo się cieszę :)

Posted

Dochodzi, ale teraz muszę ich pilnować ... a nie chce mi się, ale jak odejdę to rzucą się sobie do gardeł pod tą kuchenką.
Wezmę pozamykam w oddzielnych pokojach zaraz.

Zdrapka ma zakaz jedzenia suchej karmy. Tylko gotowane kleiki na razie.
W następnym tygodniu jedzie mieszkać do mojej siostry bo ja wyjeżdżam, a nie chcę, żeby Zadrapka chodziła tutaj po LSM na spacery, mąż nie kieruje samochodem, u siostry w domu z ogrodem będzie bezpieczna. Z jej stanem wątroby - kolejnego podtrucia po prostu nie przeżyje, więc muszę wyeliminować ryzyko, poza tym Zdrapka zna moją siostrę i bardzo ją kocha, zna jej psy i nienawidzi Azy ale za to kocha Majeczkę i kotkę Muszkę, więc będzie OK.

Posted

[quote name='majuska']A co z Bugim na czas Twojego wyjazdu:razz:??
Dobrze , że już lepsza forma u dziewczyn, a jak Ty się czujesz?[/QUOTE]

Pewnie do funi do Zamościa, która szykuje już zasieki ;)
Właśnie E-S, a jak Ty się czujesz?

Posted

Nie sądziłam, że makabryczne warczenie może być tak kojące :) Bo jak Zdrapka pokazuje "kto tu rządzi" to czuje się lepiej. Uff!

E-S, u Mantis zasieki jeszcze się trzymają i nowi poborowi do szkolenia. I co Bugusław na to? :evil_lol:

Posted

[quote name='Mantis']Nie sądziłam, że makabryczne warczenie może być tak kojące :) Bo jak Zdrapka pokazuje "kto tu rządzi" to czuje się lepiej. Uff!

E-S, u Mantis zasieki jeszcze się trzymają i nowi poborowi do szkolenia. I co Bugusław na to? :evil_lol:[/QUOTE]

Heh, ja na to jak na lato :D Ale Afro musisz wyadoptować - Bugi jest straszliwie zazdrosny o samczą konkurencję, a im ładniejszy piesek tym nianwiść większa.

Zdrapka ma lepsze wyniki - jest po kolejnej kroplówce, jutro też muszę z nią jechać, ma lepszą krzepliwość, zniknęły jej wylewy krwawe na dziąsłach, oczka jeszcze z wylewami, ale nie krwawią. Dostała zgodę na 1 łyżkę mielonego gotowanego kurczaczka z ryżykiem - wciągnęła momentalnie. I wreszcie, pierwszy raz od 3 dni wywaliła się zadowolona w progu pokoju kołami do góry i rozdaje buziaczki każdemu, kto chce przejść.

Ogłaszam, że z uwagi na stan zatrutego osiedla - nie zapraszam aktualnie do siebie żadnych psów, nie wezmę na DT, gości proszę aby psy z parkingu do mnie prowadzili tylko chodnikiem, nie pozwalali wejść na trawę ani niczego lizać na chodniku. Swoje psiaki wożę na inne osiedle i na Stefczyka na spacery, ale - to teraz jak jestem na zwolnieniu a co będzie jak mi się zwolnienie skończy ???

Bugi bardzo szczęśliwy, tak już rozrył trawniki przy ul. Stefczyka, że omal sama nogi wieczorem nie złamałam jak omijałam fragment "remontowy" chodniczka.

Posted

Zdrapka poczuła się na tyle lepiej, że zaatakowałam jej pyszczek i wymyłam rumiankiem zakrwawione oczka, polepiony wymiotami i krwią pyszczek, jest dobrze o czym świadczy intensywność obrony i decybele kwików jakie osiągnęła, kudłatce na pomoc ruszył wierny pies Bugi, łapiąc mnie zębami za rękę i odciągając rękę od Zdrapki - ale nie tak, żeby ugryźć, tylko żeby odciągnąć, na tyle odwrócił moją uwagę, że Zdrapka szybko wychłeptała z miseczki resztę rumianku i mi zwiała ...

Posted

[quote name='E-S']Zdrapka poczuła się na tyle lepiej, że zaatakowałam jej pyszczek i wymyłam rumiankiem zakrwawione oczka, polepiony wymiotami i krwią pyszczek, jest dobrze o czym świadczy intensywność obrony i decybele kwików jakie osiągnęła, kudłatce na pomoc ruszył wierny pies Bugi, łapiąc mnie zębami za rękę i odciągając rękę od Zdrapki - ale nie tak, żeby ugryźć, tylko żeby odciągnąć, na tyle odwrócił moją uwagę, że Zdrapka szybko wychłeptała z miseczki resztę rumianku i mi zwiała ...[/QUOTE]

Zdrapiszon wraca do normy :) A Bugiś nawet na chwilę jej nie stracił na szczęście ;)

Posted

Bugiś tak, ale zachował powagę chwili i nic nie narozrabiał od przedwczoraj oprócz standardowego bałaganu piłkowo-pluszakowo-kocykowo-butelkowego nic zupełnie nie jest zdemolowane !

Przeklejam z wątku Miki:

[quote name='E-S']Mikunia całkiem OK, ale jeszcze na diecie i lekach dla bezpieczeństwa.
Wygłodniała straszliwie.
Dostała od Funky super łóżeczko i się w nim zakochała, także nie wiadomo, czy dzisiejszej nocy ludzkich piernatów nie zdradzi dla własnych :D

Oczka Funky jej przemywa rumiankiem, ja Zdrapce też.
Zdrapka w gorszym stanie niż Mika.

Teraz o tej krzepliwości, w wirówce, tej maszynie takiej co się wkłada fiolki z pobraną krwią, nie jestem pewna, czy to się wirwka nazywa ani czy wiruje, no ale ad rem - tam w klinice mają normę, że w 5 minut u zdrowego psa ma skrzepnąć 1 milimetr krwi, wczoraj u Miki proces krzepnięcia następował po 8 minutach, u Zdrapki po 10 minutach.

Dzisiaj Zdrapka miała kontrolę układu krzepnięcia krwi, proces rozpoczyna się po 6 minutach, więc jest znacznie lepiej.[/QUOTE]